Çocuk Hastalıkları lütfen bebeklerinde birinde NEC hastalığı çıktı.?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Hemde en sabırsızından 25 haftalık doğdular geçtiğimiz cumartesi günü
Rabbim sağ salim evinize götürmenizi nasıp etsin inşallah
Benimde ikizlerim var
Şimdi 7 aylık oldular:)
1600 doğan küvözde enfeksiyon kaptı:( :(
Ama çok şükür atlattık o zor günleri

Üzülmeyin çaresi varmış netten araştırdım konuyu okuyunca

Rabbim sağ salim evinize götürmenizi nasıp etsin inşallah
Benimde ikizlerim var
Şimdi 7 aylık oldular:)
1600 doğan küvözde enfeksiyon kaptı:KK43: :KK43:
Ama çok şükür atlattık o zor günleri

Üzülmeyin çaresi varmış netten araştırdım konuyu okuyunca
766 gram bu tehşis konulan kuzum minnacık. İlaçla dahi olsa minicik bedeni ilaç mı kaldırır? Çok endişeliyim

766 gram bu tehşis konulan kuzum minnacık. İlaçla dahi olsa minicik bedeni ilaç mı kaldırır? Çok endişeliyim
Benim bebeğime de ne tedaviler yaptılar
Aynı sizin gibi yandım kavruldum:(
Aglamadığım bı saatim geçmedi
Ama şimdi bı gör
O bebek bu bebekmi dersin çok hareketli maşallah:)
Ama normal ayından zayıf devam ediyoruz olsun bu da yeter bana

Prematureler hayata daha çok tutunuyor
daha hızlı büyüyor
Rabbim şifa versin inşallah da büyüdüğünü görürsünüz
Benim bebeğimden drlar ümidi kesmişti
Her görmeye gittiğimde bu kadar sık gelmeyin bağlanmayın bile dediler
Ama şimdi canıma okuyo bende güle güle bakıyorum
Ümidinizi kaybetmeyin

cok gecmis olsun canim rabbim sfa versin sagligina kavussun yavru melegimiz.bildigim kadariyla ameliyat yapiolar riskli bir ameliyat bozulan dokuyu oradan aliyorlar die.
Önce ilaç tedavisi varmış o işe yaramazsa ameliyat. Her iki durumda kötü avucumun içi kadar. 766gram cık bedene ilaç çok zararlı olmaz mı?

Benim bebeğime de ne tedaviler yaptılar
Aynı sizin gibi yandım kavruldum:KK43:
Aglamadığım bı saatim geçmedi
Ama şimdi bı gör
O bebek bu bebekmi dersin çok hareketli maşallah:)
Ama normal ayından zayıf devam ediyoruz olsun bu da yeter bana

Prematureler hayata daha çok tutunuyor
daha hızlı büyüyor
Rabbim şifa versin inşallah da büyüdüğünü görürsünüz
Benim bebeğimden drlar ümidi kesmişti
Her görmeye gittiğimde bu kadar sık gelmeyin bağlanmayın bile dediler
Ama şimdi canıma okuyo bende güle güle bakıyorum
Ümidinizi kaybetmeyin
Eve yolladım ben doğal olarak. Sağdığın sütü eşin getirsin sen gelme dedi bana da (birazcık fenalaşıp onları biraz uğraştırdımda ) ama şuan hastanedeyim :|

Eve yolladım ben doğal olarak. Sağdığın sütü eşin getirsin sen gelme dedi bana da (birazcık fenalaşıp onları biraz uğraştırdımda ) ama şuan hastanedeyim :|
Bol bol dua inşallah sapasağlam kucağınıza alacaksınız bebeğinizi
Epeyce sabırsızlarmış ama korkmayın geçecek Allah'ın izniyle

Yenidoğan yoğunbakım ünitesi hemşiresiyim. Nec de seviyesine ve bebeğin baz durumuna göre sonuçlanır. Çok ilerlemediyse çoğu kez antibiyotik tedavisiyle geçiyor. Bazen ameliyat gerektiriyor. Çok ilerlediyse de ciddi sonuçları olabilen bir enfeksiyon. Doktorunuz bilhassa bebeğinizin durumu hakkında bilgi vermiştir diye varsayıyorum. Geçmiş olsun.

Yenidoğan yoğunbakım ünitesi hemşiresiyim. Nec de seviyesine ve bebeğin baz durumuna göre sonuçlanır. Çok ilerlemediyse çoğu kez antibiyotik tedavisiyle geçiyor. Bazen ameliyat gerektiriyor. Çok ilerlediyse de ciddi sonuçları olabilen bir enfeksiyon. Doktorunuz bilhassa bebeğinizin durumu haklında bilgi vermiştir diye varsayıyorum. Geçmiş olsun.
İlaçla tedaviye başlayıp öbür kızımda da varmı diye bakacaklarmış. Ama korkum şu ki 766 gram bedene ilaç mı olur?

İlaçla tedaviye başlayıp öbür kızımda da varmı diye bakacaklarmış. Ama korkum şu ki 766 gram bedene ilaç mı olur?
Evet olur. Hem de o kadar çok ilaç olur ki... Evet, yan etkileri var, ama mecbur kalındıysa yapacak bir şey yok. Bir ilacın o duruma olan faydaları zararından daha ağır bastığı için kullanılır. Sonuçta mecbur kalınıyor iyileşmeleri için. Nec ilaçsız tedavi edilebilecek bir şey değil.

Canım benim Allah şifa versin. Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur

Evet olur. Hem de o kadar çok ilaç olur ki... Evet, yan etkileri var, ama mecbur kalındıysa yapacak bir şey yok. Bir ilacın o duruma olan faydaları zararından daha ağır bastığı için kullanılır. Sonuçta mecbur kalınıyor iyileşmeleri için. Nec ilaçsız tedavi edilebilecek bir şey değil.
Doktor bu bebeğiniz için iki kat her şey açık olmanızı lazım. her şeye dedi üstelik bunu o kadar sakin dedi ki. Çok korkuyorum vucütları sütü de kabul etmiyormuş. Kalpleri zayıfmış Sanırım şuan tek avuntum ışık ses gıdıklama vs tepki vermeleri.

Doktor bu bebeğiniz için iki kat her şey açık olmanızı lazım. her şeye dedi üstelik bunu o kadar sakin dedi ki. Çok korkuyorum vucütları sütü de kabul etmiyormuş. Kalpleri zayıfmış Sanırım şuan tek avuntum ışık ses gıdıklama vs tepki vermeleri.

Nec hastaları beslenmez. Bağırsağın iyileşmesi beklenir, sonra beslenme devam eder. Kalpleri zayıf derken sık sık kalp atışlarını düşürmelerinden mi bahsetti bilemiyorum, bu kadar küçük prematürelerde apne sık görülüyor, apneye bağlı kalp atışı ve olsijen saturastonlarını düşürme filan... Tabii belki doktorunuz başka bir kalp durumunu kastetmiştir, aklınızı karıştırmak istemediğim için çok genel konuşuyorum.

Not: o kadar küçük bebeklerde gıdıklama gibi şeyler yapılmaz. Prematüre bebeklerin sinir sistemleri de prematüre, yani gelişimini tamamlamamış olduğu için, en ufak dokunuşlar bile yüksek stimülasyon yapar beyinlerinde, bu da gelişimleri için olumsuz bir şey. Sadece apne durumlarında, kendiliğinden toparlanmıyorsa falan vücuduna biraz dokunarak tıklatılır, nefes alsın tekrar diye. Onun dışında bu kadar küçük bebekler okşama, gıdıklama şeklinde ellenmez. Prematüre bebeklere dokunma şekli: elinizi kafasının üstüne koymak, diğer elinizle ayaklarını veya kollarını desteklemek, ellerinizi hareket ettirmeden, ama ellerinizle vücuduna sarılır gibi; okşar gibi değil. Ses derken, kısık sakin tonla konuşun en fazla. Müzik, çıngırak gibi şeyler de iyi değil o dönemde.

Nec hastaları beslenmez. Bağırsağın iyileşmesi beklenir, sonra beslenme devam eder. Kalpleri zayıf derken sık sık kalp atışlarını düşürmelerinden mi bahsetti bilemiyorum, bu kadar küçük prematürelerde apne sık görülüyor, apneye bağlı kalp atışı ve olsijen saturastonlarını düşürme filan... Tabii belki doktorunuz başka bir kalp durumunu kastetmiştir, aklınızı karıştırmak istemediğim için çok genel konuşuyorum.

Not: o kadar küçük bebeklerde gıdıklama gibi şeyler yapılmaz. Prematüre bebeklerin sinir sistemleri de prematüre, yani gelişimini tamamlamamış olduğu için, en ufak dokunuşlar bile yüksek stimülasyon yapar beyinlerinde, bu da gelişimleri için olumsuz bir şey. Sadece apne durumlarında, kendiliğinden toparlanmıyorsa falan vücuduna biraz dokunarak tıklatılır, nefes alsın tekrar diye. Onun dışında bu kadar küçük bebekler okşama, gıdıklama şeklinde ellenmez. Prematüre bebeklere dokunma şekli: elinizi kafasının üstüne koymak, diğer elinizle ayaklarını veya kollarını desteklemek, ellerinizi hareket ettirmeden, ama ellerinizle vücuduna sarılır gibi; okşar gibi değil. Ses derken, kısık sakin tonla konuşun en fazla. Müzik, çıngırak gibi şeyler de iyi değil o dönemde.
Ben ne gıdıkladım ne de Kucağıma aldım Küvezin dışından bakıyorum meleğime doktorlar bana bunu dedi ışığa tepki veriyor gözleri iyi, sesi duyuyor kulakları iyi, dokunuşa tepki veriyor hisleri iyi. Bilmiyorum moralim iyi olsun diye diyorlar belki. Çok ufaklar zaten böle dokunsan kırılacak kolları bacakları

Back
X