Lütfen lincleneyin ama yeğenlerim neden böyle anlamiyorum

heybenkimmmm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2025
47
60
3
19
Merhaba . Mesela ananeme gidiyorum. Yeğenlerim de orada . Biri 14 biri 11 yasinda . Mesela ben çay dolduruyorum . Misafir geliyor o onda . Küçük olana diyorum ablam bardak getiriver. Niye diyor . Yani niye getireyim getirmicem anlamında niye değil. Baya baya neden bardak getir dediğimi merak ediyor . Misafir geldi ona da çay doldurulacak diye düşünmüyor kendi aklından. Her şeyi sorguluyor. Yemek yiyoruz . Masada kaşık eksik. Nenem kızım kaşık getir diyor . O da niye diye sorguluyor . Kaşık lazım yemek yicez diye düşünmüyor. Yani daha neler neler ... Her şeyi sorguluyorlar. Kendileri mantık kurmuyor. Böyle tek tek anlatacaksın. Bu kadarı da bana çok abes geliyor . Yani Bilmiyorum.

Zekalarinda sorun mu var?
Bilmiyorum . Ki büyük olan hadi bazen soruyor niye diye o da dalgınlığına geliyordur diyorum kendi kendime ama küçük olan ( yaşı küçük diye mi bilmiyorum) . Mesela nenem diyor dolapta bisküvi de var açın yiyin. Diyorum tabak getir . Niye getireyim diyor. Nenem de tek tek açıklıyor.

her zaman boyle mi? is buyurmadiginiz zamanlarda nasil zekasi?
cocuk haksiz degil ki biskuvi dedigin kutusundan acilir yenilir. tabagi dusunmesi gereken evi kirlenecek diye sizsiniz. onun beyninde biskuvinin tabakla bir alakasi yoktur
(ben de tabaksiz yerim biskuviyi)

Bilemedim çok ilginç.

Bu “neden/niye/nasıl?” soruları 3,4,5 yaş çocuklarında değil miydi?

Gerçekten bir problem var galiba.

Hem alfa kuşağı hem de ergenlik dönemi geçicidir.

Bilemedim çok ilginç.

Bu “neden/niye/nasıl?” soruları 3,4,5 yaş çocuklarında değil miydi?

Gerçekten bir problem var galiba.
Küçük olan çok daha beter . Mesela ayakta bekliyor . Niye niye niye. Oğlum hadi getir diyo nenem. Cevabı almadan gitmiyor . Baya tek tek açıklayacaksın

Valla bilmiyorum alık alık bakıyorlar.
Alık alık bakmıyorlar onlar, millete çay falan hizmeti yapmak istemiyorlar sadece. Bisküvi de ben bile tabaktan yemem yahu çökmüşsünüz çocukların tepesine. Bir de tembeller muhtemelen kendi catallarini bile almıyorlarsa küçükken alıştırmak lazımmış da siz annesi değilsiniz sonuçta kendinizden soğutmayın.

Yani doğru haklısınız. Ama sinir oluyorum. Yerden çöp kaldırırken bile niye diye soruyorlar . Gerçi doğru bana ne ....

Belki tembelliktendir. 11 yaş kızım var bardak getir deyince getirir. Yani istiyorsak belliki lazım.

Masaya çatal, kaşık koymak ikizlerin görevidir genellikle. 7 yaşında.

Neden diye sorarlar ama bu kadar basit sorular için değil.

Üzüldüm.

Anne babası neden bir doktora götürmüyor?
Küçük olan enseden ameliyat oldu . Orada kist varmış. Tümörden süphelenildi ama değilmiş şükür. Biraz geç gelişen bi cocuk . Çok zayıf. En son 22 23 kilo demişlerdi çocuğa. Boyu da baya kısa . Zekasında bir sıkıntı var mı bilmiyorum.. normal konuşuyor ama çok kekeliyor

Allahım yardımcısı olsun inşallah.

Yok başka konularda doktora neden gitmiyorlar?

Allahım yardımcısı olsun inşallah.

Yok başka konularda doktora neden gitmiyorlar?
Çocukla ilgilenen yok pek. Annesi çalışıyor. Babası da ilgilenmiyor . Eve geldiği yok zaten. Cocukcağızı bir çocuk doktoruna götürmüyorlar. Ne bileyim mama verir birsey verir kilo alır çocuk. Bu ilçedeki doktora götürmüşler o da iştah açıcı şurup yazmış

Normal değil. Tembellikten olsa mesela oğlum 7 yaşında çok tembeldir. Dün ona dedim ki: “bulaşıkları makineye yerleştirir misin” diye. Bana dedi ki “bu büyüklerin işi değil mi şimdi yapmak istemiyorum çok yorgunum” yani kalkıp da bana “niye” demez. 13-14-10 yaşındaki çocuklar böyle cevap vermez zekalarında bi sorun olabilir mi? Okulda nasıllar? Ablanıza hiç sordunuz mu?

Buyuk olanın bir sıkıntısı yok. Görsel sanatlar lisesine gidecek bu sene . Küçük olan biraz sıkıntılı. Okuma yazma, konuşma.. biraz sıkıntılı bir çocuk ve gülerken sağa sola vuruyor .Mesela komik birsey oldu . Direk bacağıma bacağıma vuruyor. Böyle normal değil . Vururken kendini kaybediyor . Gülmeyi bırakıyor. Ama vurmayı bırakmıyor tüm gücüyle vuruyor . Birsey de dedirtmiyor nenem. Yapma kafasına birsey olur aklı gider...çok korkuyorlar . Ameliyat oldu ya akılları gidiyor birsey olacak diye .

Neneyle konuşun o söylesin anasıyla babası çocuğu bir uzmana götürsün daha da geç olmadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…