Lütfen yanlıZ değilsin bu konuda deyin bana

Binmuhtesemgunes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2018
1.096
1.427
63
allah kimseye dermansız dert vermesin öncelikle.benim dersim demek istemiyorum ama sıkıntım kızımla.kızım dediysem 14 aylık sorunumuz şu bi türlü ek gıdalara yaklaşmıyor hele ki son bi aydın resmen iliğimi kemiğimi emiyor o derece de.bunlattı artık her beş dk da bi emmek istiyor keyfi. Ben iki yaşına kadar olmasa da daha emzirmek istiyorum ama meme olduğu için yemek yemiyor Zagreb doğduğundan beri düzenli emmesine rağmen doğru düGün kilo bile almadı.nugğn itibari ile meme vermeyi azalttım bakalım bismillah.acaba bebeği bu şekilde olup memeden kesince düzelip kilo alan var mı.artık kafaya takmaktan harap oldum ne versem geliyor son zamanlarda yüzünü çeviriyor sürekli beni emdiği için halsiz kalıorum

5 dakkada bir emen bebek zaten acıkipta ek gıda yemez .
Benim 11 aylik kızım gün de 3 öğün veriyorum ek gıda . Kahvaltı, öyle yemeği ve akşam yemeği şeklinde .
Mamasını uykulardan önce ve gece veriyorum toplamda 400 , 500 ml kadar
Yavaş yavaş memeden kesin ac kalsin ki yemek yesin .
Kaç kilo bu aradı kızınız .

Benim kız kardeşim 2 yaşına kadar emzirdi..şu an 3.5 yaşında..biz 6 aylıkken ek gıdaya başladık..beraber sofraya oturun o da mama sandalyesinde olsun..ne kadar ağzındakini tükürse de kızmayın..kendinizin aldığı her lokma da oooo çok güzel,çok lezzetli deyin,elinizlede destekleyin,hani böyle tüm parmakları kavuşturup yapıyoruz yaa o şekil..

En son iki ay önce tartıldı yani şimdi olsa olsa 9 kilo yoktur belki de.maalesef kızım yoğurt peynir bunları hiç yemiyor ne yaptıysam yemedi.maşallah sizinkine

Şu bir aya kadar bu kadar değildi en azından gümde meyve çorba falan içerdi ama bir aydır sürekli emmek istiyor iştahsız bi çocuk üstelik.6 aylıkken başladım bende ama oldum olası böyle

k
emen cocuga ek guda verme cabasini asla anlamiyorum. bebeklerin istahi yemek sevmesi ya da sevmemesi tat duygusunun gelismesi anne karninda gelismisken bu zorlama neden? birakin cocuk emsin. anne sutunden daha guzel daha besleyici ne olabilir. 19. ayda ek gudaya gectim ve asla pisman degilim hic zorlamam ve her yemegi yer. ama bu benim cabamla olmadi. onun yapisindan kaynaklaniyordu. yemek yemegi seven istahli bir bebekti. zorlamadim. alisturmaya calismadim. be zaman bir gun aniden emmeyi birakti iste o zaman ek gidaya gectik. kolay isinizi zorlastirmayin. emsin. azaldikca ek gidaya yavas yavas gecersiniz. sizin hataniz memeyi oyuna cevirmesine izin vermek olmus. o bir emzik degil. oyun oynar gibi emzik gibi agzinda olmamali. karnini dogurunca vermeyin bir sure. sadece doymak icin emsin. sizi de yormaz.

En son iki ay önce tartıldı yani şimdi olsa olsa 9 kilo yoktur belki de.maalesef kızım yoğurt peynir bunları hiç yemiyor ne yaptıysam yemedi.maşallah sizinkine
Yemediği zamanlar elbette oluyor bizimkininde kendini çaresiz hissetme senin gibi olan bir sürü anne var .
Öncelikle mutlaka sizin olduğunuz sofraya oda otursun beraber yemek yiyin onu ayrı yedirmeye çalışmayın çünkü size özeniyorlar .
Ve onu yavaş yavaş emzirmeyi azalmalısınız dediğim gibi 5 dakka da bir emiyorsa acıkmazki. Yavaş yavaş porsiyonlai küçük tutarak başlayın yedirmeye ve zorlamayın asla .
Bazen sıkılabiliyorlar aynı şeylerden çeşitleri bol tutmalısınız.

Benim sütüm 6 ayda kesildi, öncesinde de çok azdı. ben mama verdim genelde. 13 aylık kızım. son 2 aydır ara ara benimkinin de iştahı kesiliyor, gün içinde mama dışında hiç birşey yemiyor (seninkinin sürekli emmesi gibi) Zayıfladı ama boyu uzadı ve çok hareketli. Muhtemelen seninkinin de boyu uzuyor olabilir. Sofraya oturduğunuzda onu da yanınıza oturtun sizin yediklerinizden sulu olanları kaşıkla siz verin onun dışında eliyle tutabileceği şeyleri eline berin yesin. Biz herşeyi önüne kpyuyoruz kendi eliyle zevk alarak yiyor

14aylik bi bebegin ek gidaya baslam8s olmasi gerek benim bebeg8mde 14 aylik itiraz ediyor yemek istemedigi seyler oluyor ama bi sekilde oyalayip yediriyorum neler yapiyorsunuz mesela ek gidayla ilgili nasil seyler yapiyorsunuz nasil yedirmeye calisiyorsunuz ne tepkiler veriyor?

Şu bir aya kadar bu kadar değildi en azından gümde meyve çorba falan içerdi ama bir aydır sürekli emmek istiyor iştahsız bi çocuk üstelik.6 aylıkken başladım bende ama oldum olası böyle
Peyniri bizde yumurtasın da tereyağı ile birlikte omlet olarak veriyorduk..1 yumurtadan yapın..hiçbirimizin ki iştahlı değildi ama sabırla aştık..artı bizimki aslaa ne mama,ne biberon,ne yalancı meme aldı,ve en baştan kolikti ,siz düşünün halimizi..

arkadaşım yanlış yönlendirme yapma senin düşüncen böyle olabilir ama mevzu düşünce mevzusu değil doktorlar boşuna 6 aydan itibaren ek gıdaya başlayın demiyor. senin çocuğun allah tarafından birden yemek yemeye başlamış olabilir ama her çocuğun katı gıdadan zamanında alması gerekenler var zira konu sahibinin 14 aylık çocuğunun daha 9 kilo bile olmaması sağlıklı bir durum değil.

canım sen de öncelikle her öğünün saatlerini belirle. o saatlerde ne öncesinde ne sonrasında kesinlikle emzirme ne yaparsa yapsın. yemek zamanında da koy mama sandalyesine yemeğini önüne koy açlıktan kuruyacak hali yok bir an gelecek mecbur yiyecek. önemli olan ebeveynin kararlı olması. doktoruyla da konuş bitkisel iştah açısı şuruplar var onları deneyebilirsiniz.

Zamanla anne sütü yetersiz kalıyor illaki ek gıda vermek zorundayız.her bebek farklı işte anne sütünün faydasınız elbette biliyorum ama herkesin sütü aynı besleyicilikte değil.

Normalde öyleyim zaten iki haftadır memlekette olunca düzen bozuldu.zayıf ama şükür gayet sağlıklı sadece ekstra balık yağı kullanıyorum sağlığında şükür sıkıntı yok

Bazen diyorum galiba bana çekmiş bu çocuk yemekle ilgisi yok hoş eşim de öyle.şimdi anneciğimi daha iyi anlıyorum biz yemeyince nasıl canı sıkılırdı:)

Herşeyi önüne koyun,mıncıklasın,sıksın,sularını akıtsın..siz hep destekleyici olun..illa ki alışacak ve yiyecek..hepimizin ki yedi..sabır şart..başarılar

Ilk cocukta birazda bu sebepten memeden kestim. Ztn cok az geliodu ek gida istemiodu nerdeyse. Kestim oyle oyle duzeldi

Zamanla anne sütü yetersiz kalıyor illaki ek gıda vermek zorundayız.her bebek farklı işte anne sütünün faydasınız elbette biliyorum ama herkesin sütü aynı besleyicilikte değil.
katilmiyorum. bebek de cocuk da bireydir. nasil ki herkesin bunyesi farkli kimi su icsem yariyor der kimi yer ama cop gibidir. bu sizin sutunuz besleyici olmadigindan degil cocugunuzun hareketli oluşundandır. metabolizmasi hizli calisir yakar. yeter ki saglikli olsun. kilolu olmasi degil onemli olan boyunun kilosunun artis gostermesi ve persentilin uyumlu olmasidir.

arkadasim tercih meselesidir. beni de destekleyen doktorumdu zaten. 6 ay olayin hic mi hic katilmiyorum. anneleri mamalara mecbur eden bir an once aut diytine baslatan her oksuren cocuga ilac dayayan astimli diyen doktorlari kiniyorum

Anne sütünün besleyici özelliği zamanla azalır bebeğe yetmemeye başlar.istediğiniz kaynaktan arastırın ve lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…