Lütfen bi bakarmisiniz:(

Zynp23657

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2016
435
204
103
Arkadaşlar bugün Sağlık ocağında tahlil yaptırdım iyi tansiyon hdl 75çıktı üst değeri 60- ldl (kötü tansiyon) 146 en üst sınır 130olması lazım mis... ve benim çarpıntım oluyor sıkça hep gebeligin bu hatlarında olur (25.) Dediler ama acaba bu kolestrol yüksekliği ile mi ilgili

Simdi ilk olarak hamilelerde kolestrol yüksek cıkıyor ki senin degerlerin cok yüksek değil.
2 hdlnin yüksek olması istenen bir durumdur. Hatta kutuna yakın toplumlarda sık balık tüketimi nedeniyle hdl 100 lü seviyelerdedir. Bu insanlarda neredeyse hic kalp damar hastalıgına rastlanmaz. Ben de de bir kere 85 cıkmıstı. Annem de de öyle genetik olarak onda da hdl yüksek. Ldl yüksekliginden cok trigliserit \hdl oranı daha önemli bir belirtidir. Kaldı ki sen hamilesin hamileleikte belirli sınırlar dahilinde ldl yüksekliği anormal bir durum değil. Benim ilk gebeliğimde 180 lerdeydi. Ve bu sayfalarda ldl ölcümk isteyen kadın dogumcu hic görmedim. Bilakis incelerseniz dediklerimi destekleyen yazılar görürsünüz internette.

Carpıntınıza gelince, hb değerleriniz düsükse kalp yeterli oksijeni taşımak icin faxladan mesai yapar ve carpıntı olabilir.
Ya da artan büyüklüğe ve hacme yetsmek icin kalp fazla calısır ve carpıntı olur.

Veya büyüyen rahim akcigerlerin yerini kısıtlar, nefes hacmimiz azalır ama vücut aradaki açığı kapatmak icin kalbi hızlandırır.

Ama tabii ki tansiyonunuzun durumu, doktorun kalbinizi dinlemesi gerekirse kardiyolojiye danısması, tansiyonunuzun durumuna göre sıkıntılarınız gebelik sınırları icinde mi değil mi o karar verecek.

Ayy Rabbim razi olsun sizden içim ferahladi ... ferritin değerim 5 .6 bu nasıl sizce

Her laboratuarın farklı klinik degeri vardır ama ferritinin en asagı 10-12 civarı olması isteniyor. Sizi yanıltmak istemem ama hekimlerin çoğu degerler uygun da olsa nasıl olsa düsecek diye 20-24. Hafta civarı tedaviye baslıyor. Bir de nasıl olsa t7rk kadınının yüzde ellisi anemik oldugu icin genelde gerek oluyoe takviyeye. Çok gerekirse direk kan takviyesi yapıyorlar. Doktorunuza sonuclarınızı gösterin.
Ldl konusunda beni de saglık ocagı doktorum cok korkutmuştu. Sağ olsun dogrusunu bu sayfalardan ve internette farklı kaynaklardan bakarak ögrendim. Ama ögrenene kadar cok korktum.

Canım cevapların için çok çok teşekkürler ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…