Lütfen yardım edin kafayı yiyeceğim

Neslihan90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2013
548
54
53
Burdur
Kızlar önceki konumu hatırlıyorsunuz. Annemin verdigi asırı tepkiler ve iliskimle ilgili korkularımı anlatmıştım.
Annemle az once konuşmaya çalıştım. Ama imkansız yine delirdi. Bayağı kotu konuştu.
Size once hayatımda ki kişiyi anlatayım. Bu kisi babasının sirketinde çalışıyor. Şirkette babadan oğla gecen bir düzenleri var. Ve babası zamanı gelince sirketi ona verecek. Ayrıca bunların dışında cok dogal ve iyi niyetli biri. Bu meslek kısmı beni ilgilendirmiyor bunu sadece annemin söylediklerinde haklı olup olmadıgından yazıyorum size. Ailesi siyasi bir aile. Yani tanınıyor bulunduğu sehirde. Biz farklı bir sehirdeyiz. Bizi tanımıyorlar. Bizde onları tanımıyoruz. Aile olarak. Hayatımda ki kişiyle basta kendim konuştum anlaştık bayağı görüştük yüzyuze ve telefonla. Bana kesin kararlarını söyledi. Iste calışmanı istemiyorum dedi. Ama özgürsün istediğin hobiyi istediğin okulun yükseğini yapabilirsin. Ama ozel bir yere girip çalışmanı istemiyorum dedi. Ayrıca ailem bana sirketi devredecegi icin onlara benim saygım var. Bunun karşılığını onlara vermek zorundayim ve onlara karsi saygısızlık yapmam imkansız. Bende aynı sekilde kendi aileme karsi oyleyimdir. Bunları konuştuk. O da karsi tarafın ailesi de benimki gibi olmalı zaten dedi. Fakat ailesi bizi araştırmak istemiş daha isteme falan yokken henüz. Bende bunu anneme soylemis bulundum. Ki söylemez olaydım.
Annemin söyledikleri de sunlar; bu cocuğu ben kızıma layık görmüyorum. Baba eline bakan adamdan hayır gelmez. Seni ailesine hizmetçi yapacak. Ben konuyu kapattım madem beni konusturmadin bende rıza vermiyorum ne yaparsan yap git gor gunünü rezil ol onlar kim ki bizi araştırıyor rezil insanlar gözüme gözükmesinler Diyor.
Simdi aranızda tecrübeli olanlarınız var lütfen bana yardım edin. Annem cok asırı tepki veriyor cok bağırıyor. Acaba annem haklı mı ? Bu kisi boyle biri mı?
Derseniz ki anneniz tanımış gormuş hissetmiş. Annem ne onu ne ailesini araştırdı ne de tanıştı. Nereden boyle bir kanıya vardı diye düşünüyorum bende. Bana yardım edin nolur artık dayanamıyorum
 
Bu arada sunu da söyleyeyim annem ideal erkek tanımını yapıyor. Yok iste eli ekmek tutan tipi düzgün esine sahip cikan ailesine duskun olmayan karısına deger veren falan diye. Boyle birine onay verirmiş.
Boyle biri var mı bilmiyorum. Ama hayatımda ki insanın boyle olmadığına neden bu kadar inanmış anlamıyorum. Siz de bu sekilde dusunuyor musunuz lütfen yardimci olun bana
 
Anneler evlatları için mükemmel i isterler onu bu konuda eleştiremeyiz elbette. Bu bir söz hakkıdır ama seçim hakkı sizin elbette. Ayrıca annenizin önyargılarının nedenini öğrenmeniz gerekiyor belkide bir duyum yada kötü referans olmuştur. Eğer hiçbiri yoksa o halde siz bu önyargıları yıkmak için tanışmalarını sağlayın bir şekilde bunada kapalı ise aklıma gelen tek şey :) annen henüz senden ayrılmayı kabullenemiyor yani bu süreçte karşısına mükemmemil bulup çıkarsanda kulp bulucaktır biraz zamana bırak ama önyargılarını yıkmak içinde gerekenleri yapmalısın kızım 6 yaşında geçenlerde samanyolunaki küçük gelin dizisini seyrederken anne ben evlenicem diye çıktı karşıma allahım yarabbim o anki yaşadığım şoku anlatamam tamam çocukca bir söz ama yinede içimde kıskançlık patlaması geçirdim. Cadoloz kızdığımı anladı ya şimdi özellikle söyliyip gülüyor geçen günde bakıcısına evleneceği erkeği anlatmış zengin uzunboylu yakışıklı olcakmış birde kollarını göstererek(pasu kısmını)burası da böylee şişman olcak demiş yaaaa daha 6 yaşında çıldırcam resmen ne ara büyüor bunlar adapte olamıyorum nerden gelir aklına bu sözler offf offf içim içimi yiyor benim işim var bu bacaksızla :)
 

Öncelikle küçük kızınızı cok kocaman öpün benim icin. Teşekkür ederim yorumunuza da. Annemi bu konuda anlarım ama verdigi tepki cok cok asırı. Bu yuzden acaba ben mı sevgiden kor oldum göremiyorum diyorum.
Duyum konusunda da cocugun yaşadığı sehiri sormuş sadece cevresine. O sehir kotu demişler. Sadece bu var baska hic birsey yok eminim
 
Annenizn kisiligini bilmeden bir sey soylemek zor. Anneniz genelde bagirir mi yada hemen tepki verir mi olaylara ?
Babaniz var mi ? Ve bu cocukla nasil tanistiniz ? Onu sadece siz mi ganiyorsunuz yoksa onu taniyan birileri mi sizinle tanistirdi ? Yani bu cocugu ne kadar taniyorsunuz ?

Butun bu lari bilirsek daha saglikli yorum yapabiliriz..
 
Annenizn kisiligini bilmeden bir sey soylemek zor. Anneniz genelde bagirir mi yada hemen tepki verir mi olaylara ?
Babaniz var mi ? Ve bu cocukla nasil tanistiniz ? Onu sadece siz mi taniyorsunuz yoksa onu taniyan birileri mi sizinle tanistirdi ? Yani bu cocugu ne kadar taniyorsunuz ?

Butun bunlari bilirsek daha saglikli yorum yapabiliriz..
 

anne babanın tecrübelerini dinlemek gerekir ama sadece yaşadığı muhite yada memlektine göre yapılan kıyaaslamaları bende anlamsız buluyorum ama anne olmak böyle birşey işte çok sıkıştırma alıştıra alıştıra kabullendirmeye çalış benim annemde öyleydi.aman allahım sanki yeryüzünde bana yakıştırabileceği hiç kimse yok gibiydi ama ne oldu şimdi 3 kızına 2 de damat eklendi
 

Hayatımda ki kişi benim ilkokul arkadaşımın üniversiteden arkadaşı. Bu sekilde tanıştık. Baslarda cok iyi anlaştık. Sonra ben güven sorunumdan dolayı gecmisini kurcalamaya basladim. Rahatlık batmış gibi hani lorena varya burada sevgilisini kiskanan. Onun gibi bir tavra büründüm bir ara. Sonra düzeldim cunku yardımcı oldu
Simdi de gayet iyi anlaşıyoruz. Beni sevdiğine eminim. Bir sorunum olsa dort elle koşar. Iki saat konuşmadan durmaz habersiz bırakmaz. Özler süprizler yapar. Hani bir anormallik yok.
Babam yok. O bana sahipte çıkıyor bir nevi.
Ve evet annem hep kavgacı biridir maalesef ki
 

Ay gercekten mı ya. Allah mutlu Mesut etsin sizi bir omur. Bende zamanla düzelir diyorum. Ama korkum su. Acaba ben cidden kor mu oldum görmüyor muyum annem haklı mı. Yoksa annem her anne gibi mı davranıyor
 
Ay gercekten mı ya. Allah mutlu Mesut etsin sizi bir omur. Bende zamanla düzelir diyorum. Ama korkum su. Acaba ben cidden kor mu oldum görmüyor muyum annem haklı mı. Yoksa annem her anne gibi mı davranıyor

anneler çocukları için 5 parmağın 5 i de bir olmaz herbirinin yeri sevgisi ayrıdır ama hangisini kesen canın yanar derlerya.anneler de öyledir elbette her anne aynı değil ama hepside öncelikle çocuklarının iyiliklerini isterler bazıları daha mantıklı bazıları daha duygusal yaklaşırlar olaya.
annenden etkilenme ama aslada sözlerini kulak ardı etme
 
Anne Babayi dinlemek önemlidir, onlar daha yasamis görmüslerdir ama herzamanda hakli olmuyorlar maalesef...
Annenizi tanimadan pek bi yorumda yapilmiyor aslinda, ama eli is tutsun istiyormus, tutuyor iste babasinin isyeri olmasi neden rahatsiz ediyor anliyamadim, sonucta yan gelip yatmiyor calisiyor... Arastirmak konusu tatisilir ama illaki kötü anlama gelmez ki!!!
Acaba Annenizin bi korkusumu var? Yani arastirmadan ortaya cikmasini istemedigi bisi cikcagindanmi korkuyor :26:
 
Son düzenleme:
anneler böyledir evlatlarına kimseyi yakıştıramaz, biz de anne olduk bakalım neler yapıcaz!ama karşı tarafın sizi araştırmak istemesi ve annenizin de onları araştırmak istemesi ve damat adayı ile konuşmak istemsi normal.sonuçta evlilik gibi ciddi bir işe adım atılacak ve ilerde ayrılık yada başka sorunların çıkmaması için baştan herşeyi bilip öğrenmek gerekir.sonuçta sizin de görüştüğünüz kişinin de farketmediği ama evliliği ciddi derecede etkileyebilecek sıkıntılar olabilir. siz birbirinizi seviyorsanız umarım aileler açısından da bi sıkıntı olmaz ve evlenirsiniz. hakkınızda hayırlısı olsun. ama büyüklerin tecrübelerini de gözardı etmemenizi öneririm..
 

Teşekkür ederim öncelikle. Evet is konusunda bende aynı şeyi soyledim. Kendisi yatıp uyuyan baba parası yiyen biri degil ki istese cok rahat olurdu onun gibi cogu insan boyle goruyorum. Kendisi islerinin basında surekli çalışan biri. Bunu soyledim anneme. Baba eline bakıyor diyo. Babasından izinsiz sana çöp alamaz o diyo. Istedikleri an sizi kapının önüne koyarlar diyor. Surekli iyi davranmak zorundasın ki size para versinler diyor.
Bunları es adayıma soyledim. Oyle birsey asla olmaz bizim ailede dedi. Bizim ailede babamin parası benim paramdir boyle seyler olmaz bizde kesinlikle dedi.
Annemin araştırmada rahatsız olma kastı su onlar kim ki diyor. Kabul etmiyor insanlara pek saygı duymuyor aslında. Kim onlarda bizi araştırıyor. Biz araştırmadık daha onları diyor.
E anne araştır diyorum. Yok ben rıza vermiyorum diyor
 

anneniz biraz fevri cıkıslar yapan ainden karar veren biri sanırım, sizle konusma seklini hos bulmasam da bence dogru soylemis.
kırmızı ile isaretledigim yer kafanızı daha cok takmanız gereken yer bence.
bunun ideal erkek tipi olup olmamakla alakası yok. baskıcı mı degil mi sorusunun cevabı.
 

Inşallah çok teşekkür ederim. Ama annemin tecrübeleri herkes in kotu olduguna dair. Surekli ailesine tapan adam istemiyorum diyor.
 
bak belki bunu duymak istemezsın ama annen haklı.bu tarz erkekler dişarda ayaklar üzerinde durmayi bilmeyenler yani babası zengin olan erkekler çok tehlikeli.evet hep de babasına bağlı olacak .evlendın diyelim çalışmıyorsun para kayinpederinden geliyor bir şey istediğin zaman eşin bunu karşılamaz.hep de onların istedığı yerde oturmak zorunda kalacaksın.çoçuğun olmuş diyelim daha da zor şey senin doğru bildiğin şey herzaman baskı altında kalacak kaynana meselesi de var. yani inan annen illerde olacaklarını sana ne güzel anlatmış.bağırmasının sebebi onu anlayamamandan kaynaklanıyor.sen sen ol onun dedığı yap illerde mutlu olacaksın.nekadar seversen sev once mantıklı düşün yapamıyorsan burda evli bayanların çok sorunları var onları bir oku.illerde olacağin durumunda ki ler bile yazmış ders cıkarmaya bak!!!1 öpuyorum seni....
 
Anladigim kadariyla, Anneniz basta da zaten bu sahis hakkinda pek iyi konusmuyordu diger konunuzdan biliyorum..

bence Anneniz biraz abartiyor ,gibime geldi !!

Yani bir Anne olarak endiselerinde hakli olabilir ama ,
daha kisiyi tanimadan asip kesmek olmaz..
hem bu kisinin aile sirketi varken baska yerde calismasi
ne kadar dogru olabilirki, tabiki Ailesiyle birlikte calisacak.
aksini yapsa zaten supge duyardim. Bence sen daha fazla usteleme zamana birak herseyi..

beliki annene ne kadar anlatsan , Annen okadar tepkileniyor.
zamanla fikri degisebilir , daha sonra tanisir belkide senden
Cok sever damat adayini...
aradtirma konusuna gelince , arastirabilirler bu cok dogal birsey
Zamani gelince sizde arastirirsiniz elbette...

en onemlisi boyle detaylari annene anlatma . Annenin huyunu
sen bizden daha iyi biliyorsun sinirlenecegi seyleri anlatma..
 

Dogru mu diyorsunuz yani ya kendisi çalısmamı istemiyor ama hani herkesin kafasında bir es profili vardır ya onun da gcmisten beri istedigi profil çalışmayan es. Hep boyle hayal etmiş. Hani bana ozel bir tutumu ya da yapamazsın olayı yok. Biraz mantıklı yaklaştık biz bu iliskinin basında. Kartlar acik oldu. O kafasında ki kriterleri söyledi bende. Bu bununla alakali oldugu icin gözüme batmadı açıkcası
 

en başından beri bunu size şart koştu siz de kabul mu ettiniz?
annenize ne kadar kızarsanız kızın ama sizi adamın tekinin sozunden cıkmayasınız diye buyutup okutmadı herhalde.
mesleginizi yaparsınız veya yapmazsınız onu bilemem, fakat bu sizin kendi kararınız olmalı.
birilerinin hayallerini süslemek icin daha gelecegi bile belirsiz bir iliskinin basında cok buyuk taviz vermissiniz, ilerde bunun artmayacagı ne malum? peki ya sizin hayalleriniz?
 

Çok teşekkürler yorumunuz icin. Evet zengin bir ailenin evladı ama ben kendisine bunları anlattığımda iste ben ailenden mı para alacağım yapamam edemem dediğimde bana bayanların ağırlıklı oldugu sirketinde çalışıp maaş alabileceğimi cok istersem bunu yapabileceğini de söyledi. O sadece baska yerlerde çalısmamı istemiyor.
Ama benim anlamadığım su her babasının yerinde çalışan aynı mıdır hepsi mı kotu hepsi mı mutsuz oluyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…