Lütfen bilgisi olan yazabilir mi

Benim konut sigortamdaki yangına dair maddeyi ekledim sizin için.Kredi ile alınmış bir evin konut sigortasi muhakkak vardır.

Sigortalı Kıymetlere İlişkin Not Yangın mali sorumluluk teminatı hariç olmak üzere; bu poliçe kapsamında ödenebilecek azami tazminat tutarı; yukarıdaki “Sigorta Kapsamı” tablosunda belirtilen kıymetlerin toplam sigorta bedeli ile sınırlıdır.
TEMİNATLARDURUMUSİGORTA BEDELİ (TL)FİYAT (%) PRİM (TL) Yangın, 610.500,00 TAZMİNAT LİMİTLİ TEMİNATLARDURUMUOLAY BAŞI LİMİT (TL)TOPLAM LİMİT (TL)PRİM (TL) Yangın Mali Sorumluluk -91.200,00 Yangın, İnfilak -91.200,00 Sorumluluk - Duman -91.200,00

Yangın, yıldırım, infilak hasarlarında

:Toplam yangın sigorta bedelinin %5’inden az olmamak üzere hasarın %20’si oranında muafiyet uygulanacaktır. Yangın veya infilak kaynaklı yangın mali sorumluluk hasarlarında : Toplam yangın sigorta bedelinin %5’inden az olmamak üzere hasarın %20’si oranında muafiyet uygulanacaktır.
Sigorta görevlisinin yanıltması ile ilgili daha önce farklı bir olayla karşılaşmıştım
Bir tanıdığımız ev almıştı 6 yılında vefat etmişti kalan borcu varislerin ödemesi gerektiğini söylemişlerdi sonra öğrenmişlerdi Kredi ile alınan evde Evi alan kişi vefat ederse hayat sigortası kapsamında kalan borç siliniyor Geçmişe dair ödemelerde varislere geri ödeniyor diye ama sigorta bunu kabul etmemişti Mahkeme yoluyla almışlardı Ben de bu konuda da sigortanın yanıltmış olabilir mi diye düşünüyorum

Sigortaci illaki yaniltacak, adamin isi bu?
Yanilttigini dusunuyorsaniz baska eksper tayin ettirilmesini isteyebilirler.

Damat adayiniz sigorta policesini ev sahibinden talep etsin, sonucta onun cebinden para cikacak.
Sigorta poliçesi ev sahibinin e-devlet'ten görünür mü acaba neleri kapsadığı vesaire

Sigorta görevlisinin yanıltması ile ilgili daha önce farklı bir olayla karşılaşmıştım
Bir tanıdığımız ev almıştı 6 yılında vefat etmişti kalan borcu varislerin ödemesi gerektiğini söylemişlerdi sonra öğrenmişlerdi Kredi ile alınan evde Evi alan kişi vefat ederse hayat sigortası kapsamında kalan borç siliniyor Geçmişe dair ödemelerde varislere geri ödeniyor diye ama sigorta bunu kabul etmemişti Mahkeme yoluyla almışlardı Ben de bu konuda da sigortanın yanıltmış olabilir mi diye düşünüyorum

Aktif bir hayat sigortası var ise (kimse ilk yil disinda hayat sigortasi yenilemez, cok nadirdir) borcunu sigorta karsilar.

Teyzemin esinin hayat sigortasi borcun kalan 3 yilini karsilamisti.

Teşekkür ederim polis ve itfaiye gelmiş kasıtlı olmadığını kaza olduğunu rapor etmişler bu durumda sigorta varsa geçerli olması gerekiyor sanırım değil mi
Ben öyle biliyorum. Yaptırdıkları sigortanın içeriğine de bağlı ya valla şuan sigorta şirketleri de çok türlü şeyler yapıyor. Umarım hasarsız atlatirlar bu durumu 600 bin çok büyük bir para hele ki evlenme döneminde bir genç icin

Hanımlar merhaba size birşey danışmak istiyorum.Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Benim kızımın nişanlısının kira da oturduğu evde yangın çıktı .Çok şükür kimsenin canına zarar gelmedi.
Ama evin salonu éşyalar kapı penceresi vs yandı.Dış cephesinde de yanma var.
Ev sahibi evi krediyle almıs ve hala ödüyor.
Merak ettiğim konut kredisin de yapılan sigorta yangını kapsarmi
Ev sahibi sigorta ödemiyor .Eksper gelip bakacak bir fiyat verecek tamirat için.Sizde o kadar meblağ için senet imzalayıp evden çıkacaksınız .Ev tamir edilecek ve sizde borcu ödeyeceksiniz demiş.
Kendi ustalarıni tutmasının da mümkün olmadığıni onların yaptıracağını söylemiş.Ve çok yüksek (500 -600 bin) gibi bir fiyat çıkar demiş.
Bu durumda kızımın nişanlısı ve ailesi zor durumda.
Konut kredisinde konut sigortası zorunlu değil mi?Lütfen bu işten anlayanlar cevaplarsa cok sevineceğim
Öncelikle geçmiş olsun.Varsin giden para olsun.Cana birşey olmasında.Damadiniz ihmali varsa büyük ihtimal zararı karşılar.

Bir avukata danişmalarında fayda var.Ama danişsalar bile sakın ama sakın senet imzalamasınlar.Bu adam bunu icraya verir faiziyle geri alır. Eğer sigorta karsilamiyorsa biz kendimiz yaptiracagiz desinler ve kendileri yaptirsinlar.500 bin ne evi yıkıp baştan dekore edecek ve başkasına kiraya verecek galiba.Sayenizde evini baştan tamirat ettirmiş olacak.Eger sigorta karşılamıyorsa kendisi yaptırsın faturalarida alsın.Elin herifine 500binlik senetmi imzalanır hiç mi televizyon seyretmiyorsunuz.

Yok polis itfaiye bakmış kasıtlı olmadığını görmüşler
Ama ev sahibi once benim tanidigim boyaci var filan demis sonra sigortayla konustum eksper bakacak ve onlar yaptiracak demis
Sigortayla konuştum eksper bakacak dediyse zaten sigortadan alacak demektir. Tabi tamamını verirler mi bilemiyorum. Ayrıca eksper gelir tamirat vs için biçtiği tutarı söyler. Bizde mesela boru patlayınca parkeler değişmesi gerekti vs. Parayı aldık biz kendimiz seçip yaptırdık kendi ustamıza.

Biz evimizi aldığımızda krediyle olduğu için banka sigortayı şart kosmustu.Bizim yaptırdığımız herseyi kapsiyordu.Krediyle olunca bence içeriği fazladır.Sigortanin bir fotokopisini istesinler. Bence ev sahibi kazıklamaya çalışıyor.Eger sigorta öderse size degil ev sahibine odeme yapacak ustune sizde senet imzalarsaniz adam icraya koyarsa adamin yeni ev pesinati çıkacak mis gb.

Benim müdürün evinin alt katını (sinema salonu yapmisti)su basmıştı çok yağmur yağınca. Eksper geldi baktılar valla kuruşu kuruşuna odemislerdi.Sinema salonunu yeniden yaptırdılar.

Konut kredisinde ilk başta hayat, dask ve yangın konut sigortası yapılır. İlk yıldan sonra bunlar yenilenir, hayat ve Dask zorunlu, yangın konut sigortası iptal edilebilir. Bu kamu bankalarında böyle. Özel bankalar isterseniz kredi kullanırken hayat sigortası bile yapmıyorlar. Yangını özel yangın konut sigortası karşılar, tabi bu sigortayı yaptırdı mı? Çünkü bunlar maliyet her sene yenileniyor, insanlar ödemek istemiyor.
Evin bir odası mı yanmış? O kadar masraf çok gibi geldi. Ev sahibinin yaptığı da garip tamam aynı marka alınır Kapı pencere boyası ama ben yaptıracağım siz ödeyeceksiniz çok saçma belki iki üç katını isteyecek. Elektrikler kesik olduğu için mi mum yakmış? Geçmiş olsun.

Back
X