Lütfen yanlıZ değilsin bu konuda deyin bana

Kızımda bir ara öyleydi. Sürekli memem memem diye geziyordu. Sonra birden iştahı açıldı. Şuan 23 aylık, beni tatmin ediyor sonunda yedikleri. Ama değişmeyen tek şey var; memem memem demesi. Hala düşkün, bazen yarım saatte 1 emdiği bile oluyor. Bence çok takılmamak lazım, eğer çok fazla kilo kaybı, gelişim geriliği yoksa.

Memeden kesmek çare değil. O sütün de faydası var hala ona. Emme saatlerini düzenlemeniz lazım. Yemek yedirip öyle emzireceksiniz. Tabi ki itiraz edecek. Yemek yoksa meme yok. Ama hiç bu kuralı bozmamalısınız. 1-2 hafta içinde alışır. Gece emmesini de kesmeniz lazım bunun yanında.

En son iki ay önce tartıldı yani şimdi olsa olsa 9 kilo yoktur belki de.maalesef kızım yoğurt peynir bunları hiç yemiyor ne yaptıysam yemedi.maşallah sizinkine
Ah ah kanayan yaramdı. Kizim 33 aylık halen peynir yoğurt yemez ama çok çok şükür ki yemek yemesi düzeldi. 2. Yaş günün de kızım 10 kiloydu çok üzülüyordum sonra vitamin surubuna başladık kızımın iştahı açıldı 9 ayda 4 kilo aldi şu an 14 kilo :) inan seni çok iyi anlıyorum sen azimli ve sabırlı olacaksın mamaya emzirmeyi belli saatlere çekeceksin birazda aç bırakacaksın zor olacak ama o da alışacak annesi.

En son iki ay önce tartıldı yani şimdi olsa olsa 9 kilo yoktur belki de.maalesef kızım yoğurt peynir bunları hiç yemiyor ne yaptıysam yemedi.maşallah sizinkine
Benimde 14 aylık bebeğim oda çok sık emiyor ama ek gıda yani biz ne yersek yiyor aksam yatmadan önce pirinç unu maması yediriyorum sabah 5 gibi filan tekrar emiyor gece rahat geçiyo bence biraz verme meme aciksin yer sonra yine ver meme zaten ozman uyumak için emer beş dakika filan kilosuna iyi yanı çok olmasına gerek yok benim kızım 3 buçuk yaşında 12 Kilo yani şükret bence bide Video izleterek yedirmeyyi dene bazen oglum yemiyor yegenimin videosunu filan aciyorum izlerken yiyor

Ah ah kanayan yaramdı. Kizim 33 aylık halen peynir yoğurt yemez ama çok çok şükür ki yemek yemesi düzeldi. 2. Yaş günün de kızım 10 kiloydu çok üzülüyordum sonra vitamin surubuna başladık kızımın iştahı açıldı 9 ayda 4 kilo aldi şu an 14 kilo :) inan seni çok iyi anlıyorum sen azimli ve sabırlı olacaksın mamaya emzirmeyi belli saatlere çekeceksin birazda aç bırakacaksın zor olacak ama o da alışacak annesi.

Bi anne için en sıkıntılısı demi inşallah rabbim yardımcımız olsun

katilmiyorum. bebek de cocuk da bireydir. nasil ki herkesin bunyesi farkli kimi su icsem yariyor der kimi yer ama cop gibidir. bu sizin sutunuz besleyici olmadigindan degil cocugunuzun hareketli oluşundandır. metabolizmasi hizli calisir yakar. yeter ki saglikli olsun. kilolu olmasi degil onemli olan boyunun kilosunun artis gostermesi ve persentilin uyumlu olmasidir.

Benim zaten kilo takıntım yok ben asla sağlığı kiloyla bağdaştırmam sadece yesin az da olsa yesin vücuduna o vitamin girsin

Memeden kesmek çare değil. O sütün de faydası var hala ona. Emme saatlerini düzenlemeniz lazım. Yemek yedirip öyle emzireceksiniz. Tabi ki itiraz edecek. Yemek yoksa meme yok. Ama hiç bu kuralı bozmamalısınız. 1-2 hafta içinde alışır. Gece emmesini de kesmeniz lazım bunun yanında.

İnşallah düzelir bakalım başladım tempoya

Süt ürünlerine, yoğurt çorbası toz nesquik muzlu süt vb ile alıştirabilirsin, tadına alışınca zamanla sade de içer. benim oğlumda aynı sürekli memede. Diş çıkarıyorlar sürekli onunda etkisi var.

allah kimseye dermansız dert vermesin öncelikle.benim dersim demek istemiyorum ama sıkıntım kızımla.kızım dediysem 14 aylık sorunumuz şu bi türlü ek gıdalara yaklaşmıyor hele ki son bi aydın resmen iliğimi kemiğimi emiyor o derece de.bunlattı artık her beş dk da bi emmek istiyor keyfi. Ben iki yaşına kadar olmasa da daha emzirmek istiyorum ama meme olduğu için yemek yemiyor Zagreb doğduğundan beri düzenli emmesine rağmen doğru düGün kilo bile almadı.nugğn itibari ile meme vermeyi azalttım bakalım bismillah.acaba bebeği bu şekilde olup memeden kesince düzelip kilo alan var mı.artık kafaya takmaktan harap oldum ne versem geliyor son zamanlarda yüzünü çeviriyor sürekli beni emdiği için halsiz kalıorum
Benim bebis 17 aya kadar meyve harici hic bisey yemedi surekli emiyordu hala da emiyor simdi masallah yemeye yeni yeni basladi 2 ay oldu

6. Aydan sonra hemen cocugun midesiji doldurmaya calişilmamali zaten tadim yapilmali 3 gun kuralina gore alerjik reaksiyon gosteriyormu cocuk yiyeceklere bunlara bakiliyor yavas yavas yemeyi çignemeyi ögreniyor cocuk ama hic bir sey vermemekte dogru degil benim fikrim.

arkadasim tercih meselesidir. beni de destekleyen doktorumdu zaten. 6 ay olayin hic mi hic katilmiyorum. anneleri mamalara mecbur eden bir an once aut diytine baslatan her oksuren cocuga ilac dayayan astimli diyen doktorlari kiniyorum

mamaya mecbur bırakmakla, her hastalığa ilaç vermekle bizim konuştuğumuzun ne alakası var hanımefendi? biz bunu mu savunuyoruz sanıyorsunuz? ek gıda meselesini konuşuyoruz kendinizi haklı çıkarmak için nereden konu yazacağınızı şaşırdınız. çocuğa mama verin ilacı dayayın diyen yok zaten. sizin çocuğunuz memeden katı gıdaya rahatlıkla geçmiş olabilir ama ben çevremde ek gıdaya geç geçen veya memeyi daha yoğun tercih ne kadar anne gördüysem hepsi yemek konusunda çocuklarından çok şikayetçi, kilo alımı vs konularında bir sürü sıkıntı çektiler. anne sütünün önemi tabi ki yadsınamaz ne kadar meme emerlerse o kadar kardır bu tamam bu cepte ama çocukların normal hayata bir an önce alışabilmeleri açısından ek gıdaya geçilmesi şart. sizin düşüncenizi doktorunuz desteklemiştir ama gene geçer kuralları kimse kafasına göre yıkamaz.

O dönem çocuklarının çoğu peynir sevmez zaten de muz filan da sevmiyor mu. Cici bebe içine muz , peynir vs ekleyip yedirmeye çalışsanız...Bir de tarhana çorbasına alıştırmayı deneyin hem tok tutuyor hem besleyici oluyor ve çoğu çocuk seviyor. 3,5 yaşına kadar yediği tek şey oğlumun tarhana çorbası ve makarna oldu... çok şükür artık her şeyi yiyor...

Back
X