• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lutfen iyi hikayelerinizi paylasin..

detayli ultrasonda oglumun kalbinde ve bagirsaginda parlama goruldu.
detaylici yapan uzman amerikada yapilan bir dna taramasi istedi, sonuc muspet cikmazsa bebegi olur dogum ile kurtaj yapacgiz dedi.
sonuc amerikadan gelinceye dek omrumden omur gitti.
bebegimi 28 haziran'da epidural sezaryen ile dunyaya getirdim.
sihhati son derece yerinde.
hayir ve sihhatle kucaginiza almanizi temenni ederim bebeginizi.
Allah bagislasin canim.. cok tesekkurler

Benim yengemlerin ikisinede down sendorumu teshisi konuldu bebeklerine. İkiside aldirmadi. Biz herseyi goze aldik ya saglikli olucakti ya sagliksiz dediler. Dogurucaz dediler. Simdi iki tane sapasaglam pasamiz var:). Allah tan daha buyuk ilim mi var bilim mi var?? Allaha bol bol dua et. Rabbim icten gelen dualari geri cevirmez:)
Arkadaşlar bu yorumlar kişileri yanlış yönlendirir. Lütfen dikkat edelim.
Allah'a inanç başka tıp ve bilim başka
İki bebek hasta doğsaydı böyle konuşamazdınız.

Konu basliginda iyi hikayeleriniz paylasin yazmis farkkindaysan. Bende ona istinaden paylastimm..
Arkadaşlar bu yorumlar kişileri yanlış yönlendirir. Lütfen dikkat edelim.
Allah'a inanç başka tıp ve bilim başka
İki bebek hasta doğsaydı böyle konuşamazdınız.

Konu basliginda iyi hikayeleriniz paylasin yazmis farkkindaysan. Bende ona istinaden paylastimm..
Paylaştığınız olumlu hikayeye birşey demiyorum. Dini katarak yapılan kısım doğru değil. Tıp ve bilimi gözardı edemessiniz. Bu kişileri en hassas olduğu dönemde yalnış yönlendirebilir. Benim takıldığım bu

Ben dini katipta. Aldirma cocugunu falan demedim. Sadece dua et dedim. Bebek icin dogru karar vericek olan kisi konu sahibi. Ben sadece aklimdan gecenleri yazdim.
Paylaştığınız olumlu hikayeye birşey demiyorum. Dini katarak yapılan kısım doğru değil. Tıp ve bilimi gözardı edemessiniz. Bu kişileri en hassas olduğu dönemde yalnış yönlendirebilir. Benim takıldığım bu

bebek konusu hassas bı konu
ben yasadıgınızı bılmıyorum ama uzuntunuzu tahmın edebılıyorum
sadece ıyı dıleklerımı yazmak ıcın gırdım
umarım hakkınızda ve bebegın hakkında en hayırlısı olur
saglıkla sıhhatle ınsallah...
bırcok doktora gorunmussunuz zaten yapabılecegınız tek sey ınanmak umıt etmek :) sabredın ...
sonucu yazarsanız sevınırım .

arkadaslar son konumda bahsetmistim,bebegimin gelisimi 3 hafta geriden geliyor.. ilk 20 haftada oldugumuz icin buyuk ihtimalle ciddi bir sorun var dediler (yani kapatilacak bir ara degil) ve en kisa zamanda yapilacak amniyosentez sonrasi bebegim alinabilir..
SAT a gore 18 haftalik,ama bebegin boyutuna gore 15 haftalik hamileyim.. yapilacak islem beni korkutuyor.. sivi verilerek dogum yaptirilacakmis..bebegim kucuk,prof. adet agrisindan az fazla olur dedi ama lutfen bu islemi gecirmis ve cok agri cekmemis kisiler moral verebilir mi?nolursunuz kotu anilari yazmayin.. istedigim sadece biraz moral.. simdiden tesekkurler
(epidural ya da anestezi ile yaptiran varsa yazsin lutfen)
Canim merhaba. Onceki durumunu bilmem gelisimi aniden mi durdu. Benim kizim ilk haftalardan beri 2 bucuk hafta falan geri geliyordu. Baya baya gec bi dollenme olmuştu. Doktorum hep pozitif konustu. Benegim ileri haftalarda arayi kapadi. 24haftada falan...

Mucizelere bende inanariim kesinlikle pozitif ol. Ve gorusebildigin kadar fazla doktorla görüşmeye devam et. Bazen bi uzman dr prof.tan iyi karar verebiliyor. Cok riskli bi gebelik vecirmis biri olarak söylüyorum. Hayirli haberlerini bekliyoruz

Yani şu başlığın altında da birbirinize çatıyorsunuz kadının canı burnunda yahu siz tartışın diye açmamış konuyu arkadaşlar ciddi bir konu var başkasının yazdığı fikrinize uymasa da lütfen tartışmaya döndürmeyin okuyup geçin lütfen :KK20:
Arkadaşım 2 hafta geriden geliyor denilip de sağlıklı doğan birçok örnek okuduk ya da engelli denilip sağlıklı doğan.. Benim için de bacağı kolu yok denilmiş. Çok şükür bak sağlıklıyım olumlu düşün lütfen. Zaten sağlıklı olmayan bebeklerin çok büyük çoğunluğu kendiliğinden düşüyor. Umarım bebeğin sağlıklıdır. Sıvı verip kürtaj konusuna gelecek olursak internette bir bayanın doğum hikayesini okumuştum alttan jel şeklinde suni sancı verildiğini söylüyordu kasılmaları başlatıp rahmin açılması için. Sana söyledikleri de öyle sanırım.

Canim merhaba. Onceki durumunu bilmem gelisimi aniden mi durdu. Benim kizim ilk haftalardan beri 2 bucuk hafta falan geri geliyordu. Baya baya gec bi dollenme olmuştu. Doktorum hep pozitif konustu. Benegim ileri haftalarda arayi kapadi. 24haftada falan...

Mucizelere bende inanariim kesinlikle pozitif ol. Ve gorusebildigin kadar fazla doktorla görüşmeye devam et. Bazen bi uzman dr prof.tan iyi karar verebiliyor. Cok riskli bi gebelik vecirmis biri olarak söylüyorum. Hayirli haberlerini bekliyoruz
cok sagol canim tesekkurler.. benim 12.haftaya kadar hep uyumluydu. 16. haftada ise 13 haftalik oldugu tespit edildi. 2 haftadir da ayni 3 haftlik farkla.geliyor. 18.haftadayim ama 15 olculdu mesela..

Allah kolaylık versin ne diyeyim bebek kısmı için bişey diyemeyeceğim Allah sabır versin. Eğer gebeliği sonlandırma durumu olursa normal yolla olsun. Doğumhanede gözlemlediğim kadarı ile gebeler büyük sıkıntı yaşamıyprlar bu süreç içinde sadece bir kaç saatlik sancı oluyor bir iki ıkınma ile olay bitiyor. Bu dönemde epidural..... Vs gerek yok zaten vermezlerde ama daha sonra kürtaj ile rahimde atılamayan plasentayı çıkarıyorlar bu kısım ağrılı hafif bir anestezi bence şart bu kısımda. Allah sabır versin amniosentezde o kadar kolay bir işlem ki sakın korkmayın bol bol dinlenin ve su için.

Ya belki amniyosentez sonucu iyi cikar. Bence de doguma odaklanmak yerine bebegin sagligina odaklanin. Benim oglum da 3 hafta geriden geliyordu. Doktorlar engelli olabilir dedi hep. Ama simdi masallah 9 yasinda. Siz de saglikla kucaginiza alirsiniz insallah.

Allah kolaylık versin ne diyeyim bebek kısmı için bişey diyemeyeceğim Allah sabır versin. Eğer gebeliği sonlandırma durumu olursa normal yolla olsun. Doğumhanede gözlemlediğim kadarı ile gebeler büyük sıkıntı yaşamıyprlar bu süreç içinde sadece bir kaç saatlik sancı oluyor bir iki ıkınma ile olay bitiyor. Bu dönemde epidural..... Vs gerek yok zaten vermezlerde ama daha sonra kürtaj ile rahimde atılamayan plasentayı çıkarıyorlar bu kısım ağrılı hafif bir anestezi bence şart bu kısımda. Allah sabır versin amniosentezde o kadar kolay bir işlem ki sakın korkmayın bol bol dinlenin ve su için.
cok tesekkurler canim. cok yardimci oldun

Ya belki amniyosentez sonucu iyi cikar. Bence de doguma odaklanmak yerine bebegin sagligina odaklanin. Benim oglum da 3 hafta geriden geliyordu. Doktorlar engelli olabilir dedi hep. Ama simdi masallah 9 yasinda. Siz de saglikla kucaginiza alirsiniz insallah.
ben de hep iyiye,bebege odaklanmaya calistim canim.. ama olumsuz yorumlardan sonra doktorlarin,pek umudum kalmadi..sizin gerilik ilk haftalarda mi baslamisti.. bu cok onemli cunku

canim buyuk ihtimalle kromozomal bir sikintidan supheleniyorlar.. o degilse genetik.. veya enfeksiyonel.. hangi sonuc olursa olsun bebekte ilk haftalardaki 3 haftalik gerilik deformasyona neden olmustur dedi riza madazli...amniyo.sonucunda birsey cikmazsa bile iyi ve saglikli bir durum.umma demeye getirdi.. butun umutlarim.tukenmek uzere
doktorlar herşeyi bilemiyorlar inan. benim bebeğim iki hafta önde gidiyordu detaylı ultrasonunu meşhur bir doktor yapmıştı maşallah çok sağlıklı dedi bir hafta sonra 7 aylıkken kaybettim. kötü örnek olsun diye yazmadım yanlış anlama sakın, tersine düşün yani ;)

cok sagol canim tesekkurler.. benim 12.haftaya kadar hep uyumluydu. 16. haftada ise 13 haftalik oldugu tespit edildi. 2 haftadir da ayni 3 haftlik farkla.geliyor. 18.haftadayim ama 15 olculdu mesela..
Anladim cnm. Benimde ilk gebeligim rahim agzi yetmezliginden diladodolayi sonlandirilmisti. Agri kismina gelince, benim bebek 18 haftalikti ve baya baya asagi inmisti. Ebe normal.bi sekilde dogurttu benim sancim yoktu. Acisi cok az.... hissetmedim.açıkçası. belki Bebek cok kucuktu diye... dogumdan sonra plasentayi ebe almadi. Anestezi verildi doktor ameliyathanede aldi. Onunda acisi olmadi. Rabbim kolaylıklar verain. Benegine de sana da sifa versin. Sabir isteyen bi süreç. ... yasadigimdan bilirim.

Merhabalar,, ben kizimda ayni seyi yasadim. 17.haftada 14 haftalik ölculdu. Tarama testlerim kotu cikti. Organ tarama testinde de cok sorun cikti. Amniyosentez yapalim dediler.yaptirmadim. cok yuksek ihtimalle down sendromlu olacak sagliksiz bi bebek.amniyosentez yapip gebeligi sonlandirmmayi teklif ettiler. Ben yaptirmadim tercih meselesi bu. Zaten sagliksiz olsa da dogurmaya kararliydim. Sonucunda dogurdum ve 2 yasina yeni girmis cok saglikli hic bi saglik sorunu olmayan bi prensesim var. Dilerim Rabbim gonlune gore versin icini ferahlatsin.

Back
X