Lütfen fikir verin anlatacak kimsem yok

kadermibu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2017
1.237
1.373
133
Merhaba
Daha önce hiç yaşadınız mı ? Bir derdiniz vardır ama çok komplikedir anlatacak olsanız neresinden başlayacağınızı bilmezsiniz çünkü derdinizin sebepleri o kadar çoktur ki .. öyle bir haldeyim. Anlatacak kimsem yok. Boğazıma düğümleniyor ağlamak istiyorum dökülmüyor gözümden yaş . Dökülse için için ağlasam bir nebze kurtulacağım . Yada anlatsam anlatsam herşeyi içimden bitene kadar anlatsam belki kurtulacağım. Anlatacak kimse yok. Evliliğim , işim , sosyal ilişkilerim , sorumluluklarım, çocuklarım ne varsa hayatımda hepsi ile sorunum var . Nasıl çözeceğimi biliyorum ama cesaret edip yapamıyorum. Çünkü cesaretimi kıran iyi niyetli nedenlerim var.
Sanki son on yıldır bir rüzgarın önünde savrulan yaprak gibi kim ne yöne çektiyse oraya gitmişim. Şimdi sonuçlarını yaşıyorum. Artık kendi istediğim gibi karar alayım diyorum ama çalıştırılmamış kasın zayıf düşmesi gibi düşüyorum. Yıllardır bünyem o kadar alışmış ki savrulmaya dik duramıyorum.
Psikolojik destek almak için uzmana gidecek gücüm yok uzman bana gelecek olursa harikulade olur. Hayatım çok dağınık bir ev gibi neresinden toplasam daha hızlı olur bilmiyorum ve esasen toplamaya gönüllüyüm ama takatim yok.
Evliliğimde çoğu zaman mutsuzum , ama eşimin mutlu ve düzenli bir hayata sahip olma nedeni olduğum için ayrılmaya cesaretim yok.
İşimde mutsuzum ama işim eşimin işini kolaylaştırdığı için ayrılmaya cesaretim yok.
Büyük kızım ergen küçük kızım bebek her ikisindende kendimi sıyırıp yalnız kalmaya ihtiyacım var inanılmaz şekilde ama benden başka kimseleri yok.
Ailem yok , komşum yok, arkadaşım yok.

Feragat edin haklarınızdan. Mutlu olmadiginiz Esınızın isini kolaylastırmaktan vazgecın mesela ve isten ayrılın
Yasam standardınız azıcık dussun ve Bosanın.
Hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor malesef
Keske olsa ama oyle bir dunya yok

Destek almak mecburiyetiniz olmuş. Bunu geciktirirseniz her sey daha da sarpa saracak. Ki şu an anladığım kadarıyla girift hale gelmesi sizin gerçekleşmesine izin vermemeniz gereken şeylere izin vermenizle başlamıs gibi.

Cocuklar icin bisey diyemem buyuk okulda kucuk uyudugunda kendinizle basbasa kalabilirsiniz ama siz bu dunyaya esinizin isini kolaylastirmak icin gelmediniz ve baska yasayabileceginiz bi hayat daha verilmeyecek kendinizi harcamayin lutfen

Bence rutinden ve görevlerinizden sıkılmışsınız, mutsuzluğunuzun büyük ihtimalle tek sebebi bu. Çocukları nineleri falan varsa oraya haftada iki gün bırakıp gezmeye çıkın. Yalnız kuaföre, sinemaya gitmek çarşıda yürümek bile iyi gelir

Önce bir kahve yapın kendinize, sonra hafif bir müzik açın.
Dinlendirici, klasik müzik, ritm şeklinde olabilir.
Kahvenizi yudumlayıp, müziği dinlerken bizlere cevap yazın.

Kendiniz için atacağınız ilk adım, keyfiniz olsun ve devamı gelsin.

Benim için en önemli olanlardan başlayacağım anlatabildikçe kendimi dinleyip neyin beni bı kadar üzdüğünü hissetmeye çalışarak ...
Büyük kızım 14 yaşında son iki senedir iki defa bana erkeklerden değil kızlardan hoşlandığını anlatmak zorunda kaldı.

Adım atmadıkça hiçbir şey değişmeyecek. O psikolog ayağınıza gelmiş olsa bile cesaretiniz yoksa boş.

Rutine bile ayak uyduramamissiniz ki siz ya saldım çayıra mevlam kayira bir hal almış bu kadarını herkes yapıyor bir bakın çevrenize herkes evlat büyütüyor ve zorlanıyor herkesin eşi ilgisiz çok çalışıyorlar çünkü , eşine destek olan tek siz değilsiniz . Siz kendinizden vaz gecmissiniz önce bı kendinize gelin. Ne istediğinizi bilmiyorsunuz aslında sorunun nedeni bu , bırak ya ev işi dursun yapma bir hafta çürümez ev çok çok bir misafir gelir ay bu ne der geçer takılmayın böyle şeylere ve bebeginize kendinize vakit ayırın çocuğun ödevlerini bir hafta yapmayiverin Allah aşkına önünde upuzun zaman var öğrenir elbet. Herkesi kendiniz de dahil bı salin bir rahat bırakın size en iyi gelen şeyi yapın müzik mı yemek mi gezmek mı .... Kocayi beklersen bir ömür beklersin onlar ahıra bağlanmış öküz gibidirler bir ömür gık demezler yemi önüne at geç. Siz kendinize gelir kendinizle başa çıkarsanız her şey çorap söküğü gibi gelir önce kendinizi sevin kaygilarinizdan kurtulun sakin olun takmamayi öğrenin sonra yapmak istediklerinizi belirleyip sağlıklı kararlar alın

8 ay kadar oldu eşimin ticari ilişkileri nedeni ile şehir değiştirdik ve beni iş yaptığı bir firmada çalıştırmaya başladı . İş yerinde yönetici olarak çalışıyorum ve işveren o kadar sorunlu ki benim iş yapış şeklim asla onun anlayışı ile uyuşmuyor. Ve mobbing yapılıyor . Eşimse ticari nedenlerle bir süre daha çalışmamı istiyor

Bence siz bunalmışsınız. Anlaşabildiğiniz bir arkadaşınız varsa eve çağırın kimse yokken biraz dertleşin. Güvenilir biri olsun tabi. Ya da siz çıkın ama küçük bebekle de zor oluyor.
bende çalışmak istiyorum ama bebeğim küçük. Yani herkesin bir derdi var.

Uzun yıllardır hep idareci olarak çalıştım insanlara laf anlatmaktan yoruldum . Bide kimi insanlar vardır bilirsiniz mükemmelliyetçidir. Titizdir işini zamanında yapar hatta ayrıntılı yapar ince detaylarla ilgilenir sonuç çok sürdürülebilir olur. İşin prosedürüne uygun olması için uğraşır sonuç harikadır ama eşek hoşaftan ne anlar . İş hayatımda hep bunu yaşadım. Güçlü diyebileceğim firmalarda da çalıştım şuan çalıştığım firma küçük bence. Sistem kurmak ve işverene gerekliliklerini anlatmaktan bıktım. Anlamıyor işte.

Kızınızı en iyi siz tanırsınız, çocukluğundan beri böyle belirtileri var mıydı? Erkek kıyafetlerine özenmek, kızlardan çok erkeklerle arkadaşlık etmek gibi? Eğer böyle belirtiler varsa doğuştan öyledir ve siz kızınızı böyle kabullenmek durumundasınız. Ama önceden böyle belirtiler yoksa ve kızınız birdenbire böyle bir değişim yaşadıysa muhtemelen ergenlikten dolayıdır, yaşıtlarından farklı görünmek istiyordur. Üzerine gitmeyin, bu konu hakkında bir şey sormamaya çalışın yoksa ters teper.

Hayır doğuştan beri değil son iki senedir böyle hatta erkek gibi davranmıyor yada giyinmiyor bilmiyorum geçen ay etek alırken bu ay erkek reyonundan gömlek alıyor.

İstiyorum ki tekrar evime şehrime döneyim gidip bir iş yerine cv ile başvurayım beni ben olarak tanısınlar eşimin tanıdığı olmasın. Kendimi sorgular oldum bana yapılan iyi ve kötü muamele acaba eşimle mi alakalı diye? Eşimle işverenimin ticari ilişkileri benim işimi çok etkiliyor.

Hayır doğuştan beri değil son iki senedir böyle hatta erkek gibi davranmıyor yada giyinmiyor bilmiyorum geçen ay etek alırken bu ay erkek reyonundan gömlek alıyor.
Tamam işte dediğim gibi. Geçici bir süreç muhtemelen. Bazı ergenler bu yaşlarda böyle oluyorlar. Benim kuzenim de o yaşlarda öyle davranışlar sergilemişti. Konuşmaya çalışınca da bağırıp çağırıyordu. En son hiç sesimizi çıkarmadık bu konu hakkında tek kelime etmedik. Kendiliğinden geçti unuttu gitti.

Gerçekten mi? Ben anne olarak neler düşünüyorum biliyor musun ? Benim kızım yetişkin bir birey olduğunda toplumdan dışlanacak korkusu var ve aile yaşamı annelik duygu olmayacak gibi dini ve ahlaki değerler apayrı tabi inanılmaz etkiliyor beni . Ama hep içimde ben üzülüyorum diye benden gizleyeceğini hissediyorum.

Bende ergenlik dönemimde bol tişörtler alırdım erkek reyonundan. Kargo pantolon falan giyerdim. Çok takılmayın bence. Ama ona çok güzel oldun şöyle böyle diye iltifat edin. Mesela hediye makyaj malzemesi alsanız ne tepki verir. Kendime aldım bunu da sana aldım deseniz? Kaç yaşında bilmiyorum ama

Sorun şuki geçen sene sınıfındaki bir kız bu sene de (okul değiştirdik) başka bir kıza duygusal şeyler hissetti.

Sakın baskı kurmayın ama gözlemleyin sürekli. Etrafta çok fazla kötü niyetli kişi var. Çocukları kullanıyorlar vs. Çok detaylı yazamıyorum maalesef. Arkadaşlarını vs. iyi tanıyın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…