Lutfen birseyler soyleyin..

Yesilelma90

Sabir
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2016
1.937
2.782
63
Hayirli aksamlar kk uyeleri.Bu konuyu acip acmamayi cok dusundum.Acaba evhammi yapiyorum kendime dert mi ariyorum diye.Ama bugun olan birseyden konuyu acmaya karar verdim.Oglum iki hafta sonra 15 aylik olucak baba,mama,araba,cici,kedi,gel gel kelimelerini cani istedigi zaman soyluyor.Birseyi gosterirken parmagiyla"bak" diyebiliyor veya ben bak dedigim zaman oraya bakiyor.Cok hareketli bir cocuk Masallah.Ornegin tv acik diyelim eger dikkatini basla birsey cekiyorsa tvye bakmiyor.Ancak gel gelelim ismiyle her seslendigimde bakmiyor.Burda bir konu okumustum bayanin bebegide ayniydi hatirladigim kadariyla.Ancak doktor kendisine her seslendiginde bakmasi gerek demisti.Bugun bir yere gidicektik babasini bekliyorduk aracimizin yaninda.Arabalara meraki cok.Ayakta aracimizi tutuyordu kendince vuruyor oynuyordu.hemen arkasinda komsumuz balkona cikti ve ismiyle seslendi okadar ckk seslendiki birkere bile bakmadi.Nedense cok moralim bozuldu.Esime soyluyorum normal bu cocuk baska biseye ilgi duyarken bakmiyordur dedi ama kafama cok takildi.Doktora goturmeyi dusunuyorum ama nereye gidecegim ne diyecegim bilemiyorum.Aranizda tecrubeliler vardir belki ne bileym cocugu benim gbi olupta bi sknti yasamayanHaftasonu oldugu icin bekleeyemedim ilk sizlere danisayim dedim.Yorumlariniz benim icin onemli simdiden tesekkur ederim hepinize.

Hiç mi tepki vermiyor yoksa ara sıra vermediği mi oluyor. Bence eğer ara sıra tepki vermiyorsa dikkat dağınıklığı veya başka bişeye odaklandigi için ama siz gene de bir doktora götürün. Umarım kötü bişey cikmaz.

Ismi söylendiginde bakip bakmamasi hemen otizm tanisina varmak icin yeterli degil. Öyle olsaydi doktorun isi bu konuda daha kolay olurdu. Ve sonucta bakiyormus ismi söylendiginde. Benim kizimda her defasinda bakmiyor.

Daha önemli olan göz temasi ve sosyal davranmasidir bence. Yani sizin ile göz temasi kuruyormu? Kucaklanmayi seviyormu? Ve daha bircok sey var. Ki 15 aylik cocukta tani konulmaz, ama bunlar erken belirtiler diyelim.

Ben doktor degilim fakat cocugunuz bana cok normal geldi. Icinizi rahatlatmak icin elbette bir pedagog yada cocuk doktoruna gidin ve sikayetinizi anlatin.

Yazdıklarına bakınca ben evham yaptığınızı düşündüm. Çünkü 15aylık için gayet normal bir gelişimi tarif etmişsiniz önce, daha sonra da burda denk geldiğiniz bir konudan dolayı da bir korkunuz oluşmuş. O yüzden de en basit durumda o korkunuz canlanıyor. O dönemlerde ilgileri zaten çok kısa, kaldı ki bizim bile canımız istemese konuşmuyoruz, tepki vermiyoruz hatta. O yüzden siz endişelerinizden arınıp sadece iyice gözlemleyin çocuğunuzu bence. Daha sonra bir çocuk gelişimciye takip olabilirsiniz veya bir çocuk doktoruna gidebilirsiniz.

Mesela babasi obur odadan sesleniyor ismiyle kosa kosa gidiyor yani hic tepki vermiyor degil bazen seslendigimizde bakiyor ama biseyle ilgileniyorsa takmiyor bizi...

Cok tesekkur ederm kucaklanmayi bazen seviyor uykusu geldimi aciktimi,boyunun yetmediggi birseyler oldumu vs..goz temasi kuruyor insanlara karsida cok sevecen gidip yakinlasir herkesle

Evet konuyu okuyunca doktor herdefasinda bakmasi gerek demis diye bu korkularim olustu sizler sayesinde icim rahatladi

Cok tesekkur ederm kucaklanmayi bazen seviyor uykusu geldimi aciktimi,boyunun yetmediggi birseyler oldumu vs..goz temasi kuruyor insanlara karsida cok sevecen gidip yakinlasir herkesle

Dedigim gibi gayet normal geliyor. Tabiki her defasinda kucak istemez. Biz her zaman istiyormuyuzda? Sizi yalnis yönlendirmek istemem, yani yine gidin doktora fakat bir anne olarak bana anormal tavirlar gibi gelmedi.

Siz bu zamanlarin keyfini cikarin bence. Cok cabuk büyüyorlar.

Bence biraz sakin olun. Kendiniz diyorsunuz başka şeyle ilgileniyordu diye. Her zaman olsa endişe duyabilirsiniz ama ayrıcalıklı bir durum söz konusu. Yine de aklınız karıştıysa götürün hastaneye.

Ismiylede sesleniyorum ama severken askim bebegim derim hep belkide hata bendedir
Aynen öyle canım .Ben de öyle severdim. Ne zamanki ismi ile hitap etmeye başladım çocuk ismi olduğunu anladı. Hatta bir doktor niye ismine bakmıyor demişti. Halbuki ben hep bebeğim yavrum falan diye severdim .Orda aklım başıma geldi. Sen de dert etme kendine .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…