Lütfen yardim edin... Oglum 18 yasinda

Cananini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2016
12
6
1
39
ben 50 yasindayim 3 kizim(17,17,30) 18 oglum var. Allah dertlerini kederlerini göstermrsin insallah hic bir anneye babaya. Almanyada yasiyoruz cocuklarim burada dogdu ve büyüyor.
Benim sorunum oglumla, zar zor 10. sinifi bitirdi ve suan meslek yapiyor. Cok gergin cok sinirli sürekli üstüme bagiriyor kiz katdesleri ile gecinemiyor birbirletine cok zitlar. Odasina girince kovuyor. Haftasonlarini genelde alman arkadaslari ile geciriyor, (kiz arkadasi olunca onunla). Bi tek babasiyla konusunca ses tonuna dikkat ediyor. Büyük bir hevesle basladigi ehliyetini bile bitirmiyor, yazili sinavi gecmesine ragmen.
Ne yapmaliyim bilmiyorum, psikolog icin ikna edemiyorum bi türlü normal dialog kuramiyorum (cogu zaman agliyorum) cocugum icin cok ENDISELENiYORUM ve ÜZÜLÜYORUM.

Lütfen yardim edin fikir verin.

Ben 30 yadindaki kizim (annemin adina yaziyorum)

Oğlunuzu rahat bırakın. O yaşlarda genç erkekler gergin olabiliyor.
Eğer baskı altında tutarsanız sizden daha da uzaklaşır. Anlayışlı davranın.
Bizim kültürümüzde genelde aileler erkeklere çok baskı yaparlar ve kontrol altında tutmak isterler.
Şimdi Alman arkadaşları daha farklı olduğu için belki onlara özeniyordur.
O yüzden oğlunuza bir birey olduğunu, kendi kararlarını alıp, istediği gibi yaşayabilecğeini hissettirin.

Oğlunuzu rahat bırakın. O yaşlarda genç erkekler gergin olabiliyor.
Eğer baskı altında tutarsanız sizden daha da uzaklaşır. Anlayışlı davranın.
Bizim kültürümüzde genelde aileler erkeklere çok baskı yaparlar ve kontrol altında tutmak isterler.
Şimdi Alman arkadaşları daha farklı olduğu için belki onlara özeniyordur.
O yüzden oğlunuza bir birey olduğunu, kendi kararlarını alıp, istediği gibi yaşayabilecğeini hissettirin.
Yorumunuz ve tavsiyeniz icin tesekkür ederim.

Allah kolaylik versin ,esasen ergenlik caginida gecirmis ama hala daha onu baski altina almayin diye ergenmis gibi davraniyor.b enimdebir erkek kardesim var ve annem oglu ondan uzaklasmasin bize inat gitmesin diye,,kardesimin sevdigi muzikleri dinleyip sevdi,kardesimin tuttugu takimin maclarini tvde kacirmaz oldu (halbuki futboly onemsemezdi ) yeri geldi stada birlikte gittiler oyle fanatik oldu yani annem :-) kisaca sizde oglunuzun srvdigi muzikleri dinleyeceksiniz,hobilerini bileveksiniz ,bundan sobra yasaminizi oglunuzun yasam tarzina gore ayarlayinki size karsi olan sert tavrinda bi yumusama olsun,boks,tekvando,judo,hentbol vs spor branslarina baslatin ki uyusturucu gibi maddelerden uzak dursun,arkadaslarina el atin yavastan iyisini kotusunu eleyin sonra eger kotusu varsa caktirmadan ne tarz bi kotulukleri varsa onlari on plana cikarinki o kotu karakterli arkadaslarindan sogusun... yeni arkaslari almanda olsa iyi huylu olanlari oglunuzla arkaslik yapmalarini tesvik edin.. bu arada siz agladikca o da uzuluyordur emin olun..sadece umursamaz davranarak size karsi mesafe yaratmis,duzelir zamanla

ben 50 yasindayim 3 kizim(17,17,30) 18 oglum var. Allah dertlerini kederlerini göstermrsin insallah hic bir anneye babaya. Almanyada yasiyoruz cocuklarim burada dogdu ve büyüyor.
Benim sorunum oglumla, zar zor 10. sinifi bitirdi ve suan meslek yapiyor. Cok gergin cok sinirli sürekli üstüme bagiriyor kiz katdesleri ile gecinemiyor birbirletine cok zitlar. Odasina girince kovuyor. Haftasonlarini genelde alman arkadaslari ile geciriyor, (kiz arkadasi olunca onunla). Bi tek babasiyla konusunca ses tonuna dikkat ediyor. Büyük bir hevesle basladigi ehliyetini bile bitirmiyor, yazili sinavi gecmesine ragmen.
Ne yapmaliyim bilmiyorum, psikolog icin ikna edemiyorum bi türlü normal dialog kuramiyorum (cogu zaman agliyorum) cocugum icin cok ENDISELENiYORUM ve ÜZÜLÜYORUM.

Offf offff dışarı çıkıyor telefonlarımızı açmıyor evde sarman kedi ne yapar dışarda ne eder aklımı çıldıracak gibi oluyorum delleniyoru bu sefer basıyorum kalayııı..bir ara Türkiyeli bir arkadaşı vardı kız ama normal arkadaşı ne zaman bu kızla kontak kursa delleniyor biz düşman oluyoruzz...bıktım artık aradım kızın anasını dedim yeter artık tabi daha önce bu kız bizi dışlatmak için arkadaş önemli aile değil deyip deyip aklına girdi benim safın tabi banada açık açık dedi sonra dedim annesine polise veririm kızını yeter katlanamıyorum bize geldi ana kız yine saydım..kız 19 yaşında yani anlican bizde aynı durumdayız ne rechnungu bitiyor nede masrafı bunlarda ayrı sorunlar psikoloğa gittik hiç birşey yok normal dediler..bazen çarelerim tükeniyor.... kaç defa telefon nolarımızı blokiert yaptı sildi engelledii....

Allah sabır versin .. gerçekten bu zamanda gençler çok zor!!!!
Benim oğlum çok şükür meslek yeri buldu hafta sonları izinli yüzünü görene aşk olsun... bide kazandığı parayı hepsini kıyafetlere ayakkabılara harcıyor..
allahtan yine bira babadançekiniyor

Bendede bunun 15 yas modeli var. Aklimi kaciricam. Suana kadar arkadas oldugum oglum girsin diye ugrastigim sozde iyi bir anadolu lisesinde sacma sapan arkadaslar edindi. Kadin erkek esitligi hakinda kompoxisyon yazip ilce birincisi olan cocugum polat alemdara donustu ki evde hic izlemeyiz !! 13 yasinda bir kardesi var onuda etkiliyor. Psikiyatra goturdum artik zar zor durtusel davranis bozuklugu dedi ve ilaca basladik. Allah yardimcimiz olsun bu arada benimde sinirlerim lacka evde ses dinmiyor bakalim nolacak halimiz

Back
X