Lütfen tecrübelerinizi paylaşın

8buçuk kilo 78cm
Gerçekten küçük ama ben de 45 kilo 1.50 Bi kadınım ailem de böyle
Eşimin ailesi de böyle
Bilemedim ne düşüneyim
Ayni yasta cocuklarimiz kizim 11 kilo boyu 75 cm cokta abartilacak kiloda degil geldi bana o kadar takma.size de cekmis.emen cocuk yemez diye bisey yok benimki emiyorda yiyor da.bu biraz da anneye bagli.sutun varsa cocukta istekliyse emzirmeye devam.ancak emmek istediginde cok ac diyelim hemen yaptigin yemekten yedir.az once kizim emmek icin geldi bende mutfaga gidip bulgurlu ispanak yemeginden koydum yemez diye dusundum yedi dunyalar benim oldu yarim saat sonra da emmeye geldi yine ..emmesi bazen karin doyurmak icin degil annenin kucaginda oturmak dokunmak yakin olmak icinde gelir.

Sütten kesmek o kadar zor değil gözünüzde buyutmeyin kendi tecrubemi söyleyim ben asla biraktiramam diyordum çocuk ağlaya ağlaya morarir sanıyordum hatta fakat sirke sürünce ne ağladı ne de bir kere bile istedi hatta ben bir kaç kez vermek istedim sütün kokmuş dedi:) her gece defalarca uyanan çocuk birdenbire bütün gece mışıl mışıl uyumaya başladı .
Kv ye falan göndermeye gerek yok çocuk iki tramvayı birden yaşar öyle yaparsaniz.

Yapmayın o masumun annesi sizsiniz,onlar değil,yavrunuza bu tramvayi yasatmayin.Bakın benim kızım'da yasitlarina gore çok küçük,ama çok şükür sağlıklı ve zeki,Ben 2 sene süt verdim,kolonya döktüm bir daha emmedi,aci olmuş dedi.....Siz kararlı ve sakin olursanız,herşey kolay olur....

Doktorunu dinle. kv doktordan daha iyi mi bilecek

8buçuk kilo 78cm
Gerçekten küçük ama ben de 45 kilo 1.50 Bi kadınım ailem de böyle
Eşimin ailesi de böyle
Bilemedim ne düşüneyim
Sizde mintonsunuz,gayet normal degilmi bebeğinizinde minyon olması. Bütün değerleride iyiymiş,bir sebepte yokmuş,dolayısıyla siz kimseyi dinlemeyin. Ne zaman hazir olursanız o zaman kesin memeden,bende kesmek istedim 18 aylıkken az yiyor,sadece anne sütü alıyor diye,ama kocaman kadın oturdum ağladım,kıyamadım,ben hazır degilmişim,kızımda değildi. 22 ayda iyice meme delisi olunca,yemekle hiç işi olmayınca kestim. Şu an 4 yaşında kızım.
Sakın kimseye bırakmayın,inanın unutmaz,sizi görür görmez memenize sarılır eminim ,çok hafife almamak lazim hafızasını. Çocuğu boşu boşuna yıpratmayın. Sakın kimseye de kanmayın bu konuda,kolay mı alıskanlıklardan bir anda vazgecmek?biz kocaman insanlar zorlaniyoruz konu alışkanlık olunca,minnacık bebek nasıl kolay atlatsın.

Doktor kesme diyor
Psikolojik baskı kızımla ilgili olunca gerçekten güçsüzleşmeye başladım
Doktor kesme demis siz bakmayin etrafinizdakilere. Gondermeyin de bebeginizi siz olmadan baska yere. Cok yanlis bir sey bu.

Gelisim konusunda bir deneyimimi yazayim. Ilkokuda sinifimizda bir erkek ogrenci vardi. Minicikti sesi de cok ince cikardi ve butun okul ona sinek derdi. Liseye kadar boyle surdu. Lise ve universite yillarinda oyle bir boy atti ki... 1.90 falan oldu sanirim ve sesi de normal. Ortalama degerler var ama her bebegin gelisimi farkli. Minyon insanlar da var, zekalari da gayet normal. Onemli olan ona stresten uzak sevgi dolu bir ortam saglamaniz. Cevreye kulaklarinizi kapatin.

Yapmayin ne olur zaten boy ve kilosu geride olan bir bebeği anne sutunden mahrum birakmayin. Doktorunuz mu dogrusunu biliyor cevrenizdeki kocakarilar mi? Ne olur doktorunuzu dinleyin. Yemeyen cocuk emse de emmese de yemiyor bunu da aklinizdan cikarmayin.

Sacmalamislar, asla dinleme,bunu bebeği zayıf bir anne olarak söylüyorum 33 aylık 12 kilo, 20 ay emzirdim evet zayıftı ama bünye olarak babasından sağlam şu an, emzir,kesme, sağlıklı mi sağlıklı,çocuğa travma yaşatma

Kilo ve boy eksikligi; 1 yastan sonra artik gelisimde gerilik sebebi değildir. Her insan farklidir. Bazi bebekler istahsizdir,benimki de 18 aylik ve anne sutu ile beslenmekten baska bir sey istemiyor. Emzirmek istediği halde imkani olmayanlari düşünün ve onu asla su an sutten kesmeyin. Gece emiyorsa kademeli olarak gece beslenmesini kesebilirsiniz mesela. Ben de cok kafaya takiyordum akisina bıraktım. Emebildigi kadar emsin.cunku acliktan degil sevgi paylasimindan emiyor ki bunu siz de farketmissinizdir.

Ne münasebet memeden kesmeyin çok küçük daha.. keseceğiniz zamanda azaltarak kesin.. memeden kesiceksiniz diye ruhunda açılacak olan yarayı düşünün.. eski kafaları hiç dinlemeyin çok biliyolar her şeyi..

Onların zamanında her şey çok ortada değildi fakat internet çağındayız.. bi sürü pedagog ve doktorun çocuk yetiştirmeyle alakalı bilgi ve tecrübeleri var.. kulaklarınızı tıkayın ve dolduruşa gelmeyin.. 2 yaşına kadar emmeye hakkı var evladınızın mahrum etmeyin..

Şunu da eklemek isterim.. çok istediğim halde doyasıya emziremedim evladımı sıkıntı ve streslerden dolayı kesildi sütüm.. imkanınız varken tadını çıkarın.. çok büyük bi lütuf o gerçekten..

5 yasinda kizim 16.5 kilo
Ben 47 kiloyum (boy 1.67)
Esim 73 kilo (1.85)
4 gorumcem ve kardesimden 50 kilonun ustunde olan yok.
O yuzden cocugun da 20 kilo olmasi imkansizdi zaten.
Malzeme belli, kasmayin, ufak tefek bir kiz olacak, kimseyi dinlemeyin, biz hepimiz ayni boy ve kilolarda miyiz ki çocuklarımız ayni olsun?

Arkadaşlar yorumlarınıza çok teşekkür ederim.
Şimdi eşimle konuştum.
Zaten şu kv ye bırakma yöntemini kesin bir dille reddetmiştim onu biliyor.
Bebeğim emerek uyuyor ama işim gereği haftada üç gün öğle uykusu saatlerinde yanında olamıyorum. Halası normal öğle uykusu saatinden biraz geç de olsa kucağında şarkı söyleyip saçını okşayarak pışpışlayarak hemen uyutabiliyor.
Eşime dedim ki öncelikle gece uykusuna emerek geçmemesi için sen devreye gireceksin.
Geceleri uyandığında da sen uyutacaksın ben en fazla bir kere uyutacağım, sonra onu da kaldıracağız.
ben kızım alıştıktan sonra senin yönteminle uyutma işini devralacağım.
Ondan sonra memeyi bıraktırırım dedim. Hem memesiz uyumayı öğretme hem pat diye memeyi kes çok acımasızca çok haksızlık.
Babasıyla arası çok çok iyi onunla da Mutlu bir şekilde uyuyabileceğine inanıyorum.
Bu süreç zaten epey uzar, bir süre daha emzirmiş olurum yavrumu.
Mantıklı buldunuz mu saçma mı bilemiyorum.

Açıkçası sütüm çok fazla değil idare eder oranda.
Emdiği kadar fazla değil.emmenin bir kısmı buradaki arkadaşların dediği gibi aramızda bir güven paylaşımı gibi keyif gibi bişey sanırım. Benim için öyle.

Bir vitamin var iştah açıyor. Ama o yaştaki çocuğa içirilir mi bilmiyorum.

Bir vitamin var iştah açıyor. Ama o yaştaki çocuğa içirilir mi bilmiyorum.
Doktorumuz iştah için bir şurup verdi zaten, demir çinko içeren bir şurup daha verdi, kullanıyoruz.
İnşallah etki eder.

Dört çocuğum var. Çalışan bir bayanım. Çocukların arası 3 yaş sonuncular ikiz. Ya hamile ya emziren anneydim .Tüm cocuklarımı iki yas emzirdim. İkizleri dahi çok sıkılmama rağmen iki yaşına kadar emzirdim. Artık ikisinin aynı anda enmesinden gına gelmişti İkizler şuan 28 aylık 8.5 kg

İnanın emme ile iştahın çok alakası yok. Ikizleri tam iki yasinda emmeyi kestim 4 ay oldu ama istahlari hic artmadi. Kilo da almadilar. Malum grip mevsimi hastaliktan gozlerini acamadilar. Annem de beni iştahım açılsın diye emzirmeyi kesmiş. Ama iştahım açılmamış.

Eğer emzirmeyi kesmeyi düşünüyorsanız önce kafanızda bitirin , kendinizden emin olun. Çocuğunuz yanınızda olsun asla ayrılmayın. Hatta her ağladıkça kucağınıza alıp sevin . Duygusal açlığını doyurun

Ben bant yapıştırıp uf olmuş diyorum . Baya ise yaradı. Gündüz çok oyun oynatip oyalıyorum. Gece de her ağladıkça kucağıma alıp sevip okşadım. Üç güne unutuyorlar.

Ayrıca bir büyüğümüz bana kesersen cuma seladan önce son kez emzir ve kes . Bjr de bürüç süresi oku demişti . Ben inandığım için bana ferahlık vermişti.

Size kolaylıklar diliyorum
İyi aksamlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…