• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lutfen bir seyler yazin, iyilesemiyorum

Soru: Bir hadis-i şerifte, eşlerin arasını açmak ve yuva yıkmak şeytanın en sevdiği işler arasında zikrediliyor. Eşlerin, böyle bir tuzağa düşmemeleri ve evliliklerini, Hak katında helallerin en çirkini olarak ifade edilen talakla noktalamamaları adına neler tavsiye edersiniz?

Cevap:Bütün şerli işlerin müsebbibi ve güzel işlerin tahripçisi şeytandır. Kur’ân-ı Kerim’de de,

فَزَيَّنَ لَهُمُ الشَّيْطَانُ أَعْمَالَهُمْ

“Şeytan onların batıl işlerini kendilerine süslü gösterdi.” (Nahl Sûresi, 16/63),

فَوَسْوَسَ لَهُمَا الشَّيْطَان

“Şeytan onlara vesvese verdi.” (Â’raf Sûresi, 7/20) vb. âyet-i kerimelerde olumsuz şeylerin şeytana izafe edildiğini görüyoruz.

Azılı ve Sinsi Düşman

Öte yandan Kur’an-ı Kerim’de, şeytanın “garûr” vasfıyla zikredildiğini görmekteyiz. Mesela Cenâb-ı Hak bir âyet-i kerimede şöyle buyuruyor:

وَلَا يَغُرَّنَّكُمْ بِاللَّهِ الْغَرُورُ

“Çok hilekâr şeytan sizi Allah hakkında (yanlış bilgi, yanlış inanç ve yanlış yaklaşımlarla) aldatmasın.”(Lokmân Sûresi, 31/33) Garûr kelimesi mübalağa kipinde olduğu için ‘çok aldatan’ demektir. Demek ki, şeytanın çok müthiş ve baş döndüren bir aldatması vardır. O, ademoğlunun niyet ve düşünceleri içine, sürekli, kendi çarpık düşünce, entrika ve hilelerini karıştırmak suretiyle onu yoldan çıkarmaya çalışır.

Başka bir âyet-i kerimede ise şeytan “hannâs” olarak nitelendiriliyor. Çünkü şeytan kerr ü fer yapan, yani geriye çekilip fırsatını bulduğunda saldırıya geçen, sûret-i haktan görünüp insana sağdan yaklaşan, yapılan kötü ve çirkin işleri güzel gösteren ve her fırsatta insanın ayağını kaydırmak isteyen sinsi bir varlıktır. Hz. Pir’in ifadesiyle şeytanın en önemli desiselerinden bir tanesi de, insana kendi mevcudiyetini inkâr ettirmesidir. Öyle ki insan kimi zaman tamamen şeytanın güdümüne girip onun dürtüleriyle hareket ettiği halde, sanki bütün bunları kendi başına yapıyormuş gibi, “ben düşündüm, ben karar verdim, ben planladım, ben yaptım” türü ifadelerle yaptığı her işin mimar ve banisi olarak kendini görür.

İnsan mahiyetine yerleştirilen nefis de şeytana santrallik vazifesi yapar. Kur’ân’ın beyanına göre insanın yakasını bırakmayan nefs-i emmâre, sürekli ona fenalığı emretmektedir. Bir misalle anlatacak olursak, şeytan sanki mors alfabesiyle kodlanmış kodlar gibi sürekli insan nefsine farklı kodlar gönderir. Nefis de bu kodları çözerek insana onları dikte eder. Bu durum karşısında insanoğlu da, ister şeytandan ister nefs-i emmâreden aldığı bu dürtülerle hareket ederek onlara ram olur ve pek çok münkerat irtikâp eder. İşte yuvanın yıkılması, çocukların aileden kopması ve neticede onların maddî-manevî perişan bir hale düşmesi de işlenen bu büyük günahlardan biridir.

Tahribatın Çapı

Soruda da dikkat çekildiği üzere, Allah Resûlü (sallallâhu aleyhi ve sellem); şeytanın, eşlerin arasının açılması ve bir yuvanın yıkılmasına sevindiği kadar başka hiçbir şeye sevinmediğini ifade buyuruyor. Söz konusu hadis-i şerif şu şekildedir: “İblis tahtını su üzerine kurar. (Bu ifadeden şeytanların daha çok nerelerde kuyruklarını dikip cirit attıkları ve hangi mekânlarda daha fazla insanların ayaklarını kaydırdıklarını da öğrenmiş oluyoruz. Diğer bir ifadeyle şeytanın postunu serdiği yerler, sefahat adına kullanılan ve her türlü fenalığa açık sahiller vb. mekânlardır.) Sonra yapacakları kötülükleri yapmak üzere avenesini sağa sola gönderir.(Bu avenelerden kimisi insana faiz yedirtir, kimisi göze hükmederek harama baktırır, böylece bohemlik duygularını tetikleyerek onu şehevanî hisleri arkasında koşturur; kimisi de ağza hükmederek yalan söyletir, gıybet ettirir veya iftiraya sevk eder. Belki de onlardan her birisi kabiliyet ve o mevzudaki mümaresesine göre günah adına yapacağını yapar.) Makam ve mevkice ona en yakın olan, fitnenin en büyüğünü yapandır. Hepsi yaptıklarını anlatmak üzere İblis’in yanına gelir ve içlerinden birisi: ‘Ben şunu, şunu yaptım.’ der. Ancak İblis, ona: ‘Senin yaptığın da bir şey mi?’ der.(Aslında şeytan işlenilen günahların her birinden memnun olur. Çünkü her bir günah içinde küfre giden bir yol vardır. Her bir günah kalbde siyah bir nokta oluşturur. Aynı zamanda günah işleyen bir insan Allah’tan bir adım uzaklaşmış olur. Ancak şeytan avenesinden daha fazlasını beklemektedir.)Sonra bir başkası gelir ve ‘Falan adamı, karısından boşayıncaya kadar onun yakasını bırakmadım.’ der. İblis bundan o kadar memnun olur ki, hemen onu yanına çağırır ve ‘Sen ne kadar şirinsin!’ diyerek ona iltifat eder.” (Müslim, münafıkûn 67; Ahmed b. Hanbel, el-Müsned, 3/314) (İşte burada günümüzde çok yaygın olan içtimaî bir hâdiseye, bir musibete işaret vardır.)

Demek ki şeytan açısından bir yuvanın dağılması o denli önemli bir mesele ki, o, insanları, diğer kötülüklere sürükleyen avenesine iltifat etmezken, karı-kocayı birbirinden ayıran yardımcısına iltifat etmekte, kim bilir belki de onu ödüllendirmektedir. Peki ama şeytan için, bu mesele niçin, bu kadar önemlidir? Çünkü o, esasında, bir yuvanın canına okumakla sadece iki insanın canına okumuş olmuyor. Bir yuvayı yıkmakla o, aynı zamanda çoluk çocuğun, ayrılan eşlerin anne babalarının, yakınlarının, sevenlerinin, hatta diyebiliriz ki, bir mânâda, bütün bir toplumun canına okumuş oluyor. Zira toplumun molekülü konumunda bulunan aile dağılınca, toplumda da çatlaklar meydana gelmekte ve toplum çok ciddi deformasyonlara maruz kalmaktadır. Ayrıca birbirinden ayrılan eşler, başkaları için de kötü örnek oluşturmakta, bu durum bulaşıcı bir virüs gibi diğer yuvalara da sirayet etmektedir. Görüldüğü gibi şeytan zahiren belki küçük gibi görünen bir iş çevirmekte, fakat esasında o, yaptığı bu kötülükle çok şeyin altını üstüne getirmektedir.

Bu itibarla asla unutulmamalı ki, şeytan, cennet köşesi olmaya namzet bir yuvayı bir cehennem çukuru haline getirebilmek için, hiçbir zaman boş durmayacak, eşleri birbirine düşürmek için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Ayrıca bu hedef istikametinde, avucunun içine alıp istediği gibi yönlendirdiği şeytanlaşmış insanlar vasıtasıyla da aile müessesesine sürekli zarar vermek isteyecektir.Hiç şüphesiz tearuz ve tesakutlar ağına giren böyle bir yuvada en çok zarar gören de çocuklar olacaktır. Zira kavga, cidal, niza, nifak ve şikakın yaşandığı bir ailede çocukların sağlam bir ruhî yapıyla yetişmeleri mümkün değildir. Evet, anne babanın sürekli birbiriyle sürtüşüp durduğu bir yuvada çocuk, sürekli ikilem yaşayacak, anne babanın birbirine karşı sarf ettiği her kötü söz o çocuğun korteksine yerleşecek, “Meğer benim anne ve babam neymiş.” deyip inkisar üstüne inkisar yaşayacak ve zamanla ebeveyn çocuk nazarında bütün bütün itibar ve kredi kaybedecektir. Şimdi düşünün, böyle bir tablo karşısında insanın ezelî düşmanı şeytan niçin zil takıp oynamasın ki?

(alıntıdır)

----------------------------------------

Panik Atak açık bir vesvesedir zihin sürekli senaryo yazar ve seni kadere karıştırır!. Başına ne geleceğini söyler. Onu durdurmak için psikolojinin yanında mutlaka vesvese ilmi bilmek gerekir.

Uğur Koşar.

---------------------------------------

Takıntı halını almıs sızde bu durum ama kendınıze de hayatı zından eder hale gelmıssınız.. Bunun altında yatan baska sebepler olmalı.. İyi dusunun bence..

Gercekten mi? Inan bunu duyduguma cok sevindim. Peki sizinki aldatilma kaygisi miydi? Farkli bir konuda miydi kaygilariniz. Gecmis olsun bu arada. Allah bir daha yasatmasin

teşekkür ederim. Amin :))
En çok aldatılma kaygısı. Sanırım o an senin için ne önemli ise kaygı o konu üzerinde artıyor da artıyor. En ufak bir kelimeden bile aldatıldığıma dair kocaman bir hikaye canlanırdı gözünde içim içime sığmazdı,anlatsam bu kadar da olmaz denilir. Ama tabi sadece aldatılmak ile ilgili bazen farklı konularda da kaygı duyabiliyorsunuz. Mesela aldatılmadığıma kanaat getirdiğimde ( o konuda geçici de olsa içim rahatladığında ) farklı bir konuda farklı kötü senaryolar kurmaya başlıyordum. Şimdi hepsi komik geliyor.

Uzun uzun yazdiginiz icin cok tesekkurler. Soyledikleriniz sarsti beni biraz acikcasi. Atlatamamaktan daha fazla korktum. Bilginiz oldugunu soylediginiz icin soruyorum. Bu durum bende hamilelikle icinden cikilmaz bir hal aldi, gecici bir durum olabilir mi? Normal olmadigimin farkindayim bu arada. Surekli bu ruh haliyle yasamiyorum.ama ornek veriyorum 2gun iyiysem 3. Gun boyle bir vesvese geliyor. Sonra esimin destegiyle rahatliyorum. Ama 2 gun sonra yine nuksediyor..
hamilelikteki hormonlarla cok ilgisi vardir bence. ama demek ki alt yapiniz da musaitmis. demek istedigim su ; ayninolayi iki insan da yasar biri cok etkilenmez digeri etkisinden omur boyu cikamaz. demek ki siz de paranoyaya yatkinlik varmis ve hamilelikle beraber iyice aciga cikmis. kurtulursunuz emin olun. ben de eskiden "su benim icin ne der aman beni yanlis anlar mi aman alinir mi aman bana kuser mi aman sumu aman bumu" diye vesvese yapardim. birgun bir psikologa gittim. doktor aynen soyle dedi " ters donen terligi cevirmeden rahat edememek bir takintidir ama ya terlik ters donerse diye evden cikamamak sizofreni yada paranoyadir" demisti. kisacasi bunlara kafa yormayin cok fazla da... dusundukte kendinizi iyice anormalmis gibi hissetmeye baslarsiniz. şoyle dusunmeyi deneyin bence. "esim beni aldatacaksa eve de kilitlesem aldatir. beynine giremezsiniz kimsenin. illa birine dokunmasi sart mi aldatmak icin. surekli rihannanin fotografina bakip "ahh bu kadin benim karim olsaydi" demesi de aldatmak bana gore. kisacasi siz dusunseniz de dedektif de tutsaniz eve de kitleseniz olacak olur yapacak olan adam da yapar ruhunuz da duymaz. ayrica adamin sizi aldattigi yok. bir insana 50 kere hirsiz derseniz hirsizligi aklina sokarsiniz. ayrica calsamda hirsiz diyor calmasam da hirsiz diyor bari caliyim da bos yere damga yemeyim der insan. olmayan seyi aklina sokup olayi normallestiriyorsunuz. sakin agzina bile almayin aldatma konusunu. bana esim beni aldatiyosun dese gozumde 3 kurusluk degeri kalmaz. guvenmiyorsan neden evlisin sen ne migdesizsin derim. ayrica ayrilmadigina gore de aldatsam da ayrilmaz derim. erkek de boyle der. adami aldatinca da ayrilmayacaginiz gibi bir kaniya kaptiriyo bence bu tutum. ayrica aldatti diyelim dunyanin sonu mu napalim kendimizi mi keselim. ayrilirsiniz en kotu ihtimalle. caninizdan degerli mi? birakin aldatirsa dusunun bunlari. suanin zevkini cikarin . belki de hic aldatmayacak ve siz en guzel gunlerinizi bu kotu anlamsiz yersiz kuruntularla gecirdiginizle kalacaksiniz. kimin ne olacagi belli olmaz. deprem olur 30 saniyede yok oluruz. biraki siz bebeginizle esinizle bu gunlerin tadini kacirmayin adami da kendinizden nefret ettirmeyin. ben esime kibrisa 3 gunlugune tatile gitmesi gerektigi zaman ( hayatinda ilk kez tum kuzenleri tatil yapma firsati oldu o gitmicem dedi ben de git cunku birine bisey olur bir daha biraraya gelemezsiniz ben kendimi suclu hissederim dedim) ona sadece seni vicdanina emanet ediyorum dedim. eger yanlis birsey yaparsan allah iki katini sana yasatsin dedim. ve iyi eglenceler tadini cikar dedim. her saat basi aradi resim yolladi. biriyle bisey yasayacak adam gunduz ise gidiyorum diye cikip 30 dakika biriyle de bulusabilir ruhum duymaz.kisacasi yapmak isteyeni kimse tutamaz. bu dusuncelerle omur gecmez. kendi elinizle esinizi kaybettiginizle kalirsiniz ki allah korusun asla olmasin. siz guzel seyler okuyun cok fazla bu sitedeki bir derdim var kosesini de okumayin bence. kafanizi guzel seylerle bebek isimleriyle bebekle ilgili konularla mesgul edin :)

Uzun uzun yazdiginiz icin cok tesekkurler. Soyledikleriniz sarsti beni biraz acikcasi. Atlatamamaktan daha fazla korktum. Bilginiz oldugunu soylediginiz icin soruyorum. Bu durum bende hamilelikle icinden cikilmaz bir hal aldi, gecici bir durum olabilir mi? Normal olmadigimin farkindayim bu arada. Surekli bu ruh haliyle yasamiyorum.ama ornek veriyorum 2gun iyiysem 3. Gun boyle bir vesvese geliyor. Sonra esimin destegiyle rahatliyorum. Ama 2 gun sonra yine nuksediyor..
bir de bu esinize guvensizlik degil aslinda kendinize ozguveniniz olmamasi belki de. ozguven ben cok guzelim ben cok amilliyim demek degil. mesela cocuklugu kotu gecen insanlarin cogunun ozguveni sarsilmis oluyor genelde. yada ergenlikle okulda arkadaslari tarafindan kotu muamele gormus insanlarin da cogunun ozguveni eksik oluyor. hepsi demiyorum asla cogunun sadece. soyle dusunun esiniz sizi sevmese silah zoruyla tutmadiginiza gore zaten yaninizda olmazdi. ayrica beni aldatacagi seviyede kimse yok ben onun prensesiyim en buyuk sansiyim gibi dusunun bunu da ona empoze edin. insan kendini nasil isterse oyle benimdesetir karsi tarafa. bir daha kuruntu bile yapsaniz esinize soylemeyin gidin birine anlatin ama ona degil. gozunde cok kuculursunuz bunu kendinize yapmayin nolur...kendine guveni olmayan kicasi icin kafayi yiyen tek derdi kocasi olan biri gibi bir imaj cizersiniz. gerek yok . kocaniz da kivanc tatlitug degikdir herlade emin olun her kiz her kadin da ahhh esranin kocasini ayartmam gerek demiyor binlerce adam var disarda. hele ki yakininizdan bile kiskanmaniz cok ama cok kotu hic dusunmeyin boyle seyler :))))

Takıntı halını almıs sızde bu durum ama kendınıze de hayatı zından eder hale gelmıssınız.. Bunun altında yatan baska sebepler olmalı.. İyi dusunun bence..
Evet oyle oldu ne yazik ki. Babamin cocuklugumdan beri annemi aldatmasi, annemin ayrilmak yerine surekli hafiye gibi babami takip etmesinin izleri olsa gerek bilmiyorum. Dilerim dogumdan sonra duzelirim.

teşekkür ederim. Amin :))
En çok aldatılma kaygısı. Sanırım o an senin için ne önemli ise kaygı o konu üzerinde artıyor da artıyor. En ufak bir kelimeden bile aldatıldığıma dair kocaman bir hikaye canlanırdı gözünde içim içime sığmazdı,anlatsam bu kadar da olmaz denilir. Ama tabi sadece aldatılmak ile ilgili bazen farklı konularda da kaygı duyabiliyorsunuz. Mesela aldatılmadığıma kanaat getirdiğimde ( o konuda geçici de olsa içim rahatladığında ) farklı bir konuda farklı kötü senaryolar kurmaya başlıyordum. Şimdi hepsi komik geliyor.
Evet en iyi yasayan anliyor gercekten. O kadar kucuk detaylardan o kadar buyuk senaryolar uretiyorum ki, o detaylardan bahsetmeye utaniyorum bile. Darisi basima insallah. Bana umut oldunuz. Sevgiler.

hamilelikteki hormonlarla cok ilgisi vardir bence. ama demek ki alt yapiniz da musaitmis. demek istedigim su ; ayninolayi iki insan da yasar biri cok etkilenmez digeri etkisinden omur boyu cikamaz. demek ki siz de paranoyaya yatkinlik varmis ve hamilelikle beraber iyice aciga cikmis. kurtulursunuz emin olun. ben de eskiden "su benim icin ne der aman beni yanlis anlar mi aman alinir mi aman bana kuser mi aman sumu aman bumu" diye vesvese yapardim. birgun bir psikologa gittim. doktor aynen soyle dedi " ters donen terligi cevirmeden rahat edememek bir takintidir ama ya terlik ters donerse diye evden cikamamak sizofreni yada paranoyadir" demisti. kisacasi bunlara kafa yormayin cok fazla da... dusundukte kendinizi iyice anormalmis gibi hissetmeye baslarsiniz. şoyle dusunmeyi deneyin bence. "esim beni aldatacaksa eve de kilitlesem aldatir. beynine giremezsiniz kimsenin. illa birine dokunmasi sart mi aldatmak icin. surekli rihannanin fotografina bakip "ahh bu kadin benim karim olsaydi" demesi de aldatmak bana gore. kisacasi siz dusunseniz de dedektif de tutsaniz eve de kitleseniz olacak olur yapacak olan adam da yapar ruhunuz da duymaz. ayrica adamin sizi aldattigi yok. bir insana 50 kere hirsiz derseniz hirsizligi aklina sokarsiniz. ayrica calsamda hirsiz diyor calmasam da hirsiz diyor bari caliyim da bos yere damga yemeyim der insan. olmayan seyi aklina sokup olayi normallestiriyorsunuz. sakin agzina bile almayin aldatma konusunu. bana esim beni aldatiyosun dese gozumde 3 kurusluk degeri kalmaz. guvenmiyorsan neden evlisin sen ne migdesizsin derim. ayrica ayrilmadigina gore de aldatsam da ayrilmaz derim. erkek de boyle der. adami aldatinca da ayrilmayacaginiz gibi bir kaniya kaptiriyo bence bu tutum. ayrica aldatti diyelim dunyanin sonu mu napalim kendimizi mi keselim. ayrilirsiniz en kotu ihtimalle. caninizdan degerli mi? birakin aldatirsa dusunun bunlari. suanin zevkini cikarin . belki de hic aldatmayacak ve siz en guzel gunlerinizi bu kotu anlamsiz yersiz kuruntularla gecirdiginizle kalacaksiniz. kimin ne olacagi belli olmaz. deprem olur 30 saniyede yok oluruz. biraki siz bebeginizle esinizle bu gunlerin tadini kacirmayin adami da kendinizden nefret ettirmeyin. ben esime kibrisa 3 gunlugune tatile gitmesi gerektigi zaman ( hayatinda ilk kez tum kuzenleri tatil yapma firsati oldu o gitmicem dedi ben de git cunku birine bisey olur bir daha biraraya gelemezsiniz ben kendimi suclu hissederim dedim) ona sadece seni vicdanina emanet ediyorum dedim. eger yanlis birsey yaparsan allah iki katini sana yasatsin dedim. ve iyi eglenceler tadini cikar dedim. her saat basi aradi resim yolladi. biriyle bisey yasayacak adam gunduz ise gidiyorum diye cikip 30 dakika biriyle de bulusabilir ruhum duymaz.kisacasi yapmak isteyeni kimse tutamaz. bu dusuncelerle omur gecmez. kendi elinizle esinizi kaybettiginizle kalirsiniz ki allah korusun asla olmasin. siz guzel seyler okuyun cok fazla bu sitedeki bir derdim var kosesini de okumayin bence. kafanizi guzel seylerle bebek isimleriyle bebekle ilgili konularla mesgul edin :)

bir de bu esinize guvensizlik degil aslinda kendinize ozguveniniz olmamasi belki de. ozguven ben cok guzelim ben cok amilliyim demek degil. mesela cocuklugu kotu gecen insanlarin cogunun ozguveni sarsilmis oluyor genelde. yada ergenlikle okulda arkadaslari tarafindan kotu muamele gormus insanlarin da cogunun ozguveni eksik oluyor. hepsi demiyorum asla cogunun sadece. soyle dusunun esiniz sizi sevmese silah zoruyla tutmadiginiza gore zaten yaninizda olmazdi. ayrica beni aldatacagi seviyede kimse yok ben onun prensesiyim en buyuk sansiyim gibi dusunun bunu da ona empoze edin. insan kendini nasil isterse oyle benimdesetir karsi tarafa. bir daha kuruntu bile yapsaniz esinize soylemeyin gidin birine anlatin ama ona degil. gozunde cok kuculursunuz bunu kendinize yapmayin nolur...kendine guveni olmayan kicasi icin kafayi yiyen tek derdi kocasi olan biri gibi bir imaj cizersiniz. gerek yok . kocaniz da kivanc tatlitug degikdir herlade emin olun her kiz her kadin da ahhh esranin kocasini ayartmam gerek demiyor binlerce adam var disarda. hele ki yakininizdan bile kiskanmaniz cok ama cok kotu hic dusunmeyin boyle seyler :))))
Cok tesekkurler yine uzun uzun yazmissiniz. Hakkinizi helal edin. Soylediklerinizde cok haklisiniz. Yasadigim seyler paranoyaya giriyor gercekten.
Ama hani demissiniz ya "aldatilirsaniz dunyanin sonu degil, en kotu ihtimalle ayrilirsiniz" diye evet buyuk konusmayayim ama gercekten aldatilirsam ayrilirim. Ben aldatilma kaygisiyla hayatimi zehir etmisken, gercek bir aldatilma karsisinda o adamla bir omur geciremem, iyice ruh sagligim elden gider. Fakat gelin gorun ki benim icin en kotu ihtimal aldatilmak degil, aldatilip da bilmemek, aylarca yillarca uyutulmak. O yuzden kendimce gardimi aliyorum herhalde. Dogru mu hic dogru degil. Karsima cikmadigi surece hayatini zehir etmek hic dogru degil.
Son bir kac gundur iyi hisediyorum kendimi. Kontrolu biraktim, olunsuz dusunceler geldiginde uzaklastiriyorum. En onemlisi esime yansitmiyorum. Duzelecegime inaniyorum.

Uğur koşarın bir kitabını okumuştum..
Biz aslında kendimize ediyoruz. Sen bunu takıntı hale getirmişsin ve bu takıntıyı istemeyerekte olsa duâya dönüşmüş. Birşeyi takarsanız kendinize o kadar çağrırsınız. Ve bu birşekilde ortaya çıkarsa "duânız kabul olmuş egonuz -işte ben biliyordum-" olacaktır.. Buna benzer bir yazısını okuduktan sonra hep bir iyi düşünme psikolojisine girdim.

Ayrıca eşinizde bu tedirginliğinizi sezmiş, özgüvenli olun. Yaparsa kendi kaybeder diyebilin.. O korksun sizi aldatmaktan rollerinizi değiştirin.

Uğur koşarın bir kitabını okumuştum..
Biz aslında kendimize ediyoruz. Sen bunu takıntı hale getirmişsin ve bu takıntıyı istemeyerekte olsa duâya dönüşmüş. Birşeyi takarsanız kendinize o kadar çağrırsınız. Ve bu birşekilde ortaya çıkarsa "duânız kabul olmuş egonuz -işte ben biliyordum-" olacaktır.. Buna benzer bir yazısını okuduktan sonra hep bir iyi düşünme psikolojisine girdim.

Ayrıca eşinizde bu tedirginliğinizi sezmiş, özgüvenli olun. Yaparsa kendi kaybeder diyebilin.. O korksun sizi aldatmaktan rollerinizi değiştirin.
Cok haklisiniz. Inanin engel olmak cok zor. Sadece 2-3 gundur degistigimi dusunuyorum. Kontrol ve takibi biraktim. Gulertuz gosteriyorum. Olumsuz dusunce geldigi zaman bir sekilde mantigimi devreye sokup uzaklastiriyorum. Ve en onemlisi artik esime hic bir sey hissettirmiyorum.

Eğer aldatsaydı illa ki bir açığını bulurdun. Bir psikoloğa görün kendini boş yere üzüyorsun. Bebeğine de yazık.
Bu arada benim bir öğretmen arkadaşım bir ara eşinden boşanmıştı. Kendi okulunda çalışan evli bir çift vardı. Kadın çok kıskançmış. Benim arkadaş boşanmış diye hergün gelip laf çakıyormuş. Arkadaş tekrar evlendi eşiyle de kurtuldu kadının dilinden. Umarım sen benzer şeyler yapmıyorsundur.

Eğer aldatsaydı illa ki bir açığını bulurdun. Bir psikoloğa görün kendini boş yere üzüyorsun. Bebeğine de yazık.
Bu arada benim bir öğretmen arkadaşım bir ara eşinden boşanmıştı. Kendi okulunda çalışan evli bir çift vardı. Kadın çok kıskançmış. Benim arkadaş boşanmış diye hergün gelip laf çakıyormuş. Arkadaş tekrar evlendi eşiyle de kurtuldu kadının dilinden. Umarım sen benzer şeyler yapmıyorsundur.
Evet aldatsaydi bir acik verirdi. Ben de bunu duymak icin actim bu konuyu biraz.
Bir de benimki kiskanclik degil. Isyerinde beraber calistigimiz hic bir bayan arkadasimla ilgili bir suphem olmadigi icin bahsettiginiz tarzda bir durum yok. Benim disi sinekten bile kiskanma durumum yok. Daha dogrusu benimki kiskanclik degil. Benim su an yasadigim kaygi tam olarak su:
Esimle devamli beraberiz. Okulda, evde, alisveriste. Arasira yalniz basina bir yere ciksa da makul bir surede geri donuyor. Bahsettigi isi halletmis olarak donuyor. Cinsel hayatimizda hic bir sorun yok. Tum bunlardan yola cikarak beni fiziksel olarak aldatmadigina kanaat getiriyorum biriyle gorusup bulusacak zaman dilimi yok cunku. Bu durum karsisinda bir cok kadin rahat olur. Eskiden ben de oyleydim. Ama su anda tum bu delillere ragmen diyorum ki "ya yedek bir telefonu var ve bir baskasiyla iletisim halindeyse?" evet tum takintim bu. Cok ama cok sacma. Bir adam neden gorusmedigi bulusmadigi biriyle telefonda konusup dursun ki? Ama bunu vesvese geldigi an kendime anlatmakta cok zorlaniyorum.
Yorumunuz icin cok tesekkurler, sevgiler.

Cekim yasasini mi yapmaya calisiyorsun? Aldatmiyor iste aldatsa emin ol anlasiliyor. Taze aldatilmis biri olarak soyluyorum Allah cikariyor bi'yerden karsina. Seninki hastalik olmus artik bunu kabul etmen gerek ki cozume kavusasin.
Ama sunu unutma birine surekli yapmadigi bi'sey icin diretirsen bi'yerden sonra snei sallamaz. Annem de sen kadar olmasa da boyle. 10 yil once takmis bi'seye hala adam tek disari ciksa cinleri tepesine geliyor. Ki babam mukemmel bir insandir. Hani buyuk konusmayayim ama aldatma gibi bi'Sahtekarlıgi kendine yakistiracak bir adam degil. Insanlara da hayati dar etmeyin. Dusunsene sen hirsizlik yapmadin ama ben surekli acaba biseyimi calacak misin diye seni izliyorum. Esine belle etmemeye calissan da emin ol anlayip bunaliyodur.

Cekim yasasini mi yapmaya calisiyorsun? Aldatmiyor iste aldatsa emin ol anlasiliyor. Taze aldatilmis biri olarak soyluyorum Allah cikariyor bi'yerden karsina. Seninki hastalik olmus artik bunu kabul etmen gerek ki cozume kavusasin.
Ama sunu unutma birine surekli yapmadigi bi'sey icin diretirsen bi'yerden sonra snei sallamaz. Annem de sen kadar olmasa da boyle. 10 yil once takmis bi'seye hala adam tek disari ciksa cinleri tepesine geliyor. Ki babam mukemmel bir insandir. Hani buyuk konusmayayim ama aldatma gibi bi'Sahtekarlıgi kendine yakistiracak bir adam degil. Insanlara da hayati dar etmeyin. Dusunsene sen hirsizlik yapmadin ama ben surekli acaba biseyimi calacak misin diye seni izliyorum. Esine belle etmemeye calissan da emin ol anlayip bunaliyodur.
Hastalik oldugunu kabul ediyorum zaten. Atlatmaya calisiyorum su anda. Elimden geleni yapiyorum. Bu konuyu acmam cok iyi oldu. Tesekkur ederim yorumun icin. Sevgiler.

Arkadaslar tekrar merhaba. Konuyu actigim zaman kendime soz vermistim ama ne yazik ki bu dusunceler yine nuksetti. Bu arada dogum yaptim bebegim bir aylik oldu. Dogumdan sonra da duzelemedim. 15 gun once bir psikiyatra gittim ve rahatsizligima okb teshisi kondu. Ilac baslandi. 15 gundur ilac kullaniyorum nispeten daha iyiyim ama tam bir iyilesme henuz yok. Benim merak ettigim su: acaba aranizda okb olup benzer bir surecten gecen ilacin faydasinigoren var mi?

Arkadaslar tekrar merhaba. Konuyu actigim zaman kendime soz vermistim ama ne yazik ki bu dusunceler yine nuksetti. Bu arada dogum yaptim bebegim bir aylik oldu. Dogumdan sonra da duzelemedim. 15 gun once bir psikiyatra gittim ve rahatsizligima okb teshisi kondu. Ilac baslandi. 15 gundur ilac kullaniyorum nispeten daha iyiyim ama tam bir iyilesme henuz yok. Benim merak ettigim su: acaba aranizda okb olup benzer bir surecten gecen ilacin faydasinigoren var mi?

OKB şu TRT de temizlik hastaları çıkıyor bütün ingiltereyi temizliyorlar onlar gibi mi?

OKB şu TRT de temizlik hastaları çıkıyor bütün ingiltereyi temizliyorlar onlar gibi mi?
Evet onlar da okb hastasi. Aslina bakarsaniz ben de okb nin bir temizlik ve duzen hastaligi oldugunu sanardim ama farkli konularda da takintilar gelisebiluyormus. Bende aldatilma korkusu- takintisi olarak ortaya cikti.

Pardon ya ben konuyu okuyunca hatırladım canım.. OKB deyince hemen aklıma temizlik hastaları geliyor

Evet onlar da okb hastasi. Aslina bakarsaniz ben de okb nin bir temizlik ve duzen hastaligi oldugunu sanardim ama farkli konularda da takintilar gelisebiluyormus. Bende aldatilma korkusu- takintisi olarak ortaya cikti.

Korkularının üzerine gitmen onlarla yüz yüze gelmen gerektiğini söylüyorlar o programda hep ama senin durumun farklı

Korkularının üzerine gitmen onlarla yüz yüze gelmen gerektiğini söylüyorlar o programda hep ama senin durumun farklı
Evet ben de duymustum. benim de gercekten aldatimam gerekiyor o mantiga gore:eek: Allah korusun. Ilac iyi gelir umarim canim tesekkurler.

Back
X