- 23 Ekim 2017
- 52
- 23
- 88
- 37
- Konu Sahibi BidikNisan
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aşkım sende pıhtılaşma var bir dahaki hamilelik de kan sulandırıcı kullanman lazım benim de pıhtılaşma sorunum var iğne kullanıyorum
Teşekkürler cevabınız icin. Doktor hematolojiye yönlendirdi. Bakalim ne ilac verecek.Aşkım sende pıhtılaşma var bir dahaki hamilelik de kan sulandırıcı kullanman lazım benim de pıhtılaşma sorunum var iğne kullanıyorum
Hamilelik varmı peki benim ilacımı kadın doğum doktorum yazmıştı seni neden hematoloji ye yönlendirdiler kiTeşekkürler cevabınız icin. Doktor hematolojiye yönlendirdi. Bakalim ne ilac verecek.
Yorumunuz beni baya korkuttu. Gebelik vardi 8. Haftada kalbi durunca bu testi yaptırdık. O kadar ciddi mi durumum?Hematoloji ye gidip homosistein değerine baktır.
Benim 4 genim sorunlu.
Sizin 5 geniniz sorunlu pai faktör v leiden en sorunlu olanları sizde bunlarda sorunlu.
B12 folik asit vücudun üretmiyor bunları dışarıdan alacaksın almazsan damarların tıkanır.
Hamile kaldıysan daha önce tekrar kalırsın fakat faktör v leiden ve pai gebelikte sorunlara neden olur ( düşük, belirli ayda gebelik sonlanması, çentik bebeği besleyen damarları tutarsa gelişememe sorunlarına neden olur) . Ki pai sizde homozigot.
Tavsiyem çok iyi doktorla ilerle ve hematoloji doktoruna mutlaka git.
Benim pai ve faktör v leiden sorunlu olmadığı için düşük vs olmadı ama ogluma gebeyken ilk haftalar bacağıma pıhtı attı, Allahtan o ara kan pihtilasma testi sorunucum çıkmıştı, kontrole giderken sonucu aldım ve beni hastaneden çıkarmamışlardı. Gündüz igne gece coraspin kullandım fakat iğneyi ilac dozu kullanmadım.
Size ilaç dozu 0.6 lık verirler, geceleri coraspin, ve hamile kaldığında her zaman bebeğe kan giden ana damarları kontrol edecekler asla ihmale gelmez.
Aşkım sen şimdi hamilemisin tekrardanYorumunuz beni baya korkuttu. Gebelik vardi 8. Haftada kalbi durunca bu testi yaptırdık. O kadar ciddi mi durumum?
Değilim canim. Dusunuyorum ama once doktorlara gideceğim ondan sonra bir tane 7 yasinda kizim var ben 37 yaşındayım bir kardesi olsun istedik denedik oldu ama dedim ya kalbi durdu bu testi yaptılar bana. Dünden beri moralim cok bozuk. Hamile olsam bile sanki sorun çıkacakmış gibi anladım ben. 2 gun sonra doktora gideceğim henuz birsey bilmiyorum.Aşkım sen şimdi hamilemisin tekrardan
Korkmayın, ilk haftalardaki düşüklerin nedeninin pıhtılaşma değil, sağlıksız gebelik olduğunu söylüyor doktorlar. Factor V geni bende homozigot, siz taşıyıcısınız ben hastayım. Ben de ilk hamileliğimde hiçbir sorun yaşamadım, kan sulandırıcı kullanmadım. Ondan sonra iki düşük yaptım. Tekrar hamile kalınca coraspin ve oksapar iğne kullandım. Size tavsiyem ilaçları zaten doktorlar veriyor, uzun süre oturmayın hareketli bir hayat tarzınız olsun. Uzun yolculukta 2-3 saatte bir mola verin 10 dk yürüyün, otobüs yolculuğunda arada çıkıp koridorda yürüyün ayaklarınızı uzatmaya çalışın. Bunları özellikle hamilelikte dikkat edin.Yorumunuz beni baya korkuttu. Gebelik vardi 8. Haftada kalbi durunca bu testi yaptırdık. O kadar ciddi mi durumum?
Korkmayın, ilk haftalardaki düşüklerin nedeninin pıhtılaşma değil, sağlıksız gebelik olduğunu söylüyor doktorlar. Factor V geni bende homozigot, siz taşıyıcısınız ben hastayım. Ben de ilk hamileliğimde hiçbir sorun yaşamadım, kan sulandırıcı kullanmadım. Ondan sonra iki düşük yaptım. Tekrar hamile kalınca coraspin ve oksapar iğne kullandım. Size tavsiyem ilaçları zaten doktorlar veriyor, uzun süre oturmayın hareketli bir hayat tarzınız olsun. Uzun yolculukta 2-3 saatte bir mola verin 10 dk yürüyün, otobüs yolculuğunda arada çıkıp koridorda yürüyün ayaklarınızı uzatmaya çalışın. Bunları özellikle hamilelikte dikkat edicoo
Cok teşekkür ederim yazdıklarınız icin. Cok hareketliyimdir. Yuzme yuruyus kosu trambolin bunlar hayatımın parçası. Sahlikli besleniyorum ideal kilodayim genetik doktoru kalıtsal dedi. Yarin randevum var bakalim ne diyecek hematoloji doktoru. İkinci bebekte umarım sorunsuz gecer ve saglikli bir evladım daha olur. Size de cok geçmiş olsun. Allah beterinden saklasınKorkmayın, ilk haftalardaki düşüklerin nedeninin pıhtılaşma değil, sağlıksız gebelik olduğunu söylüyor doktorlar. Factor V geni bende homozigot, siz taşıyıcısınız ben hastayım. Ben de ilk hamileliğimde hiçbir sorun yaşamadım, kan sulandırıcı kullanmadım. Ondan sonra iki düşük yaptım. Tekrar hamile kalınca coraspin ve oksapar iğne kullandım. Size tavsiyem ilaçları zaten doktorlar veriyor, uzun süre oturmayın hareketli bir hayat tarzınız olsun. Uzun yolculukta 2-3 saatte bir mola verin 10 dk yürüyün, otobüs yolculuğunda arada çıkıp koridorda yürüyün ayaklarınızı uzatmaya çalışın. Bunları özellikle hamilelikte dikkat edin.
Tutulduğu yere bağlı…Yorumunuz beni baya korkuttu. Gebelik vardi 8. Haftada kalbi durunca bu testi yaptırdık. O kadar ciddi mi durumum?
Merhaba benimde sonuca bakar mısınız 31 haftalıkken bebeğim vefat etti karnı şu topladı asit birikti sonrasında kalbi durduTutulduğu yere bağlı…
Bebeğe kan giden damarlarda tutulum olmazsa dogum yaparsin.
Ama bebege kan giden damarlarda tutulum olursa çok büyük problem.
Ama sen hamile kaldigim gibi kan sulandiri kullanacaksın bunu doktorunun söylemesi gerekiyor, bebegi besleyem damarlarini her konntolw gittidinde bakmalari gerekiyor.
Hematoloji te doktorun yonledirmese de gidersin.
Dahiliye doktoruna gideceksin bu sonuclarla, hematolojiye yonlendirildim diyeceksin.
Zaten bu sonuclari gorunce dahiliye doktoru gen yesil alan acar. Randevu bulduğunda gideceksin.
Kadin dogum doktoru 1298/677 gen probleminde vucudunun b12 folik asit uretmedigini bilmez. Bu sebepten homosisteinin dehset yukselip pihti atacagibi bilmez.
Bizler bunları yaşadık…
Ama tutulum bebeği besleyen damarlarda olmadığı icin dogum yaptik. Kan sulandirici coraspin kullanarak hamilelik gecirdim.
Öncelikle başın sağ olsun. Rabbim tez vakitte kucağını sağlıklî evlatla doldursun.Merhaba benimde sonuca bakar mısınız 31 haftalıkken bebeğim vefat etti karnı şu topladı asit birikti sonrasında kalbi durdu
Bugun gittim ayni dediğiniz gibi yesil alan açtılar. Doktor 8 tüp kan vermemi istedi verdim sonuçları bekliyorum. Teşekkür ederim bilgilendirme icin umarım ikinci gebeligimde sorun cikmazTutulduğu yere bağlı…
Bebeğe kan giden damarlarda tutulum olmazsa dogum yaparsin.
Ama bebege kan giden damarlarda tutulum olursa çok büyük problem.
Ama sen hamile kaldigim gibi kan sulandiri kullanacaksın bunu doktorunun söylemesi gerekiyor, bebegi besleyem damarlarini her konntolw gittidinde bakmalari gerekiyor.
Hematoloji te doktorun yonledirmese de gidersin.
Dahiliye doktoruna gideceksin bu sonuclarla, hematolojiye yonlendirildim diyeceksin.
Zaten bu sonuclari gorunce dahiliye doktoru gen yesil alan acar. Randevu bulduğunda gideceksin.
Kadin dogum doktoru 1298/677 gen probleminde vucudunun b12 folik asit uretmedigini bilmez. Bu sebepten homosisteinin dehset yukselip pihti atacagibi bilmez.
Bizler bunları yaşadık…
Ama tutulum bebeği besleyen damarlarda olmadığı icin dogum yaptik. Kan sulandirici coraspin kullanarak hamilelik gecirdim.
Bana kimse bilgi vermedi. Hatta bu konu da bilgi sahibi olanlar dahi vermedi.Bugun gittim ayni dediğiniz gibi yesil alan açtılar. Doktor 8 tüp kan vermemi istedi verdim sonuçları bekliyorum. Teşekkür ederim bilgilendirme icin umarım ikinci gebeligimde sorun cikmaz
Doğru bir doktor daha öyle söyledi ama diğer doktor dedi ki 2 gen öyle olunca iğne başlatıyoruzÖncelikle başın sağ olsun. Rabbim tez vakitte kucağını sağlıklî evlatla doldursun.
Sizin kan pıhtılaşma sorununuz yok.
677 heterozigot problem teşkil etmez.
Hamile kaldığında bebeğe kan giden damarları her kontrole gittiğinde baktır.
Tedbiri elden bırakma.
Ne yapacağımı bende bilmiyorum ya her doktor farklı bir şey söylüyorDoğru bir doktor daha öyle söyledi ama diğer doktor dedi ki 2 gen öyle olunca iğne başlatıyoruz
Allah yardımcınız olsun Allah razı olsun teşekkür ederiz bizi de bilgilendirdiğiniz için şuan gebeyim daha yeni 5 haftalık doktor keseyi kalp atışını duyunca başlayacaksın dedi iğneyeBana kimse bilgi vermedi. Hatta bu konu da bilgi sahibi olanlar dahi vermedi.
Azarlayan bile oldu.
Allah rızası için girip burada bilgilerimi paylaşıyorum.
Siz gerçekten ciddi bir şey yaşıyorsunuz.
B12 ve folik asit ömür boyu alacaksınız ben alıyorum.
Almazsanız homososteinin yükselir neler olur neler..
B12 ve folik asit kullandigim gibi 22 olan homosisteinim 8.75 indi…
Biraz da araştırın, ben makaleler okudum, devamlı araştırdım.
Unutmayın; Bu sizinle bi kaç ay devam edip gidecek bir sorun değil…
Ömür boyu bu genlerle yaşayacaksınız.
Aşkım senin 1 genin bozuk çıkmış arkadaşımizin dediği gibi oda sorun teşkil etmiyor hepsi normal çıkmış korkma sen Allah'ın taktiri bitanem bebeğin de bir sorun vardı demek ki sende sorun yok saten bebek sorunlu olunca vücut bir sejile onu atmak için uğraşıyor allah korusun doğdun da belki bakarken zoruna gidecekti rabbim herşeyin hayırlısını versin balim üzülme birdaha olur bebek için ayriyeten neden öldüğüne dair bir araştırma yapildi mi kuzumNe yapacağımı bende bilmiyorum ya her doktor farklı bir şey söylüyor
Haklısın canım Allah razı olsun yok doktor hiç yönlendirmedi bizi birde ben otopsi yaptırmak vs istemedim ama keşke amniyosentez yaptırsaydık pişman oldum şuan yine gebeyim ama işte çok korkuyorum her şey beni endişelendiriyor inan bana hamile olduğuma sevinemedim hala aileme söylemedimAşkım senin 1 genin bozuk çıkmış arkadaşımizin dediği gibi oda sorun teşkil etmiyor hepsi normal çıkmış korkma sen Allah'ın taktiri bitanem bebeğin de bir sorun vardı demek ki sende sorun yok saten bebek sorunlu olunca vücut bir sejile onu atmak için uğraşıyor allah korusun doğdun da belki bakarken zoruna gidecekti rabbim herşeyin hayırlısını versin balim üzülme birdaha olur bebek için ayriyeten neden öldüğüne dair bir araştırma yapildi mi kuzum