- 11 Aralık 2015
- 2.090
- 6.292
- 158
- 42
Yukarda bağlantısını kopyaladığım canın adı Şanslı... 27 ağustos sabahı bulundu şanslı... Bir okulun üstten açılan bodrum kat penceresine sıkışmıştı. Okul camı çok dar olduğu ve can çok acı çektiği için tıbbi destek beklendi. Bu süreçte bulan kişiden ben veteriner hekime atmak için bir video istedim. Görüntüler o videodan... (neden çıkaramamış neden video çekilmiş denmesin diye bu bilgiyi ekliyorum.) Can belli ki uzun süre sıkışmış tahminen 24 saat olduğunu düşünüyoruz. Bulan kişi (ki kızım sayılır) itfaiye pencereyi aparatla açtıktan sonra kucağında götürdü kliniğe... ilk zamanlar ciddi hasar vardı ama çişini yapıyordu. Yoğun bir tedavi uygulandı şanslı toparlamaya başladı ve bizim asıl sıkıntımız burada başladı. Şanslı ilk haftadan sonra malesef ki idrarını yapamıyor sondayla boşaltılıyor. Çok şükür ayaklandı. Üç haftadır (bu pazar 4 olacak) Bursa merkezde Armilla veterinere götürüyoruz ışın tedavisi uygulanıyor. Işın tedavisinin amacı zaten idrarını yapabilmesini sağlamaktı. Işın tedavisiyle çok şükür can ayaklandı artık hopluyor zıplıyor koşuyor ama hala malesef küçüğünü yapamıyor. Bu süreçte klinikte stres olduğunu düşündük sağolsun çok sevdiğim bi arkadaşım evini açtı geçici yuva oldu ama bi ilerleme yok... Bu problemi çözebilirsek istanbulda kalıcı yuvası hazır bir evin ikinci kedisi olacak ama işte bu problemin çözülmesi lazım zira sondasız boşaltım mümkün değil artık sonda hayvanı da çok zorluyor.Çünkü ilk zamanlar belden aşağısı hareketsiz olduğu için sonda kolay takılıyordu şimdi istemiyor haliyle canı yanıyor. Bir ömür sonda taktırmak çok maliyetli ve zor bir iş üstelik şanslıya da çok acı veren bir işlem... bu konuda bilgisi olan bir hayvansever var mı? Biz çok çaresiz kaldık. Bilenler bilir benim zaten karaciğer hastası bir kedim var ve süreci çok zor ilerliyor bu yüzden zaten çok stresli bi süreçte üstüne şanslı gerçekten elim kolum bağlanıyor ne yapacağımızı şaşırdık. Belki bi fikri olan vardır diye bi sormak istedim. Arkadaşlar biz bu kedinin nasıl sondasız işemesini sağlayabiliriz. Var mı fikri ya da tecrübesi olan...