- 12 Ağustos 2016
- 1.937
- 2.782
- 63
- Konu Sahibi Yesilelma90
-
Mesela babasi obur odadan sesleniyor ismiyle kosa kosa gidiyor yani hic tepki vermiyor degil bazen seslendigimizde bakiyor ama biseyle ilgileniyorsa takmiyor bizi...Hiç mi tepki vermiyor yoksa ara sıra vermediği mi oluyor. Bence eğer ara sıra tepki vermiyorsa dikkat dağınıklığı veya başka bişeye odaklandigi için ama siz gene de bir doktora götürün. Umarım kötü bişey cikmaz.
Yok sanmiyorum cit sesinden uyaniyorİşitmesinde bir problem olabilir mi?
Goz kontagi kuruyor tekrar eden hareketler henuz gormedimSırf adına bakma değil ki bir sürü belirtisi var.Göz kontağı, tekrar eden hareketler, adına bakma vs.
Cok tesekkur ederm kucaklanmayi bazen seviyor uykusu geldimi aciktimi,boyunun yetmediggi birseyler oldumu vs..goz temasi kuruyor insanlara karsida cok sevecen gidip yakinlasir herkesleIsmi söylendiginde bakip bakmamasi hemen otizm tanisina varmak icin yeterli degil. Öyle olsaydi doktorun isi bu konuda daha kolay olurdu. Ve sonucta bakiyormus ismi söylendiginde. Benim kizimda her defasinda bakmiyor.
Daha önemli olan göz temasi ve sosyal davranmasidir bence. Yani sizin ile göz temasi kuruyormu? Kucaklanmayi seviyormu? Ve daha bircok sey var. Ki 15 aylik cocukta tani konulmaz, ama bunlar erken belirtiler diyelim.
Ben doktor degilim fakat cocugunuz bana cok normal geldi. Icinizi rahatlatmak icin elbette bir pedagog yada cocuk doktoruna gidin ve sikayetinizi anlatin.
Ismiylede sesleniyorum ama severken askim bebegim derim hep belkide hata bendedirSeverken ismi yerine başka hitaplar kullanıyorsanız bakmaması normal .
Evet konuyu okuyunca doktor herdefasinda bakmasi gerek demis diye bu korkularim olustu sizler sayesinde icim rahatladiYazdıklarına bakınca ben evham yaptığınızı düşündüm. Çünkü 15aylık için gayet normal bir gelişimi tarif etmişsiniz önce, daha sonra da burda denk geldiğiniz bir konudan dolayı da bir korkunuz oluşmuş. O yüzden de en basit durumda o korkunuz canlanıyor. O dönemlerde ilgileri zaten çok kısa, kaldı ki bizim bile canımız istemese konuşmuyoruz, tepki vermiyoruz hatta. O yüzden siz endişelerinizden arınıp sadece iyice gözlemleyin çocuğunuzu bence. Daha sonra bir çocuk gelişimciye takip olabilirsiniz veya bir çocuk doktoruna gidebilirsiniz.
Cok tesekkur ederm kucaklanmayi bazen seviyor uykusu geldimi aciktimi,boyunun yetmediggi birseyler oldumu vs..goz temasi kuruyor insanlara karsida cok sevecen gidip yakinlasir herkesle
Tesekkur ederm esimle konustum yarin cok daha iyi gozlemleyecegizBence biraz sakin olun. Kendiniz diyorsunuz başka şeyle ilgileniyordu diye. Her zaman olsa endişe duyabilirsiniz ama ayrıcalıklı bir durum söz konusu. Yine de aklınız karıştıysa götürün hastaneye.
Aynen öyle canım .Ben de öyle severdim. Ne zamanki ismi ile hitap etmeye başladım çocuk ismi olduğunu anladı. Hatta bir doktor niye ismine bakmıyor demişti. Halbuki ben hep bebeğim yavrum falan diye severdim .Orda aklım başıma geldi. Sen de dert etme kendine .Ismiylede sesleniyorum ama severken askim bebegim derim hep belkide hata bendedir
Bence dikkatini bişeye verdiği zaman ilgilenmiyor gene de doktora götürünMesela babasi obur odadan sesleniyor ismiyle kosa kosa gidiyor yani hic tepki vermiyor degil bazen seslendigimizde bakiyor ama biseyle ilgileniyorsa takmiyor bizi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?