Lutfen bir seyler yazin, iyilesemiyorum

ben aslinda daha cok Truman sendronomu sanmisdim...
veyada Trumen sendromuna yakin olan hafif sizofrenlik samisdim...
ailem Doktor ve hemsire kayniyor....hepsi sendromlardan yola cikarak hafif sizofrenik davranis dediler...( olmayan bir durumu inanip olmus gibi davranmak; sizinki takinti olabilir...ama okb hastalari olmayan bir mesela toz veya pislik var gibi görmezler...yani bilirler aslinda Temiz oldugunu ama yinede temizlerler....
siz olmayan birseyi olmus gibi sezgliyorsunuz....kusura bakmayin türkcem fazla güzel olmadigi icin net anlatamadim...ama arada cok farz var)

ama sizin doktorunuz ne tavsiye ettiyse onu kullanin...Allah yardimciniz olsun.

Tesekkur ederim cevabiniz icin. Ben de esimin aldatmadigini biliyorum aslinda. Ama belli araliklarla bir anda bu kaygi geliyor bir sure sonra yok oluyor ve normele donuyorum. Yani surekli aldatildigim inanciyla yasamiyorum.

Öncelikle bebeğin hayırlı evlat olur inşaallah.
OKB'ye gelince bende yaklaşık 1 yıl önce bu tanıyı almış birisiyim.Aynen senin gibi 1 oğlum ve 1 kızım var iyi bir eşim,evim,arabamızda var.bunları söylememdeki amaç bazen dışarıdan her şeyin var daha ne istiyorsun diye gözükebiliyor ama sen başka şeyler hissedebiliyorsun.
Benim takıntım ikinci doğumumu yaptıktan sonra 2 yıl ücretsiz izinden işe dönünce başladı.Daha önce çalıştığım yere değilde evime ve çocuklarıma daha yakın olmak için evime yakın bir yere tayin aldırmıştım. Tam 9 ay ne yaşadığımı bir ben bir Allah bilir.Öyle saçma sapan takıntılarım vardı ki anlatamam. Yaptığım işi defalarca kontrol etmem gibi mesela 1 yazı yazıyorum 5 dakikamı alacak bir yazı ama benim o yazıyı yazıp acaba doğrumu tekrar kontrol edeyim tekrar kontrol edeyim diye diye yazının bitmesi yarım günümü alıyordu. İnsanlarla iletişimim kopma noktasına gelmişti.Sürekli benim hakkımdamı konuşuyorlar,yanlış birşey mi yaptım,yazıyı yanlış yazarsam başıma bir şey mi gelir demekten hayatım çekilmez hale gelmişti.
Bunları sana anlatmamın sebebi bazen karşımızdaki insanlara çok gereksiz ve saçma geliyor bu düşünceler ama sen o düşünceden kurtulamıyorsun ne yazık ki
Ama şuna inan ben 1 yıl önce hem psikoloğa hemde psikiyatriste gittim.Yani 1 yıldır hem terapim hemde ilaç tedavim devam ediyor.Ve şu an çok çok iyiyim hamdolsun.İnşallah sende düzeleceksin ben buna inanıyorum. Belki biraz uzun gelebilir sana ama ilaca başlayınca hemen kesemiyorsun ,zaten düzeldiğimi gördükçe olsun önemli değil diyorum Hatta ben şu an bunda da bir hayır varmış diyorum çünkü tevekkül duygum çok arttı.Önceden herşey benim elimdeymiş gibi düşünürdüm yok ben şunu söyledim de böyle oldu yok şöyle yaptığım için bu oldu diye ama şu an Allah'ım bu işimi sana havale ediyorum sen hayra çevir Yararabbim diyorum , içinden çıkamayacağımı zannettiğim şeyler bile daha kolay halloluyor.
Çok uzattım farkındayım ama diyeceğim şu ki sen yalnız değilsin insanlar hayatlarının bir döneminde böyle şeyler yaşayabiliyorlar bana ilaç ve terapi çok iyi geldi ama başka bir arkadaşın dediği gibi maneviyat da çok önemli duayı da bırakmadım hiç bir zaman.
Rabbim sanada şifa versin,iyi haberlerini de yazdığını görürüz inşallah.
Çocukların ve eşinle huzurlu yıllar geçirmeniz dileğiyle.

Tesekkur ederim cevabiniz icin. Ben de esimin aldatmadigini biliyorum aslinda. Ama belli araliklarla bir anda bu kaygi geliyor bir sure sonra yok oluyor ve normele donuyorum. Yani surekli aldatildigim inanciyla yasamiyorum.

evet...sirofzenligin en belirgin sendromu buymus zaten...: Mesela....bazilari evdeki ciceklerin kipildadigini sanar....belirli bir süre icinde....sonra yoooo anlar cicek kipildamaz derler...( her sizofrenin kendine has takintisi vardir...yani kafasinda yasatdigi en büyük korkusu diyelim; her sizofren ayni seyi takinti yapmaz...o yüuden zaten cok zordur bu hastaligi anlamak)
siz yinede bi arastirin....ilaclara kesinlikle devam edin...ama bu ihmali gör ardi etmeyin...
eger hafif sizofrenlik varsa ilacla 100% sagliniza kavusa bilirsiniz...
( Bunlari Piskolog enistem dedi)

Cok cok tesekkur ederim. Boyle hikayeleri okunak cok iyi geliyor bana. Henuz 15 gun oldu ilaca baslayali daha iyiyim ama henuz istedigim kivamda degilim. Tabi kesin sonuc beklemek icin cok erken. Bir de vaktinizi aliyorum ama siz ne zaman istediginiz sonuclari almaya basladiniz tedaviden

Tesekkur ederim ilginiz icin. Korktum biraz ama. Umarim gecer bu durum kullandigim ilaclarla. Gecmezse doktorumu da degistirebilirim tabi.

Tesekkur ederim ilginiz icin. Korktum biraz ama. Umarim gecer bu durum kullandigim ilaclarla. Gecmezse doktorumu da degistirebilirim tabi.

hic korkma canim benim! Zaten en önemli olan ilk adimi atmissin...doktora gitmissin...! BU EN ÖNEMLISI!
Hastaliklar biz insanlar icin vardir...hepimiz yakalanabiliriz....kimin ne olcagi belli deyil!
Zor ama...yinede sükür et...vucudun...organlarin Saglam...
ne hastaliklar var canim benim...sen Düzgün bir tereapi ve ilac tedavisiyle iyilesip musmutlu olcaksin...!!!!

Kusura bakmayın dün cevap yazamadım sorunuza yoğunluktan.Ben ilk ay farklı bir ilaç ve doktorla başlamıştım ama 1 ay sonra başka bir doktora gittim ve farklı bir ilaç verdi.halen aynı doktorumla devam ediyorum.Ama sizin dediğiniz gibi ilk aylarda tam istediğim kıvama gelememiştim hatta acaba düzelemiyecekmiyim hep böylemi kalıcam 2 çocuğum var ben ne yaparım böyle diyordum ama 3 ay sonra kendimi daha iyi hissettiğimi hatırlıyorum sonrasında daha daha iyi hissettim zaten.Sizde daha yeni başladığınız için biraz daha sabredin ama inşallah sonucu daha çabuk alırsınız.

Bu arada bebeğinizi emziriyormusunuz? bunuda doktorunuza söylemeniz gerekir gerçi söylemişsinizdir büyük ihtimalle ama hatırlatmak istedim. Sağlık ve huzurla kalın inşaallah.

Cok tesekkur ederim ilginiz icin. Umarim dediginiz gibi olur. Sevgiler.

Bu arada bebeğinizi emziriyormusunuz? bunuda doktorunuza söylemeniz gerekir gerçi söylemişsinizdir büyük ihtimalle ama hatırlatmak istedim. Sağlık ve huzurla kalın inşaallah.
Cok tesekur ederim cevabiniz icin. Degisiklikleri hissediyorum aslinda ama daha iyi olmak istiyorum. Umarim biter bu cile. Gercekten cok zor yasamayan bilemez.
Bu arada bebegim ne yazik ki hic emmedi. Emzirmedigim icin ilac kullanabiliyorum.
Tekrar tesekkur ederim size de gecmis olsun diyorum. Allah bir daha ayni sikintilari yasatmasin. Mutluluklar.

Ozeden de mesaj attim aslinda aama gormediniz sanirim. Bahsettiginiz ilac tedavisinin etkilerini ne zaman gormeye basladiniz acaba. Cevap verirseniz sevinirim. Iyi gunler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…