Simdi ilk olarak hamilelerde kolestrol yüksek cıkıyor ki senin degerlerin cok yüksek değil.
2 hdlnin yüksek olması istenen bir durumdur. Hatta kutuna yakın toplumlarda sık balık tüketimi nedeniyle hdl 100 lü seviyelerdedir. Bu insanlarda neredeyse hic kalp damar hastalıgına rastlanmaz. Ben de de bir kere 85 cıkmıstı. Annem de de öyle genetik olarak onda da hdl yüksek. Ldl yüksekliginden cok trigliserit \hdl oranı daha önemli bir belirtidir. Kaldı ki sen hamilesin hamileleikte belirli sınırlar dahilinde ldl yüksekliği anormal bir durum değil. Benim ilk gebeliğimde 180 lerdeydi. Ve bu sayfalarda ldl ölcümk isteyen kadın dogumcu hic görmedim. Bilakis incelerseniz dediklerimi destekleyen yazılar görürsünüz internette.
Carpıntınıza gelince, hb değerleriniz düsükse kalp yeterli oksijeni taşımak icin faxladan mesai yapar ve carpıntı olabilir.
Ya da artan büyüklüğe ve hacme yetsmek icin kalp fazla calısır ve carpıntı olur.
Veya büyüyen rahim akcigerlerin yerini kısıtlar, nefes hacmimiz azalır ama vücut aradaki açığı kapatmak icin kalbi hızlandırır.
Ama tabii ki tansiyonunuzun durumu, doktorun kalbinizi dinlemesi gerekirse kardiyolojiye danısması, tansiyonunuzun durumuna göre sıkıntılarınız gebelik sınırları icinde mi değil mi o karar verecek.