Lütfen birileri içimi rahatlatacak bir şey söylesin!!!

turkuvaz86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2013
36
7
86
Antalya
Hamileliğim henüz 6haftalık öğreneli 4gün oldu. Beni tedirgin eden hamile olduğumu bilmeden ilaç kullanmam. Son adetimin bittikten iki gün sonra grip hapı,antibiyotik, ağrı kesici, burun spreyi, baş dönmesi hapı ve alerji hapı içtim. Ama bunları kutuyu bitirecek kadar değil de sadece 3-4gün kullandım. Şu an içim içimi yiyor bu ilaçlar bebeğime bir zarar vermiş midir? Çünkü bebeğin beyin gelişimi ilk aylarda... "Ya hep ya hiç" kuralını biliyorum ama herhangi bir özğrlülük durumu olmasından endişe ediyorum. Lütfen bilgisi olan paylaşabilir mi?

Oncelikle hayirli ugurlu olsun canim rabbim saglikla kucaginda gormeyi nasip etsin.bende 7+6 gunluk hamileyim.ogrenene kadar her gun 12 ilac ictim midem ciddi rahatsiz ve ben oyle hamile kaldim.dr uma soyledim hepsini inceledi ve sonunda hicbirinin zarari olmadigini soyledi.dr una sormani tavsiye ediyorum cunku ikaclar gruplara ayriliyor dr lar ona gore ayiriyor.icinide ferah tut stres emin ol cok etkiliyor.en kisa zamanda dr una danis derim.

Teşekkür ederim. Ben kendim ilaçların prospektüslerine baktım da hamilelerde kullanımında herhangi bir yan etkisi olduğu kanıtlanamamıştır diyor hemen hepsinde , kesinlikle kullanılmamalıdır diye yazan çok şükür. Bir kaç gün sonra dr randövumuz var inşallah kesin bilgiler edineceğim. Rabbim senin gebeliğini de sağlıcakla ve kolaylıkla geçirmeyi nasip etsin, tebrik ederim

Yanlış anlamadıysam adetiniz bitmiş iki gün sonra ilaç kullanmışsınız...

Dahayumurtlama bile olmamıştır ki o zaman.. En az bir on gün sonra yumurtlama ve döllenme olur... Canınızı sıkmayın...

Yani ilaç kullanırken bebeğiniz daha yoktu bile... Nasıl zarar verebilir ki ilaçlar...

Son düzenleme:
Evet doğru adetim bittikten iki gün sonra içtim grip hapını, antibiyotik, baş dönmesi ve alerji ilacını, o da 3-4gün içtim zaten. Aslında ben de kendimi öyle düşünerek avutuyorum da doktorlar son adet başlangıcından hesaplamaya başladıkları için gebelik haftasını yine de bir tedirginlik yaşıyorum. Bu durumda yumurtlama dönemimden sonra sadece birkaç tane ağrı kesici içmiş oluyorum

Evet doğru adetim bittikten iki gün sonra içtim grip hapını, antibiyotik, baş dönmesi ve alerji ilacını, o da 3-4gün içtim zaten. Aslında ben de kendimi öyle düşünerek avutuyorum da doktorlar son adet başlangıcından hesaplamaya başladıkları için gebelik haftasını yine de bir tedirginlik yaşıyorum. Bu durumda yumurtlama dönemimden sonra sadece birkaç tane ağrı kesici içmiş oluyorum

İçin rahat olsun canım ben doktoruma da sordum herhangi bir sorun olmaz dedi :)

bir şey olmaz merak etmeyin:16: antidepresan ilaçlarının ağır etkili olduğunu okumuştum birkaç yerde, ki o ilaçlarda hamileliğin ilerleyen aşamalarında etkiliymiş sadece.

diğer taraftan daha yumurtlama bile olmamışken kullanmışsınız ilaçları, hiçbirşey olmaz aklınız kalmasın. bende 4 haftalıkken öğrenmiştim hamile olduğumu ve o sıralar günde 1 pakete yakın sigara içiyordum :19: öğrendiğim gün bıraktım ve daha da ağzıma sürmeyi bırakın sigara içilen ortamda bile durmadım :49: çok şükür bebeğim zarar görmemiş o 1 ay içerisinde:16:

İçin rahat olsun canım ben doktoruma da sordum herhangi bir sorun olmaz dedi :)

bir şey olmaz merak etmeyin:16: antidepresan ilaçlarının ağır etkili olduğunu okumuştum birkaç yerde, ki o ilaçlarda hamileliğin ilerleyen aşamalarında etkiliymiş sadece.

diğer taraftan daha yumurtlama bile olmamışken kullanmışsınız ilaçları, hiçbirşey olmaz aklınız kalmasın. bende 4 haftalıkken öğrenmiştim hamile olduğumu ve o sıralar günde 1 pakete yakın sigara içiyordum :19: öğrendiğim gün bıraktım ve daha da ağzıma sürmeyi bırakın sigara içilen ortamda bile durmadım :49: çok şükür bebeğim zarar görmemiş o 1 ay içerisinde:16:

ALLAH esirgesin herkesin bebeğini evladını inşallah. annem hep anne olunca anlarsın derdi gerçekten doğruymuş. Daha bebeğim minicik ve aklım hep onda :)

Back
X