Kızınızı en iyi siz tanırsınız, çocukluğundan beri böyle belirtileri var mıydı? Erkek kıyafetlerine özenmek, kızlardan çok erkeklerle arkadaşlık etmek gibi? Eğer böyle belirtiler varsa doğuştan öyledir ve siz kızınızı böyle kabullenmek durumundasınız. Ama önceden böyle belirtiler yoksa ve kızınız birdenbire böyle bir değişim yaşadıysa muhtemelen ergenlikten dolayıdır, yaşıtlarından farklı görünmek istiyordur. Üzerine gitmeyin, bu konu hakkında bir şey sormamaya çalışın yoksa ters teper.Benim için en önemli olanlardan başlayacağım anlatabildikçe kendimi dinleyip neyin beni bı kadar üzdüğünü hissetmeye çalışarak ...
Büyük kızım 14 yaşında son iki senedir iki defa bana erkeklerden değil kızlardan hoşlandığını anlatmak zorunda kaldı.
Hayır doğuştan beri değil son iki senedir böyle hatta erkek gibi davranmıyor yada giyinmiyor bilmiyorum geçen ay etek alırken bu ay erkek reyonundan gömlek alıyor.Kızınızı en iyi siz tanırsınız, çocukluğundan beri böyle belirtileri var mıydı? Erkek kıyafetlerine özenmek, kızlardan çok erkeklerle arkadaşlık etmek gibi? Eğer böyle belirtiler varsa doğuştan öyledir ve siz kızınızı böyle kabullenmek durumundasınız. Ama önceden böyle belirtiler yoksa ve kızınız birdenbire böyle bir değişim yaşadıysa muhtemelen ergenlikten dolayıdır, yaşıtlarından farklı görünmek istiyordur. Üzerine gitmeyin, bu konu hakkında bir şey sormamaya çalışın yoksa ters teper.
Tamam işte dediğim gibi. Geçici bir süreç muhtemelen. Bazı ergenler bu yaşlarda böyle oluyorlar. Benim kuzenim de o yaşlarda öyle davranışlar sergilemişti. Konuşmaya çalışınca da bağırıp çağırıyordu. En son hiç sesimizi çıkarmadık bu konu hakkında tek kelime etmedik. Kendiliğinden geçti unuttu gitti.Hayır doğuştan beri değil son iki senedir böyle hatta erkek gibi davranmıyor yada giyinmiyor bilmiyorum geçen ay etek alırken bu ay erkek reyonundan gömlek alıyor.
Gerçekten mi? Ben anne olarak neler düşünüyorum biliyor musun ? Benim kızım yetişkin bir birey olduğunda toplumdan dışlanacak korkusu var ve aile yaşamı annelik duygu olmayacak gibi dini ve ahlaki değerler apayrı tabi inanılmaz etkiliyor beni . Ama hep içimde ben üzülüyorum diye benden gizleyeceğini hissediyorum.Tamam işte dediğim gibi. Geçici bir süreç muhtemelen. Bazı ergenler bu yaşlarda böyle oluyorlar. Benim kuzenim de o yaşlarda öyle davranışlar sergilemişti. Konuşmaya çalışınca da bağırıp çağırıyordu. En son hiç sesimizi çıkarmadık bu konu hakkında tek kelime etmedik. Kendiliğinden geçti unuttu gitti.
Bende ergenlik dönemimde bol tişörtler alırdım erkek reyonundan. Kargo pantolon falan giyerdim. Çok takılmayın bence.Hayır doğuştan beri değil son iki senedir böyle hatta erkek gibi davranmıyor yada giyinmiyor bilmiyorum geçen ay etek alırken bu ay erkek reyonundan gömlek alıyor.
Sorun şuki geçen sene sınıfındaki bir kız bu sene de (okul değiştirdik) başka bir kıza duygusal şeyler hissetti.Bende ergenlik dönemimde bol tişörtler alırdım erkek reyonundan. Kargo pantolon falan giyerdim. Çok takılmayın bence.Ama ona çok güzel oldun şöyle böyle diye iltifat edin. Mesela hediye makyaj malzemesi alsanız ne tepki verir. Kendime aldım bunu da sana aldım deseniz? Kaç yaşında bilmiyorum ama
Sakın baskı kurmayın ama gözlemleyin sürekli. Etrafta çok fazla kötü niyetli kişi var. Çocukları kullanıyorlar vs. Çok detaylı yazamıyorum maalesef. Arkadaşlarını vs. iyi tanıyın.Gerçekten mi? Ben anne olarak neler düşünüyorum biliyor musun ? Benim kızım yetişkin bir birey olduğunda toplumdan dışlanacak korkusu var ve aile yaşamı annelik duygu olmayacak gibi dini ve ahlaki değerler apayrı tabi inanılmaz etkiliyor beni . Ama hep içimde ben üzülüyorum diye benden gizleyeceğini hissediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?