lütfen bilgi verin bana

TopukluAyakkabi

Tuna-Öykü-Naz :))
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2009
2.501
10
358
Diğer
arkadaşlar merhaba
26.haftamıza kadar gayet güzel geldik çok şükür..ancak 1 haftadır karnımda sertleşmeler oluyordu..dünkü kontrolümde doktoruma söledim ve nidilat verdi,günde 4 tane kullan dedi.eğer sertleşmeler çok olursa 4 den de fazla kullanabilirsin dedi..bir de ultrasonla baktığında bebekler rahim dikişlerini zorluyorlar ama dikişlerde herhangi bir açılma yok dedi..1-1,5 ay daha dayanmaları lazım dedi..ve ben çok korktum..bütün gece uyuyamadım..idrarımda enfeksiyon çıktı..antibiyotik ve toz verdi..iltihapta erken doğuma sebep olurmuş..bir de eğer dikişler olmasaydı şimdiye dayanmaz,doğarlarmış dedi.. çok korkuyorum..sizce karnımdaki sertleşmeler erken mi başladı?
yani sizin bu sertleşmeler başladıktan ne kadar süre sonra geldi melekleriniz? korkuyorum,lütfen bilgi verin bana

merhaba benimde ikizlerim var 29.haftada benimde sancilarim baslamisdi.sag bobregim buyumusdu.tekme atarak buyutmuslerdi..1 gece hastanede kaldim ve nidalat verdiler.daha sonra adalat crono kullandim.32+3 kadar dayandilar..ama 14 gun malesef yogun bakimda kaldilar..suan 10.5 ayliklar ve kocaman oldular.

benim 24.hafta civarı falandı tam hatırlamıyorum sertleşmelerim vardı. doktorum rahim boyuna baktı her kontrole gittiğimde kısalma yoktu rahimağzında.. normal dedi. ilaç falanda kullanmadım. bazı günler çok oluyordu.. ama hergün oluyordu yani. günde 10-15 kez oluyordu. 3-4 sn semsert kalıyordu sonra gevşiyordu..
doktorum kendini iyi dinle eğer herzamankinden farklı bir şey hissedersen haber ver dedi.mesela düzenli sertleşmeler veya bunlara ağrı sancı eşlik etmesi gibi durumlar.
çok şükür 35. haftaya kadar geldik. daha doğurmazdım ama rahimağzında açılma olmuş 2cm daha fazla bekletmedi ve 35. haftada aldı bebeklerimi.
kendini iyi dinle.. tabi stres ve panik yapmadan.
inşallah 35 leri ve daha fazlasını görürsün. Allah yardımcnız olsun.sağlıklı doğumlar dilerim

20.haftada başladı benim sertleşmelerim... magnezyum verdi... 38 haftaya kadar geldim.ama fazla ayakta kalmadan yemek yaptım evi üstünkörü topalradım ve doktor haricinde hiç dışarı çıkmadım... yani heeeep yattım...

tatlım bende çok net hatırlamıyoerum ama artık yavaş yavaş normal tabi bide büyüyorlar ve büyüdükçede karnını gerip sertleştiriyorar şimdi panikle herşeyi öyle sanmaya başlayabilirsin o yüzden sakin ol . iltihap hakkında bilgim yok am akendine çok dikkat et . bendede dikiş vardı 36 ya kadar geldim hiç esnememeişti bile bencede serkülajın faydası var . allah yardımcın olsun dinlen iyice

cnm bu sertleşmeler ritmik şekilde gelirse mutlaka dr a başvur.. benim 26. haftada başladı günde 4 kez nidilat alarak ve serum takılarak doğuma kadar hastanede yattım wc harici kalkmak yasaktı çünkü açılmam vardı, dr lar 10 güne kadar doğum yaparsın dedi ama 34. haftada yaptım çok şükür..
hastanede yatmak, bol su içmek ve sancılara katlanmaktı karşılığı çok zordu ama değdi..

benimde 27. haftamda başladı sertleşmeler bende çok telaş ediyordum.dr a sorduğumda sertleşmemi bbeğin bitaraflarımı dikilio iyi takip et demişdi.günde 2 tane magnezyum alıyordum. ve çok faydasını gördüm.. benimde dikişlerim vardı. bebeğimin birinin plesentası rahim ağzını tıkamışdı zaten 12. haftadanan beri. doğuma kadarda çıkmadı yukarı rahim hep baskı halindeydi.ama benimde hiç açılmamdikiş zorlanması olmadı. bende kayranın deiği gibiçok ayakda kalmadım işyapmadım annem hep yanımdaydı. hiç yürümedim. 35+3 de doğuma girdim.planlı şekilde tabi..bebeklerim haldolsun sağlıkla geldiler dünyaya..
sana tavsiyem ciğer geliştirici iğnelerini sakın ha sakın yaptırmayı unutma.. benimkini 31. haftada yapmışlardı. ama daha erken olan arkadaşlarımızda var....
kendini dinle. ama telaş etmeden... bi faklılık hissettiğinde dr una haber ver...

hepinize teşekkür ederim kızlar cevaplarınız için..bunları okuyana kadar gece gözüme uyku girmiyordu.. tuvalet haricinde kalkmıyorum yerimden 2 gündür ve doğuma kadarda kalkmaya hiç niyetim yok..inşallah bende sizler gibi ilerki haftaları görebilirim.. rabbim hepimizin meleklerini korusun inşallah..
şuanda nidilat ve rahim dikişlerime güveniyorum..tabi ilk önce rabbime..

canım benim 19 haftada başladı kasılmalarım ve bazı günler okadar çok oluyordu ki stresim hiç bitmedi...kasılmaları engellemenin en güzel yolu bol su içmek...çünkü su içince kasılmalara neden olan bazı maddelerin kandan temizlenmesini sağlıyorsun ben hiç ilaç kullanmadan ve dikişsiz 35+3 e kadar gittim ama bunun için hiç abartmıyorum günde düzenli aralıklı olmak şartıyla en az 4 lt su içiyordum ve dinleniyordum..ağır aktivite yapmadım...sağlığım müsade ettği kadar işimi yaptım ve dışarı pek çıkmadım...senin üçüz olduğu için biraz daha riskli ama korkma inşallah sağlıkla kucağına alacaksın bebişlerini...ben suyum geldiği için 35+3 te doğum yaptım küvez ihtiyaçlarıda olmadı şükür...ciğer geliştirici iğne falanda hiç yapılmadı ona rağmen herşey güzeldi...sağlıklı ve huzurlu bir hamilelik geçir inşallah..suyu ihmal etme....

Benimde 20 haftada basladı ve tas gibiydi gün boyuncada öyleydi hiç hatırlamıyorum yumasadıgını doktora gittik bir sorun yok sadece magnezyumu 3 kere içebilirsin dedi içsemde faydası yoktu ...
Cocuklar hareket ettikce oluyo dedi..
38. haftaya kadar geldim ben gittim onları gelmeye bile niyeti yoktu ama hi. ayaga kalkmadım hiç bir iş yapmadım bol bol dinlen hiç bir sorun olmaz inş.
3 bebek olunca daha sıkıntılı olur tabi ...
ALLAH kolaylıklar versin ..

canım benim de sertleşmeler vardı ne zaman başladı hatırlamıyorum ama bi müddet çektim ama 36+4 de doğum yaptım endişelenme olamayan yoktur belki de

benim sancilarimda 26.haftada basladi..doktor magnezyum verdi..gunde 2 kere nidilat ictim..ama bana yat falan demedi.bende gezdim..32+3 dogum yaptim..sana tavsiyem benim giib sakin gezme..herkesin ortak olarak yaptigi sey yatmak olmus..benim bebekleirm 15 gun yogun bakimda kaldilar.cok sukur 11 ayliklar artik..

teşekkür ederim arkadaşlar hepinize.. pazar günü tekrar kontrole gittik..kasılmalarım devam ediyor ama çok şükür dikişlerim açılmamış..rahim incelmesi de durmuş şimdilik..yani istirahat iyi gelmiş dedi.. yatmaya ve nidilata devam..
inşallah gelmezler daha.. bugün 2 doz ciğer geliştirici iğnemi olucam..

canım birden başlığını görünce korktum sonra okuyunca inan rahatladım :))
benim de hep olurdu haftasını hatırlamıyorum ama 20li haftalardaydım ben de..tüm arkadaşlar çok güzel yazmışlar..ben aylarca tuvalet hariç hiç kalkmadım yerimden..mümkün olduğu kadar stresten uzak yaşamaya çalıştım..günde EN AZ 4 lt su içtim..protein ağırlıklı beslendim..günde 2 kez magnezyum aldım onun dışında 2 vitamin ve kan ilacım vardı ve 30lu haftalarda kalsiyuma başladık..ilk 14 hafta progestan kullanmıştım..dikişim yoktu ve ciğer geliştirici olmadım fakat üçüz ve ikiz eminim çok farklıdır bunu da unutma tabi..sen en zor zamanları atlattın..bundan sonra gönlünü ferah tut, doktoruna güven, onun dediklerini dinle ve aklını karıştırma stresten çok uzak dur..inşallah benim gibi 38. haftayı görür ve rekor kırarsın :)) dualarım seninle ve minik pıtırcıklarımla..

canım benim yaa..seninle ne zaman konuşsam,ne zaman yazdıklarını okusam içim kıpır kıpır oluyor,güç veriyorsun bana..kasılmalarımı düzenli olarak takip ediyoruz şimdi.26.haftada başladı 30 olduk hala devam ediyor..dikişlerimde de açılmam yok şükür.1 aydır bende sürekli yatıyorum.sadece tuvalet için kalkıyorum.. ve dinlenmenin ne kadar çok olumlu etkisi olduğunu farkettim.çok şükür pıtırcıklarda iyi durumdalar..doktorum gelişimlerinden çok memnun..umarım dediğin gibi 38.haftayı görür ve tarihe geçerim
çınarımı ve ayşenurumu öpücük yağmuruna tut benim için

inşallah canım sende görürsün o haftaları. neden olmasın ki.. tanıdığım biri var ikizanneleri gurubumuzdan üçüzlerini 38. haftada doğurdu. kiloları da süperdi. 2900-2800-2600.Allah yardımcın olsun.. sağlıklı bir şekilde doğsun bebeklerin.

ayy canım benim ne güzel olur 38.haftaları görmek.. rabbim yardımcı olur inşallah..
güzel dileklerin için teşekkür ederim tatlım

slm cnm benimde 27.hafta da başladı erken doğumdan 5,6 kez hastanede yattım.serum iğne yedim.bende günde 6 kez 4 saat arayla nidilat kullandım.ciğerleri gelişsin diye haftada 1 sabah akşam iğne yedim zorla 36.haftaya kadar geldik çok şükür allahın izniyle.ama doktor 10dk.bile ayakta durmıycaksın dedi sürekli yattım.merak etme cnm umarım sende sağsalimalırsın kucana.süreklidinlen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…