pazar günü merkez kapalı, işlem yapmıyorlar. benim çok sayıda embriom oluyor gerçi kaliteli 2tane çıkyor diğerleri daha düşük kalitede oluyor. Geçen sefer de 5. gün en iyi iki tanesi transfer edildi 5tanede donduruldu (orta kalitede). Bu sefre de hemen hemen aynı sayıda yumurtan var dedi doktor. Döllenmede de sorun yaşamazsam embrio sayım en azından8-9 olur. yani 5. güne gidilebilir aslında ama şansa bak4. gün transferi morula transferi oluyor yani blasttan bir önceki safha bence 6. günde ısrar etmek yerine niye pazar yapmadıklarını öğren.
Benim dr.umun şöyle de bir görüşü var ve bana çok uzak gelmiyor eğer embriyo sınırlı sayıda ise seçilmesi gerekmiyorsa ne kadar erken verilirse o kadar iyidir. Hiçbir lab. ortamı anne rahminin yerini tutmaz. Ama embriyo çoksa ve içinden sadece 1-2 transfer yapılacaksa 5. güne gideriz çünkü en iyiyi seçmek isteriz der.
Kaç embriyon var kaç tane konulacak ?
Eğer iki tane konulacaksa ve 2 embriyon varsa 4. gün embiryosu tabiki konulabilir biran önce seninle buluşmaları için.
Bu arada banada 4. gün embriyosu konuldu kalanlar 5. güne gitti donduruldu. Tutmadı ama bunun 4. günle hiç ilgisi yok.
yani bence yanlış konuya yanlış zamanda odaklanıyorsun...
ama çok da pimpirikli biri isen doktorunla konuş o seni ikna eder...
bebişini sağlıcakla kucağına almanı diliyorum, seninkisi de anladığım kadarıyla 4. gün transferi ve pozitif bana moral oldun.
pimpirikle ilgilis yok bu kadar eziyetli bi süreç sırf merkez pazar günü kapalı diye 4. gün yapıyolar kimin olsa acaba mı diye düşünürdü. hani doktor "4. gün görünümü iyi bu günü uygun gördük" dese sorgulamıycam ama merkez kapalı demesi saçma geldi. bu beşinci denembenim.bir başka merkezde 3. denememde yılbaşı gecesinin ertesi idi, merkez açıktı ve en azından 6 çifit filan ordaydı...
yardımcı olduğun için teşekkürler.
ANADOLU SAĞLIK MERKEZİ. Gerçi endişelerim yersi z çıktı ama yinede bence güzel bi uygulama değil. örneğin yumurta toplama işleminde bu çok daha önemli, insanın aklına bu işlemide mi ayarlıyorlar diye gelmiyor değil.
tabiki çok saçma bir sürü para veriyoruz ama ne yapacaksın bu tüp bebek tam bir kazanç kapısı allah kurtarsın hepimizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?