Lütfen fikir verin kafayı yemek üzereyim

Ben riskli bir gebelik geçiriyorum bu yüzden annemle kalıyorum sürekli yatıyorum mecburen kardeşimde her aksam iki çocugunuda alıp anneme gelir eşidr gelir çocuklar vakit geçirsin diye her zaman bızım oturdugumuz odada oynarlar ve eşide hep oldugumuz odada olur bu olay ne zaman oldu düşünüp duruyorum ama hiç ikisi yalnız kalmadı ve ben her zaman bu konuda dikkatlıyım kızımı bir yere yazdırırken götürürken kırk kere düşünürüm kardeşimin eşi bulundugumuz odada kızıyla(5 yaşında) ve kızımla oynuyordu sonra kızlar araya doğru koştu buda arkalarından gitti ben riskli oldugu ıcın yerımden kalkamıyorum ama böyle oldugunu görünce tam kalkmaya yeltendim ama onlar odaya geldı bir tek bu aklıma gelıyor baskada şüphelendıgım bir durum olmadı

Peki çocuğunz olayı nasıl anlatıyor, kendi kızı da yanındaydı yani, bilemedim ya ben çok tedirgin oluyorum böyle seylerde, kızım birşey deyince irdeleyip duruyorum belki çocuğu da bunaltiyorum ama insan korkuyor... inşallah biran önce çözersiniz meseleyi ve inşallah olmamıştır öyle birşey ama bana çocuk farklı dokunuşu anlar gibi geliyor

Bu durumdan ötürü şüphelenıp kızıma sordum işte orda oyun mu oynadınız oyununuz nasıl geçti eğlendınız mi neler yaptınız gibisinden hani oyun oynarcasına sordum öyle söyledı ben yalan söyleyecegıne inanmıyorum yarın akşam yine gelırler buyuk ihtimalle üzerine önce çay dökerim içim biraz rahatlasın sonrada kardeşimi odaya çekip konusurum napim aklıma ancak bunlar geldı

Sakin olmaya çalışın. Çocuğa destek olmanız için bu şart. Sarılın yalnız hissetmesin. Çocuğa yönşendirici sorular asla sormayın. Böyle mi oldu, sana öyle mi dedi bu mu va yönlendiricidir.
Sizin sorduğunuz soruya göre ifade becerisinde farklı cevaplar almanız mümkün ve bu sizi yanlış yönlendirir.
O kişiyle çocuğu yalnız bırakmayın.
uzmana gidin sizi en doğru onlar yönlendirir.

Hiii siz suphelendiniz demek peki enistenizn suphelenmenizi gerektirecek tavırları var mı ? Ben vallahi yeri geliyor kızım dedesine kızıyor gitmek istemiyorum diyor sorgulayıp duruyorum neden gitmek istemiyorsun vs diye halbuki adamın hicbirseyi yok tamamen benim paranoyam

Çocuklarla iyi anlaşıyor her zaman kız kardesımın yanında memur ailesine bakan biri ama dışardayken bikaç bayana bakışını yakalamıştım belkıde o durum beni şüpheye itti

bunu aile ortamında birilerine anlatmakla çözüme ulaştıramazsınız. Çocuğun yanında bunları dillendirmeden uzmana gitmek zorundasınız .

Çocuk durduk yerde gelip anne beni elledi mi dedi konu oraya nasıl geldi

Çocuklarla iyi anlaşıyor her zaman kız kardesımın yanında memur ailesine bakan biri ama dışardayken bikaç bayana bakışını yakalamıştım belkıde o durum beni şüpheye itti
Olabilir bir kere bile baktığını görsem ben de tiksinirdim, kesinlikle uzmandan yardım alın çocuğun azgindan cok daha iyi laf alır ve yönlendirir

Sizin yatmanız gerekiyormuş durumunuz riskliymiş tamam da kardeşiniz niye hem de her akşam kocasını çocuklarını alıp geliyor? Aklı başında bir kadın bunu yapmamalı. Anneniz kafayı yemiyor mu her akşam pişir topla yıka kaldır?

Elinizde kanıt olmadan ona buna sormayın, kimse evet yaptım demez. Hatta bu profilde kızkardeş kocasını korur. Yapacağınız tek şey randevu alıp uzmanına danışmak. Yataktan çıkamadığınız için bunu nasıl yapacaksınız? Taksiyle gidip dönemeyecek kadar mı risklisiniz? Kızınız nasıl dokunduğunu gösterdi mi, yani belki koltuğa vs çıkmak istedi de yardım mı etti? Kendi karısı ve çocuklarının da bulunduğu ortamda nasıl cesaret edebilir buna?

O nasıl bir ev ortamı, her akşam biri yatan hamile 6 yetişkin ve 3 küçük çocuk. Siz daha çok sinir stres olmuyor musunuz?

Olduysa kanıtlanamayacğı için mesafe koymak gibi yöntemler uygulanır.

Olmadıysa adamın yaşayacağı travmayı düşünemiyorum. Allah korusun intihara kadar bile gider.

Çünkü ben hep kendimden küçük çocuklarla büyüdüm. Anneleri yükseğe çıkmak yok derlerdi biz oynarken. Biz yükseğe çıkmadan oynardık. Sonra annesi gelince hemen ilgi çekmek için "anne biz yükseğe çıktık" derlerdi.

Gebelik riskli birşey zaten daha çocuğunuz bu kadar küçükken ikinci gebelik bana göre bencillik.

Bakın yarın pedagoga gitmeniz muayene ve oyun terapisi ile gerçekleri öğrenmeniz gerekirken "çay dökmek" gibi muhakemenize güven duyamayacağımız şeyler yapıyorsunuz.

Konu sahibi mantık ilişkisi kuramıyor bence.

Zaten bakıma muhtaç çocuk varken her gebeliğin riskli olduğunu bilerek hamile kalmış

Evde 3 çocuk, yatan hasta sayılan gebe, hergün gelen misafir.

Sadece bu ev ortamı bile herşeyin yanlış anlaşılacağı bir ortam

Çocuk popo demiş. Hangimiz daha bu özel bölge olayı bu kadar bilindik değilken birbirmize dahi şaplak atmadıkki.

Uzman muayene ve oyunlaştırarak herşeyi anlar.

Pedagoga gitmeli belki sadece şaplak, yada omzun üstüne alırken poposuna eli gelişi değmiştir.

Olayın aslını uzmandan öğrenmektense

Çay dökerek sonra kız kardeşe diyip belki kız kardeşide mantık ilişkisi kuramayıp adamın iş yerine söyleyecek

Adam kamuda .

Bu iftiraysa bile adam kendini aklayamaz çünkü genelde bu pedofili hiç beklenmeyen kişilerden çıkacak inancı olduğu için daha adam kendini açıklayamadan işide gücüde evliliğide kendine olan itibarıda yıkılıp iş intihara dahi gidebilir.

İyide nasıl emin olabılırım ki bunun için aynı olayı kızımın ikinci kere yaşaması lazım ve ben buna müsade edemem ki
İyi bir pedagoga götürün. Uzman gozetiminde kayda aldırip, rapor alin. Ondan sonra kardeşinle konuş ve ben olsam direk gerekli resmi işlemleri başlatırım.

3 yaşında bir çocuğun poposunu mıncıklayacak hali yoktur diye düşünüyorum kucağına alırken ya da bırakırken farkında bile olmadan tutmuş da olabilir 6-7 yaşında bir çocuk olsaydı tabii ki de ben de aynı tepkiyi gösterirdim ama resmen bebek. Hepimiz o yaşta çocukları kaldırırken popusunu tutuyoruz

Bir şekilde kalkıp acil uzmana gitmen gerekiyor çocukla. Bunu yapmadan kafana göre konuşma kimseyle. Ayrıca her akşam kardeşin neden geliyor annenize acımıyor musunuz siz ya?

Belli olmaz o işler, mutlaka arkası aranmalı. Biz öyle tutuyoruz da pedofili değiliz. Cocuk bir şeyden rahatsız olmuş olabilir. Ortada yanlış anlaşılma da olmuş olabilir ama gelip bunu annesine anlatmış annenin de kalkıp uzmana danismasi gerekiyor oturduğu yerden suçlama yapmamalı.

Neden hergün aynı ortamdasınız? Çocuğunuzun yalan söylediğini hiç sanmıyorum

Vurmak şiddet başka şey, özel bölgeye dokunulma ayrıntısı bambaşka, şiddeti çizgi filmde bile görebilir ama cinsel konularda görüp örnek alıp yalan söylemek 3.5 yaşında bir çocuk için pek mümkün değil.

Önce o enişteyle kendiniz konuşun gözü korksun kardeşinizin de sizinde aile huzurunuz bozulmasın. Karşınıza alın müsait bir yerde buluşup deyin ki bak çoçuk böyle şeyler söyledi ama ben kondurmak istemiyorum. Bilmiyorum ya aile huzurunuz kardeşinizin aile huzuru çocuğun durumu hepsi birbirine girmiş. Bence konuşup dediğim gibi konuyu kapatın ve mesafeyi koruyun çocuğu da onun yanında baş başa bırakacak değilsiniz bu saatten sonra ama komple aileleri yıkmakta zor olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…