lütfen fikir verin; 5. gün pazar gününe denk geliyor diye 4. gün transfer edecekler?

duru2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
529
17
96
Kocaeli
Arkadaşlar bu benim 5. denemem. daha önce bir defa 5. gün diğerleri hep 3. gün transfer edildi. İki tanesi pozitif ancak tüplerim alındı (dış gebelik oldu ikiside). Yani artık benim tüp bebek dışında bi şansım yok, doktorum bu gün tahmini opu ve transfer tarihini söyledi ancak opudan sonraki 5. gün pazar gününe geldiği için 4. gün koyacaklar.
Ben 4.gün transferinin çok tercih edilmediğini okumuştum
Sizlerin başına böyle bişey geldimi, doktora 6. gün olsun diye ısrar etmelimiyim... çok canım sıkıldı

Son düzenleme:
4. gün transferi morula transferi oluyor yani blasttan bir önceki safha bence 6. günde ısrar etmek yerine niye pazar yapmadıklarını öğren.

Benim dr.umun şöyle de bir görüşü var ve bana çok uzak gelmiyor eğer embriyo sınırlı sayıda ise seçilmesi gerekmiyorsa ne kadar erken verilirse o kadar iyidir. Hiçbir lab. ortamı anne rahminin yerini tutmaz. Ama embriyo çoksa ve içinden sadece 1-2 transfer yapılacaksa 5. güne gideriz çünkü en iyiyi seçmek isteriz der.

Kaç embriyon var kaç tane konulacak ?

Eğer iki tane konulacaksa ve 2 embriyon varsa 4. gün embiryosu tabiki konulabilir biran önce seninle buluşmaları için.

Bu arada banada 4. gün embriyosu konuldu kalanlar 5. güne gitti donduruldu. Tutmadı ama bunun 4. günle hiç ilgisi yok.

Son düzenleme:
pazar günü merkez kapalı, işlem yapmıyorlar. benim çok sayıda embriom oluyor gerçi kaliteli 2tane çıkyor diğerleri daha düşük kalitede oluyor. Geçen sefer de 5. gün en iyi iki tanesi transfer edildi 5tanede donduruldu (orta kalitede). Bu sefre de hemen hemen aynı sayıda yumurtan var dedi doktor. Döllenmede de sorun yaşamazsam embrio sayım en azından8-9 olur. yani 5. güne gidilebilir aslında ama şansa bak

pazar gunu islem yapmamalari cok sacma bence 3.gun transferini dusun; kalan embroyolarini da dondurt kesinlikle. dondurma olucaksa ne kadar az gun olursa o kadar iyi. ben su an donmus embro ile hamileyim ve benim gb hamile kalan arkadaslarim oldu. tabii Insallah bu transferinde hamile kalirsin ama ben senin yerinde olsam 3.gun transfer isterim frnasada da hep bu dendi bana hicbir labratuvar anne rahminin yerini tutamaz diye besinci gun trnasferine karsilar.hem dondurmak icin de besinci gunu cok gec buluyorlar burda ne kadar az hucreyken dondurulursa o kadar iyi die. kk hep besinci gun transferini duydugum icin cok uzulmustum 3.gun trnasferine ama haklilarmis sonrasinda dondurulmusla hamile kaldim.cok sukur.
yazdiklarimi bir doktorunla konus istersen.

pazar günü işlem yapmamaları çok saçmaaaa...yumurta toplama işleminde pazara gelebilirdi o zaman ne yapacaklardı.bence bunun üzerine git.itiraz et dünya kadar para ödetiyorlar en iyisini yapmak zorundalar.mantıklı bi açıklaması yok söylediklerinin ...kapalıyız o yüzden... yok yaaabenim ilk transferim 3 gündü...2,sini kalitesini daha iyi anlayabilmek için 5.gün yaptılar.ikiside negatif çıktı.neden diye sorduğumda mantıklı bi açıklama yapmadılar.bende doktorumu değiştirdim...şimdi üçüncü tedavideyim bakalım ne olacak...

merhaba duru ,merkezin pazar günü açık olmaması çok ilkel bu kadar eziyet çekilen işlemler sonrası işi böyle banka memurluğuna benzetmelerine cok kızdım düşün yumurta rezervin az anında çatlayabilen 2 yumurtan var noldu merkez pazar günü tatil.Benim embriyolarımda geç bölünme vardı 6. gün transferi yapıldı bana iki denemede de ben hamileyim.Yani embriyoların durumuna göre gün değişikliği oluyo mesela kalite problemi olduğunda doğal oramında fazla şans vermek için 2.gün transferleri okudum.Benim fikrim günü saati hepsi bahane olucağı varsa tutucağı varsa nasıl nasıl oluyo.

aynı durum benim de başıma geldi...

ve sadece kesesini gördüğüm ve kalp atışını görmeyi beklediğim bebiş şimdilik bildiğim kadar benimle...

yani bence yanlış konuya yanlış zamanda odaklanıyorsun...

ama çok da pimpirikli biri isen doktorunla konuş o seni ikna eder...

yani bence yanlış konuya yanlış zamanda odaklanıyorsun...

ama çok da pimpirikli biri isen doktorunla konuş o seni ikna eder...

bebişini sağlıcakla kucağına almanı diliyorum, seninkisi de anladığım kadarıyla 4. gün transferi ve pozitif bana moral oldun.
pimpirikle ilgilis yok bu kadar eziyetli bi süreç sırf merkez pazar günü kapalı diye 4. gün yapıyolar kimin olsa acaba mı diye düşünürdü. hani doktor "4. gün görünümü iyi bu günü uygun gördük" dese sorgulamıycam ama merkez kapalı demesi saçma geldi. bu beşinci denembenim.bir başka merkezde 3. denememde yılbaşı gecesinin ertesi idi, merkez açıktı ve en azından 6 çifit filan ordaydı...
yardımcı olduğun için teşekkürler.

hangi hastane canım

ANADOLU SAĞLIK MERKEZİ. Gerçi endişelerim yersi z çıktı ama yinede bence güzel bi uygulama değil. örneğin yumurta toplama işleminde bu çok daha önemli, insanın aklına bu işlemide mi ayarlıyorlar diye gelmiyor değil.

tabiki çok saçma bir sürü para veriyoruz ama ne yapacaksın bu tüp bebek tam bir kazanç kapısı allah kurtarsın hepimizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…