- 25 Mayıs 2015
- 1.417
- 1.237
- 133
- Konu Sahibi Yesilelma90
-
+1Bence dikkatini bişeye verdiği zaman ilgilenmiyor gene de doktora götürün
Mesela babasi obur odadan sesleniyor ismiyle kosa kosa gidiyor yani hic tepki vermiyor degil bazen seslendigimizde bakiyor ama biseyle ilgileniyorsa takmiyor bizi...
Eee normal iste cocukMesela babasi obur odadan sesleniyor ismiyle kosa kosa gidiyor yani hic tepki vermiyor degil bazen seslendigimizde bakiyor ama biseyle ilgileniyorsa takmiyor bizi...
Mesela babasi obur odadan sesleniyor ismiyle kosa kosa gidiyor yani hic tepki vermiyor degil bazen seslendigimizde bakiyor ama biseyle ilgileniyorsa takmiyor bizi...
Evet bye bye yapiyodu hatta biz ona gel gel derken elimizle gel gel hareketini ogrenmisti gel gel yapiyordu suanda kedileri cagirir mesela pisi pisi der eliyle pisi pisi hareketi yapar.geri geri yurutmeyi denemedm ama kendiliginden bazen dusme refleksiyle geri geri gidip dustugunu gordm8 ay civarında bye bye hareketini yapabiliyor muydu?
Geri geri yürütmeye çalışın bakalım yürüyecek mi?
Bir pedagog görsün içiniz rahat eder
Tesekkur ederim cevabiniz icin.Bu dediginiz seylerin acikcasi hicbirini gormedm kendisinde.Hareketlerini cok incelerim sadece bu isimle seslenme esnasinda herzmam bakmadigini farkettm ama sanirim dediginiz gbi yanlis hitap seklimden.bu yuzden artk sadece ismiyle seslenicemİçinizin rahat etmesi için bir uzmanla görüşmenizi tavsiye ediyorum ancak bir şeye odaklandığı için bakmamış olabilir. Bu hep böyle değilse sorun yoktur diye düşünüyorum. Göz teması kuramama belirli eşyalara büyük saplantı gösterme,rutini değiştirildiğinde öfke nöbeti geçirme,tekrarlayan davranışlar gösterme,özellikle ellerini sürekli ve anlamsızca sallama(by by şeklinde değil anormal şekilde), günler önce söylediğiniz "hadi çorba içelim" gibi bir cümleyi alakasız bir yerde sürekli ve susmaksızın tekrar etme ya da söylediğiniz şeyleri sizden sonra sürekli tekrar etme, dönen nesnelere takılma gibi belli davranışlar göstermiyorsa sakin olun.
Okulöncesi öğretmenliği okuyorum.Çok ayrıntılı bir içeriği olmasa da özel eğitim dersi aldım.Bu bilgileri oradan hatırlıyorum.
Bunun yanında erken çocuklukta gelişim dersi alırken hocamız çocuğun sağlıklı bir benlik,kişilik gelişimi olması için ona ismiyle hitap edilmesi gerektiğini söylemişti. Aşkım,sevgilim gibi kelimelerin eşe,sevgiliye özel olduğunu,çocukları böyle sevmememiz gerektiğini anlatmıştı. Eğer çocuğunuza ismiyle hitap etmiyorsanız ismini söylemenizi öneriyorum.
Bir kere olan bir şeyden ya da burada anlattıklarınızdan kesin yargılara varılması mümkün değil.Bizler çocukların oynadıkları oyun çeşidiyle gelişimlerini bağdaştırıp gelişim düzeylerine uygun davranış gerçekleştirip gerçekleştirmediklerini anlamak için dahi defalarca ve uzun uzun gözlemler yapıyoruz. Çocuğunuzu en iyi siz tanıyorsunuz. Hiç bir şüpheye mahal vermemek adına bir uzmana sorabilirsiniz. İyi akşamlar dilerim
Malesef bende izlettim ama yarindan itibaren acmam tvyi kendim meraklisi degilim tv programlarinin.trt cocuk acarm bazen oda gercekten mecbur kaldigimda ama oglum asla takili kalmaz tvye yanindan kalksam hemen gelir benle yada sarmazsa cani istemezse izlemez hic bilmiyorum oturdugu yerden uzunca izledigini hep oyuncaklariyla mesgul olur yinede15 aylık kızım var benim de öyle mesela dikkati bir yerdeyse asla bakmıyor duyduğuna da eminim ama sorun olduğunu düşünmedim hiç o bayanın konusunu hatırlıyorum ama onun çocuğu daha büyüktü bir de maalesef ne kadar çabalasam da tv izlettim bir süre sonra pes edip ben bu yüzden de az konuştuğunu düşünüyorum kızımın
Henuz dediklerimizi tekrar etme ozelligi yok cunku tek tuk kelime konusabiliyor zaten saldirganlikta uyku saatinde uyutmazsam canavara donusebiiliyor evet:) ama onun disinda aglamayi bile beceremez :)Okulöncesi kurumuna gözlem için gittiğim bir sınıfın yaş grubu 3tü :) Bir çocuğumdan bir şey rica ettim(etkinliğin akışıyla alakalı),yapmayı istemediği için beni duymamazlıktan,görmemezlikten her şeyden geldi ve kendi istediği davranışı yapmaya devam etti :) normal bir çocuktu ve ben "beni duyduğunu biliyorum" diye tekrar tekrar söylememe rağmen inat etti bu şekilde davranmayı seçti..İsmiyle defalarca seslendim beni tınlamadı ama çocuk tamamen normaldi.
Bir de otizm şüphesiyle uzman kontrolünde olan çocuğumuz vardı o ellerini sürekli tik gibi sallardı başının iki yanında ve bazen ona istenmeyen bir davranış gösterdiğinde "Böyle yapma x" derdik sınıfta kendisine sürekli "Böyle yapma x" derdi tüm gün belli periyotlarla.Zaman zaman da saldırganlaşırdı.
Anne değilim ama anne olsaydım ben de teorik pek çok bilgiye rağmen tedbirli olmayı seçerdim. Üstelik sadece evladınızın yaptığı böyle bir tavırdan bir teşhis koyulmaz diye de düşünüyorum:) Üstteki mesajım çok uzun olmuş ama belki rahatlatır diye bir de bu örnekleri vereyim dedim :)
Evet benden kaynakli olabilir mesela esim diyorki ben hep ismiyle seslendigim icin bana senden daha cok bakiyor diger odadan seslendigimde geliyor bende artik sadece ismiyle hitap edicemAdını tam olarak henuz bilmiyor olabilir mi? Sürekli hitaplarla sevilen çocuklarda isim yerleşmesi geç olabilir.
Şöyle örnekleyeyim; kızım beşikten düşmesin diye, uyandığında "Anne." diye seslenmesini sağlayacak bir oyun oynadık günlerce. Bir baktık yüksek sesle seslendiği herkese "Anne." diye bağırıyor kafasında öyle yerleştirmiş.
Birkaç gün isim oyunları oynayın bakalım. Oyuncaklarını isimlendirin, kimin ismini söylerseniz o oyuncağı havaya kaldırın. Sıra ona da gelsin tabi.
Yine içiniz rahat etmezse bir uzmanla görüşürsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?