lütfen okuyun

arkadaşım o kadar takma lütfen bunu demek kolay ama .allah korusun sağlığını yitirirsin.psikolojik destek alırsan senin için çok iyi olur canım. şu an sana içinde bebek geçen her şey batabilir. görümcen belki kötü niyetli değildir.üzüleceğini tahmin edememiştir.
moralini bozma.inşallah her şey gönlünce olur :)

psikolojik destek alacak kadar kötü bir durumda değilim ben.işimi yapıyorum hayattan da kopmuş değilim
ama ben iyi niyetle de olsa 8 senedir çocuğu olmayan birisne gebelik testimi aldırmazdım
bence bunda büyütülmeyecek bir şey yok.. kırıcılığın tam tepe noktası bu yaptığı

görümcenin yaptı tabiki yanlış ama bu kadar üzülme allah büyükdür bu kadar takma kafandan sil ki ummadın anda bakarsın hamilesin sürekli üzülürsen kendini yıpratırsınallah gönlüne göre verir inşallah herkesin tatmasını dilerim allahdan

canım arkadaşım ben konuyu kafamdan silince eşimin sperm sayısı artmayacak ki..
sorun bende değil ki benşm rahatlamamla alakası olsun..hem zaten okul açıkken aklıma bile gelmiyor bebek falan.ayrıca da zaten unutmaya çalışsam da gördüğünüz gibi gözüme sokanlar var çevremde..

canım benim ya.. üzülme dicem ama ne fayda yaşayan anlar biliyorum. biz ne desek boş. bunun seni ne kadar üzdüğünü tahmin edebiliyorum ama dediğin gibi görümcen daha 21 yaşında ve bunu düşünememiş belliki. cahilliğine ver bence. bunu düşünemeyecek kadar olgun değil demekki henüz. bitanem sen Rabbime dua et. Eminim birgün o mutluluğu sana da tattıracaktır. Tıp okadar ilerledi ki hadi tıpı teknolojiyide geç Allahım bunun vakti saatini ayarlamıştır sakın isyan etme sadece sabret. Herşey gönlünce olsun canım.

Sakin ol canım yaa, görümcen densizlik yapmış tamam ama sen böyle kendini üzünce onun terbiyesizliğini engelleyebiliyor musun?Benim eşimde sperm sayısı ve hareketliliği ile ilgili sorun var.3 yıllık evliyiz, 2 aydır tedavi sürecindeyiz.Bizler gibi bebek için uğraşan ne çok çift var.Gebelik bölümünde erkek infertilitesi konusuna bakarsan listeyi gör.Umutsuz gibi görünen ama mucize bi şekilde gerçekleşen 4 hamile arkadaşımız var.Yapıcak bişeyler varsa yapıcaz uğraşıcaz ve çok sabırlı olucaz.İnşallah hepimiz bebek sahibi olucaz.

nurtanesi cnm benim arkadaşların dediği gibi görümcen bir hata yapmış sana test i aldırması hata
tabi benimde eltimin bir oğlu var dünyalar tatlısı oda eşim ve bizden kıskanıyor bebeğini bende bozuluyorum ama hiç belli etmiyorum cahilliğine veriyorum allah büyüktür ve yücedir rabbim tez zamanda bizlerinde kucağını doldursun bende 4 yıllık eyliyim bende sorun var 1 kez aşılama ve 3 kez
de tüp bebek denedik 5 ay sonra 4 tüp denememize kısmetse başlıyacağız sende dene eşininde tedavi
olması lazım allah yardımcın olsun cnm tez zamanda rabbim yüzünü güldürsün sakın üzülme olurmu
kendine dikkat ...

nurtanesi malesef çevremizde bizim ne hissettiğimizi bilmeyen düşünemeyen insanlarla dolu.bazen bu en yakınımız oluyor.neden mi ?ateş düştüğü yeri yakıyor.bebek ziyeterlerine gittiğimizde,televizyonde hamile veya yeni doğum yapmış biri gördüğümüzde boğazımıza düğümlenen o yumruyu bir biz biliriz.bir biz anlarız.imtihanımız çocuk özlemi ile bitmiyor.en zor olanı çevre ile olan imtihan.tıpatıp aynı olmasada benzer şeyleri yaşadım hep allahım beni isyan ettirme sabır ver diye dua ettim.insanın mantığı anlıyor ama kalbi anlamıyor ve öfkeleniyor.görümcen bi cahillik etmiş düşünememiş desemde kızmakta haklısın .allah çevremizdeki kendini bilmezlere karşı bizlere sabır versin.sabrettikçe biz kazançlı çıkacağız inşallah.

nurtanesi iş yerimde çocugu olmayan üç arkadaştık biz saglık problemlerimiz başkaydı ama sonuçta üçümüzünde çocugu olmuyordu bu sırada diğer arkadaşlarımız aslında çocuk istemedikleri halde bizden etkilenip hepsi muayeneye gitti ve korunmayı bıraktı ayça illa dr benimle gitmek istedi gittik bir problem yok dedi yalnız rahmin ters dedi bizimki okadar morali bozuldu bunu eşine öyle bir anlattıki sanki daglar yıkıldı altında kaldı o zaman kendimin ne kadar acınacak durumda oldugunu farkettim ben ne yapsaydım hem rahim ters hem pcos var hem kilo hem kıllanma neyse hiç bir şeye gerk kalmadan ayça bir kaç ay sonra hamile kaldı.VE BİLİYORMUSUN BEBEK ODASI BAKMAYA BERABER GİTTİK BANA GEL DEDİ GİTMESEM KISKANDIĞIMI İSTEMEDİĞİMİ DÜŞÜNECEK GİTTİM GÖZLERİM DOLDU MAGAZADA AMA GIKIMI ÇIKARMADIM eşim seni yakın bulmuş çagırmıştır dedi sonra şöyle düşündüm beni degilde başkasını çagırsa bak benim çocugum olmuyor diye beni çagırmıyor diyebilirdim
çünkü okadar hassasız ki ne yapsa batıyor insanların herşeyi
görümcen senin ne kadar üzüldüğünü görüyor ve yaşadıgın sıkıntıları yakından izliyor korkması normal sen onun yerine koy kendini ama bunu sana hissettirmese iyi olurmuş
test aldırma işine gelince yorum yapamıycam

nurtanesi bir arkadaşım daha bekarken çıktığı erkek arkadaşının saglık problemleri oldugunu ögreniyor çocuk diyorki benim arkadaşıma 'bak benim böyle bir sorunum var belki çocugum olmaz olursadfa geç olabilir yada tüp bebekle olur diyor' bunun üzerine benim arkadaşım oglanı bırakmiş çocugu olmayacak diye neyse oglan başka biriyle evlenmiş ve ilk yılda oglu olmuş .bizimki hala çocuk sahibi olamadı( inşaalah rabbim onda verir)çünkü benim arkadaşımdada saglık problemleri çıktı insan kaderini degiştiremiyor yaşanacak bir olay varsa ali ile degilde mehmetle yaşıyor ama kaderde olanı yaşıyorsun o yüzden çok canın sıkma bak senin için bu gün dua edecegim

Arkadaşim böyle şeyler için üzülme ve beni oku yüce allahimiz herşeye kadirdir önce bunu unutma benim eşimin sperm sayisi sadece 2 milyondu ve biz haril haril tüp bebek merkezi ariyorduk ve ben hamileyim bu süre içinde umudumu hiç yitrmedim rabbim için çok kolay o ol derse herşey olur allah sanada bu güzel duyguyu tattirir hep ümitkar ol

canım yaaa ne olur üzülme evet şu tatil dönemi zor okullar açılmasını bekliyorum benim negatif çıktı sabredicez bugün ikinci günüm herşey dinginleşiyor etrafındaki insanların sana böyle davranmasına içerliyorsun biliyorum ama onlar allhtan korksunlar sen yüreğini temiz tut

selam

canım senin yaşadıklarını farklı şekillerde bizlerde birçok kere yaşadı.Ağladık , üzüldük.Ama insanın içindeki o antılamayan kızgınlığı acıyı yaşayandan başkada kimse bilemiyor.Sonuçta bir büyüklük yapıp ,insanlığını yapıp almış o testi ona teslim etmişsin.Sana bu büyük gayretinden dolayı kendi adıma takdirle karşıladığımı belirtmek isterim.
Zor anlar yaşıyoruz.ama ümitsizliğe kapılmamanı birgün o testide kendin için alacağını say.Rabbim görümcen üzerinden seni sınamış bence.Rabbime dua et en kısa zamanda güzel haberler alman için.8 yıl yıpratıcı bir süre onca yaşadığımız strestli tedaviler ve beklentilerden sonra.Senin artık ne yorgun olduğunu anlayabiliyorum.

birgün ama birgün bebeğini kucağına alaıp tüm senin gibi böyle durumlar yaşayan kadınlara örnek olacaksın.güzel Rabbim hepimize yardımcı olsun.

merb arkadaşım ;
senın yerinde olsam Gidim o testi almazdım nedenmi? Madem regl olduğu halde hamile olduğuna okadar emin gidip kendi alsaydı ki kaldıki bırak kıskandığını düşünsün sırf o oyle düşüncek diye gidip testi almasaydın keşke senı sen ve allah biliyor o bilse Bilmese ne yazar.Zaten çok düşünceli ibi insan olsa senden Bence bole bişe istemezdi ya hamile çıksaydı oan o sevnç içinde boğulurken sen ne duruma düşüecektin demekki bunu hiç gözönüne almamış
benımde Görümcem Boyle düşüncesiz bi insan oldğundan neler yaşadığını çok iyi anlıyorum ama inan o düşüncesiz olduğundan ben inan taviz vermiyorum.. mesafeli olmayınca dengesiz konuşuyorlar çünkü..bırak sendende çekinsinler ya koy tavrını yok o kıskandı dicek yok bu çekemio dicek DESİNLER GÜZELİM BOŞVERRR BİZİ ALLAH BİLSİN YETER KUL BİLMESEDE OLUR ..
kendini üzme bizimde bigun bebekleri olacak inşallah :)

canım evet bizler biraz fazlaca hassasız bu konularda ama yapılacak bi şey yok malesef özellikle yakınlarınızda olunca dahada acı oluyor ama senden bir isteğim olacak al görümceni karşına konuş.Kendisini kıskanmadığını ama onun tavırlarının seni hassas olduğu için incittiğini.O testi almanın senin için ne kadar zor olduğunu ve yaralarını deştiğini kendisinin kötü niyetli olmadığını bildiğini ama seninde bu konularda hassas olduğunu anlatabilir içine atmak yerine makul bir şekilde çözebilirsin ben kayınvalidemle böyle bir konuşma yapmıştım ama benim bu kadar incindiğimi hiç farketmemiş ondan sonra çok değişti.Benim önerim bunları kendi içimize atıp kendimizi yıpratmaktan ve bizim acımızı anlayıp saygı duymalarını beklemektense kendi hissettiklerimi uygun bir dille anlatırım.

allah yardımcın olsun canım ya yazdıklarına o kadar üzüldüm ki anlatamam çünkü aynı şeyleri bende yaşadım allahım isteyen herkese nasip etsin seni çok iyi anlıyorım ama üzülme sabret allaha dua et bigün sende bebeğini kucağına alırsın inşallah dualarım seninle.......

nurtanesi seni çok iyi anlıyorum caanım
saddece sen değilsin üzülen
benimde bebeğim olmuyor yıllardır hastane hastane geziyorum
yüzlerce hamilr görüyorum yüzlerce bebek görüyorum tabiki üzülüyorum eve gelip ağlıyorum
ama yapacak bir şey varmı sence
ablamın 19 senedir bebeği olmuyor benimde ailede bizi dışlıyor abla kardeş kısır diye ama hiç üzülmüyorum artık
ben sen o yani herkes zor günler geçiriyor bu doğanın kanunu ağlasanda kırılsanda üzülsende aynı

önemli olan inançlı olmak sabırlı dirayetli metanetli olmak ancak sorunların üstesinde böyle gelebiliriz unutma

Bütün hikayeler birbirine benzemek zorunda mi ? Okurken bile canimi yaktii gercekten ..
Ben de 8 yili tüketmis fakat hala bebegine kavusamamis biriyim.
Ne dense bana mi batiyor , yoksa batsin diye mi deniyor anlamis degilim ..
Öyle anlar oluyor ki tasiyamiyorum ne imali sözleri , ne de bu tarz davranislari ..
Cevremde ; esimle benim ebeveynlerimizden baska kimse bilmiyor , bence bilmesi de gerekmiyor ..
Bilmiyorlar benim neler yasadigimi . Tedavi oldugumu ...
Kimseye cesaret edip söyleyemedim ..
Belki de acinacak halde oldugumu düsünmelerini istemedim ..
Gelip defalarca sormalarina , yorumlarina katlanacak gücüm de yok zaten ..
Görümcelerin hepsi mi ayni onu da anlamis degilim ayrica ..
Benimki de bana nispet yaparmis gibi , gördügü her yerde sirf cocugundan bahsetmesi beni öldürüyoo ..
Ne kadar iyi niyetli olsada , yanimda davranislarina dikkat etmeli diye düsünüyorum.
Kaldiramiyorum .
Cocuklarini sevmek onlarin en dogal hakki ama bunu cocugu olmayan birinin yaninda erteleyebilirler sanirim .
Bu yüzden bazen cocuklara öyle uzagim ki !! Kimsenin bana bir bebegi severken aciyarak bakmasini istemiyorum ..
Hele de " Ah keske senin de olsaydi "gibi laflara tahammülüm yok .
Bazen de cocuklarina hadi yengenizi öpün dendigi , onlarinda bunu istemedigi zaman deli oluyorum .
Sanki bana incelik yapiliyorlar . Bilakis canimi daha da fazla yakiyorlar farkinda degillerr ..
Cocuklarin bana zoraki sevgi gösterisinde bulunmasina mi üzülecegimi , yoksa ailenin "cocuk sevgisinden mahrum bari bizimkini sevsin "
düsüncelerine mi üzülecegimi sasiriyorum .
Ne olur beni kendi halime biraksinlar .
Yapmaya calistiklari beni daha cok incitiyo . Biraz anlayis , hassasiyet bekliyorum o kadar .
Bazen asiri hircin olabiliyorum . Bazen gereksiz huysuzluk cikariyorum . Bazen haddinden fazla duygusal takiliyorum ..
Ama biraz destekle bunlari atlaticam . Öyle umut ediyorum.
Allah'in izniyle BeBegime kavusunca bütün bu yasadiklarim birer ani olarak kalacaklar .

Nurtanesi seni cok cok iyi anliyorum cnm . Cünkü bizler ortak dertlerin ,SIKINTIlarin bir araya getirdigi KADER Ortaklariyizz .

Allah bizlere sabir ve güc versin .. Güclü bir bünyeyle , saglikli bir psikolojiyle en kisa zamanda Bebeklerimize kavusalim . Aminnn ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…