lütfen yardım edin

Summerberry

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2018
106
44
28
öncelikle herkese merhaba umarım iyi bir gün geçiriyorsunuzdur. fazla detay vermeden nasıl anlatabilirsem öyle anlatmak istiyorum
her ailedeki gibi bizim ailemizde de bolca maddi manevi sorun var, fakat bu sorunlar son 2 yılda fazlasıyla artmış durumda. iki ablam var ikisi de şehir dışında okuduğu için ailenin tümü onlara odaklı yaşıyor ve ben aralarında kalmış durumdayım. hiç kimse beni düşünmez okul varken okul nasıl demez paran var mı demez normal ebeveynlerin yaptığı gibi. ve bunlar yüzünde bolca üzülüyorum derslerimi aksatıyorum bu yüzden daha çok azar işitmek zorunda kalıyorum yaptığım her harekette ablalarımla kıyaslamaya çalışıyorlar ve benim bir söz hakkım olmuyor maalesef. evde veya misafirliğe gittiğimizde konuşulan tek konu ablamların okulları... büyük ablam Erasmus sınavını kazandı ve Eylül ayının sonlarında Almanya'ya gidecek bu yüzden tüm gözler üzerinde, ailede çoğu kişi okumamış görmemiş etmemiş Erasmus ne bilmiyor tabii ablam da haklı olarak hava atmak istiyor ama hiç kimse bilmediği için bolca soru soruyor, destek çıkıyor vs vs. bu sıralarda ben baya baya kayboldum hiç kimse halimi hatrımı sormaz oldu eskisi gibi değil... şimdi diyeceksiniz sen şımartılmak istiyorsun diye ama böyle öğrettiler bana da birden değişince ne yapacağımı bilemez oldum arkadaşım yok varsa da hepsi tatilde yine unutuldum tatile de gidemedik bu euro artışı yüzünden ailede maddi olarak sıkıntılar çıktı maalesef. hayat resmen cehennem gibi geliyor şuan mutlu olacağım bir şey yok gibi geliyor çok dua ediyorum... psikolojik olarak da dardayım çok kötü hissediyorum bilmeden ani çıkışlarım oluyor bazen çevremdeki herkesi yine kendimden uzaklaştırıyorum.. ne yapmam gerekir benim gibi yaşadığınız olaylar varsa lütfen yardım edin

Sen kaç yaşındasın okuyor musun?
Kendine uğraşacak bir şeyler bul zihnen evden uzaklaş mümkünse.
Psikolojin bunları kafana taktığın için bozuluyor, kendini üzme boşuna.

Sen kaç yaşındasın okuyor musun?
Kendine uğraşacak bir şeyler bul zihnen evden uzaklaş mümkünse.
Psikolojin bunları kafana taktığın için bozuluyor, kendini üzme boşuna.
yaşımı söylemek istemiyorum ama evet okuyorum mümkün olduğunca evden uzaklaşmaya çalışacağım teşekkür ederim

paran yoksa iste.
akrabaların da soru sormuş sormamış ne farkeder.
saçma şeylere odaklanıyosun şu an. 5 sene sonra çok komik gelecek bu düşüncelerin.

Sorununu anlamadım, ablanlar kadar ilgi görmek istiyorsun, göremiyorsun zaar? Yaa boşver bunlar çok boş ve geçici şeyler dert edecek bişey yok bence.. Önüne bak, hayatın için en iyisini yapmaya çalış, o kadar.

Empati yapınca ben sanırım ablamın olayı üzerine odaklanırdım, onun adına heyecanlanırdım sanırım şimdilik. Daha bekarsın, tatile çok gidersin hatta part time çalışıp para biriktirip onun yanına gitmeyi deneyebilirsin. Ailene ilginç gelmiş, erasmus bırak biraz tadını çıkartsınlar, belki bir kaç sene sonra senin işinle övünecekler kim bilir. Erasmusa gidip geldikten sonra hiç bir şey olmuyor, bunu onlar da görecek, önemli olan gelecekteki işi, düzeni. Ne bileyim, zaten ailede maddi manevi sorunlar varmış, şimdi sevinebilecekleri bir şey çıkmış kendi imkanlarında sevinsinler derim ben ;)

Paran yoksa ailenden isteyebilirsin ihtiyaclarin icin, sen ablalarini kiskanmissin anlasilan ama onlari kiskanmak yerine onlar icin mutlu ol, yaz tatilindr onlarla birseyler yapmaya calis, ablana erasmus hakkinda okullari hakkinda sorular sor ya da bunlari yapamayacak kadar uzaksan kitap falan oku uzaklas yani....ben kardeslerimin basarisini kendim anlatirim hep neden onlar konusuluyor beni sormuyorlar demem onlardan cok heycanlanirim

Empati yapınca ben sanırım ablamın olayı üzerine odaklanırdım, onun adına heyecanlanırdım sanırım şimdilik. Daha bekarsın, tatile çok gidersin hatta part time çalışıp para biriktirip onun yanına gitmeyi deneyebilirsin. Ailene ilginç gelmiş, erasmus bırak biraz tadını çıkartsınlar, belki bir kaç sene sonra senin işinle övünecekler kim bilir. Erasmusa gidip geldikten sonra hiç bir şey olmuyor, bunu onlar da görecek, önemli olan gelecekteki işi, düzeni. Ne bileyim, zaten ailede maddi manevi sorunlar varmış, şimdi sevinebilecekleri bir şey çıkmış kendi imkanlarında sevinsinler derim ben :KK66:
haklısınız, teşekkür ederim

Paran yoksa ailenden isteyebilirsin ihtiyaclarin icin, sen ablalarini kiskanmissin anlasilan ama onlari kiskanmak yerine onlar icin mutlu ol, yaz tatilindr onlarla birseyler yapmaya calis, ablana erasmus hakkinda okullari hakkinda sorular sor ya da bunlari yapamayacak kadar uzaksan kitap falan oku uzaklas yani....ben kardeslerimin basarisini kendim anlatirim hep neden onlar konusuluyor beni sormuyorlar demem onlardan cok heycanlanirim
onu uzun süredir yapıyorum ama biraz ilgi görmek istiyorum en azında sınava girdiğinden beri her yerde bu konuşulunca sıkıyor insanı

onu uzun süredir yapıyorum ama biraz ilgi görmek istiyorum en azında sınava girdiğinden beri her yerde bu konuşulunca sıkıyor insanı
Siz kensi hayatiniza odaklanin insanlardan ilgi bekleyerek daha mutsuz olursun, eger ablan gibi olmak istiyorsan daha cok calis daha cok basarili ol ya da ne bileyim farkli becerilerin varsa o yonde gelistir kendini...boyle dusunceler seni mutsuz eder, ailene de kizma ablanin basarisi mutlu etmis onlari bak sen de cok basarili olursan ne kadar mutlu olacaklarini dusun

Tatlım anne babalar ayrım yapmaz emin ol senide onlar kadar düşünüyorlardır sadece şuan onların durumu daha çok ilgi gerektiriyor kendin yazmışsın kolaymı bu devirde çocuk okutmak.Kendi hayatına odaklan ablaların için hiç birşey yapamıyorsan onlar adına mutlu ol bu bile yeter :KK19:

Aileden uzakta olan kişi merak ediliyor. Üniversite lise, ilkokul gibi değil. Farklı bir ortam, çaba gerektiriyor. İnsanların onları sorup, konuşması gayet doğal. İleride de seni sorup konuşacaklar. Aç mı tok mu diye endişe ettiklerinden para onlara soruluyor. Sen evdesin, güvendesin bir nevi. Şu anda kendi okuluna odaklan. Abla kıskançlığondan okulumu boşladım demen kusura bakma ama bahane.. Kendi yoluna bak. Akrabadır, abladır bunlarla kendin iletişim kurmayı dene. Büyüklere nasılsınız diye sen sor. Ablalarına sen sorup fikir al. Seni yönlendirmelerini sağla. Yok olmaz diyorsan da dediğim gibi kendi önüne bak. Hobiler edin, derslerine çalış. Kimse için değil kendin için yap. Paran yoksa da iste. Onlar senin ailen sonuçta illa ki destek olacaklar.

Siz kensi hayatiniza odaklanin insanlardan ilgi bekleyerek daha mutsuz olursun, eger ablan gibi olmak istiyorsan daha cok calis daha cok basarili ol ya da ne bileyim farkli becerilerin varsa o yonde gelistir kendini...boyle dusunceler seni mutsuz eder, ailene de kizma ablanin basarisi mutlu etmis onlari bak sen de cok basarili olursan ne kadar mutlu olacaklarini dusun
deneyeceğim teşekkür ederim :)

Tatlım anne babalar ayrım yapmaz emin ol senide onlar kadar düşünüyorlardır sadece şuan onların durumu daha çok ilgi gerektiriyor kendin yazmışsın kolaymı bu devirde çocuk okutmak.Kendi hayatına odaklan ablaların için hiç birşey yapamıyorsan onlar adına mutlu ol bu bile yeter :KK19:
teşekkür ederim :)

Şu anda yapacağın en önemli şey ders çalışmak

Onlar üni okuyorsa sen lisede ya da ortaokuldasın

Çok çalış daha iyi bölüm kazan seni daha çok konuşsunlar
onlar üniversite son sınıflarda ve şehir dışındalar ben lise okuyorum ama üniversiteye geçtiğimde farklı şehire gidemem büyük ihtimal çünkü ailemin yanında kalmam gerekiyor ama deneyeceğim teşekkür ederim :)

onlar üniversite son sınıflarda ve şehir dışındalar ben lise okuyorum ama üniversiteye geçtiğimde farklı şehire gidemem büyük ihtimal çünkü ailemin yanında kalmam gerekiyor ama deneyeceğim teşekkür ederim :)

Neden kalman gereksin

Onlar gidiyorsa hem de yurt dışına sen de gidersin hatta daha çok destek olurlar

Sen güzel bir meslek belirle çalış kazan ailen de gönderir

Biraz en küçük ve gözbebeği iken ilgi azaldı diye bozulma

Aileden uzakta olan kişi merak ediliyor. Üniversite lise, ilkokul gibi değil. Farklı bir ortam, çaba gerektiriyor. İnsanların onları sorup, konuşması gayet doğal. İleride de seni sorup konuşacaklar. Aç mı tok mu diye endişe ettiklerinden para onlara soruluyor. Sen evdesin, güvendesin bir nevi. Şu anda kendi okuluna odaklan. Abla kıskançlığondan okulumu boşladım demen kusura bakma ama bahane.. Kendi yoluna bak. Akrabadır, abladır bunlarla kendin iletişim kurmayı dene. Büyüklere nasılsınız diye sen sor. Ablalarına sen sorup fikir al. Seni yönlendirmelerini sağla. Yok olmaz diyorsan da dediğim gibi kendi önüne bak. Hobiler edin, derslerine çalış. Kimse için değil kendin için yap. Paran yoksa da iste. Onlar senin ailen sonuçta illa ki destek olacaklar.
teşekkürler :)

Back
X