Lütfen bana fikirlerinizi söyleyin

Bilgee_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2020
744
399
33
Canlarım merhaba ben 2 yıllık evli 21 yaşında biriyim ve hala okuyorum çocuk gelişimi okuyorum 1 senem kaldı daha sonra bitiyor. Eşimin yaşı 27 olucak ve kendisi çocukları çok seviyor ve beni baba yapsan gibi cümleler sarf ediyor sürekli. Bende evlendiğimden beri çocuk düşünmüyorum ama bu aralar sürekli aklımda eşim Bana benim çok istediğimi aklında bulundur lütfen sürekli olurmu falan diyor. Memleketten uzak yerdeyiz iş gereği evliliğe alışmam zor oldu aslında tedirginliklerimde var ama bi yandan da olabilir mi artık diyorum. Lütfen birazda olsa bana fikir verirmisiniz?

Zaten küçük yaşta evlenmişsiniz. Eşinizin yaşı var diye çocuk yapmayın. Çocuğun sorumlulukları kolay değil. Kendinizi hazır hissettiğinizde yapmanız en doğrusu olacak

Sende istiyorsan neden olmasın ki zaten çocuk hemen olsun diyince olan birşey değil keşke öyle kolay olsa bacim bazı şeyler zamanında güzel oluyor

21'imde cocugun c'sini dusunmemistim.Okuyormussun zaten.Hazir olmadan,sadece esin cokca direttigi icin kabul etme bence.Sanki senin de ulasmak istedigin hedeflerin varmis gibi geldi bana.Suan Ertelersen ve tekrar bu hedeflerini gerceklestirmek adina imkan tesis edemezsen sonrasinda hep aklinda kalir gibime geliyor .Cocuk yaptigim icin bu olamadi,cocuk sahibi oldugum icin bunu gerceklestiremedim seklinde bir serzenis olma ihtimali varsa bekleyin derim ben.

Aslında doğrusunuz ama eskiden hiç olmasın diyordum artık biraz olsamı diye düşünüyorum sonrasında daha hazır değilsin diyorum daha sonra güzel mi olurki diyorum sonra şuan dursun belki seneye diyorum gerçekten bu aralar aklımda dolanıyor ne olucak diye

Aslında tecrübe edinmiş insanların bana akıl vermesine ihtiyacım var

Sende istiyorsan neden olmasın ki zaten çocuk hemen olsun diyince olan birşey değil keşke öyle kolay olsa bacim bazı şeyler zamanında güzel oluyor
İşte kendimin istediğinden emin olamıyorum sorun burdaa ve bu beni çok üzüyorr

Biraz daha akışına bırakın. Okulunuza odaklanin. Daha yaşınız kucuk sonuçta

Bence okulunuzu bitirin o altın bileziği bi kolunuza takıverın de hayırlısı ıle bebede gelır... Tedırgınlıklerınız neler?

Yaşınız çok genç daha. Ben 25 yaşında anne olduğum halde psikolojik olarak çok bocaladım. Hem okuyormuşsunuz daha. Çocuktan önce yapmanız gereken şeyler var

Bence okulunuzu bitirin o altın bileziği bi kolunuza takıverın de hayırlısı ıle bebede gelır... Tedırgınlıklerınız neler?
Tedirginliklerim memleketten çok uzağız ha diyince gidilmiyor o sorumluluğu alamazsak ailelerde yakın değil ve acaba yapabilirmiyim evliliğin sorumluluğuna biraz zor alıştım yemkti temizlikti bunlara alışmam zor oldu yeni bir sorumluluğu kaldırabilirmiyim diye

Bu insanların kendine özel durum. Ben 29 yaşımda çocuk olursa nasıl bakıcam diye tedirginlik yaşayan biriyim. Ama siz kendinizi hazır hissediyorsanız o başka. Ama okulla da zor olur en iyisi bitirip sonra düşünmek. Eşiniz sizle evlenince yaşınızı ve okulu biliyordu

Şu durumda Erken cocuk sahibi olmanın avantajı yok senin için .daha genç yaşta yıpranmış olursun..okulunu bitirip işe başlama hedeflerin olsun.çocukla çok farklı bir hayat başlıyor sorumluluğu kat be kat fazla üstelik.25 ine kadar bekle derim.beni baba yap diyen o kocacığın maalesef çocuk olunca inan öyle hevesli olmayacak tüm yük sende olacak.uykusuz geceler stres sıkıntı derken bi bakmışsın okul uzamış sen işsiz boşuna okudum hissiyatı ve tükenmişlik..sonrası keşkelerle başlayan cümleler...önce hayallerin için kendine zaman tanı sonra bebiş düşün...

Aslında istediğim fikirler bu yöndeydi yani tecrübeli olan kişilerin olursa ne olucagını olmazsa ne olucagını bana açıklaması. Çok teşekkür ediyorum size

Evlilik sorumluluğuna ve yaşantısına daha yeni alıştığınıza göre bence bir kaç yıl tadını çıkarın yeni hayatınızın. Bu arada okulunuzu bitirin, düşünüyorsanız (ki her kadının ekonomik özgürlüğü mutlaka olmalı düşüncesindeyim) bir işe başlayın ya da branşınıza uygun bir iş kurun. Düşündüğünüz ek kurs, eğitim vs varsa bu arada bunları da halledip sertifikaları da cebe atın. İş hayatınızı ev ile birlikte sürdürme düzenine de alışın ve sıra bebeğe gelsin. Erkeklerin nesillerini sürdürme iç güdüsü ile üreme ve çocuk istekleri doğal olarak yüksektir Tüm bunları düşünmek sizin işiniz. Eşinizi kırmadan, elbette sizin de bebek isteyeceğinizi, her ikinizin de çok genç olduğunuzu bir iki sene daha yeni hayatınızın tadını çıkarıp, yeni düzenlerinize alışıp, eğitim ve iş konularını düzenleyip, biraz daha olgunlaşıp planlı ve mutlu bir şekilde bebeğinizi beklemenizin çok daha keyifli olacağını anlatın derim ben canım. Mutluluklar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…