- 20 Ağustos 2019
- 1.334
- 1.874
- 133
- 44
Sigorta görevlisinin yanıltması ile ilgili daha önce farklı bir olayla karşılaşmıştımBenim konut sigortamdaki yangına dair maddeyi ekledim sizin için.Kredi ile alınmış bir evin konut sigortasi muhakkak vardır.
Sigortalı Kıymetlere İlişkin Not Yangın mali sorumluluk teminatı hariç olmak üzere; bu poliçe kapsamında ödenebilecek azami tazminat tutarı; yukarıdaki “Sigorta Kapsamı” tablosunda belirtilen kıymetlerin toplam sigorta bedeli ile sınırlıdır.
TEMİNATLARDURUMUSİGORTA BEDELİ (TL)FİYAT (%) PRİM (TL) Yangın, 610.500,00 TAZMİNAT LİMİTLİ TEMİNATLARDURUMUOLAY BAŞI LİMİT (TL)TOPLAM LİMİT (TL)PRİM (TL) Yangın Mali Sorumluluk -91.200,00 Yangın, İnfilak -91.200,00 Sorumluluk - Duman -91.200,00
Yangın, yıldırım, infilak hasarlarında
:Toplam yangın sigorta bedelinin %5’inden az olmamak üzere hasarın %20’si oranında muafiyet uygulanacaktır. Yangın veya infilak kaynaklı yangın mali sorumluluk hasarlarında : Toplam yangın sigorta bedelinin %5’inden az olmamak üzere hasarın %20’si oranında muafiyet uygulanacaktır.
Bir tanıdığımız ev almıştı 6 yılında vefat etmişti kalan borcu varislerin ödemesi gerektiğini söylemişlerdi sonra öğrenmişlerdi Kredi ile alınan evde Evi alan kişi vefat ederse hayat sigortası kapsamında kalan borç siliniyor Geçmişe dair ödemelerde varislere geri ödeniyor diye ama sigorta bunu kabul etmemişti Mahkeme yoluyla almışlardı Ben de bu konuda da sigortanın yanıltmış olabilir mi diye düşünüyorum