Lütfen bilen biri yardım etsin çok çaresizim

Size söylediğim bir şey yok üstteki yoruma cevap verdim 13 haftalıkken ikili testte bebeğim burun kemiği eksik yazmışlar bugün 14 hafta 2 gün erken ultrasondan bakıldı burun kemiği var vücudunda bir şey yok beyin ve zekasında bir şey yok 1/149 ihtimalle down olabilir dedi eşimle de akraba değilim bunlar da olumlu şeyler yani size ve anneliğinize söylediğim herhangi hiçbir şey yok anneliğe saygımız sonsuzdur

Testleri yaptırman önemli. Gebelikte kullanabileceğin ilaçlar çıkabilir dediğim gibi sonrası içinde hazırlık yapılır. Fetalden sonra başka testler de gerekebilir. Nereye kadar çok para Allah kerim deyip yaptırmamazlık yapma. Madem çok istedin duanı yap ama fiili olarak da gerekeni yap. Çocuğun hakkı bu.

Beni alıntılamışsınız bende diğer mesajı görmedim, üstüne alınıp kızdım haliyle. Kırıcak bişey dediysem kusura bakmayın. Daha yumuşak haliyle söylemişim gibi düşünün ama aynı şeyleri düşünüyorum. Risk oranı çok fazla. Beyin normal görünüyo diye zeka problemi olmayacağı anlamına gelmez ama şu noktada down sendromluysa ense kalınlığı, burun kemiği boyutuyla az çok belli olurdu. Bu ölçülerde bi sorun var mı? Yoksa sadece kan testi sonucu mu ihtimal doğuruyor?

Canım çok gençsin. Çok iyi düşün. Maddi durumun şu an için bir bebeğin hastalığının ne olduğuna bakmaya yetmiyorsa , ileride çok zorlanabilirsin. Çünkü Allah göstermesin eğer böyle bi durum varsa çocuğuna özel eğitim aldırmak , fizik tedavi uygulamak belki konuşma terapisi aldırmak zorunda kalabilirsin. Ya da hepsini sen üstlenirsin ama zor bi süreç olabilir.
Bu arada bunların hiç biride olmayabilir. Ben test sonuçlarından çok anlamıyorum açıkçası. Doktorunla tekrardan konuş fetal dna ya para veremiyorsan amniyosentez risk oranlarını araştır . Kesinlikle dogurcam bebeği diyorsan Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, sen karar verdiysen çokta söylenecek bir söz yok.

Ense kalınlığı 1,7 mm gayet normal dedi burun kemiği geçen hafta görünmüyordu şuan görünüyor PAPP-A 0,87 mom normal dedi doktor kendisi sonuca bakıp zekasında bişey yok iyi dedi

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim

Ense kalınlığı 1,7 mm gayet normal dedi burun kemiği geçen hafta görünmüyordu şuan görünüyor PAPP-A 0,87 mom normal dedi doktor kendisi sonuca bakıp zekasında bişey yok iyi dedi
Normal göründüğü için demiştir doğal olarak. Fetal DNA için zaman sınırı vardı sanırım ama amniyosentez 16dan sonra yapılıyor diye hatırlıyorum daha 2 haftanız var bu süreçte iyi düşünün. Doğru ellerde yapılırsa amniyosentez zararlı bi test değil eğer fetal DNA size uygun bi seçenek değilse.

İçindeki şüpheyi gidermek istiyorsan testlerden başka seçenek yok maalesef. Burada kimse ikili test sonucuna göre size şöyledir yada böyledir diyemez ki doktorlar bile diyemiyorlar. İkili test sadece ihtimali söyler bu asla bir tanı değil. O yüzden iki seçeneğin var, ya ne olacaksa olacak kabul ediyorum diyip bu konuyu aklından atacaksın ya da ben bu şüpheyle rahat hamilelik geçiremem diyip testlerden birini yaptıracaksın. Amniyosentezi iyi bir doktor yaparsa risk çok daha düşük oluyor.
Allah sağlıkla doğmayı nasip etsin inşallah

Benim ilk bebeğimin burun kemiği görünmemişti ama ikili testte risk de düşük çıkmıştı ileri tahlil yapılmadı, bebeğim sağlıklı doğdu. O zaman araştırırken asyalı bebeklerde yani mongol ırklarda bazen burun kemiğinin görünmeyebileceğini okumuştum. Fetal dna 10-12 bin civarında yaptırabileceğin yerler var hamileliğin kalan 6 ayını stresle geçirmektense borç harç alıp yaptırmak sen ve bebeğin için çok daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…