Lütfen bilgisi olanlar acil.

nice1985

Başka dallara tutunmak yerine, kendime ağaç oldum.
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2014
3.182
3.068
448
Merhabalar.engelli olmadığımız halde patron bizi engelli sigortasından faydalanırdı.işkurdan.bu neden yapılır.suç mu?

Merhabalar.engelli olmadığımız halde patron bizi engelli sigortasından faydalanırdı.işkurdan.bu neden yapılır.suç mu?
Evet suç hmn ihbar ve şikayet edin sigorta primini düşük ödemek için bunu yapmıştır..ilerde engelli olmadığınız ssk tarafından öğrenilirse sizin sayılı prim günlerinizi iptal ederler

Evet suç hmn ihbar ve şikayet edin sigorta primini düşük ödemek için bunu yapmıştır..ilerde engelli olmadığınız ssk tarafından öğrenilirse sizin sayılı prim günlerinizi iptal ederler
Aynen tilki patron seni sigortali calistiriyo sozde ama yasadisi yolla yapiyo bunu neden cebinden daha az para ciksin sigorta primi icin diye
Ortaya cikarsa iptal edilir sigortasiz calisandan bir farkin yok aslinda seni nekadardir orda calisiyosan sigortasiz calistiriyo sdece maasla

Engelli olarak sgk kaydı yapabilmek için sgk’nın yönlendirdiği tam teşekküllü bir hastaneden heyet raporu alınması gerekir. Engelli olmayan birini engelli göstermenin mümkünatı yok. Yanlış anlamış olabilir misiniz? Bir de çoğul konuştuğunuza göre birden fazla insan var ortada bu imkansızın da ötesinde bence.

Rapor almadan engelli gösteremez ki, bir yanlışlık olmasın
Engelli çalıştıran şirketlere bazı vergilerde indirim yapılıyor diye biliyorum ama engellinin raporunu almak öyle kolay değil, heyete falan giriliyor.
Part time göstemiş olmasın sakın

Benim çalışanlarım engelli demekle olmaz o iş. Rapor lazım.
Siz yanlış biliyor olabilirsiniz.

Benim annemin %40 engelli raporu olmasına rağmen bile yapılamadı bu çalıştığı işe engel olmaması gerekçesiyle, bence siz yanlış anladınız

Herkes yazmış zaten engelli olmayanı Nasıl engelli gösteriyor

Belirli bir sayı üstünde engelli çalıştırma zorunluluğu var

Gerçek çalışacak engelli bulamamıştık sonunda bir engelli bulup sigortasını ödemişlerdi ama Adamı hiç görmemiştik bile

SGK kolay kolay kabul etmez ki onun oranları vs yüksek

Suç tabikide hemen şikayet edin

Muhtemel ileride tazminatınızı alamamak vb. bir can sıkıcı olay yaşadığınızda sizin de aklınıza "aaa dur sen beni engelli göstermiştin seni şikayet edeyim" diye düşünüp yaklaşık 20 saniye sonra "İyi de yıllarca buna sustum şimdi açığa çıkarsa devlet neden bunca sene neden sustun deyip beni suç ortağı sayar" deyip yine ve yeniden can sıkan tüm ihtimallere susmanıza neden olacak olay. O yüzden şimdiden susmayın, suça ortak olmayın. (Kamu Spotu)

İş yoğunluğumdan cvp yazamadım.şöyle izah edeyim.2 kişi çalışıyoruz.arkadaşım sigorta kağıdını görmüştü bana söyledi engelli kontenjanından yapmış sigortayı dedi..peki ben bunu e devletten görebilirmiyim?

İş veren payını daha az ödediği için böyle bişey yapmış ve evet suç ilerde sigortalı gün sayinizdan düşünebilir ve bazı getirileri faiziyle sizden talep edilir . Genelde bu durumlar emeklilik araştırmalarında ortaya çıkar

Mümkünatı yok, arkadaşınız yanlış görmüştür muhtemelen. Yine de çok aklınıza takıldıysa bir sgk'ya uğrayıp sorgulatın. E-devletten de görebilme ihtimaliniz vardır herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…