• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen pihtilasma testime bilenler yazsin.

Sizin boyle probleminiz oldugu icin gebeliğiniz de kan sulandırıcı kullanmadınız mi?
Tabi ki sadece kan sulandiri igne degil geceleri yatarken coraspin kullandım.
Felç, beyin kanaması, iç organ iflası olmaması için.
Dogumdan 40 gun sonrasina kadar kan sulandırıcı igne kullandim.

Hala kullanmaya devam… Coraspın kullanıyorum.

Bilemiyorum.
Doktorlar size en doğru cevabı verecektir.

Ben oğlumda zor kelimesinin hafif kaldığı bir hamilelik geçirirken kızımda gayet kolay hamilelik geçirdim.

Benim ekstra zorluklarım var bunlar konu dışı, ama kan pıhtılaşması vs vs sorunu yaşmamadım.
Merhabalar yazdıklarınızı okudum bilgilendirmek için çok güzel detaylar vermişsiniz. Şuan 11 haftalık hamileyim. decavit ve folidace kullanıyorum doktor doğuma kadar kullanman gerekiyor dedi. Kan sulandırıcı iğne ve coraspirin kullanıyorum . Bide sürekli yarım saatte bir kalkıp yürüyorum 2 saat oturup yatmıyorum. Evin içinde bile olsa hareketli olmaya çalışıyorum. 1 haftadır günlük 5 bin adım atıyorum Kan dolaşımı için. Bende atsam sonuçları bilgi verir misiniz. sizin gibi bilgi veren kimseye rastlamadım

Eklentiler

• 20240508_141242.webp
    20240508_141242.webp
    59,4 KB · Görüntüleme: 26
Merhabalar yazdıklarınızı okudum bilgilendirmek için çok güzel detaylar vermişsiniz. Şuan 11 haftalık hamileyim. decavit ve folidace kullanıyorum doktor doğuma kadar kullanman gerekiyor dedi. Kan sulandırıcı iğne ve coraspirin kullanıyorum . Bide sürekli yarım saatte bir kalkıp yürüyorum 2 saat oturup yatmıyorum. Evin içinde bile olsa hareketli olmaya çalışıyorum. 1 haftadır günlük 5 bin adım atıyorum Kan dolaşımı için. Bende atsam sonuçları bilgi verir misiniz. sizin gibi bilgi veren kimseye rastlamadım
İyi bir hekime rastlamışsın.
677 homozigot oldugunu icin igne + coraspin kullandiriyor.
677 ve 1298 gene problemli ise vucut folik asit b12 üretmez.
B12 iyi olsa folik asit yerlerde sürünür, folik asit iyi olsa b12 yerlerde sürünür…

B12 ve folik asiti asla ayni gun kullanma.
Ayni gun alırsan birbirlerini etkiliyorlar.
Hamile iken kullanma.

B12 ve folik asit omur boyu kullanacaksin zaten protein sentez problemi yasayip homosistein yukselmez.

Valla ben yuruyemiyordum, ayaklarim yamuldu, oglumun hamileliginde…
Ben yürüyemediğim halde igne coraspin ile sorunsuz atlattim.
Ama sonlara dogru tek bacagim cok şişti, onu da idare ettim.

Decavit ben kullanamamıştım bir tane icmistim felegim şaşmıştı.
Normal hamilelik vitamini zaten decavit.

Ama kabız olmamaya bak.
Demir hapina basladiginda solgarin kan hapini kullan kabız yapmıyor.

İyi bir hekime rastlamışsın.
677 homozigot oldugunu icin igne + coraspin kullandiriyor.
677 ve 1298 gene problemli ise vucut folik asit b12 üretmez.
B12 iyi olsa folik asit yerlerde sürünür, folik asit iyi olsa b12 yerlerde sürünür…

B12 ve folik asiti asla ayni gun kullanma.
Ayni gun alırsan birbirlerini etkiliyorlar.
Hamile iken kullanma.

B12 ve folik asit omur boyu kullanacaksin zaten protein sentez problemi yasayip homosistein yukselmez.

Valla ben yuruyemiyordum, ayaklarim yamuldu, oglumun hamileliginde…
Ben yürüyemediğim halde igne coraspin ile sorunsuz atlattim.
Ama sonlara dogru tek bacagim cok şişti, onu da idare ettim.

Decavit ben kullanamamıştım bir tane icmistim felegim şaşmıştı.
Normal hamilelik vitamini zaten decavit.

Ama kabız olmamaya bak.
Demir hapina basladiginda solgarin kan hapini kullan kabız yapmıyor.
Kabızlık yaşıyorum 2 haftadır. Kan hapını nasıl alabilirim ki. Canım kalkmak istemiyor bazen ama mecbur yürüyerek Kan dolaşımını tetikliyorm. Gebelikten önce b12 iğnesi olmuştum. 500 üzerine çıkmıştı. Şimdi nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum. Decavit sabah kahvaltıdn 1 saat sonra alıyorum folidacesi tam 12 14 saat sonra coraspirn ile birlikte akşam alıyorum. Şimdi yazdıklarınızı okuyunca biraz korktum. Ne yapmam gerekiyor diye. Doktordan direk b12 mi alsam acaba.

Tutulduğu yere bağlı…

Bebeğe kan giden damarlarda tutulum olmazsa dogum yaparsin.

Ama bebege kan giden damarlarda tutulum olursa çok büyük problem.

Ama sen hamile kaldigim gibi kan sulandiri kullanacaksın bunu doktorunun söylemesi gerekiyor, bebegi besleyem damarlarini her konntolw gittidinde bakmalari gerekiyor.

Hematoloji te doktorun yonledirmese de gidersin.
Dahiliye doktoruna gideceksin bu sonuclarla, hematolojiye yonlendirildim diyeceksin.
Zaten bu sonuclari gorunce dahiliye doktoru gen yesil alan acar. Randevu bulduğunda gideceksin.

Kadin dogum doktoru 1298/677 gen probleminde vucudunun b12 folik asit uretmedigini bilmez. Bu sebepten homosisteinin dehset yukselip pihti atacagibi bilmez.

Bizler bunları yaşadık…

Ama tutulum bebeği besleyen damarlarda olmadığı icin dogum yaptik. Kan sulandirici coraspin kullanarak hamilelik gecirdim.
Aslında sadece bebek değil anne de çok riskli, doğumdan sonra pıhtı atan var. O yüzden doğundan sonra 10 gün daha kullanılıyor iğneler.

Aslında sadece bebek değil anne de çok riskli, doğumdan sonra pıhtı atan var. O yüzden doğundan sonra 10 gün daha kullanılıyor iğneler.
40 gün kullandırılıyor.
Anne riskli olduğu icin kan sulandırıcı igne ve coraspin kullandırılıyor.
Benim hamileliğimin başında bacağıma pıhtı attı, aslında başı sonu yok. Atmaması için doktorlar uğraşıyor.

Burda bir üye var özeden yazdı. Konusu vs yok. Bacağına boydan boya doğumdan sonra pıhtı attı. Ve bacağa atan pıhtı deli dehşet bir ağrı yapıyor…

Kabızlık yaşıyorum 2 haftadır. Kan hapını nasıl alabilirim ki. Canım kalkmak istemiyor bazen ama mecbur yürüyerek Kan dolaşımını tetikliyorm. Gebelikten önce b12 iğnesi olmuştum. 500 üzerine çıkmıştı. Şimdi nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum. Decavit sabah kahvaltıdn 1 saat sonra alıyorum folidacesi tam 12 14 saat sonra coraspirn ile birlikte akşam alıyorum. Şimdi yazdıklarınızı okuyunca biraz korktum. Ne yapmam gerekiyor diye. Doktordan direk b12 mi alsam acaba.
Hayır şu an asla b12 vs iğnesi kullanamazsın.
Fazla b12 ve folik asit bebeğe zararlı.

Ama sunu yap b12 degerine her ay baktır tum degerlerine de baktir.
300-400 deger iyidir.
Az ise dil altina sikilan formlardan kullanırsın. O da haftada iki kere.

Fark etmez vitamin ile etkilesime gecmiyor bu ilaclar. Coraspin zaten bagirsakta çözünür.

Hayır şu an asla b12 vs iğnesi kullanamazsın.
Fazla b12 ve folik asit bebeğe zararlı.

Ama sunu yap b12 degerine her ay baktır tum degerlerine de baktir.
300-400 deger iyidir.
Az ise dil altina sikilan formlardan kullanırsın. O da haftada iki kere.

Fark etmez vitamin ile etkilesime gecmiyor bu ilaclar. Coraspin zaten bagirsakta çözünür.
Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Doktorlar bile böyle güzel bilgiler vermiyor.

Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Doktorlar bile böyle güzel bilgiler vermiyor.
Dua et bana dün sağ bacagima bir agri girdi. Pihti attiginda da garip bir ağrıydı bu agrıda garip.
Dayanamazsam aksam acile gidicem.
Coraspin vs içtim ama ağrı devam.

Valla yemek yaparken çocuklarla ilgilenirken bile aralarda cevap yazıyorum.
Bende geçtim bu yollardan anlıyorum.

Dua’na talibim. ❤️🦋❤️

Dua et bana dün sağ bacagima bir agri girdi. Pihti attiginda da garip bir ağrıydı bu agrıda garip.

Dua’na talibim. ❤️🦋❤️
Doktor bu değerin anlamlı olması için doppler yaptırcaz dedi. Once bacaklara bakacağız sonra da akciğer dedi. Bir yere pihti attığı icin bu kadar yükselmiş olabilir dedi. Bende kilo yok,hareketsizlik yok,spor hayatımda, sigara alkol yok sağlıksız beslenme yok hepsini sordu. Genetik dedi en sonunda napsin. Pıhtı atsa ben anlamaz miyim acaba? Bir yerim ağrımaz mi ne bileyim. Simdi birde ultrason sonucunu beklicez

Doktor bu değerin anlamlı olması için doppler yaptırcaz dedi. Once bacaklara bakacağız sonra da akciğer dedi. Bir yere pihti attığı icin bu kadar yükselmiş olabilir dedi. Bende kilo yok,hareketsizlik yok,spor hayatımda, sigara alkol yok sağlıksız beslenme yok hepsini sordu. Genetik dedi en sonunda napsin. Pıhtı atsa ben anlamaz miyim acaba? Bir yerim ağrımaz mi ne bileyim. Simdi birde ultrason sonucunu beklicez
Benimde kilom yok, hicbir saglik sorum yoktu.

Sen kabullen bunu genler yapiyor.

Valla bekliceksin yapacak bisey yok inan, ben hamile halimle ayaklarım yamulmuş bi sekilde nelerle ugrastim.
Ben geçtim bu yollardan bu psikolojiden. İlk sene kabullenmen, yaşayacakların ve yaşananların şokunu atlatmakla geçek.
Bol bol araştır oku.

Ayrıca b12 ve folik asit senin icin hayati önem taşıyor.

Dua’na talibim. ❤️🦋❤️
Ederim tabi Rabbım korusun . Rabbım evlatlarını sana seni evlatlarına bağışlasın. Şifa versin😇

40 gün kullandırılıyor.
Anne riskli olduğu icin kan sulandırıcı igne ve coraspin kullandırılıyor.
Benim hamileliğimin başında bacağıma pıhtı attı, aslında başı sonu yok. Atmaması için doktorlar uğraşıyor.

Burda bir üye var özeden yazdı. Konusu vs yok. Bacağına boydan boya doğumdan sonra pıhtı attı. Ve bacağa atan pıhtı deli dehşet bir ağrı yapıyor…
Sizin hangi genlerinizde mutasyon var? Benim factor V homozigot, 677 heterozigot. Ben gebelik öncesi düşük yaptığım için coraspin kullandım gebelikte iğne ile birlikte kullandım 32 haftaya kadar, kadın doğum doktorum bana, içiniz rahat olsun diye Coraspini veriyorum, pıhtı yaşamadınız daha önce aslında gerek yok demişti.

Dua’na talibim. ❤️🦋❤️
Allah şifa versin. Allah korusun inşallah.

Evet genler yapıyor, genetik mutasyon. Gebelikte mutasyonlu gene sahip bir kadının pıhtı atma riski normal bir insana göre 50 kat daha fazla. O yüzden uzun süre oturmamak, kan sulandırıcı kullanmak, hareketli olmak gerekiyor.

Sizin hangi genlerinizde mutasyon var? Benim factor V homozigot, 677 heterozigot. Ben gebelik öncesi düşük yaptığım için coraspin kullandım gebelikte iğne ile birlikte kullandım 32 haftaya kadar, kadın doğum doktorum bana, içiniz rahat olsun diye Coraspini veriyorum, pıhtı yaşamadınız daha önce aslında gerek yok demişti.
677-1298-protronbim hetere faktör 13 homozigot.

Valla pihti atsin atmasin coklu gen mutasyonlarinda coraspin de verilmeli.
Sebebi tetikleyici gen sorunu cok fazla olması.

Faktôr v homozigot sizde tabiki gündüz iğne, gece coraspin olnasi gerekiyor.
Ayni terane hepimiz de b12, folik asit alacak ve baktıracaksin 677 heterozigot çünkü.

677-1298-protronbim hetere faktör 13 homozigot.

Valla pihti atsin atmasin coklu gen mutasyonlarinda coraspin de verilmeli.
Sebebi tetikleyici gen sorunu cok fazla olması.

Faktôr v homozigot sizde tabiki gündüz iğne, gece coraspin olnasi gerekiyor.
Ayni terane hepimiz de b12, folik asit alacak ve baktıracaksin 677 heterozigot çünkü.
Evet ben de öyle kullandım. Şimdi haftada 1 kez coraspin kullanıyorum. Doktorlar gereksiz aspirin kullanmayı önermiyor.

Valla bekliceksin yapacak bisey yok inan, ben hamile halimle ayaklarım yamulmuş bi sekilde nelerle ugrastim.
Ben geçtim bu yollardan bu psikolojiden. İlk sene kabullenmen, yaşayacakların ve yaşananların şokunu atlatmakla geçek.
Bol bol araştır oku.

Ayrıca b12 ve folik asit senin icin hayati önem

Bol bol araştır oku.

Ayrıca b12 ve folik asit senin icin hayati önem taşıyor.
Bence sizin psikolojiniz baya etkilenmiş. Hanfendi burda Allaha sukurler olsun çaresi olan birsey yani. Coraspin dediğiniz minicik bir hap. Demek istediğim daha ne dertler var. Kabullen falan ne demek yahu Allah korusun sanki kanser olduk. Surekli B12 folik asit yazmışsınız normal de de bu değerler her insan icin onemli. Burda bu yazıları okuyan bir sürü insan olabilir. Dikkat etmek lazim Allaha sukurler olsun ki doktor bugun içimi rahatlattı. Rabbimiz çaresiz dert vermesin. Amin. Size de bol şifalar dilerim. Bu kadar bozmayın psikolojinizi.

Back
X