lütfen fikirlerini yardımlarınızı bekliyorum kafam cok karışık cok zor durumdayım.

SABIRRR

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
32
1
28
İstanbul
merhaba arkadaşlar benim sorunum eşim iflas etti her yere borcu cıkıyo icrarlar gelecek bende öğretmenim benim maaşıma el konulur mu anlaşmalı boşanmalara ben karsıyım eşime kalsa boşanırız diyo borçlar benim üstüme kalır sonra tekrar evleniriz diyo ama bna hiç cazip gelmedi eşim calışmıyo su anda iş arıyo borç içindeyiz fikirlerinizi sölerseniz

bence anlaşmalı olarak boşanın nasılsa dini nikahınız duruyor evlisiniz hala..anlaşmalı boşandığınızda sizin maaşınız etkilenmez ama aynı evde yaşadığınızı tespit etmeye çalışacaklardır..bi yakınım iflas etti icra üstüne icra...anlaşmalı boşandılar eşinin çalıştığı yere sormuşlar eşiniz nerede diye"boşandık ilgim yok ,demiş...gitmişler memurlar...yine de bir avukat arkadaş açıklama yaparsa iyi olur..
benim bildiğim borçlardan etkilenmemeniz için anlamalı boşanıp sonra evlenebileceğiniz...çok geçmiş olsun inşallah bi yol çıkarır Allah ım toparlanırsınız...

borçlar sizin üzerinize değil ki neden sizin maaşınıza el konulsun....bence bu konuyu bi avukata felan sorun en doğru bilgiyi onlar verir sonra boşandığınızla kalmayın....

borçtan kaçınmak için yardım istiyorsunuz yani?
tamam zor durumdasınız anlıyorum ama alacaklı açısından da hoş olmasa gerek ...
bilgim yetmez yardımcı olamam
ama bilgim olsaydı da sonucu değiştirmezdi belirteyim.

En kızdığım şey bu işte.
Heryerden alıcaklılar çıkıyor ve borcu ödememek için birileri boşanıyor,mal kaçırıyor vs.
Sonra o normal hayatına devam ederken borçlu olduğu kişi veya kişiler bir anda dibe vuruyor.
Evliliğimizin 5. yılında eşimin çok iyi giden işleri biranda böyle bir olay yüzünden tepetaklak oldu.
Yüksek meblağda çekle mal verdiği şirket iflas etti.Adam karısından boşanmış,tüm evleri arabaları hanımın üzerine yapmış,kendi üzerine haciz gelecek hiç birşey yok.
Biz evimizi arabalarımızı satıp sıfırdan başladık,onlar hayatlarına kaldıkları yerden devam ettiler.
Ama Rabbim biryerden çıkartıyor işte adamın oğlu tüm mallarını sattı savurdu,bizde sıfırdan eski halimize geldik çok şükür.
Kimsenin ahını almamanızı öneririm.

Konu sahibinin borçları öğretmen Maaşıyla ödenecek düzeyde olsa kaçınmazdı öderdi aksini sanmıyorum. Şu andaki derdi geçinip karınlarını doyuracakları tek güvence öğretmen maaşı olsa gerek. O yüzden bunun için çabalıyor anladığım kadarıyla.
Üzgünüm ama bi bilgim yok avukat arkadaşlar varsa herkes için hayırlı olan bi çözüm getirirler inşallah..

Son düzenleme:
Eşinizin borçlarında sizinde kefilliğiniz yoksa sizin maaşınıza herhangi bir şekilde dokunulamaz.
Eğer eşinizin borçları şirket üzerine ise evinizede icra gelmez ama şahsi borçsa evinize icra gelir.
Eşinizin herhangi bir mülkiyeti üzerinize yapıp daha sonra boşanmak gibi bir fikri varsa şaibeli satış olur ki onunda cezası çok büyük.

Son düzenleme:
en kızdığım şey bu işte.
Heryerden alıcaklılar çıkıyor ve borcu ödememek için birileri boşanıyor,mal kaçırıyor vs.
Sonra o normal hayatına devam ederken borçlu olduğu kişi veya kişiler bir anda dibe vuruyor.
Evliliğimizin 5. Yılında eşimin çok iyi giden işleri biranda böyle bir olay yüzünden tepetaklak oldu.
Yüksek meblağda çekle mal verdiği şirket iflas etti.adam karısından boşanmış,tüm evleri arabaları hanımın üzerine yapmış,kendi üzerine haciz gelecek hiç birşey yok.
Biz evimizi arabalarımızı satıp sıfırdan başladık,onlar hayatlarına kaldıkları yerden devam ettiler.
Ama rabbim biryerden çıkartıyor işte adamın oğlu tüm mallarını sattı savurdu,bizde sıfırdan eski halimize geldik çok şükür.
Kimsenin ahını almamanızı öneririm.

yok yanlış anladınız bu maaştan başka bişeyimiz yok üstüme bişde yapmyacak bna kalsa ben boşanmayada karşıyım istemiyorum da sadece yardım istiyorum cıkmazdayım

konu sahibinin borçları öğretmen maaşıyla ödenecek düzeyde olsa kaçınmazdı öderdi aksini sanmıyorum. şu andaki derdi geçinip karınlarını doyuracakları tek güvence öğretmen maaşı olsa gerek. O yüzden bunun için çabalıyor anladığım kadarıyla.
üzgünüm ama bi bilgim yok avukat arkadaşlar varsa herkes için hayırlı olan bi çözüm getirirler inşallah..

tam beni anlatmısın cnm tsk ederim

Konu sahibinin borçları öğretmen Maaşıyla ödenecek düzeyde olsa kaçınmazdı öderdi aksini sanmıyorum. Şu andaki derdi geçinip karınlarını doyuracakları tek güvence öğretmen maaşı olsa gerek. O yüzden bunun için çabalıyor anladığım kadarıyla.
Üzgünüm ama bi bilgim yok avukat arkadaşlar varsa herkes için hayırlı olan bi çözüm getirirler inşallah..

Projeler • Kartal Belediyesi

ARKADASIM BU LİNKİ AÇARMISIN...İLETİŞİM NUMARALARINDA ÜCRETSİZ AVUKATLIK DANIŞMANLIGI VERİLİYOR.

UZAKTAYSAN BİLE TELEFONLA DANIŞABİLİRSİN.

YAŞADIKLARINIZ ZOR ŞEYLER,KARŞI TARAFIN HAK HUKUKUNU GÖZETEREK HAREKET ETMENİZ DUASIYLA...

yok yanlış anladınız bu maaştan başka bişeyimiz yok üstüme bişde yapmyacak bna kalsa ben boşanmayada karşıyım istemiyorum da sadece yardım istiyorum cıkmazdayım

Eşinizin yaptığı hatanın arkasında durmayacaksanız gerçekten boşanın.
Ama alacaklıların sizden alacakları aylık 500 liraya bile muhtaç olup olmadıklarını biliyormusunuz.
Maaşınıza yüksek ihtimal haciz gelir(tabii avukata sorun genede) ama maaşın 4 te birinden fazlasına haciz koyamaz hiç kimse.
Dürüst olup 500 lira eksikle geçinmeye çalışırdım ben olsam.

ben yardımcı olayım
sizin maaşınıza hıçbır şey olmaz. lakın evınıze ıcraya gelıp sizin dosyaya kefil olmanız için sızı sıkıştırabılırler. kefıl olursanız anca o zaman maaşınızın 1/4 unu haczederler. bunun dışında boşanmak işinize yaramaz. çunku asla dokunamazlar

Benim amcam vardı doğru dürüst çalışmayan bir adamdı rahmetli. Bankadan kredi çekmiş sürekli borçlanmış, karısıyla yıllar önce ayrı yaşamaya başlamışlar. Fakat yasal olarak boşanma olmamış. Amcam rahmetli olduktan sonra karısının emekli maaşının bir bölümüne el koyulduğunu duymuştum. Senelerce ayrı yaşadıkları halde yasal olarak hala karısı olduğu içinmiş. Gerçi bir kısmını babam ve diğer amcam kapattılar amcam vefat ettikten sonra ama tabii güçleri hepsini kapatmaya yetmedi.

bosanin bosanin alacaklardan kurtulun
biri bosanin nasilsa dini nikah durur evlisiniz sonucta demis
en akilli yorum bu iste
milletin hakkida nasilsa cikar bir yerlerden

kefil siz değilseniz birşey olmaz ama kefilseniz direk sizin maaşa haciz getirirler . aslında kötü yol göstermek olacak ama çoluk çocuğunuzun nafakası için diyeyim; eğer öyle bir durum varsa hemen yakın bir tanıdığınıza (çok güvendiğiniz) bir senet imzalayın 200 000 dolarlık/tllik ( yada rakamı siz belirleyin) ve o kişi o senetle sizin maaşınıza haciz kaldırsın . eşinizin borçluları o borç bitene kadar sizin maaşınıza dokunamaz o borç da ne zaman biter kim bilir . zira maaşınızın 1/4 ünden fazlası hacz edilemez (nafaka durumları hariç). yani ortalama 1800 tl maaş alıyorsanız 200 000 tl yi ayda 450 tl 450 tl ödersiniz . bu aklı benim verdiğimide borçlulara demeyin :D)

Benim amcam vardı doğru dürüst çalışmayan bir adamdı rahmetli. Bankadan kredi çekmiş sürekli borçlanmış, karısıyla yıllar önce ayrı yaşamaya başlamışlar. Fakat yasal olarak boşanma olmamış. Amcam rahmetli olduktan sonra karısının emekli maaşının bir bölümüne el koyulduğunu duymuştum. Senelerce ayrı yaşadıkları halde yasal olarak hala karısı olduğu içinmiş. Gerçi bir kısmını babam ve diğer amcam kapattılar amcam vefat ettikten sonra ama tabii güçleri hepsini kapatmaya yetmedi.

yengen reddi miras davası açabilirdi kimse akıl edememiş mi . bu kişinin alacak ve borçları benim değildir olayın özü bu.ölümün öğrenildiği andan itibaren ilk 3 ay da açılırsa açılır. yoksa tren kaçar. ki ben önermem zira ölenin kemiklerini sızılatmanın anlamı yok

yengen reddi miras davası açabilirdi kimse akıl edememiş mi . bu kişinin alacak ve borçları benim değildir olayın özü bu.ölümün öğrenildiği andan itibaren ilk 3 ay da açılırsa açılır. yoksa tren kaçar. ki ben önermem zira ölenin kemiklerini sızılatmanın anlamı yok

Verdiğiniz akıl için öncelikle teşekkür ederim. Akıl edebilmiş ya da edememiş orasını bilemem ki biz zaten senelerdir görmüyorduk kendisini. Ölenin kemiklerini sızlatma konusuna gelince tabii ki yok ama dediğim gibi kardeşlerde bir yere kadar kapatabiliyor borçları ölmeden önce borç harç içinde yüz bunun için en ufak bir girişimde bulunma sürekli yan gel yat sonra kemiklerin sızlasın yok böyle bir dünya.

Verdiğiniz akıl için öncelikle teşekkür ederim. Akıl edebilmiş ya da edememiş orasını bilemem ki biz zaten senelerdir görmüyorduk kendisini. Ölenin kemiklerini sızlatma konusuna gelince tabii ki yok ama dediğim gibi kardeşlerde bir yere kadar kapatabiliyor borçları ölmeden önce borç harç içinde yüz bunun için en ufak bir girişimde bulunma sürekli yan gel yat sonra kemiklerin sızlasın yok böyle bir dünya.

herkesin değerlendirmesi ve dünyası farklıdır saygı duyarım . kimine göre vardır öyle biir dünya kimine göre yoktur :)

ben olayın hukuki ve teolojik boyutlu değerlendirmesini yaptım :)

Back
X