dün gece farketmemişim konunuzu
köpek sitelerine yazarsanız çok daha çabuk cvplar alabilirsiniz.
bende 3 köpek sahibiyim. biri annemde ikisi benimle...
öncelikle çok geçmiş olsun. covcov'unuz kaç yaşında?
6-7 yaş üstü köpeklerde aniden heyecandan çiş kaçırması görülebiliyor.
iç parazit uygulamasını en son ne zaman yaptırdınız? 6 ayı geçmemeli...
burun akıntısı sıkça olmuyorsa çok sorun olacağını sanmıyorum.
benim rott'umda biz eve geldiğimizde yada aniden onu sevdiğimde oturduğu yere kaçırıyor bir kaç damla.
ama siz kalkıp devam ettiğini yazmışsınız. belkide idrar yolu enfeksiyonu falandır...
mutlaka veterinere götürüp gerekli testleri yaptırın.
içinizi karartmak sizi korkutmak istemem. pek sizinkine benzemiyor zaten de bilgi vermek için yazıyorum. (okuyan bakan olursa bilgisi olsun)
annemde kalan goldenimde adiyopatik epilepsi (SARA) denilen hastalık var.
aniden vucudunu titreterek tüm fonksiyonlarını yakşalık 1 dk. yitiriyor kasılıyor ağzı köpürüyor ve idrarını kaçırıyor. krizden uyandığında yorgun ve iştahsız oluyor. şuan tedaviye başladı. 2 aydır hiç kriz geçirmedi inşallah atlatıcak...
aklıma gelmişken; geç yaşta kısırlaştırılan iri yapılı kilolu köpeklerde de ara ara idar kaçırması görülebilir.
Merhaba.
Öncelikle ilginize ve yardımcı olmanızdan ötürü çok teşekkür ediyorum, sağolun.
Yazdıklarınızın her satırında öğrenilecek şeyler dolu inanın. İşte deneyim ve tecrübe böyle birşey demek ki.
Sizin canlarınıza da Allah sağlık versin. Annenizde kalan yavruya da Allah şifa versin inşallah. Umarım atakları daha seyrek ve kısa süreli olur ve de inşallah en kısa zamanda artık tamamen yok olur.
Covcov sanırım 9 aylık olmalı. İki ayı biraz geçkin bir zamandır bizde.
Güya kaçmış birileri bulmuş, oğlumun bir tanıdığı da onlardan bedelini ödeyerek almış.
Hikayesi böyle. Yavrulaması için almış, kişinin beyanı öyleymiş.
Oğlum çok sevmiş hafta sonu bende kalsın demiş.
Ancak hayvan eve geldiğinde turuncu olan tüyleri siyah gri kahve karışımıydı kirden. Çok güzel ve şık bir tasması var ve tahmin ediyorum ki başlangıçta onu çok seven ve ilgilenen bir ailesi varmış muhtemelen. Çünkü hakikaten çok edepli bir hayvan ve bir okadar da sıcakkanlı. Banyosuydu temizliğiydi derken bir gün geçiverdi. Kulaklarının arkasında her ikisinde birden kocaman kulak kadar topak olmuş hayvancağızın. O gün onlar için birşey yapabilmem asla mümkün olamadı. Zaten bir yandan da anne tüylerini döküyor dipte kalanlarını ince tiftik gibi dökülüyorlar çok fazla.
Hayvanı hiç geri göndermek istemedim ve oğlum da aynı şekilde. Çünkü daha çok yavruları için ve onların satışı için önemsenecek olması düşüncesi hiç hoşuma gitmemişti.
Oğlum götürdüğünde köpeği biz alalım diye ısrar etmiş, yani bedeliyle ilgileniyorsanız o şekilde halledelim, yavruları da sizin için önemliyse hayvanı ben alayım, zamanı geldiğinde ve uygun şartlarda yavrularının olmasını sağlayıp yavrularını size veririm, amacınız buysa zaten bu konuda da probleminiz olmayacak diye pazarlık yapıp geri getirdi covcovu. Çünkü çocuk galiba yavrulama aşamaları dışında hayvanın önemsiz olacağını gözlemlediği için bu duyguyla çok üzüldü aslında, biraz da ondan kıyamadı ve ben bu hayvanı asla kimseye bırakmayacağım ve bir şekilde artık bizimle yaşayacak diye yola çıktı zaten götürürken. Onun bedeli yok bizce. Daha doğrusu hiçbir canlının değeri ve bedeli maddi olarak ölçülemez zaten. Bizimle olmasının hikayesi böyle.
Kulak arkasındaki o incecik tüylerini birbirine karıştırmış sanırım başlangıçta, ayrılmayınca da dökülen tüylerinden tırnaklarında kalanlar habire üstüne eklene eklene kocaman top gibi olmuşlar.
O zaman yedi aylık olduğu söylenmişti. Geçen hafta için randevu almıştım. Dışarıda çokça gezdirildiği için tırnakları iyi durumdaydı ama yine de bir gözden geçirilsin ve öncelikle kuduz ve iç parazitinden aşı sürecini takipli bir şekilde başlatalım diye götürecektik. Ama oğlumun elinde tendon kopuğu olunca onun ameliyatı girdi aynı gün, iki gün hastanedeydik çıkınca da alçıda şuan, sürekli pansumanı falan derken biraz aksamak zorunda kaldı bu işlemler. Bir kaç gün önce yarın için bu amaçla covcova tekrar randevu almıştık zaten.
Cov cov şu anda daha iyi. Öyle çok fazla bir rahatsızlık yok gibi, dün geceki halsizliği de geçmişe benziyor. Kulağının içinde ateşi düne göre daha düşük. Çişini yapmasının heyecandan olduğunu pek sanmıyorum çünkü dışarı çıkacağı zamanki heyecanı veya oğlumla oynarkenki heyecanı o kadar fazla ki, eğer heyecandan olsa daha önce de biraz kaçırırdı diye tahmin ediyorum.
İnşallah idrar yolu iltihabı değildir. Şu ana kadar tekrar öyle birşey yapmadı. Çişinin rengi çok açıktı zaten dün ve miktar olarak fazlaydı o yaptığı. Muhtemel ki betonda gece belki de üşüttü hayvancık karnından. Gece peynir arasına gizleyip zar zor iki tane propolis tablet yedirdim. Bu sabah da aynı şeyi denedim ama ne yaptı etti birini ayırıp çıkarttı ağzından ama diğeri de yeterli gelir. Birazdan yine vericem. Sentetik antibiyotik kullanma gereği kalmadan halletmek istiyorum. Artık yarın veterinerin verdiği karar ne olursa öyle hareket etmek zorundayız gerçi ama inşallah gerek kalmaz.
Bir hafta boyunca sabaha kadar kucağıma oturtup, yoğun olarak kendi arısütlü saç kremimden uygulamama rağmen, kocaman yorgan iğnesiyle tek tek ayırmaya çalışıp parmaklarımla dide dide zor ayırdım ama kurtulduk o kulağının arkasındaki yumaklardan. Boşuna uğraşma bu topakları açamazsın kes dibinden dediler ama, ne kadar dipten kesilse de derinin üzerinde o bölge havasız kalırdı, incecik ve seyrecik tüylerin dibine kadar iyice sıkışmış kocaman yumaklar, yavrum onlarla nasıl gezmiş bilmem.
Paylaştığınız için tekrar çok ama çok teşekkür ediyorum ve sizin canlarınıza da sağlık diliyorum. Aynı zamanda aileye yeni katılacak olan bebek için de aynı duygularımı yineliyorum.
İnşallah hayırlısıyla ve sağlıcakla oğlunuzu da kucağınıza aldığınız haberini heyecan ve mutlulukla paylaşmayı bekliyor olacağım.
Görüşmek üzere ve iyi bayramlar diliyorum. Daima sevgiyle ve sağlıcakla kalın.