lutfen yardim edin

nrmn1987

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2013
95
21
288
35
Gaziantep
ben yaklasik 7 yildir evliyim bir kizim var 2 yasinda.evlendigim ilk gunden beri esimle tek problem yasadigumiz konu ailesi.once ayni sehirde yasardik her hafta sonu oraya gidelim diye kavga cikarirdi hafta ici calisir hafta sonu onlarin misafirlerine hizmet ederdim giedigimde olay olurdu kavga cikardi.simdi farkli illerde yasiyoruz ikimiz de memuruz ben ucretsiz izindeyim.tek maasla zor geciniyoruz zaten 15 milyara yakin borcu var.bu ay kirayi bile yine borc aldi cebimizde bes kurus harcligimiz yok.onun ailesi surekli biseyler istiyor.kalabalik bir aile birinin derdi bitse obru basliyor.yani anlayacaginiz esim surekli onlara para gondrriyor ya da biseyler aliyorbenden habersiz yapiyir cogunu.ben bu durumda bile gerekli olan herseye itiraz etmiyorum.gercekten ihtiyaclari oldugunu dusundugumde.ama esim dun bu darlikta kardesine simdi alma dedigim halde gitmis oyun oynasin diye tablet almis.artik kaldiramiyorum 6 yildir hep benden habersiz boyle seyler yapiyor.borca sok diyebilirsiniz o da ise yaramiyor bunda bogazina kadar borcu olsa gene bi yerden bulup onlarin istedigini yapiyor acaba buyu falan mi yaptilar bunun akli nasil basina grlir biiyorum huzurumuz yok bu yuzden artik bosanacagim lutfen yardim edin bana fikir verin.

Şu aşamada sesini çıkarıp da iyice gerginlige sebep verme bence. Zaten değişmeyecek. İşe basladigin an maaşını elletme. Ufak tefek ev eksiği çocuk alışverişi yaparsın bu kadar. Evi geçindirsin kirayi ödesin bu şekilde.

ben yaklasik 7 yildir evliyim bir kizim var 2 yasinda.evlendigim ilk gunden beri esimle tek problem yasadigumiz konu ailesi.once ayni sehirde yasardik her hafta sonu oraya gidelim diye kavga cikarirdi hafta ici calisir hafta sonu onlarin misafirlerine hizmet ederdim giedigimde olay olurdu kavga cikardi.simdi farkli illerde yasiyoruz ikimiz de memuruz ben ucretsiz izindeyim.tek maasla zor geciniyoruz zaten 15 milyara yakin borcu var.bu ay kirayi bile yine borc aldi cebimizde bes kurus harcligimiz yok.onun ailesi surekli biseyler istiyor.kalabalik bir aile birinin derdi bitse obru basliyor.yani anlayacaginiz esim surekli onlara para gondrriyor ya da biseyler aliyorbenden habersiz yapiyir cogunu.ben bu durumda bile gerekli olan herseye itiraz etmiyorum.gercekten ihtiyaclari oldugunu dusundugumde.ama esim dun bu darlikta kardesine simdi alma dedigim halde gitmis oyun oynasin diye tablet almis.artik kaldiramiyorum 6 yildir hep benden habersiz boyle seyler yapiyor.borca sok diyebilirsiniz o da ise yaramiyor bunda bogazina kadar borcu olsa gene bi yerden bulup onlarin istedigini yapiyor acaba buyu falan mi yaptilar bunun akli nasil basina grlir biiyorum huzurumuz yok bu yuzden artik bosanacagim lutfen yardim edin bana fikir verin.
cn benimkide trilyon borcu olsa o dediğin şeyi yapar...ailesine karşı bu konularda zaafı var!çalışsam dokunurdu belki ama çalışmıyorum o yüzdende takmıyorum..benim eksiğimi alamama lüksü olamaz bu kadar vericiyken...ama bu sebepleboşanmam...

Nasıl alıştıysa öyle gider 7 koca yıldan bahsediyorsun. Oturtup konuşsan yine kavga çıkacak belli ki...
Mümkünse, "Alış-verişe çıkacağım, şuna buna bakacağım" diye bir kısım parayı alın alın, bir kenara atın.
Gerçi bulur bir şekilde isteklerini yapar diyorsun, aklıma bir şey getiremiyorum.

Hani ben bağırır çağırır şirrete bağlarım bir yerden sonra ama, sizin evde kim baskın gelir, işler nasıl yürür, bağır da diyemiyorum, resti çeksen ne yapar? "Bıktım borç içine borç açmaktan" desen, sen konuşsan ailesiyle "İstemeyin artık bir şey, size yapacağım diye parçalıyor kendini, bize kötülük yapıyorsunuz" desen? Kalpleri yumuşamaz mı? ... Bilemiyorum... Zor ya...

3 harflililerin suçu ne ? Almayın gariplerin gunahini.Kullandirmasin kendini diycem ama 7 yıl böyle gittiyse düzelmesi çok zor,üzgünüm.

ama her gecen ay borcu biraz daha katlaniyor en gec 5 ay icinde ise baslamam lazim.odeyyemeyecek bu borclari.hic bisey yapamiyoruz birlikte ne ev alabildik ne araba. araba almamiz gerekiyor kizi krese goturmek icin. bunj nasil yapicaz bilmiyirum.ben idare etmeye calisirken onun gereksiz seylere para vermesi sinir ediyo.ben bisey almak isteyince kendime eve falan itiraz etmiyo ama yuzu dusuyor.itiraz ettigi zamanlar da oluyotlr ne olacak boyle bilmiyorum.

Aileci erkekler çok, hepsi büyülü mü sanki ?
Bence yeni ev yeni yuva yeni aileyi kavrayamıyorlar

ama her gecen ay borcu biraz daha katlaniyor en gec 5 ay icinde ise baslamam lazim.odeyyemeyecek bu borclari.hic bisey yapamiyoruz birlikte ne ev alabildik ne araba. araba almamiz gerekiyor kizi krese goturmek icin. bunj nasil yapicaz bilmiyirum.ben idare etmeye calisirken onun gereksiz seylere para vermesi sinir ediyo.ben bisey almak isteyince kendime eve falan itiraz etmiyo ama yuzu dusuyor.itiraz ettigi zamanlar da oluyotlr ne olacak boyle bilmiyorum.
ben ev alma hayalimi sonsuza dek kurmayacağım..çünkü bu tip bir erkekle hiiiiçç sıkıntıya giremem,ben her türlü sıkacağım ;o gönderecek şunun eksiği, bunun eksiği,kılımı kıprdatmam kirayı ödesin paşa paşa.........ha kabullendim,sen kabullenememişsin.....gerçekten bir ara kafayı yiyecektim,eskisi gibi değil ama yinede hesabını bilmez, varsın tek eksiği hatası bu olsun,beni mutlu etsin çocuğuma iyi bir baba olsun yeter bana...tabi ben böyleyim herkes farklı düşünebilir!
düşünsene annesi babası ve iki kardeşi çalışan daha var,ailesinin emeklisi, görümcemin maşı var ,altlarında arabaları var;benimki atlıyor görümcemin ameliyatı için 30 bin kredi çekecek....hadi çeksin bakalım evden bişey eksik olursa nasıl çemkiririm bilir!o yüzden artık sustu oturdu,sadece esikler için konuş niye aldın? niye verdin? diye değil.....

en iyisi bosanmak galiba gitsin rahat rahat yapsin istedigini.bi de yaptiginin hata oldugunu kabul etmiyor.yapmaya devam edicem diyor.cildirtacak beni.ben onlara hayir diyemem diyor

b.kunu çıkarmış bildiğin.
o ne yaa, borç içindeyken de yapması falan.
bi de tablet yani aldığı da, zaruri ihtiyaç olsa anlıcam.
zehir zıkkım olsun, pis otlakçılar.

senin maaşına güveniyo bence.

İşin içinde büyü olsa tabletle kalmaz emin ol eşinin ailesine gereğinden fazla düşkünlüğü sadece kendinin de bi ailesi olduğunu unutmuş malesef
Sen bu şartlarda kalkıp bişey istesen almaz üstünede bin tane laf sayar
Haklısın ne deyim ama tartışma daha da büyür sen konuştukça suçlu olursun en iyisi boşver ihtiyaçlarını da çekinmeden söyle öyle de böyle de borç ve hertürlü sen çekiyon ceremesini

Eşim de çok aileci. Ama yetmiyormuş gibi bir de biz sıkışıkken rızkımızı onlara verirse ve bu fuzuli şeyler olursa,ben de boşanmayı düşünürdüm. Ne yaparsan yap haklısın. Sen şimdi işe başlasan bu sefer daha çok yıpranacaksın,sömürülme fikri beynini kemirecek, tüm yük sende olacak.Sorumsuz biriyle olmak çok kötü, ciddi bir konuşman lazım,seni kaybedeceğini anlaması lazım.

Çok üzüldüm gerçekten bazen bu konuları okurken hemen kendimi koyuyorum sizin yerinize
Hazmedilecek bir durum değil ,üstelik sizde çalışıyorsunuz orada sizinde emeğiniz var
Size sormadan gönlünüzü yapmadan bunu yapması nasıl bir vizdansızlıktır ya !!!
Borcun varsa ,ne hakkın var çoluğunun çocuğunun eşinin rızkını saçma sapan şeyler alarak dağıtmaya
Ben tabiki boşanın diyerek günahınıza giremem ama konu gerçekten ciddi
Ailesi gerçekten zor bir durumda olur ellerinden tutan olmaz yaptığı yardımı anlarım
Ama ha deyince biri telde bana bukadar para yolla ihtiyacım var diyip yollamasını anlamam
Böyle adama sadece aldığınız maaşınızı vermeyin derim ortak harcama yapmayın
6 yılda adam bunu yapmamışsa zor biraz bunun normal bir aile babası olması
Eğer bu süreçi bu şekilde geçirmek istemiyorsanız ailenizin yardımınıda fikirlerini de alın derim
Sonra hakkınızda hayırlı bir karar alırsınız inşallah.....

Nasıl sorumsuz bir adam bu. Aile kurduğunu anlayamamış. Bence karşı çıkın bunlara. 15 000 borcunuz varken hem de. Kocanızın derdi gösteriş bence. Tablet zorunlu ihtiyaç sanki. İnsanlar kendilerine yetmeliler. Siz de açık açık konuşun. Borçla yardım etmek olmaz. Bunca yıl hiç sesinizi çıkarmadınız mı? Resmen sömürülüyorsunuz.

Nasıl sorumsuz bir adam bu. Aile kurduğunu anlayamamış. Bence karşı çıkın bunlara. 15 000 borcunuz varken hem de. Kocanızın derdi gösteriş bence. Tablet zorunlu ihtiyaç sanki. İnsanlar kendilerine yetmeliler. Siz de açık açık konuşun. Borçla yardım etmek olmaz. Bunca yıl hiç sesinizi çıkarmadınız mı? Resmen sömürülüyorsunuz.

cikardim sesimi cikarmaz miyim guzellikle soyledim olmadi kavga ettim olmadi ailesinde adam akilli konusacak kimse yok simdi soylesem birine olay yaparlar abartirlar karin bize boyle dedi diye sonra bi de bunun icin kavga ederiz bi tek evi terk etmedim git diyo soyleyince de iyice gozden cikais beni kizi birakip gidecek misim en azindan hesap verecek kimsesi olmazmis ya gercekten ihtiyac olan bi seye sesimi cikariyor kardesi universitede ona her ay daha gecen haftada para gonderdi bu borc icinde bisey demedim.ama alma simdi dedigim halde oyun icin ilkokuldaki kardesine tablet almasi beni son noktaya getirdi

Üzüldüm durumunuza.
Tablet nedir ya durumları olmaz yardım etmeye çalışsa gene bi nebze hak verilir de.
Resmen siz borç hesabı yaparken adamın yaptığı sorumsuzluk.

Tavırları da kaybetmekten korkar gibi de değil.
Hakkınızda hayırlısı olsun 7 senedir uğraşıyormuşsunuz.

cikardim sesimi cikarmaz miyim guzellikle soyledim olmadi kavga ettim olmadi ailesinde adam akilli konusacak kimse yok simdi soylesem birine olay yaparlar abartirlar karin bize boyle dedi diye sonra bi de bunun icin kavga ederiz bi tek evi terk etmedim git diyo soyleyince de iyice gozden cikais beni kizi birakip gidecek misim en azindan hesap verecek kimsesi olmazmis ya gercekten ihtiyac olan bi seye sesimi cikariyor kardesi universitede ona her ay daha gecen haftada para gonderdi bu borc icinde bisey demedim.ama alma simdi dedigim halde oyun icin ilkokuldaki kardesine tablet almasi beni son noktaya getirdi
Görumcemin kocası da aynı sizin kocanız gibi. Iki tane çocukları var bir de. Görumcem evi çok terk etti. Hiç de umursamadi kocası. Ailesini de rezil etti bayagi kavgalar oldu çünkü. Sonra ne oldu Görumcem geri döndü. Ki adam bir kere bile dön falan demedi. Bazı erkekler maalesef artık ana baba evinden koptuklarini artık kendilerinin bir aile kurduklarinin farkına varamiyorlar

Iyy bu aileler de eli maaşlı gelin,damat görmesinler anında istek de istek.Nasıl da eğitiyorlarsa çocukları ailen sadece biziz onlar el,eve değil bize harca mı diyorlar ne diyorlar.
Köküne kibrit suyu...:KK59:

Back
X