evet gerçekten etik anlayışlarımız farklıymış. acaba benim mi etik anlayışım eksik ya da hatalı yoksa senin mi?
etik olan doğru olandır.. içine hile girmemiş olandır...
diktirirse ki diktirsin o kendini ilgilendirir, bu kişiyle evlenmezse başka birine bu diktirme hikayesini anlatması etik olandır.
kusura bakma ama adetlerini bilen bir kız da esaretine azcık sahip çıksaymış madem üzülecekmiş, madem çarşaf onun namusu sayılacakmış, madem büyükleri kanı gördükten sonra o kızın namuslu olduğunu tescilleyecekmiş.. bunlar çok ağır şeyler bence... en azından kendini bilen, kendini değerli gören biri için.. kanını teşhir etmek çok ucuz bir kavram bana göre...
karşındaki erkek için diyecek bir şey bulamıyorum zaten. bence yırtılmamıştır demesi kızı da teselli edeceğinden değil, yırtıldıysa eğer uğraş dur meselesinden dolayı.. ne güzel şurada geçinip gidiyorduk şimdi yırtık zarla mı uğraşacağız meselesi..
en önemlisi burada konu sahibi o kadar emin ki bu insanla evleneceğine... ya olmazsa o zaman çok önemli olan değer yargılarını bana açıklar mısın etik açıdan?
yazdıklarımdan hiçbirşey anlamamışsın .. birşey deyim mi OKUMAMIŞSIN BİLE.. ama ben tekrar yazıyım.
benim için etik olan bu ilişkinin ikisi arasında olması. kimseyi ilgilendirmemesi.. ayrıca ikisi de hata ise aynı hatada değerlendirilmiş olması.. ancak çarşaftan bahsediyor hatta inceleyeceklerinden de peki o zaman bu kızın üzerine suç niye kalsın niye namussuz bu kız olsun..
daha önceki yorumlarımda zara önem veriliyorsa nikah için bekleniyorsa ilişki için de beklenilebilir dedim..
ama olmuş.. herşey düz değildir ki .. gerçeği kabul edin.. ne kadar da yasak olsa da erken olsa da ilişki yaşayanlar oluyor. cinsel dürtü bu..
şimdi anlatmışsın aynı fikirdeyim sonra sormuşsun açıklarmısın diye ...
iyi de neyi açıklayacağım..
önemli olan değer yargıları bu ilişkide var mı?
bana göre çarşafı bakmak isteyenin de namussuzluk yapıyor. benim değer yargım bu..
sözlüsü kızı sahiplenmiyor.. sahiplenip ben gördüm demesi lazım..
dr götürüp kendini rahatlatmaya çalışıyor..
bakire değilse ki değil bence.
işte burda başlıyor ne olacak bunun sonu sen söyle?
sözlüsü herşeyi üstlenecek mi? veya gerçeği söyleyecek mi?
olması gereken bu
ancak
böyle olursa kız namussuz olacak erkek erkekliğini yapmış olacak. hatta bir kere oldu ya devamı da gelecek..sonra ne olacak istemiyorum artık seni demeyeceğinden emin misin?
işte bu bana etik değil.. yok buna rağmen aynı etikten değilmiş diyorsan gerçekten diyecek sözüm yok..