Lütfen cevaplayın bir şey olmuş mudur yavruma?

huysuzvemutsuz

Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2019
126
155
23
Merhabalar bebeğim 20 aylık ve oyun oynarken yüzünün üstüne düştü az önce, çok ağladı. Dudağı patladı burnundan da kan geldi. Çok telaşlayım burnu kırılmış mıdır kırıldiysa nasıl anlarım? Şu şartlarda hastaneye götürmek de istemiyorum çünkü yaşadığım şehirde virüs yeniden çoğalmış hastaneler risk altında. Bu vicdan azabı, panikle düşünemiyorum inşallah kırılmamıştır burnu.

ARKADAŞLAR BEN PANİKTEN BELIRTMEYİ UNUTMUŞUM ELIM AYAĞIMA DOLANDI ÇOCUĞUMU ÖYLE GÖRÜNCE, BIR DE ANNEM PANIK ETTIRDI SAĞ OLSUN. KIZIM SERT BİR ZEMİNE ÇARPMADİ KOLTUĞA ÇARPTI, OTURDUĞUMUZ YUMUŞAK KISMINA KOŞARKEN TOSLADI DİYEYİM. DUDAĞININ PATLAMASI NORMAL DİŞLERİ İLE ISIRMIŞTIR. BURNU İSE ÇOK KANAMADI, KAN HİÇ AKMADI AMA BURNUNUN IÇİNDE KAN VARDI KURUMUŞ.

Son düzenleme:
Ben de 3 yasındayken dışarda parkta yüz üstü düşmüştüm anı olarak travma gibi aklımda ama burun kırılması vs. Olmamastı tabi çizilmişti diye hatırlıyorum yara olmuştu.Sanmıyorum kırıldığını,Allah şifa versin.Tabi tecrübeli anneler daha doğru yorumu yapar

Önlemini alıp gidebilirsin çok geçmiş olsun inşallah bişey yoktur

Çocuklarda burun kırığı öyle kolay oluşan bir şey değil bildiğim kadarı ile, kıkırdak dokuda çatlak olabilir çok sert düştüyse ya da kılcal damarlarda kanama olmuştur. Siz yine de bir röntgen çektirin içiniz rahat etsin ve fakat zaten belli bir yaşa kadar çocukların burnuna büyük bir kanama, acil bir durum olmadığı taktirde pek müdahale etmiyor ve kendi kendine düzelmesini bekliyorlar.

Oğlum uykusunda korkuluğu aşıp burun üstü düşerek burnunu çatlattı belki bir 5-6 ay kadar önceydi; acile varana kadar yolda kanama durdu, röntgen çekildi çatlak tespit edildi, diğer gün de kbb doktoruna giderek damarlara, pıhtı durumuna vb. bakıldı daha ayrıntılı. Müdahale edilecek bir durum yok, kendisi toparlayacak dendi. Siz de benzer şeyler duyarsınız muhtemelen gittiğinizde ama yine de kontrol ettirmenizde fayda var.

Dokundugunda tepkisi nasil?112yi arayıp durumu anlat ben geçen ay öyle yaptim geldiler gördüler gittiler.Gelmeselerde söyle böyle yap derler belki

Ne demek su sartlarda...tabi ki getirin..
Açıklayayım ne demek olduğunu, gidebileceğimiz özel hastanede sadece 2 yatak boş bırakılmış o da acil hastalar için. Covid tespit edilen hastalar tedavi görüyor şuan. Kuaforlerden dolayı virüs yeniden yayıldı böyle riskli bir ortama nasıl sokayım çocuğumu. Aşırı bir kanamasi olmadı o yüzden sormak istedim.

Önleminizi alıp acile götürün, hemen hemen vakit kaybetmeyin. Biz burdan bilemeyiz ne desek yanlış olur

İnşallah birşey olmamistir ama siz yine de sarin sarmalayin maske eldiven takın götürüp gösterin bı içiniz rahat eder

Sert bir zemine de vurmadı koltugun oturma yerine çarptı yumuşak yerine, dişleri büyük olduğu için dudağını kesmesi normal ama burnu panik ettirdi beni. Çok kanama olmadi gerçi, burnunu şu an elliyorum acıma yok şişik de yok gerçi yarına belli olur o.

Bizimkini hatırlıyorum, burun şişti ve göz altına doğru hafif de morluk oluştu, üstelik kanama çok şiddetliydi elimizde buz, peçete, üstümüz başımız her yerimiz kan içinde çıktık yola ve hastaneye vardığımızda ancak durmuştu.

Gece yaşandığı için tam olarak nasıl bir darbe aldığı da muammaydı ve kafa darbesinden de korkmuştuk, bir süre uyutmadık, kusma olup olmadığını takip ettik vb. önlem olarak. Burunda kıkırdak çatlamış, müdahale etmediler, "Toparlayacak, kanamanın durması yeterlidir" dediler. 3-3 buçuk yaşlarındaydı o sıra.

Allah korumuş ya. İnsan nasıl panik oluyor, sanki bilerek düşmüş gibi vicdan azabından kahroluyor. Allah korusun evlatlarımızı.

sze yakın başka bir ilin hastanesine gitseniz?

Size tavsiyem ilk yardım öğrenin takip edin çocuğunuzu burnu tıkanırsa ödem toplarsa götürün hastaneye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…