Lütfen birileri yardmcı olabilir mı???Köpeğimizde burun akıntısı...

canndann

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2012
1.604
167
103
Bursa
Merhaba.

İlk defa konu açıyorum ve umarım doğru yere açmışımdır.

Köpeğimiz Covcov un bugün tek burun deliğinde, nezle olduğumuz zamandaki gibi su gibi birkaç damla bir burun akıntısı farkettim. Daha önceki hayvanlarımızda hiç böyle bir durumla karşılaşmadığım için tamamen yabancı olduğum bir konu ve ne yapacağımı bilemiyorum.

Tam suyunu içip kafasını kaldığırdığı anda, başını severken tesadüfen farkettim öğle saatlerindeydi. Gün boyu takip ettim, tekrar olmadı. Belki su içerken genizine falan mı çekti acaba diye düşündüm kendimi rahatlatmak için. Ama yine de takipteyim.

Akşam saatlerinde yatıyor kapının önünde, gayet relax bir şekilde her zamanki hallerinden biriydi. Ben de biraz sarılıp oynaşayım dedim. Kafasını falan sevince iyiden iyiye bırakıyor kendini.

Ve tam bu esnada yatarken birden küçük tuvaletini yapmaya başladı ve hemen ayağa kalkıp devam etti. Kendi de anlamadı ama ne olduğunu sanki.

Herhalde çok gevşedi diye düşündüm gündüzki bu olay için. Ama az önce yine burun deliğinin birinden azıcık nezle gibi yine akıntısını gördüm.

Yarın oldukça önemli bir kaç halletmem gereken şeyler var, akşam saatlerinde de olsa veterinere götürmeye çalışacağım en geç Cumartesi mutlaka götürürüz kısmetse.

Ama şu anda içim hiç rahat değil. İnternette araştırdığımda fazla birşey yok, bir iki yerde de genel bir tabirle köpeklerin burunlarındaki akıntılarda veterinere götürülmesi gerektiği dışında fazla birşey bulamadım.

Dünden beri ısrarla minderden ziyade kapı dışında betonda yatıyor. Acaba üşüttü mü?

Sanırım bugünkü, o ilk defa farkedemeden yaptığı tuvaletinin sebebi de belki bundan olabilir mi?

Bu saatte bayram öncesi belki de kimseler bunu okumayacak.

Ama ben bu konuda bilgisi olan birilerinin inşallah bu başlığı görüp okumasını, bilgilerini ve varsa şu an itibariyle önerilerini mutlaka yazmasını çok istiyorum, öyle olmasını umut ediyorum. Lütfen öyle olsun inşallah ve birileri böyle bir durumda çok korkulacak birşey olmadığını yazsın inşallah...

Ah mübarek, şu anda öyle çok bariz bir halsizliği yok gibi ama, öyle her zamanki gibi masum masum bakıyor yattığı yerden, seslenince veya ona bakınca da kuyruğunu pervane ediyor yine, masum yavrucak...

İnşallah şu anda benim göremediğim bir sıkıntısı veya ağrısı yoktur, en öncelikli dileğim bu.

Cevap veren birileri olmazsa da mecburen artık yarın akşam veterinere götürünceye kadar beklemekten başka yapacağım birşey yok gibi görünüyor ama ben yine de uyumayayım bari, yanyana yatalım da hem bir durum olursa farketmek bakımından iyi olur, hem de sarılınca belki daha iyi uyur, destek alır.

Ya da belki hemen bu konuda deneyimli ve bilgili birisi yazıp bana bir takım önerilerde bulunur. Düşüncesi bile heyecanlandırdı. İnşallah öyle olur.

canım benim iki tane köpeğim var (rottweiler ve chihuahua). köpeklerde ıslak burun sağlıklı olduğuna işarettir, kuru burun soruna işarettir. Ama sen akıntı var demişsin, akıntı sıcaktan nefes verirkenki havanın yoğunlaşmasından biriken sıvı da olabilir içtiği sudan kaçan da olabilir ya da üşütmüş de olabilir.
çiş kaçırma olayı, onun beklemediği bir anda yaklaşıp sevdiysen teslimiyetle yaptığı bir davranıştır. (mesela benim chihuahua çok heyecanlanınca ya da beni özleyip özleyip gördüğünde kaçırır çişini) heyecandan da olmuş olabilir, teslimiyet duygusuyla yapmış da olabilir, ya da idrar yollarında bir sorun da olabilir..,

yani şimdi burada ne desek boş çünkü çok fazla kombinasyon olabilir ne olduğuna dair. kulak içinden ateşine bak, ya da termometren varsa poposundan kontrol et,39'u geçerse tehlikelidir. bu arada gözlerini de kontrol et (alt tarafını hafifçe aşağı çekerek kızarıklık var mı diye bak.

iştahı nasıl bu arada?

Merhaba, Sevgili Eylül'ün annesi...

Öncelikle size çok ama çok teşekkür ediyorum.

Konuya cevap konusunda her ne kadar çok şey umut etsem de, saat itibariyle ve de konu içeriği itibariyle kendimi en kötüsüne hazırlamam gerektiğini düşündüğüm bir anda ve hemen bir cevap geldiğini görmek bile beni o kadar mutlu ve teselli etti ki, anlatabilmem mümkün değil.

Fakat anlatmaya gerek kalmadan sizin beni benden çok daha iyi anlayabileceğiniz aşikar.

Size yazmadan önce hemen gidip usulca bir gözünü kontrol edeyim dedim.

Ama covcov bir çin aslanı, biliyorsunuzdur belki gözaltında siyah gözünün eti ve gözünün kahve rengisi dışında beyazını görebilmem mümkün değil.

İştahı çok kötü sayılmaz. Yalnız genellikle yaptığı gibi öncelikle hoşuna giden birşeyler ve tavuk vb. ev yiyeceği umudunu hiç yitirmiyor zaten normalde de, çok zorlamasa da şansını iyice acıkıncaya kadar bu yönde kullanıyor. Bu gün mamasından az yedi. Bir de ben o akıntıyı bir kez gördüm diye, çişini de öyle yapınca hepsi birleşti ya yoğurt verdim arada çok seviyor diye onu yedi. Bu akşam mamaya kafa çevirdi yine mutfaktan gelen yemek kokularından acaba daha öncelikli tercih ettiği birşey verilir mi kendisine diye bekledi bekledi bir iki saat önce 75 gram kadar mama yedi. Yalnız bugün suyu fazla içmedi sanki ama terasa çıkmadı. Normalde gündüz terasa fazla çıkınca sıcak nedeniyle doğal olarak sürekli yukarı soğuk su yeniliyorum, çünkü ısınıyor su ve doğal olarak içmiyor diye.

Off böyle ne yapacağını bilemeyince insan karmankarışık yazıyor işte duygularını ve yaşadıklarını.

Yazdıklarınızın benim için önemi ve anlamı çok ama çok fazla.

İnşallah heyecandandır.

Covcovun burnu normalde hep kuru aslında yani çok kupkuru değil de nemli sayılır gibi.

Paylaştığınız için, ilgilendiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Umarım yazdığınız gibidir herşey. Fakat biraz akıntısı da var galiba.

Köpeklerin vücut ısısında normal değerleri de siz biliyorsunuzdur. Kaç olmalı acaba? Ay ben bunu da bilmiyorum. Daha öncekiler biz de bir takım nedenlerden ötürü kısa süreli kalmışlardı. Yani şu alınıp bir müddet sonra artık vazgeçilenlerdendi ve ne yazık ki bizdeki ömürleri de fazla uzun olmamıştı. Bebek ve çocuk konusunda iyiyim ancak köpek konusunda daha önce hiç ateş ölçmedim ki...

Evde küçük çocuk olmadığı için dijital bir ateşölçerimiz yok. Normal ateş ölçücü var. Onu bebeklerdeki gibi mi yapmam lazım. Yani neresinden alayım ateşini? En azından söylediğiniz gibi ateşini bari kontrol etmiş olabilirim.

Yardımlarınız için tekardan ve tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum, hakkınız helal edin lütfen.

Ay okuduğumu da unutuyorum telaştan.

Az önce okumuştum ve anlamıştım ama tamamen unutmuşum ve sizin gayet açık seçik yazdığınız şu ateş konusun bir daha sormuşum kusura bakmayın şimdi deneyeyim bari ölçmeyi.

İnşallah poposundan ölçüm sırasında bir sorun çıkarmaz.

Önce bir kucaklaşalım o esnada zaten dünya umurunda olmuyor ya belki farketmez.

dün gece farketmemişim konunuzu

köpek sitelerine yazarsanız çok daha çabuk cvplar alabilirsiniz.

bende 3 köpek sahibiyim. biri annemde ikisi benimle...
öncelikle çok geçmiş olsun. covcov'unuz kaç yaşında?

6-7 yaş üstü köpeklerde aniden heyecandan çiş kaçırması görülebiliyor.

iç parazit uygulamasını en son ne zaman yaptırdınız? 6 ayı geçmemeli...

burun akıntısı sıkça olmuyorsa çok sorun olacağını sanmıyorum.

benim rott'umda biz eve geldiğimizde yada aniden onu sevdiğimde oturduğu yere kaçırıyor bir kaç damla.
ama siz kalkıp devam ettiğini yazmışsınız. belkide idrar yolu enfeksiyonu falandır...

mutlaka veterinere götürüp gerekli testleri yaptırın.

içinizi karartmak sizi korkutmak istemem. pek sizinkine benzemiyor zaten de bilgi vermek için yazıyorum. (okuyan bakan olursa bilgisi olsun)

annemde kalan goldenimde adiyopatik epilepsi (SARA) denilen hastalık var.
aniden vucudunu titreterek tüm fonksiyonlarını yakşalık 1 dk. yitiriyor kasılıyor ağzı köpürüyor ve idrarını kaçırıyor. krizden uyandığında yorgun ve iştahsız oluyor. şuan tedaviye başladı. 2 aydır hiç kriz geçirmedi inşallah atlatıcak...

aklıma gelmişken; geç yaşta kısırlaştırılan iri yapılı kilolu köpeklerde de ara ara idar kaçırması görülebilir.

Son düzenleme:

Merhaba.

Öncelikle ilginize ve yardımcı olmanızdan ötürü çok teşekkür ediyorum, sağolun.

Yazdıklarınızın her satırında öğrenilecek şeyler dolu inanın. İşte deneyim ve tecrübe böyle birşey demek ki.

Sizin canlarınıza da Allah sağlık versin. Annenizde kalan yavruya da Allah şifa versin inşallah. Umarım atakları daha seyrek ve kısa süreli olur ve de inşallah en kısa zamanda artık tamamen yok olur.

Covcov sanırım 9 aylık olmalı. İki ayı biraz geçkin bir zamandır bizde.

Güya kaçmış birileri bulmuş, oğlumun bir tanıdığı da onlardan bedelini ödeyerek almış.

Hikayesi böyle. Yavrulaması için almış, kişinin beyanı öyleymiş.

Oğlum çok sevmiş hafta sonu bende kalsın demiş.

Ancak hayvan eve geldiğinde turuncu olan tüyleri siyah gri kahve karışımıydı kirden. Çok güzel ve şık bir tasması var ve tahmin ediyorum ki başlangıçta onu çok seven ve ilgilenen bir ailesi varmış muhtemelen. Çünkü hakikaten çok edepli bir hayvan ve bir okadar da sıcakkanlı. Banyosuydu temizliğiydi derken bir gün geçiverdi. Kulaklarının arkasında her ikisinde birden kocaman kulak kadar topak olmuş hayvancağızın. O gün onlar için birşey yapabilmem asla mümkün olamadı. Zaten bir yandan da anne tüylerini döküyor dipte kalanlarını ince tiftik gibi dökülüyorlar çok fazla.

Hayvanı hiç geri göndermek istemedim ve oğlum da aynı şekilde. Çünkü daha çok yavruları için ve onların satışı için önemsenecek olması düşüncesi hiç hoşuma gitmemişti.

Oğlum götürdüğünde köpeği biz alalım diye ısrar etmiş, yani bedeliyle ilgileniyorsanız o şekilde halledelim, yavruları da sizin için önemliyse hayvanı ben alayım, zamanı geldiğinde ve uygun şartlarda yavrularının olmasını sağlayıp yavrularını size veririm, amacınız buysa zaten bu konuda da probleminiz olmayacak diye pazarlık yapıp geri getirdi covcovu. Çünkü çocuk galiba yavrulama aşamaları dışında hayvanın önemsiz olacağını gözlemlediği için bu duyguyla çok üzüldü aslında, biraz da ondan kıyamadı ve ben bu hayvanı asla kimseye bırakmayacağım ve bir şekilde artık bizimle yaşayacak diye yola çıktı zaten götürürken. Onun bedeli yok bizce. Daha doğrusu hiçbir canlının değeri ve bedeli maddi olarak ölçülemez zaten. Bizimle olmasının hikayesi böyle.

Kulak arkasındaki o incecik tüylerini birbirine karıştırmış sanırım başlangıçta, ayrılmayınca da dökülen tüylerinden tırnaklarında kalanlar habire üstüne eklene eklene kocaman top gibi olmuşlar.

O zaman yedi aylık olduğu söylenmişti. Geçen hafta için randevu almıştım. Dışarıda çokça gezdirildiği için tırnakları iyi durumdaydı ama yine de bir gözden geçirilsin ve öncelikle kuduz ve iç parazitinden aşı sürecini takipli bir şekilde başlatalım diye götürecektik. Ama oğlumun elinde tendon kopuğu olunca onun ameliyatı girdi aynı gün, iki gün hastanedeydik çıkınca da alçıda şuan, sürekli pansumanı falan derken biraz aksamak zorunda kaldı bu işlemler. Bir kaç gün önce yarın için bu amaçla covcova tekrar randevu almıştık zaten.

Cov cov şu anda daha iyi. Öyle çok fazla bir rahatsızlık yok gibi, dün geceki halsizliği de geçmişe benziyor. Kulağının içinde ateşi düne göre daha düşük. Çişini yapmasının heyecandan olduğunu pek sanmıyorum çünkü dışarı çıkacağı zamanki heyecanı veya oğlumla oynarkenki heyecanı o kadar fazla ki, eğer heyecandan olsa daha önce de biraz kaçırırdı diye tahmin ediyorum.

İnşallah idrar yolu iltihabı değildir. Şu ana kadar tekrar öyle birşey yapmadı. Çişinin rengi çok açıktı zaten dün ve miktar olarak fazlaydı o yaptığı. Muhtemel ki betonda gece belki de üşüttü hayvancık karnından. Gece peynir arasına gizleyip zar zor iki tane propolis tablet yedirdim. Bu sabah da aynı şeyi denedim ama ne yaptı etti birini ayırıp çıkarttı ağzından ama diğeri de yeterli gelir. Birazdan yine vericem. Sentetik antibiyotik kullanma gereği kalmadan halletmek istiyorum. Artık yarın veterinerin verdiği karar ne olursa öyle hareket etmek zorundayız gerçi ama inşallah gerek kalmaz.

Bir hafta boyunca sabaha kadar kucağıma oturtup, yoğun olarak kendi arısütlü saç kremimden uygulamama rağmen, kocaman yorgan iğnesiyle tek tek ayırmaya çalışıp parmaklarımla dide dide zor ayırdım ama kurtulduk o kulağının arkasındaki yumaklardan. Boşuna uğraşma bu topakları açamazsın kes dibinden dediler ama, ne kadar dipten kesilse de derinin üzerinde o bölge havasız kalırdı, incecik ve seyrecik tüylerin dibine kadar iyice sıkışmış kocaman yumaklar, yavrum onlarla nasıl gezmiş bilmem.

Paylaştığınız için tekrar çok ama çok teşekkür ediyorum ve sizin canlarınıza da sağlık diliyorum. Aynı zamanda aileye yeni katılacak olan bebek için de aynı duygularımı yineliyorum.

İnşallah hayırlısıyla ve sağlıcakla oğlunuzu da kucağınıza aldığınız haberini heyecan ve mutlulukla paylaşmayı bekliyor olacağım.

Görüşmek üzere ve iyi bayramlar diliyorum. Daima sevgiyle ve sağlıcakla kalın.

sonuç nedir? veterinere gittiniz mi?

Gittik evet. İki gün gibi biraz keyifsizdi, propolis tablet verdim yoğun olarak. Sanırım o gün üşütmüştü çünkü o günden sonra tuvaletini az da olsa kaçırmak şeklinde bile olsa hiç yapmadı o günkü gibi.

Tahlil falan istemedi ilk götürdüğümüz veteriner. Bir kaç gün geçmiş olur üzerinden bayram sonrasına aşılamaları için randevu verdiler. Ancak niye bilmiyorum hiç içime sinmemişti.

Bayram sonrası babam veterinerlik fakültesine götürelim eğer böyle bir hizmetleri varsa orada yaptırırsanız daha iyi olur, çünkü bu hayvan daha küçük ve ileride bir problemi olursa en azından takipli bir dosyası olsun dedi.

Sağolsun, iyi ki de öyle dedi. Ben çok memnun kaldım oradan.

Geçmiş aşılarını bilemediğimiz için kuduzdan başladık. Damlasını ve hapını verdik aynı gün.

Karmalar için en az 21 gün beklemek gerekiyormuş ya (siz zaten bunları çok çok iyi biliyorsunuz eminim ama benimkisi içinde bulunduğumu süreci anlatmak baabında işte) geçen hafta ilkini yaptırdık. Dişlerini tamamladığı için covcovun yaşını tam olarak tespit edemediler ancak yaşını doldurmamış olduğunu, en fazla on onbir aylık olduğunu tahmin ettiler.

Bize göre de öyle bir şey gibiydi zaten en fazla o kadar olmalı diye tahmin ediyorduk.

İşte bu yüzden karma yaşını doldurana kadar iki kez yapılması gerektiği için, şimdi bekleme süresini doldurur doldurmaz Ekim 18 gibi ikinciyi yaptıracağız kısmetse inşallah.

Şu anda genel durumunu falan da çok iyi gördüler ve sorun yok gibi şimdilik.

İnşallah sizin canlarınız da iyidirler.

Annenizle kalan köpeğiniz nasıl? Şimdi geriye dönüp okumadım ancak sanırım iki ay gibi bir zaman olmuştu tedavi sürecine başlayalı ve nöbeti ya da kasılması hiç yoktu diye hatırlıyorum. Umarım çok iyi gidiyordur ve her şey yolundadır.

sizin kuçunuzun iyi olmasına sevindim.

malesef annemdeki kuçumun nöbetleri sıklaştı 1 hafta arayla 3er nöbet geçirdi. 10gün sonrada yine 3 nöbet geçirdi. dün akşam en son 19:35 de geçirdi. 24 saati atlattık.
bugün sürekli onu oyaladık. gezdirdik. inşallah en azından 15-20gün nöbet geçirmez.
o bir epilepsi hastası. tamamen iyileşmesi mümkün değil. nöbet sıklığı azalsa biz ona şükrediyoruz
ilginiz için çok teşekkür ederim.

Aaaaa, işte buna çok üzüldümmmm.

Daha doğrusu, önce çok şaşırdım da aynı zamanda...

Evet işte, ben de onun için çok üzüldüm. Yani ilk tedaviye başlangıçta tam iki ay nöbet geçirmediği için, tedavi de devam ettiğine göre ben en azından nöbet aralarının çok daha uzamış olacağı ve geçireceği nöbetlerin de çok daha kısa süreli ve daha hafif seyredebileceğine inadırmış olduğum için zihnimde, ne diyeceğimi bilemedim birden okuyunca...

Ah canım yavrum...

Allah yardımcısı ve yardımcınız olsun...

Gerçekten insanın içi acıyor ama bazen ne yazık ki insanın elinden bir şey gelmiyor... Kıyamam ona... Anneciğinizden ve sizden de Allah razı olsun, bu yavruyla böyle ilgilendiğiniz ve sevginizle onu sarıp sarmaladığınız için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…