• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen okuyun haksız mıyım ?

vanityfairr

No pain no gain
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2013
1.714
2.585
333
35
Merhaba

Benim ve eşimin ikinci evliliklerimiz ..Her ikimizinde ilk evliliklerimizden ıkı çocuğumuz var .Benimkiler bizimle,eşimin çocukları ise anneleriyle yaşıyor .Eşim mizaç olarak sinirli ama özünde iyi bir insan ..Çocuklarımıza ve bana karşı da genelde iyidir ..Ancak bazı kırıcı ve öfkeli konuşmaları oluyor sonra da özür dilese de kırmış oluyor Bugün telefonda kendisine oğlumun yani oğlumuzun okulda yaptğı bir yaramazlığı gülerek anlatıyordum o ise ''Ama bak onu fena döverim'' dedi ..Tamam el kaldırmaz etmez ama yine de içime dokundu önce durumu izah ettim falan ama kapadıktan sonra huzursuz oldum ve kendisine aşağıdaki mesajı attım..
----------------------------------------
Askım senden rica edeceğim çocuklara kızdğın zaman döverim lafını kullanma şaka bile olsa
ki ses tonun bunu söylerken çok ciddi oluyor

ben senin şaka yaptığını düşünmek istiyorum ama şakası

bile hoş değil

lütfen...
rica ediyorum senden ..
------------------------------------------------

Karşılığnda bana bu mesajı yazmış.

hayırdır .yine çocuklarla ilgiili takıntı kısmına mı geldikbir milyon kere dedimbir gün elimi kaldırdım mısana da diyorum gebertecem seni diyebir gün yaptım mı bir hareketbir gün kırdım mı kalbiniziherhangi birinizinyine dışarıdaki adam muamelesi görmüş olduksağoltabi öz babası değilim..her türlü lafı da yerim..haklısın pardon...

-----------------------------------
Şimdi ben hata mı yaptım?Cidden alındım ,alınmakta haksızmıyım ?Sizce eşimin tepkisi normal mi ?

Yorumlarsanız çok sevinirim.

Yoo gayet sakince açıklamışsınız bence eşiniz alınganlık etmiş belki daha önceden ona böyle düşündürtecek şeyler yapmışsınızdır burda patlamıştır hani yine takıntılara mı geldik demiş ya bu konuda bi yarası var gibi :26:

Evet daha önce de çocuklara bağırdığı zaman aramızda problem olmuştu ..Eşimin huyu bağırır çağırır çocukları ağlatır sonra da dediklerini yapar .Onunla konuştuğum zamanda ben çocukları tanımıyorum diyor tamam o zaman önce tanı neden her konuya atlıyorsun dediğimde ise beni dışlıyorsun diyor ..

Gayet kibarca anlatmissiniz derdinizi.itham etmemissiniz sonucta.
Esiniz hassas heralde bu konuda.
Yuzyuze anlatmayi deneyin bence ne demek istediginizi.
Mesajda yanlis anlasilabiliyo bazen.

Yüzyüze konuştuğumuzda ise çabuk öfkeleniyor mesajla yazmak daha mantıklı diye düşündüm ama o da işe yaramadı

İkiniz de hassas ve alıngan olabilirsiniz. O, gerçek babaları olmadığından dolayı sizin söylediğinizi yanlış anlayabilir. Siz o çocuklarınızın gerçek babaları olmadığından dolayı yanlış anlayabilirsiniz. Söylediği şaka da olsa hoş değil ama sizin onu uyarmanız da onun gereksiz yere alınmasına sebep olabilir. Biraz daha hoşgörü ve anlayışla altından kalkabilirsiniz.

Evet daha önce de çocuklara bağırdığı zaman aramızda problem olmuştu ..Eşimin huyu bağırır çağırır çocukları ağlatır sonra da dediklerini yapar .Onunla konuştuğum zamanda ben çocukları tanımıyorum diyor tamam o zaman önce tanı neden her konuya atlıyorsun dediğimde ise beni dışlıyorsun diyor ..

Yok yani eşiniz haksız şu laflarınızdan sonra karar verdim anlamak zorunda çocuklar da bir birey sonuçta bağırıp çağırmak zedeleyebilir onları :31: Doğru olanı yapmışsınız...

Eşiniz biraz alınmış sizde haklısınız tabiikide ama erkekler farklı mantıkla bakarlar olaylara kadınlar farklı bakarlar

Bence ikinizde iyi idare ediyorsunuz sadece biraz daha az alınganlık yapmalısınız işin aslı öz ebevenler bile yeri geliyor kendi çocuklarına tahamül edemeyip bağırıp çağırıyor

Haksızlık mı ediyorum bilmiyorum ama çok kırılıyorum çünkü kendi çocuklarına inanılmaz kibar,nazik ki olsun da ...Çok da güzel iki genç kızlar tabi ki hakediyorlar güzel sözleri arada özlem de var cunku coukları başka şehirde yaşıyor ve ayda bir görüşebiliyorlar..
Ama kızıma ve oğluma bağırıp çağırması,döverim vs demesi hiç hoş değil...
Evet çok iyi davranıyor kötü bir insan değil ..Öz babalarından daha çok emek veriyor çok ilgili ancak konuşma şekli kalbimi kırıyor ki çocuklar da kırılıyor sonra kendi de üzülüyor özür diiyor ama aynı şey tekrar yaşanıyor ..

Ne yapacağımı şaşırdım artık

Haksızlık mı ediyorum bilmiyorum ama çok kırılıyorum çünkü kendi çocuklarına inanılmaz kibar,nazik ki olsun da ...Çok da güzel iki genç kızlar tabi ki hakediyorlar güzel sözleri arada özlem de var cunku coukları başka şehirde yaşıyor ve ayda bir görüşebiliyorlar..
Evet çok iyi davranıyor kötü bir insan değil ..Öz babalarından daha çok emek veriyor çok ilgili ancak konuşma şekli kalbimi kırıyor ki çocuklar da kırılıyor sonra kendi de üzülüyor özür diiyor ama aynı şey tekrar yaşanıyor ..

Kendi babaları olsa dahi böyle bir şey yapmaya hakkı yok ki anne olarak korumak istemekte çok haklısınız saçının teline zarar gelsin istemez insan :20:

Bu konuda haksızsın. Kendi çocukları yanında değil. Öz babalarının göstermediği muameleyi o senin çocuklarına gösteriyormuş. Ayda bir gördüğü için sana kibar görünebilir. Bazen çok yakından bakarsan göremezsin, tam çerçeveyi görmek için uzaktan bakman gerekir. Öyle konuşmasının çok yanlış olduğunu söylersin ama kendi çocuklarına ve senin çocuklarına bakma şeklini karşılaştıramazsın. İkisi farklı durumlarda çünkü.

Birlikte yaşıyoruz diye bu cocuklara istediği gibi konuşmasını ,bağırıp çağırmasını haklı bulamıyorum ...Öfkeli olduğu zamanlarda ağzının ayarı yok onun dışında iyi ...Böyle davrandığı zaman ikinci kez evlenmekle hata yaptığımı düşünüyorum ..
Çocukların her şeyine karışıyor sanki kendi çocuklarından uzak olmasının acısını çıkarıyor gibi .
Yatma saatlerinden,öz babaları ile olan ilişikilerina kadar ...Göndermiycem vermiycem çocukları yaza kadar ....Mesajlamyacaksınız o herifle konuşmayacaksınız ..yapma dediğim zaman da keşke onunla evli kalsaymışsın pişman oldun herhalde diyor ...

eşiniz hassaslıgınızı öz babaları değilim tabi izin vermez ben kımım kı onlara bagırabılırım hakkım yok böyle bir şeye olarak yorumluyor..

bence konusun mesela bagırdıgında.... bagırma demek yerıne...

bagırarak kendını cocuklara anlatamazsın sadece kalp kırarsın ama ceza vermek ıstıyorsan en sevdıgı seylerı yapmalarını kısıtlayarak onlara ders verebılırsın gıbı esınızı yonlendırın..

ya da karsısına alıp ciddiyetle konusmasına sesını yukseltmeden konus ama dıye uyararak ızın verın..

mesela yaramazılık yapmıs oglunuz eve geldıgınızde bır baba olarak sesını yuksetmeden karsına alıp konusur musun yaptıgın yanlıs oldugunu anlatır mısın dıyıp basbasa bırakın..

eğer cocuklarınızı hep sakınıyorsanız esınızde artık kırılıyor olabılır bu duruma dengeyı ıyı kurmaya calısın derım..

Fazla sahipleniyor ve korumacı ı oluyorum acaba ??

sahiplenın tabı kı orada sorun yok ama esınız bence cocuklarınız ve sızın aranızda yer bulamamıs sankı kendıne.. ve bu yuzden hırcınlasıyor...

hatasını sen benım cocuklarıma bagıramazsın gibi cümlelerle göstermeyın.. ya da siz cocuklara bagırıp ..esınız bagırdıgında sen bagıramaazsın demeyın..

Back
X