Üniversitede de güz dönemi bitti bahar dönemi başlayacak şimdi.Benim birinci sınıfta 1.80 geçme ortalamasını geçtim bahar döneminde de geçemedim.İkinci sınıfın güz döneminde de malesef 1.80 ortalamasının altında kaldım.Bahar döneminden şimdi ben yeni dersler alamayacak mıyım ?
Bir de bahar döneminde ders alamayacaksam şayet yine de dört yılda bitirme şansım var mıdır ? Bir dönemi uzatmış oluyorum sonuçta.Lütfen bana yardımcı olun.Şu an çok ihtiyacım var buna.
okulu 4 yılda bitirmek istiyorsan; öncelikle bu dönem ortalamanı yüksek tutacaksın, ortalamanı yükselterek 1,80 e takılmamaya çalışacaksın.
bazı ünv ve bölümler, sadece son sene fazla kredi almana imkan sağlıyor ama şöyle de düşün. 3 ve 4 ün dersleri genelde 1 ve 2 ye göre daha ağırdır, yani hem onları hem de alttan dersleri almak seni çok zorlar.
yaz okulu ve büt birçok ünv ye geldi, sizde ikisi de olmalı. yaz okulu her ders için açılmaz ama, ona güvenmek olmaz.
bir de sizde son sene tez var mı? o da ciddi vakit alır.
korkutmak için değil ama, gerçekten erkenden bunların farkında olman gerek diye yazdım.
şimdi dönem yeni başladı. şu an 4. dönemdesin. bu dönem de tahminimce 4. dönemden dersler alabileceksin;yani korkun gerçekleşmeyecek. ama, yine bu dönem iyi bir ortalama getiremezsen, GANO' yu(tüm dönemlerin ortalamasını) 1,80 in üstüne çıkaramazsan, seneye yeni dersler seçemeyebilirsin(ki bu yüksek bir ihtimal). okulu uzatma ihtimalin çok artar.
bu dönem, çok sıkı çalış, ortalamanı yüksek tut. 3. ve 4. sınıfta bunların stresini yaşama.
bölümün zordur ama şimdi yeni sistemde, bağıl değerlendirmeler önemli, bu senin avantajına... herkesin içinde başarını yüksek tutmaya çalış. derslerine zaman ayır, alttan aldığın dersler varsa, onları geçince otomatik olarak ortalaman yükselecek.
seni korkutmuş olmak istemem, genel olarak işleyiş bu yönde birçok ünv'de. sen en iyi bilgiyi öğrenci işlerinden veya danışmanından alacaksın.
başarılar.