• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen okuyup yardımcı olur musunuz ?

siteye yeni üye oldum. benden yaşca büyüksünüz. ben 14 yaşındayım. tavsiyeleriniz benim için çok önemli . yazdıklarımın bir çocuğunu aileme anlatamadım anlatsam da çare bulamıyorlar. okulumundaki sınıfta tam 3 sene zorbalık görüyorum ortaokula gidiyorum. psikolojim bozuldu bir ara intihar etmeye çalıştım. fiziksel ve duygusal zorbalık oluyordu. bu hafta psikoloğa gittim psikiyatriye yönlendirdi. psikiyatriye gittim ilaç yazdı. gitmekte geç kaldım aslında biraz. majör depresyon ve kaygı bozukluğum varmış. dün de okulda büyük bir kavga ettim. hakaretlerde bulundular ağladım kendimi tutamayıp. başarılı bir öğrenciyim ama bu haftalar okula gitmemek için aileme yalanlar söylüyorum hasta rollerine giriyorum. sebepsizce dalga geçiyorlar ve zorbalık görüyorum ortada hiçbir sebep yokken... hocalar biliyor durumu ama sadece 2-3 teselli de bulunuyorlar. anlatmadığım birçok şey vardı aslında doktorum erkekti ve ona bazı şeyleri anlatamadım rahat olamadım. ve üzüntü halinde intiharı düşünmüyorum. büyük bir kararlılıkla ve planlı olarak düşünüyorum bu haftalar. sınıfımı nasıl değiştirmem gerek bilmiyorum. hastaneye yatmak istiyordum bir ara çıldırmış gibi hissediyorum. önemsiz bir konu gibi gelebilir ama bu sadece okuldaki durumum ve ben 3 senedir böyle bir yerde eğitim görüyorum. ne yapmalıyım? ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Canım lütfen vu düşünceleri at kafandan. Sakın yanlış vir davranısda bulunma. Bazen insanlar çok acımasız oluyor ve o yaşlardaki çocuklar ne yazık ki daha fazla.. yaşadığın durum öyle aile veya hocalarla çözülemez çünkü o kişilerin karakterlerini bu kişiler değiştiremez. Ailenle konuş mutlaka okulunu degistirsinler eğer böyle bir şansın yoksa sabret, liseye başlamanıza az kalmış. İlerisinde daha tahammül edilebilir bir durum olduğunu düşüneceksin. Şimdi uzun zamandır içinde olduğun için olduğundan daha dramatik hale getiriyorsun.

fiziksel zorbalık oluyor

O zaman durum değişir bak.
Kaç yaşında olursan ol, karşındaki kaç yaşında olursa olsun şiddete tepki ver. Şikayetçi ol. Karşındakine de güzel bir ders olur gelecekteki yapabileceği zorbalığa karşı.
Rehber ögretmeninle konuş ve şikayetçi olacağını tüm sınıfın şahit olduğunu söyle. Eğer umursamazlarsa bir gün polis çağır okula anlarlar o zaman..

siteye yeni üye oldum. benden yaşca büyüksünüz. ben 14 yaşındayım. tavsiyeleriniz benim için çok önemli . yazdıklarımın bir çocuğunu aileme anlatamadım anlatsam da çare bulamıyorlar. okulumundaki sınıfta tam 3 sene zorbalık görüyorum ortaokula gidiyorum. psikolojim bozuldu bir ara intihar etmeye çalıştım. fiziksel ve duygusal zorbalık oluyordu. bu hafta psikoloğa gittim psikiyatriye yönlendirdi. psikiyatriye gittim ilaç yazdı. gitmekte geç kaldım aslında biraz. majör depresyon ve kaygı bozukluğum varmış. dün de okulda büyük bir kavga ettim. hakaretlerde bulundular ağladım kendimi tutamayıp. başarılı bir öğrenciyim ama bu haftalar okula gitmemek için aileme yalanlar söylüyorum hasta rollerine giriyorum. sebepsizce dalga geçiyorlar ve zorbalık görüyorum ortada hiçbir sebep yokken... hocalar biliyor durumu ama sadece 2-3 teselli de bulunuyorlar. anlatmadığım birçok şey vardı aslında doktorum erkekti ve ona bazı şeyleri anlatamadım rahat olamadım. ve üzüntü halinde intiharı düşünmüyorum. büyük bir kararlılıkla ve planlı olarak düşünüyorum bu haftalar. sınıfımı nasıl değiştirmem gerek bilmiyorum. hastaneye yatmak istiyordum bir ara çıldırmış gibi hissediyorum. önemsiz bir konu gibi gelebilir ama bu sadece okuldaki durumum ve ben 3 senedir böyle bir yerde eğitim görüyorum. ne yapmalıyım? ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
canım baka ailenle paylas duggularını acık yasa içine atma bizler bile tani büyükler azcık dıslansak üzülürüz.

senin yas grubunda cok var böyle ezme ailene söyleki okula gidip konussunlar
. bir arkadasımın ogluda 13 yasında böyle seylerle maruz kalıyordu . annesi okula gitti cocukları evine cagırdı ailelerle konustu .

senin yas cocuklar ergen bu dönemler gecici. bak 5. dınıf hatıra defterimi okumustum kzıın birini cok ezip dalga gecmisiz bana sitem etmiş . sonra anlamıstım onun duygularını empati kurmustum

hiç birsey senden degerli degil. okul degistir daha iyi intihar felan düsünme Allahın verdiği canı o alır. .

3 senedir mi sürüyor bu durum ? Neden okul değiştiremiyorsun ? Sınıf değiştirmek çözüm değil.
Ailene mutlaka anlat, okula gidip ciddiyetle şikayetçi olsunlar. Ailene buraya yazdığın gibi anlat ki sıradan bir arkadaş takılması olarak düşünmesinler.

Kıyamam sana :(( senin yaşlarına yaklaşmış kızım var ve en büyük korkum okuldaki zorbalık. Yurtdışında yaşıyorum buradaki okullarda bu konuya çok önem veriliyor.Her daim kızımın dıygularını,hislerini yokluyorum. Eğer öyle birşey sezersem okulu yıkarım o derece diyeyim ben sana.Arkadaşlarının Yaptığı çok büyük suç. Aslına bakarsan onlar senden daha özgüvensiz oldukları için oluyor bunlar. Mücadele etmelisin. Sakın seni yenmelerine izin verme. Senin üzülmen,okula gitmek istememen onları çok mutlu eder çünkü istedikleri şey bu. Hayat boyu karşına bu tarz insanlar çıkacak. Kendini korumayı ve mücadele etmeyi öğrenmelisin. Öncelikle herşeyi hemen ailene anlat ayrıntıları ile. Gidip müdürle konuşun ve gerekirse suç duyurusunda bulunacağız deyin ve bunu yapan çocukların aileleri ile toplantı talep edin. Aileler bir devreye girsin. Eminim tırsacaklardır.Sonrasında mutlaka bu zorbalıkla dolu olarak geçirdiğin 3 seneyi telafi etmek için paikolğa gitmelisin. Umıtma bu yaşananlar senin suçun değil bunu yapanların suçu. Dik dur. Sakın pes etme. Göreyim seni şunların haklarından gel. Ben sana inanıyorum hepsine dur diyeceksin..

Önce okul rehber öğretmeninizle gorusun.
Durum kayıt altına alinsin.
Fiziksel zorbalığın devamı halinde darp raporu alacağınızı ifade edin hatta alin.
Bu durumu resmi hale getirmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.
Zorbalıkla tek başınıza mücadele edemeyebilirsiniz. Meseleyi resmilestirmek zorbaları da frenler. Konu ailelerine gider.

Önce okul rehber öğretmeninizle gorusun.
Durum kayıt altına alinsin.
Fiziksel zorbalığın devamı halinde darp raporu alacağınızı ifade edin hatta alin.
Bu durumu resmi hale getirmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.
Zorbalıkla tek başınıza mücadele edemeyebilirsiniz. Meseleyi resmilestirmek zorbaları da frenler. Konu ailelerine gider.

Aynen katılıyorum. eğer bir şey yapmazlarsa 147 yi ara.

Türkiye'de mı yaşıyorsun yurtdışında mı? Okulunu niye degistiremiyorsun? Seni bir şeylerle tehdit mi ediyorlar?
Şiddet görüyorum demişsin, bir kaç hocanın haberi var sadece teselli ediyorlar demişsin. Hiç anlamadım nasıl bir okul orası. Hocalar yardımcı olmuyorsa polis çağırırım de çocuklara, çağır da. Doktor erkek olduğu için anlatamadigim şeyler var demişsin, valla ben endişelendim senin adına.

Arkadaşların dediği gibi sınıf değiştirmek cozum degil okulunu değiştir.ailen nasıl aile anlayamadım ya sen cok basit gibi anlatmıssın durumu yada seni önemsiyorlar.bu ciddi bir durum..şu yaşlar kişiliğin oturdugu yaşlar özgüvenli bi kişileğe sahip olmak istiyorsan bu ortamdan derhal ayrılmalısın
Hocaların yardımcı olmayaksa polis cagır ve hepsinden şikayetci ol

Back
X