Lütfen evlenmeden önce okuyun..

mimiland

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2008
20
0
116
İstanbul
Boşanma davam neredeyse 2.5 yıllık o kadar evli kalmamamız anlaşılır belki ama garip olan onu o kadar süre bile sevmemiş olduğumu anlamam. Kendini kandırmak için sürekli "bu kadar emek, para ve zaman harcadın hadi bu görgüsüzlüklerini de boşver!" diyen zavallı bir savunma mekanizmasına kulak asmanın sonucu hata üstüne hata ve sonucu evliliğe giden bir ilişki. Sakın siz buraya kadar geldik demeyin eğer nikah masasına oturduğunuzda bir tereddütünüz varsa ve sesiniz çıkmadıysa evet derken, kendinizi kandırmayın sevmediğiniz kişiyle mutlu olmanız asla mümkün olmayacak. Hem aşık olduğunuz hemde sevip sevilerek bir hayat paylaşacağınız kişi (Alaha çok şükür ben buldum .herkese nasip etsin inşallah) ailenize benzer bir aileden gelecek ve yaralı bir çocukluğu olmayacaktır. Kişiyi ailesiyle yargılamak adil değil fakat malesef ki aile bireyin tüm masumiyeti, mecburiyeti ve savunmasızlığıyla düştüğü kucakta bulduğu herşeydir ve telafisi olmayan farklılıklar yaratır. İnsan kendini buldukça anlıyor diğer insanları da... Sağlıklı evlilikler yapmak için lütfen iç sesinizi dinleyin savunma mekanizmanızı degil!:65:

daha geçenlerde bir konu açmıştım aşk-mantık arasında kalıyordum aşkı seçtim bunu da okuyunca seçimim için bir kez daha mutlu oldum
paylaşım için teşekkürler :)

''Aile bireyin tüm masumiyeti, mecburiyeti ve savunmasızlığıyla düştüğü kucakta bulduğu herşeydir ve telafisi olmayan farklılıklar yaratır''
Bu cumleniz cok guzel.
Cogu bayan arkadasimiz -onemli olan evlenecegim kisi- seklinde dusunsede, cogunlukla bende ailenin veyetisme tarzinin kisilik olusumundaki etkisine inaniyorum.
Benim onceligim esim kadar ailesi de oldu.Eger esimin mukemmmel oldugunu, fakat ailesin uygun olmadigini dusunseydim muhtemelen evlilik karari almazdim.
Bu benim nacizane dusuncem,Allah mahcup etmesin.
Hersey gonlunuzce olsun

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Aslında bu yaşadıklarım uzun uzun anlatılabilir ama bu saatten sonra anlatmanın bana bir yararı yok diye sadece özümsediklerimi yazdım. Her evlilikte ailesel sorunlar yaşanabilir bu normaldir.Fakat ben aşkı seçtim diyen arkadaşımız anlamamış sanırım. Aşk /yada sonrasında bu ilişkiye bu kadar zaman harcadım devam etsin diye alttan almalar ilişkinin dogasını bozuyor.Kötü niyetli insanlarsa eger bu aslında size boyn eğdirmek yada sizin iyi niyetinizi istismar etmek için yapılıyor.Gerçekten içgüdülerinize güvenin derim.Benim yaptığım gibi düzelir diye bazı şeylerin hatrına kendinizden gereksiz yere ödün vermeyin.Çok arkadaşım var dışarıya mutlu rolu yapıp buna kendisini de inandırmaya çalışan.Erkeklerse bunun farkında değil, farkında olsa da umrunda değil malesef.:49:

Son düzenleme:
Bu kk'da aşık olup evlenen çok bence aşk yeterli değil eğer size karşı kaba ve saygısız ayrıca empati kurma yeteneği yoksa uzak durun

bence de aile çok önemli.......hatta imkanınız varsa evlenmeyi düşündüğünüz insanın babasının annesine nasıl davrandığına bakın........eğer babası evliliklerinin en başından beri(erkeklerin birçoğu yaşlanınca kadına mum olur onun için gençliğini öğrenin karısına ne yapmış nasıl davranmış )kadına değer vermeyen biri ise o erkek asla karısına değer veremez........yani adam olmaz kaçın lütfen..........

Boşanma davam neredeyse 2.5 yıllık o kadar evli kalmamamız anlaşılır belki ama garip olan onu o kadar süre bile sevmemiş olduğumu anlamam. Kendini kandırmak için sürekli "bu kadar emek, para ve zaman harcadın hadi bu görgüsüzlüklerini de boşver!" diyen zavallı bir savunma mekanizmasına kulak asmanın sonucu hata üstüne hata ve sonucu evliliğe giden bir ilişki. Sakın siz buraya kadar geldik demeyin eğer nikah masasına oturduğunuzda bir tereddütünüz varsa ve sesiniz çıkmadıysa evet derken, kendinizi kandırmayın sevmediğiniz kişiyle mutlu olmanız asla mümkün olmayacak. Hem aşık olduğunuz hemde sevip sevilerek bir hayat paylaşacağınız kişi (Alaha çok şükür ben buldum .herkese nasip etsin inşallah) ailenize benzer bir aileden gelecek ve yaralı bir çocukluğu olmayacaktır. Kişiyi ailesiyle yargılamak adil değil fakat malesef ki aile bireyin tüm masumiyeti, mecburiyeti ve savunmasızlığıyla düştüğü kucakta bulduğu herşeydir ve telafisi olmayan farklılıklar yaratır. İnsan kendini buldukça anlıyor diğer insanları da... Sağlıklı evlilikler yapmak için lütfen iç sesinizi dinleyin savunma mekanizmanızı degil!:65:

katılıyorum hem akıl hem kalp süzgecinden geçmeli geçmiyorsa stop demeli

Konu "Aile,evlilik ve çocuklar" başlığına taşındı.

Çok aydınlatıcı bir yazı olmuş,kulağa küpe olacak cinsten...

Back
X