• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen birileri beni dinlesin,çok ihtiyacım var...

Beyazkure

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2009
1.603
410
698
Mrb kızlar size baştan sona anlatacağım kafayı yemek üzereyim hep içime attığım için..şimdi benim eşimin ailesi 3 kardeş ve kayınbabam vefat etmiş.emeklisi var kayananmın da emeklisi var 2 maaş yani kaynanam.görümce çalışıyor eltim çalışmıyor.bi kaç sene önce işte özel bir günde görümcemin isteiğyle kaynanama ortak hani o çalıştığı için bir hediye aldık ozaman 150 civarıydı..sonra gelzaman git zaman ben görümceme bi gittim küçük bi beyaz eşya işte çok açıklamak istemiyorum aynısından onda var sen de mi aldın dedim yok annem kullanmıyomuş bana verdi dedi hiçbişey demedim ama üzüldüm tabi neyse,geçenlerdede kaynanam evi tamir ettiriyodu ve bayağı borçlanmış bi eşyaya yine ihtiyacı oldu 500 civarı ve parası da var yani euro ve altın biliyorum ee görümcem aradı beraber ortak alalım diye bende yok dedim eşime almak istemedim biz çift maaşız ve hala kiradayız 3 senelik evliyiz düğün borçları yeni bitti sayılır öbür oğlu niye katılmıyo falan diye eşimle tartıştık ve öbürü tek maaş ama bi yerde müdür ve 2yi geçkin maaşı var ayrıca eşi kapalı ve hep marka giyer eşarpları 200 tl falan,kendimi enayi gibi hissettim.şimdi eşimle 2 gündür konuşmuyorum ve gerçekten kendimi çok kötü hissediyorum ve o kdar üzülüyorumki hayır parası var yani eşimde alıcam diye ısrar ediyo çok canım sıkılıyo niye diğer kardeş te katılmıyo felan diye eşimle sürekli tartışıyoruz ona nasıl davranmak istediğimi bile bilmiyorum kızlar lütfen bana yardım edin:(

Aman şekerim kocalar bir kere ailelerine bir şey yapmayı kafalarına koyduysa ne yaparsan yap yine de alınıyor o...Bende buna benzer bir durumda 1 yıl eşimle münakaşa etmiştim de 1 yıl sonrasında gözüme sokarak alacağını tüm parçalarıyla birlikte almıştı...Anlıyacağın kelin merhemi olsa kendi kafasına sürermiş, bende aynı durumdan müzdaripim, bulduğum çözümü ise bende aileme kendime istediğimi almakta buldum...Bu şekilde ben ben olmaktan çıkıyorum ama sanırım başka çare yok...Sende bu şekilde davranabilirsin...

Walla eşler bu konuda biraz farklı düşünüyor daha doğrusu düşünmüyolar direk yapıcam edicem psikolojisine giriyolar sen evinin bütçesini düşünüyosun haklısın ama malesef başkaları düşünmez sonuçta verilecek o para öle gözzüküyor sen boş yere canını sıkma mübarek günde sevap iişledim de gitsin..

anlıyorum canım biliyorum herkeste var ama böyle yaparak bi aile olamayız ki demi ama ben alınmasın demiyorum ama ilk olayda görümceme vermesine de çok üzülmüştüm yani kendi istedi çünkü şunum yok şunu alın diye:(

pintos anlayamdım ben ne demek istedğinizi tam olarak ama sorunumuz çözülmedi çünkü benim içim içimi yiyor yani para değil aslında eşitsizlik te var mesela bence...

sen kavga çıkardıkça eşin inadına tabi alır.bence düzgünce sen kendin alıyorsun ama kardeşininde katılması gerekti yazık değil mi sana diyecektin ve kenara çekilecektin.kafası karışacaktı ve senin düşündüklerini kendi düşünmeye başlayacaktı:34:

ben ilkinde kavga çıkarmadım ve öyle dedim ama anlamıyor canım öyle çok kavga çıkartan bi yapım yoktur zaten

bu eşler neden bu kadar düşencesizki
ortak karar almanız lazım sadece kendisi karar veremez
bence para verdirme..baksana bunların istekleri hiç bitmeyecek

Merak ediyorum şimdiki kadınların kocalarından talebi yok mu hiç ?
Yani bu adamın evine harcaması karısına harcaması gerekmiyor mu ?
Elinde parası var ki ailesine vermek istiyor .. Demekki karısının kendisine evine yettiğini düşünüyor :)
Yapmayın bunu ya .
Ben bunu kendi annemdede görmüştüm. Hata bu ..
Erkeğin iki tabağı varsa birini kırıcaksın diye boşuna söylememişler..
Evinizde eksiğiniz yok mu ? Varsa saysana bi kocana ...

Mrb kızlar size baştan sona anlatacağım kafayı yemek üzereyim hep içime attığım için..şimdi benim eşimin ailesi 3 kardeş ve kayınbabam vefat etmiş.emeklisi var kayananmın da emeklisi var 2 maaş yani kaynanam.görümce çalışıyor eltim çalışmıyor.bi kaç sene önce işte özel bir günde görümcemin isteiğyle kaynanama ortak hani o çalıştığı için bir hediye aldık ozaman 150 civarıydı..sonra gelzaman git zaman ben görümceme bi gittim küçük bi beyaz eşya işte çok açıklamak istemiyorum aynısından onda var sen de mi aldın dedim yok annem kullanmıyomuş bana verdi dedi hiçbişey demedim ama üzüldüm tabi neyse,geçenlerdede kaynanam evi tamir ettiriyodu ve bayağı borçlanmış bi eşyaya yine ihtiyacı oldu 500 civarı ve parası da var yani euro ve altın biliyorum ee görümcem aradı beraber ortak alalım diye bende yok dedim eşime almak istemedim biz çift maaşız ve hala kiradayız 3 senelik evliyiz düğün borçları yeni bitti sayılır öbür oğlu niye katılmıyo falan diye eşimle tartıştık ve öbürü tek maaş ama bi yerde müdür ve 2yi geçkin maaşı var ayrıca eşi kapalı ve hep marka giyer eşarpları 200 tl falan,kendimi enayi gibi hissettim.şimdi eşimle 2 gündür konuşmuyorum ve gerçekten kendimi çok kötü hissediyorum ve o kdar üzülüyorumki hayır parası var yani eşimde alıcam diye ısrar ediyo çok canım sıkılıyo niye diğer kardeş te katılmıyo felan diye eşimle sürekli tartışıyoruz ona nasıl davranmak istediğimi bile bilmiyorum kızlar lütfen bana yardım edin:(

gorumceniz esinizemi sordu alalim diye? yoksa siz hic esinize duyurmasaydiniz eger size sorduysa.. yada gorumcenize uygun bi dille durumunuzu anlatin..bu aralar pek hediye alacak durumda degiliz gibilerden..kocan illa almak istiyorsa gorumcenize diger kardesinede soylede onunda katkisi bulunsun annen daha co sevinir filan deyin olmazmi.

dün oldu işte bu olay ben çok duygusalımdır ağladım işte ya bazı şeyler zoruma gidiyo kızlar mesela kaynanm işte eltimler kiraya bi yere taşındılar onların taşınma masraflarını falan karşıladı sırf tek maaş diye.ama hediye alıncağı zaman görümcemle ben tamam hediye de alınır diyelim bu seferde tutup görümceme verdi ilk hediyeyi.anneler günü içindi o...

benkimimki canım ilk hediyede dedim işte ona da diyelim diye demiyolarki ona ben varım enayi nasılsa:((of kızlar konuşmuycam eşimle sahur da hazırlamıycam bugün olan bize oluyo ya herkes evinde rahat...ben bütün yıl ekders için uğraşıyorum hop para gidiyor

sanki bu konuyu kelimesi kelimesine daha önce okumuş gibi bir hisse kapıldım neyse
kaynanaın maaşına rağmen niye siz alıyorsunuz ihtiyacını ha senin kendi içinden hediye almak gelir alırsın ama bu ne böyle emrivaki yapar gibi
ayrıca önceki aldığınız hediyeyide görümcene vermiş olması son derece çirkin. kullanmasa bile insan düşünür. sen bunu öğrendiğinde ki öğrenmişsin ayıp olur demezmi ya. kullanmasa bile verilmez. sanki görümcen tamamen bu işi ayarlamış gibi. neyse günah almayalım :)))
eşin bu ilk hediye olayını biliyormu? buna rağmen şu anda ısrarcı ise yapacak çok birşey yok canım.anlayacak olsa anlardı zaten...ama yinede istersen tekrar konuş derim..

Ne Olursa Olsun, Eve 10 Maaşta Girse Annesi..
Sen Sen Ol Kocanın Yanında Onun Ailesi Hakkında Konuşmaktan Kaçın !!

Yok İşte Eşarpı 200 Lira Falan Sakın Onun Yanında Söyleme,
Bu Sefer Kıskandın Sanar..
Bu Duruma Düşmek, Şuan ki Durumunuzdan Daha Kötü..

Eşine İyi Davran Görümcenle Aranda Geçen Diyaloğu da Yansıtma..
Görümcene Bu Ay Elim Sıkışık De Kapat..
Kimseye Kendini İfade Etmek Zorunda Değilsin ki..

Sen Niye Tatlı Canını Sıkıyorsun ki..
Hiç Değmez Canım..
Yaslan Koltuğuna Al Kahveni..
Senden Değerliler mi?

canım bu ilk hediye olayını anneler günü topiğine yazmıştım ordan hatırlıyorsundur.ikinci de üstüne olunca çok sinirliyim zaten şuan buraya yazıyorum bi yandan da eşimle tartışıyoruz umrunda bile değil bana hakaret ediyo mesela...

gorumcenizle samimiyetiniz varmi.. acik acik konussaniz..durumumuz pek iyi degil bu aralar..bak abin pek mantkli dusunemiyor filan..tabiki isteris hediye almayi ama sen abine vagectigini soylesen olurmu diye, araniz bozulurmu yani..yada abisinemi yetirtirir?
kocanla bu durum icin tartisirsan, tecrubeyle sabittirki adin paraci olur.. sen luks derdinde degilsin ama kendi gecimini saglamak derdindesin..bunu planli programli yapmak istediginde tasarruflu davranmak istediginde borclar varken ozellikle adin paraci dirdirci olur ben sana soyleyim.. en iyisi para verme demek yerine bak bu ay su masraf cikti ne yapsakki filan diye sorun..biraz aklini kendi evinizin gecimiyle mesgul etsin..ederse insallah..

Back
X