Çocuk çocuktan ogrenır bazı şeylerdi konuşmakta öyle bence çocuğunuza sosyal ortam yaratın. Genelde geç konuşan cocuklar sonradan cok guzel konusuyorlar. Ablamın ıkıncı oğlu abısı olduğu ıcın daha çabuk ogrendı konuşmayı 25 aylık baya cümle kuruyor abısı daha geç ogrenmıstı.Slm kızlar.. Oğlum 28 aylık ve konuşmuyor.. Maalesef telefonda çizgi film izlemekle çok haşır neşir.. Anne gel baba gel diye cumle kurabiliyor.. Nene dede diyor kim olduklarını biliyor.. Annemin evinin önünden geçerken nene diyor.. Arabamızı tanıyor her söylediğimi anlıyor, tüm komutlarımı yerine getiriyor ve istediği her şeyi çok güzel anlatıyor.. Ama su.. Yumurta.. Kepçe.. Araba.. Anne baba nene dede.. Anne gel dışında pek bi şey konuşmuyor.... Otizm den şüphelenmiyorum(Allah korusun) çünkü dediğim gibi konuşma dışında hiç bir problemi yok.. Tüm odaları ayırt eder.. Göz teması vardır hatta anne der ona bakana kadar da yineler.. İşaret parmağını kullanmak zaten en iyi yaptığı şey.. Velhasıl kelam otizm genetik mi sadece tv telefonla otizm olunur mu.. Ya da siz bi anormallik seziyor musunuz.. Artık ağlasa da istese de telefon vermeyeceğim de sizce konuşmamasının sebebi telefon mu..
Benim yeğenim de çok geç konuştu şuan hiç bir sorunu yok . Otizm olduğunu sanmıyorum ama evet otizm sonradan da gelişebiliyor buna atipik otizm deniyor. Biz çok dikkat etmemize rağmen çok kısa sürede telefon bağımlısı oldu tabi sonra hiç bir şekilde vermedik 2 hafta sonra yokluğuna alıştıSlm kızlar.. Oğlum 28 aylık ve konuşmuyor.. Maalesef telefonda çizgi film izlemekle çok haşır neşir.. Anne gel baba gel diye cumle kurabiliyor.. Nene dede diyor kim olduklarını biliyor.. Annemin evinin önünden geçerken nene diyor.. Arabamızı tanıyor her söylediğimi anlıyor, tüm komutlarımı yerine getiriyor ve istediği her şeyi çok güzel anlatıyor.. Ama su.. Yumurta.. Kepçe.. Araba.. Anne baba nene dede.. Anne gel dışında pek bi şey konuşmuyor.... Otizm den şüphelenmiyorum(Allah korusun) çünkü dediğim gibi konuşma dışında hiç bir problemi yok.. Tüm odaları ayırt eder.. Göz teması vardır hatta anne der ona bakana kadar da yineler.. İşaret parmağını kullanmak zaten en iyi yaptığı şey.. Velhasıl kelam otizm genetik mi sadece tv telefonla otizm olunur mu.. Ya da siz bi anormallik seziyor musunuz.. Artık ağlasa da istese de telefon vermeyeceğim de sizce konuşmamasının sebebi telefon mu..
Her cocuk ayni degildr bi sebple kimi erken kimi gec konusur.inanirmsnz tv nin arti yonlerini gordum sekilleri renkleri bazi kelimeleri tv den ogrendi cizgi filmden.icinz rahat etsin diye bi doktora gösterin yinedeSlm kızlar.. Oğlum 28 aylık ve konuşmuyor.. Maalesef telefonda çizgi film izlemekle çok haşır neşir.. Anne gel baba gel diye cumle kurabiliyor.. Nene dede diyor kim olduklarını biliyor.. Annemin evinin önünden geçerken nene diyor.. Arabamızı tanıyor her söylediğimi anlıyor, tüm komutlarımı yerine getiriyor ve istediği her şeyi çok güzel anlatıyor.. Ama su.. Yumurta.. Kepçe.. Araba.. Anne baba nene dede.. Anne gel dışında pek bi şey konuşmuyor.... Otizm den şüphelenmiyorum(Allah korusun) çünkü dediğim gibi konuşma dışında hiç bir problemi yok.. Tüm odaları ayırt eder.. Göz teması vardır hatta anne der ona bakana kadar da yineler.. İşaret parmağını kullanmak zaten en iyi yaptığı şey.. Velhasıl kelam otizm genetik mi sadece tv telefonla otizm olunur mu.. Ya da siz bi anormallik seziyor musunuz.. Artık ağlasa da istese de telefon vermeyeceğim de sizce konuşmamasının sebebi telefon mu..
İlk kızım anlattığınız gibiydi...herkes otizmden şüphelendi , ben hariç....esim tembelliğinden kızıma 10 saat TV izletirdi(ben işteyken).... birgün cinnet geçirdim, "bu TV yi ya annenlere götürürsün yada balkondan atacağım, millet Monaroza delirdi desin isterse" dedim... TV evden gitti ve kızım 2-3 ay içinde konustuSlm kızlar.. Oğlum 28 aylık ve konuşmuyor.. Maalesef telefonda çizgi film izlemekle çok haşır neşir.. Anne gel baba gel diye cumle kurabiliyor.. Nene dede diyor kim olduklarını biliyor.. Annemin evinin önünden geçerken nene diyor.. Arabamızı tanıyor her söylediğimi anlıyor, tüm komutlarımı yerine getiriyor ve istediği her şeyi çok güzel anlatıyor.. Ama su.. Yumurta.. Kepçe.. Araba.. Anne baba nene dede.. Anne gel dışında pek bi şey konuşmuyor.... Otizm den şüphelenmiyorum(Allah korusun) çünkü dediğim gibi konuşma dışında hiç bir problemi yok.. Tüm odaları ayırt eder.. Göz teması vardır hatta anne der ona bakana kadar da yineler.. İşaret parmağını kullanmak zaten en iyi yaptığı şey.. Velhasıl kelam otizm genetik mi sadece tv telefonla otizm olunur mu.. Ya da siz bi anormallik seziyor musunuz.. Artık ağlasa da istese de telefon vermeyeceğim de sizce konuşmamasının sebebi telefon mu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?