- 19 Kasım 2014
- 2.996
- 2.985
- 333
- Konu Sahibi AlmanyaTreni
-
Evet gündüzleri aktiv oynuyor zipliyor ama aksama dogru agzinda emzik elleri gözlerinde üfeleniyor sürekli ben hasta olacak diye korkuyorum.Evet gecis donemi, ufak tefek vukuatlari gormezden gelerek sondurmeye calisabilirsiniz ya da mesela isirdi mi ciddi, net ve kisa hayir isirmak yok diyerek alip ustunuzden yere birakabilirsiniz. Tavriniz net olursa bir sure sonra sonecektir. Vurma konusunda da ayni net tavri sergilemelisiniz, kizip bagirmadan ama.
Uyku konusuna gelince her cocugun uyku duzeyi farkli oluyor, az mi cok mu diye yipratmayin kendinizi. Cocuk zinde ve mutluysa o uyku yetiyordur ona. Geceleri de aylayarak uyanip zor sakinlestigi bir donem oluyor ama gecicek merak etmeyin
Ben ayaktayimya herkesi öyle saniyorumBirazdan tecrübeli anneler gelir yardım eder canım sıkma canını... Acele etme saat çok erken :)
ALLAH razi olsun okadar zorki kizmaya kiyamiyorum böyle alismasinida istemiyorum Allah herkese yardim etsinCanım çocuklar 1 yaştan itibaren sürekli bir geçil dönemi,sendrom dönemine giriyor. Birninatlatsan birine denk gelirsin mutlaka. 1.5 yaş bunalımı 2 yaş sendromu 2.5 yaş bunalımı 3 yaş sendromu..... Ergenliğin bitmesiyle 20 linyaşlarda biter diye umuyorum :) her çocuğun uyku ihtiyacı farklıdır o yüzden saate çok takılma. Sen o uyurken mümkün olduğuna uyumaya veya yatmaya özen göster.
Bu dönemde yaptığı yanlışı konuşarak çok anlatamayabilirsiniz dikkat değiştirme ilgiyi başla yere çekme uygulayabilirsin yada üzüldüğünü ona gösterip hissettirebilirsin.
Öncelikle cok rica ediyorum ltf konum tasinmasin yanlis yere actiysam cok caresizim.
benim 16aylik bir oglum var son 1aydir huylari cok degisti. Vurmayi tükürmeyi isirmayi ögrendi yapma oglum diye konusuyorum güzellikle anlatiyorum ama dinlemiyor. Hicbir yere oturmaya gidemiyorum gitsem 5dak oturamiyorum sürekli pesindeyim. Bu bir gecis dönemi mi gecer mi sizin cocuklardada oldumu.?
2.ciside gece uykulari aksam 9-9bucuk gibi yatiyor geceleri 2-3kez mutlaka agliyor ve sabah 5de ayakta.7saat uyuyor geceleri. Gündüzde 3-3bucuk Saat uyuyor 2kere yatiyor uykuya erken kalktigi icin.internette en az 14 saat uyumasi gerektigini yaziyor günde bizimki 10saat anca uyuyor.ztn dogdugundan beri uyku problemi vardi artik tükendim . Ne yapabilirim ltffff deneyimli anneler ablalar bana bir akil verin.
Allah razi olsun insallah ya sabir cekiyorum ztn.günde 1kere uyutayim diyorum olmuyor sabah erken kalktigi icin dayanamiyor cok inatci bir cocuk.Benimde bir oğlum var, dediğiniz gibi huylarında değişme olmuştu.
2 yaşına gelene kadar böyle olacak, üzgünüm ama zamanla düzelecek.
Fakat benim oğlum tükürme, ısırma, vurma gibi huyları yoktu. Çok şükür bunları henüz öğrenmedi.
Anlama yaşının çok altında, o yüzden "yapma" demeniz çok fazla etki göstermeyecektir.
Sakın vurmayın veya inatlaşmayın. Fakat yaptığı harekete karşılık sevdiği birşeye o gün yapmasına izin vermeyin.
Ağladığı zaman huysuzlandığı zaman da onu olduğu yerde bırakın, tepki göstermeyin, zamanla atar üzerinden.
Aynı problemleri yaşayan bir arkadaşım ise şu yöntem ile kurtuldu "ısırma" probleminden.
1-2 saatlik oyun programı oluyor kreşlerde. İnternette araştırabilirsiniz, eğer bulunduğunuz bölgede böyle bir yer varsa bence çocuğunuzu yazdırın. Çocuğunuz ile birlikte gidiyorsunuz, siz başında dururken çocuğunuz başka çocuklar ile sosyalleşmeyi, paylaşmayı, oyun oynamayı öğreniyor diğer uzmanlar eşliğinde. Bence çok faydalı.
Ve arkadaşım yaklaşık 4-5 ay boyunca gönderdi, artık çocuğu eskisi kadar hırçın değil.
Daha paylaşımcı, ısırmıyor, vurmuyor ve en kötü yaptığı şeylerden bir tanesi elindekini diğer çocuklara fırlatmaktı, bunu da yapmıyor. Daha uyumlu bir çocuk oldu kısaca. Belki bu yöntemi deneyebilirsiniz.
Artık oğlunuz 1 buçuk yaşına geliyor, günde 1 sefer uyutun. Gece uykuları bu yüzden çok bölünüyordur.
Eğer oyun grubuna gönderme imkanınız yoksa, biraz hayatınızdan feragat ederek ya parka götüreceksiniz her gün düzenli, ya da evde enerjisini atması yönünde faaliyetler yapacaksınız ki çocuk enerjisini tüketebilsin. Aksi halde yine sizi çok yoracak. Geceleri bizde çok uyanıyorduk zamanla rayına oturdu. Güzel yemeğini yemiş ve o gün güzel bir şekilde enerjisini atmışsa gece uyanmıyor. Nadiren o gün birşeyden etkilenmiş veya onu huzursuz eden bir durum olmuşsa gece 1 sefer mıkırdanıyor ama sonra tekrar uykusuna devam ediyor veya susuyor suyunu içip uykuya devam ediyor.
Gecede 1 sefer uyanması zaten normal, ama 3-5 sefer anormal bir durum. Hem de sizi çok yorar.
Benim aklıma gelenler ve tavsiye edebileceklerim bunlar. Umarım yararlı bilgiler olmuştur sizin için.
Ama mutlaka sabır gösterin! Allah en kısa zamanda kolaylık versin size inşallah.
Üzüleceksiniz ve sıkılacaksınız bu süreçte ama en doğru davranış sizin için sabır olacak.
Benim oğlumda çok inatçı, fakat zamanla alışıyor günde 1 sefer uyumaya.Allah razi olsun insallah ya sabir cekiyorum ztn.günde 1kere uyutayim diyorum olmuyor sabah erken kalktigi icin dayanamiyor cok inatci bir cocuk.
Cok saolun Allah razi olsun cok tskler sizede hayirli dogumlar bir avazda kurtulun insallahBenim oğlumda çok inatçı, fakat zamanla alışıyor günde 1 sefer uyumaya.
Bizimkide çok uzun soluklu uyurdu, sabah kalkar 7-7:30 gibi, sonra 10:00 - 10:30 gibi uyku isterdi.
Uyutmasan huysuzluk yapıyordu zaten ne kadar dirense de kendi kendine uyuyakalıyordu.
1 - 2 saat uyurdu öyle, sonra tekrar öğleden sonra uyku isterdi 15:00 civarı, bi daha uyur 17:00 gibi kalkıyordu.
Haliyle gün içinde 3-4 saat uyumuş oluyordu. Eee akşama ne kaldı, uykusu bitiyor çocuğun haliyle.
Uzmanlara göre bu aylarda bu şekilde uyumasında bir sakınca yok, çocuk dinleniyor ve kafasını topluyor.
Belki bir süre daha böyle olur uykuları ama dediğim gibi en doğrusunu zamanla sen bulacaksındır.
Diğer huylarını bırakmasında da en büyük etken sosyalleşmesi olacaktır.
Allah yardımcınız olsun.
Inanin hep yanindayim oyun oynuorum hep ben yoruluyorum o yorulmuyorÇok ilgilenin oğlunuzla. Konuşun, ev içinde yanında olun, oyun oynayın. TV kapalı dursun, agresif yapıyor çocukları. Ev işi yapmayın o uyanıkken. Sakinleşir.
Insallah Sabirla Bekliyomzamanla geçer huyları değişiyor
Ben direniyorum istedigini yapmiyorum ama babasi yapioIsırdıgında tükürdügünde size istedigini yaptırabiliyor mu? Bunu bir yaptırım olarak da kullanıyor olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?