Lütfen empati kurarak tecrübelerinizle bana yardımcı olabilir misiniz =(

ArmoniMor

Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2013
16
0
6
Denizli
Merhaba hanımlar, üniversiteden mezun olalı bir hafta oldu. Resim öğretmenliği bitirdim. Kpss ye hazırlandım son senemde bir yandan netlerimi bir türlü yükseltemedim. Kazanamayacağım büyük ihtimal bu sene. Bir haftadır kolejlere ana okullarına hep cv mi bıraktım ama yeni mezun olduğum için ve torpilim olmadığı için hiç birinden olumlu sonuç alamadım.
Bir diğer yandan babam her zaman yanında çalışmamı istemiştir. Kereste işi yapıyor. Ablam babamın yanında çalışıyor. sabah 8 de gidip akşam 6 da çıkıyor. Evli maaşı var o açıdan rahat. Babam çok sinirli. Bana daha 2 gün önce dolduruyorum parayı cebine geziyorsun dedi. Cebimde de cv çıktılarını alınca 5 tl falan kalmıştı halbuki. Öyle bir durum yok yani. Onun öncesinde sen kapımdaki köpeksin falan demişti eve geldiğinde hoşgeldin dediğimi duymadığı için. Tahammül edemiyorum aslında böyle şeylere ama işsizlik boynumu büktü =( Halk eğitime baktım, sertifika alayım diye falan. İşe yarar bir şey yok. Bilmiyorum ne yapacağımı hanımlar =(

sevgilin yokmu sende evlen ablan gibi kurtul :)
ciddiyim $aka yapmiyorum, guzel bi ili$kin varsa sevdigin insanla evlenmek adina tam zamani senin için

sevdigim yok diyorsan babanin yanind açali$ ama i$ aramayida birakma,buldugunda ordan çikarsin
en azindan para veriyorum diye konu$amaz
hafta sonunu izni almayida unutma :)

Babanın yanında çalışıp, bir yandan uygun bir iş arayabilirsin. Aklına yatan, mesleğinle ilgili bir yer bulduğunda oraya geçiş yaparsın, böylece boş kalmamış olursun. Babanın asabiliğine yapabilecek bir şey yok, insanın huyu neyse o. Allah işlerini rast getirsin, umarım en kısa zamanda istediğin gibi bir iş bulursun

iyi ama daha 1 hafta olmuş okulu bitireli. Daha kpss ye girmemişsiniz. Siz yarışmadan kaybetmiş gibi konuşuyorsunuz

halk eğitimden sertifika alacağına halk eğitimde kurs açmayı düşündün mü hemde resim öğretmenisin ahşap boyama vs tarzı senın alanına giren dallarda kurs aç

ilçedeki halk eğitim merkezi müdürüyle görüş bence.

ekders parası alırsın ortalama 800 900 lira kadar

Son düzenleme:
sevgilin yokmu sende evlen ablan gibi kurtul :)
ciddiyim $aka yapmiyorum, guzel bi ili$kin varsa sevdigin insanla evlenmek adina tam zamani senin için

sevdigim yok diyorsan babanin yanind açali$ ama i$ aramayida birakma,buldugunda ordan çikarsin
en azindan para veriyorum diye konu$amaz
hafta sonunu izni almayida unutma :)

Canım sevgilim yok. Hem kendi kendime söz verdim evlenip çıkmayacağım bu evden diye. Yanlış bir evlilik yapıp mağdur olmaktan çok korkuyorum da. Annem gibi.
Hafta sonları sadece pazar günü tatil o da yazın. kışın 2 haftada 1 pazar tatil.
Bende öyle düşündüm babamın yanında çalışadurıyım diye ama iyice gözüm korktu mezun olalu bir hafta oldu sürekli iş tutmuyorsun şunu getir meyve getir kumandayı uzat su bardağı kokuyor kirazı düzgün yıkamamışsın kahveyyi yakmışsın =( Muamele bu şekilde yani

Canım sevgilim yok. Hem kendi kendime söz verdim evlenip çıkmayacağım bu evden diye. Yanlış bir evlilik yapıp mağdur olmaktan çok korkuyorum da. Annem gibi.
Hafta sonları sadece pazar günü tatil o da yazın. kışın 2 haftada 1 pazar tatil.
Bende öyle düşündüm babamın yanında çalışadurıyım diye ama iyice gözüm korktu mezun olalu bir hafta oldu sürekli iş tutmuyorsun şunu getir meyve getir kumandayı uzat su bardağı kokuyor kirazı düzgün yıkamamışsın kahveyyi yakmışsın =( Muamele bu şekilde yani

nasil yani, hiç mi evlenmeyeceksin
bi kaç sene sonra baban evde kaldin demeyede ba$lar, bu iyi fikir bi deil bence
dogru insanla hayatini birle$tirdiginde evlilik çok guzel bi hayatdir , yani evli olmak :)

neyse madem kimse yok
ba$ka alternatiflere bakacaksin
kurs açmak onceki arkada$in soyeldiig kurs verme fikri guzelmi$ aslinda

halk eğitimden sertifika alacağına halk eğitimde kurs açmayı düşündün mü hemde resim öğretmenisin ahşap boyama vs tarzı senın alanına giren dallarda kurs aç

ilçedeki halk eğitim merkezi müdürleriyle görüş bence.

Dün başvurdum resim öğretmeni olarak var dedi. kurslarına baktım resim-suluboya - yağlıboya var-ebru- dekorattif el sanatları-hat sanatı benim alanım olanlar hep açıkmış zaten canım =(

ilçedeki halk eğitim merkezi müdürüyle görüş bence.

Arkadaşımızın dedigine katılıyorum gayet güzel fikir halk egitimde sen de kurs açabilirsin.Halk egitime müracat et kurs aç ögrenci sayısının en az 10-12 civarı olması gerek diye biliyorum kursun duyurularını zaten halk egitim yapar müracat edenlerde olur.

Dün başvurdum resim öğretmeni olarak var dedi. kurslarına baktım resim-suluboya - yağlıboya var-ebru- dekorattif el sanatları-hat sanatı benim alanım olanlar hep açıkmış zaten canım =(

Canım halk egitim artık şöyle yapıyor mahalle aralarına,sokaklara bile kurs açıyor sen yerini belirliyorsun onlara müracat ediyorsun halk egitimde onaylarsa kursu açıyor amaçları genç kızları ve kadınları meslek sahibi yapmak.Kurs için illa halk egitim binası olacak diye birşey yok.

hangi ilde yaşıyorsun bilemiyorum tabi ama oturduğun ilçe olmaz yanındaki ilçe olur her ilçede bir halk eğitim merkezi var oturduğun yere yakın başka bir yer olabilir mesela...

tabi istanbul gibi bir yerdeysen bir yerden bir yere gitmek zaman kaybı hemde aldığın paranın yarısını yola verirsin

ama küçük şehirdeysen bu olabilir belki.

birde kaç puan alıyorsun o da önemli.

ayrıca ücretli öğretmenliği denedin mi?

Canım halk egitim artık şöyle yapıyor mahalle aralarına,sokaklara bile kurs açıyor sen yerini belirliyorsun onlara müracat ediyorsun halk egitimde onaylarsa kursu açıyor amaçları genç kızları ve kadınları meslek sahibi yapmak.Kurs için illa halk egitim binası olacak diye birşey yok.

mesela ben bir semtte boş bir dükkan buldum. Halk eğitime bunu söylüyorum. O da onaylarsa yerin kirasını ödüyor mu ?

artık heryerde torpil dönüyor.
halk eğitimde bile :18::18: ben de başvurdum zamanında açık açık dedi ki tanıdığın var mı ? yoksa işin zor .
ve sonuç açıkta kaldım ücretli öğretmenlikte ise paramın yarısı yola gitti. okuldaki kimi öğretmenlerin de burnu havada bakmaları ayrı bir boyut zaten .:ssz: 50 ile yerleşen insanın 90 puanla ataması olan bana öyle davranmaları da zoruma gidiyordu.

umarım gönlüne göre bir iş bulursun.
babanın yanında çalış bir yandan da cv bırakmaya devam et ve kendini köreltme derim. :34: en azından boş durup iyice psikolojin bozulmaz.

hangi ilde yaşıyorsun bilemiyorum tabi ama oturduğun ilçe olmaz yanındaki ilçe olur her ilçede bir halk eğitim merkezi var oturduğun yere yakın başka bir yer olabilir mesela...

tabi istanbul gibi bir yerdeysen bir yerden bir yere gitmek zaman kaybı hemde aldığın paranın yarısını yola verirsin

ama küçük şehirdeysen bu olabilir belki.

denizlide yaşıyorum.

benim rahmetli babamda calismama kizardi zamaninda zor ikna etmistik e o zaman neden okudum baba o ayri o ayri koca evinde ben olunce basina bisey gelirse diye derdi insanlar iste farkli ama mucadele etmeden vazgecmissiniz siz ben zamaninda kiramayacagi insanlari devreye sokmus calismaya ikna etmistim biraz sabredin bence hersey yoluna girer elbet

benim rahmetli babamda calismama kizardi zamaninda zor ikna etmistik e o zaman neden okudum baba o ayri o ayri koca evinde ben olunce basina bisey gelirse diye derdi insanlar iste farkli ama mucadele etmeden vazgecmissiniz siz ben zamaninda kiramayacagi insanlari devreye sokmus calismaya ikna etmistim biraz sabredin bence hersey yoluna girer elbet

bende babamı çalışmaya ikna ettim kavga dövüş . Ama iş bulmakta zorlandığım için bir de sürekli söylendiği için çalışayım bari diyorum. Umudum kırıldığı doğrudur =(

Bende resim ogretmeniyim 3 yillik.iki yil ucretli ogretmemlik yaptim devlette bu yilda kadrolu bi kolejde ogretmenim.ama cok yoruldum boyle seylerin sonu yok.bu yuzden yuksek lisansa basliyorum bu yil.akademsyenlik icin ugrasicam.siz daha yolun basndasiniz bu ne umutsuzluk boyle
Not: torpilim hic olmadi kismet boyle seyler

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X