• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen cevap vermeden geçmeyinn..

Asbei

Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
6.442
11.328
248
Slm kızlar artık çok sıkıldığım bi konuyu anlatacam. Ben 1 senedir evliyim ve eşimin ailesiyle ilk günler fazla konuşmazdım gani ilk zamanlar alışma süreci olduğu için çekingenlik normaldir. Ama beni her seferinde uyarırlardı. Nie konuşmuyorsun nie bizi sormuyorsun falan. Biri bana nasılsın dediğinde ben sadece iyiyim derdim sen nasılsın demezdim onlarda dalga geçerlerdi. Rahat değildin yani samimi olduklarım neyse de. Bunları bana söyleyen insanlara karşı hala böyleyim fazla değiştiğimi sanmıyorum. Özgüven eksikliği olsa gerek. Bu durumda ne yapabilirim sizce onlara karşı nasıl rahat olabilirim. Eşimin yanında onlarla hiiç konuşamıyorum lütfen yardımcı olun

bende ilk yıllar öyleydim hatta yemek bile yemez doyamadan kalkardım sofradan şimdi onlardan önce başlıyorum yemeğe :) zamanla açılırsın

Çekingen olduğunun farkındalarsa, onlar sana yaklaşsın.
Onlar biraz samimiyet kurmaya çalışsa bence açılırsın.
Galiba onlar da kendiliğinden yaklaşmanı bekliyorlar ama en azından eşin seni anlatsın, onlar da sana daha samimi davransınlar, zamanla samimiyet oluşur alışırsın.
Huyun böyle belli, aşılır aslında ama üstüne gitmen lazım.

Zamanla biraz daha acilirsin dert etme. Ben de senin birazcik daha iyi versiyonundum. 3 yil gecti, daha rahatim ama hala mesafeliyim ister istemez, cekingenim.
Biraz da yapi meselesi, bosversene.

bende öyleyim 2 sene oldu hala alışamadım onlara alışmak gibi de bir niyetim yok.
sen nasılsın falan derim ama o kadar da değil

Slm kızlar artık çok sıkıldığım bi konuyu anlatacam. Ben 1 senedir evliyim ve eşimin ailesiyle ilk günler fazla konuşmazdım gani ilk zamanlar alışma süreci olduğu için çekingenlik normaldir. Ama beni her seferinde uyarırlardı. Nie konuşmuyorsun nie bizi sormuyorsun falan. Biri bana nasılsın dediğinde ben sadece iyiyim derdim sen nasılsın demezdim onlarda dalga geçerlerdi. Rahat değildin yani samimi olduklarım neyse de. Bunları bana söyleyen insanlara karşı hala böyleyim fazla değiştiğimi sanmıyorum. Özgüven eksikliği olsa gerek. Bu durumda ne yapabilirim sizce onlara karşı nasıl rahat olabilirim. Eşimin yanında onlarla hiiç konuşamıyorum lütfen yardımcı olun
diğer insanlara karşı da böylemisin?
içe kapanık çekingen birimisin acaba?

Genelde mi böylesin yoksa sadece onlara karsimi? Şöyle söyleyim iletişim kurmak önemli. Konuşmadiğin zaman kim olsa düşünür bir sıkıntı mi var diye . Biraz empati yap. Birden acilamazsin ama az az da olsa kendini değiştirebilirsin. Bu şekilde kalarak yarın birgün bir problem olduğunda iletişime geçmezsen nasil çözeceksin. K.Validenden başla anne ne yapıyorsun diye sor ya da telefon aç. Çekinme onlar senin ailen artık sen ne kadar sıcak olursan onlarda sana o kadar sıcak olur hem bu durum ilerde eşinle de sorun yaratabilir. Sen yeterki istekli ol gerisi gelir

Fazla samimiyete konuşmaya gerek yok zaten ama bi nasilsiniz demekte zor olmasa gerek mesafeli ol ama hiç konuşmamak olmaz tabi

Başkalarıyla nasılsınız? Sadece eşinizin ailesine mi çekingensiniz?
Şu var çekingen insanların üstüne gittikçe, niye konuşmuyorsun, niye çekiniyorsun, konuşsana vs. gibi daha çok içlerine kapanıyorlar.
Eşinizin ailesi de bunu yaptığı için kendinizi daha geri çekmiş olabilirsiniz. Eşinizle konuşun söylesin ailesine ya da siz söyleyin, rahat, kendi halinize bıraksınlar, zamanla açılırsınız zaten.

Seni kabullenemeyen onlar olmasın..
Birileri sürekli bana nasılsın demiyorsun
bizi sormuyorsun deseydi
yadırganan tarafın ben olduğumu
düşünürdüm

(evliliğin ilk yıllarında olur çekingenlik normaldir
kendi ailenden çıkıp başka bir aileye karışıyosun)

Son düzenleme:
Ama çok ilginç. Hiç sosyal yaşamınız yok mu? Okumadınız, çalışmadınız mı hiç mesela? Kurs vs?

İnsanlarla nasıl tanışıyorsunuz normalde? Arkadaşlarınız var mı?

Nasılsın diye soran insana, sen nasılsın dememek için asıl bir efor sarfetmek gerekiyor...

sen nasilsn diyen birine iyim sen nasilsin bile diyemiyorsan haklilar. bunun ozguvenle ne alakasi var anlayamadim. bu kadar mi iletisimsiz kaldiniz insanlarla bu yasa kadar?

Yok kimseye karşı öyle değilim dediğiniz gibi onlar öyle dedikçe daha çok kapanıyorum. Normalde çok konulan bi kız değilim de zaten ama herkese öyle depilim

Artı lise mezununumm o içimi yakıyor

Yok kimseye karşı öyle değilim dediğiniz gibi onlar öyle dedikçe daha çok kapanıyorum. Normalde çok konulan bi kız değilim de zaten ama herkese öyle depilim
Ben konuşkan biriyim ama benimde karşımdaki insan benle konuşmuyorsun derse durmadan bence o kurmuştur araya mesafeyi diye düşünürüm birde elektrik meselesi var elektriğim tutmayan insan kv bile olsa konuşamam ki birde karşım da çok konuşa ınsanlara böyleyim ben örneğin benim kv herşeyi sorup duruyordu inini cinini öğrenmeye çalışırdı bende hep üstü koru cevaplar veririm ama sadece ona karşı böyleyim siz karşıdan birşey görmediyseniz bu tarz bir tepki zorlama bişey bence yavaştan alışmaya bak er tabi birde nasılsın dendiğinde mümkünse iyiyim siz nasılsınız demeyi alışkanlık haline getirmelisin

Nasilsin dedigimde sadece iyiyim diyen konusmayi surdurmeyen insanlari hep havali burnu buyuk beni muhatap almiyor diye yargilardim utandim

bunu kendine dert etme. sen busun seni böyle kabul etsinler.

rahat ol kasma kendini onların gelini , çocuklarının eşisin. senin çekingenliğin olayı dışlanmaya götürür. Yani bir süre sonra sen yokmuşsun gibi davranırlar. Onları komşun olarak görmeye çalış. Kendini o ailenin bir üyesi olarak gör , tanımaya çalış.. ortak noktalarınız vardır belki , bu konularda muhabbet et. Yoksa 'gelin ' sıfatı altında sadece hizmet gören konumuna gelirsin.

Back
X