üzülerek söylüyorum ki gerek var canım

benimde cildim yağlıdır. hamile olduğumu öğrendiğimde bebeğim henüz 5 haftalıktı. o zamandan kullanmaya başladım ama işe yaramadı. badem yağını önerenler oldu, kakao yağlarını önerenler oldu, vazelini önerenler oldu...vs. cilt tipine bağlı olduğu kadar vücut yapısı da çok önemli olsa gerek ki hiç biri bir işe yaramadı bende. şuan karnım harita gibi

ama içim rahat, çünkü elimden gelen her şeyi yaptım, her şeyi denedim. demek ki vücut tipim müsait değilmiş bu yüzden çatlakların önünü alamadım. sen engelleye bilir misin bilemem ama en azından benim gibi için rahat eder
ben sadece yememen gereken şeyleri söyledim. (bu arada tuzu da tamamen kesme, sıfır tuz olmasın yani, vücudunun ona da ihtiyacı var) faydalı olduğuna inandığın, bildiğin her şeyi kararında yiyebilirsin. şunu ye bunu ye diyemiyorum, çünkü ben denedim ye dediklerini yedim ama kimisine iyi gelen şeyler beni kabız yaptı. misal süt iç iyi gelir derler. ben ilk 7 ay süt içemedim midemi mahvediyordu. ama son 3 ay su gibi süt içtim, mide yanmamı geçiriyordu. tam tersi olan şeyler halbuki ama direncin ve besinlerin seni etkilemesi oldukça değişik hal alıyor. hala aklımın almadığı bir şey var, ben normalde cola içemem, kabız yapar hemen. ama 4. ve 5. ayımda colaya aşerdim resmen. meyve suyu yerine cola içtim ve hiç kabızlık sorunu yaşamadım. 6. ayıma girdiğimde yine cola kabızlık yaptı. demek ki iznim bu kadarmış dedim

o yüzden deneye deneye kendine be bebeğine faydalı olan şeyleri ye. başkasına iyi geldi diye sana da iyi gelecek diye bir şey yok.