Lütfen yardımcı olun çok panik oldum

Uçakla gitmem mümkün değil maalesef gideceğim ilde hava alanı yok ve en yakın hava alanına aktarmalı gidiş var sadece .
Tavsiyeniz için teşekkür ederim
 
Uçakla gitmem mümkün değil maalesef gideceğim ilde hava alanı yok ve en yakın hava alanına aktarmalı gidiş var sadece .
Tavsiyeniz için teşekkür ederim
 
Uçakla gitmem mümkün değil maalesef gideceğim ilde hava alanı yok ve en yakın hava alanına aktarmalı gidiş var sadece .
Tavsiyeniz için teşekkür eed
 
Teşhis koymak gibi olmasın ama bence sizde agorafobi var. Lütfen belirtileri yazın,okuyun. Yakın hissederseniz de doooogru Devlet Hastanesi psikiyatriye,çözüme kavuşmaya gidin..
Nereden mi biliyorum? Lise sondan universitenin ilk senesine kadar benim hayatımı zehre çeviren bir şey vardı. Şey yani, ne olduğunu bilmiyorum. Çıkamayacağım bir ortamda, mesela bir tiyatroda,uzun yol otobüsünde, sert bir hocanın dersinde,deneme sınavında vücuduma bir haller oluyordu. O an ne olursa, deli gibi tuvaletim gelirdi mesela. Otobus mola yerine girerdi,benim tuvalet ihtiyacım biterdi . Ya da midem bulanirdi,hoca 'son beş dakika' derdi, geçerdi bulantım.
Bir yilim resmen zehir oldu, sonrasında sosyal psikoloji dersinde agorafobiyi işledik, tüm maddeler bende vardı. Ve telkinle vs geçmeyecegi, ilaç kullanımı gerektiği yazıyordu.
Ertesi gün koştur koştur devlet hastanesi psikiyatrine gittim,konuştuk konustik, adam 'agorafobi' dedi, ben de 'ben de oyle düşünmüştüm' dedim sonuç olarak, 2010 mayısında ilaç kullanmaya başladım, temmuzda bıraktım. Geçen 10 küsur senede bir kere bile atak yaşamadım.
Lütfen beklemeyin ve siz de gidin.
 
vallahi bende yazdim yazdim sildim.
12 km ötede oturan anneme 1 kez gidebildim onda da yilbasin da 5 gun karantina yaparak.
geçen gun disciye gittim siramin gelmesini arabada bekliyorduk, kizin arabada çişi geldi, dişcide tuvalete girmeyi kabul etmedi basarak gitsek 5 dk ya annemde olurduk ama kizi altina isetmeyi tercih ettim bu virüs bazi insanlara var bazi insanlara yok sanki.
bizde salsak hic baş edemeyecegiz heralde pandemiyle
 
Olabilir dediğiniz gibi bı doktordan yardım alabilirim niye bu kadar kötü oluyorum belki çözülebilecek biseydir .
 
Gece gidin bence bebeği gün içinde kaç defa uyutuyorsunuz bilmem ama minimuma indirin gideceğiniz gün gece kesintisiz uyuması için
 
Klostrofobi
 
Klostrofobi kapali yerde kalma korkusu. Ozgurlugunun kisitlanmasinda da oluyor. Bende var. cikamayacagimi bildigim bir yerde yada istedigim gibi hareket edemeyecgimi bildigim bir yerde oluyor, bas donmesi, mide bulantisi , tuvalet ihtiyaci, aglama krizi gibi seyler. Agorafobi, disari cikmaktan korkmak diye biliuorum. Konu sahibinde eger bir fobi varsa klostrofobi oldugunu dusundum ben
 
2 yaş çocuk 10 saat otobüs....
Etme bacım
Kendine acımıyorsan otobüsteki yolculara acı
 
Yani en doğru kararı gittiği psikiyatr söyleyecektir. Buradan ne söylesek sadece yorum yapmış oluruz. Ama agorafobi dışarı çıkmaktan korkma gibi bir şey değil kesinlikle. Kolostrafobiye çok benzeyen bir şey de değil. Yani açıkhavada bir torende de olsan, o an marş vs okunuyorsa ve çıkamayacak gibiysen atakların başlayabilir. Yani kapalı bir alan olmasına gerek yok. Ama disari çıkma fobisi gibi de değil, çünkü her an terkedebilecegin ortamlarda hiç bir belirti göstermez..mesela kendi başına, arkadaşlarınla günlerce tatil yapabilirsin, babanın kullandığı arabada kilometrelerce güle oynaya gidebilirsin, küçücük kamp çadırında bir hafta gecirebilirsin, her gün onuncu kattaki ofisine asansörle cikabilirsin...hiç etkisini hissetmezsin... Sadece çıkamayacağını bildiğin ortamlarda ataklar gelir peşisira.
Yani kolostrafobiyle benzemeyen yanları çok
Ama dediğim gibi,ismi ne olursa olsun konu sahibinde bir sıkıntı var, ve doktor +ilaç yardimiyla çok rahat cozebilir. Umarım kacinmaz, çabucak tedavi olur da yıllarını kendi kendine ziyan etmez
 
Sanırım sizin düşündüğünüz gibi .Çünkü söylediğiniz gibi otobusten on saat çıkamayacağımi istediğim gibi hareket edemeyeceğimi biliyorum ya , sıkışıp kalmışım gibi hissediyorum o kadar daraliyorum ki midem bulanıyor , nefesim daralıyor kalbim deli gibi çarpıyor. Ama her anında değil bı sure sonra uykum geliyor filme dalıyorum filan geçiyor . Bu sefer yanımda bebeğim var onun sorumluluğu da eklenince bu kadar çok panik yaptım.
 
Açık havada olmuyor terkedemeyecegimi bildiğim her ortamda olmuyor, otobüste ben çok sıkışık hareketlerim kısıtlanmış hissediyorum önümdeki kişi bide koltuğu yatirdigi zaman üstüme üstüme geliyor . Dar kapalı alanlara girmekten hoşlanmıyorum.
 
Arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkür ederim biraz daha bekleyip sonra eşimle özel araçla gidecegim benim bu kadar stres yaptığımı görünce eşim götürecek . Hem hastalık riskine karşı böylesi çok daha iyi oldu. Benimde içime sinmiyordu . Bu korkumun kaynağını öğrenip yenmek içinde bı doktorla görüşmeye karar verdim.
 
Ben olsam gitmem,annenize hasta diye kendi agzinizla soyluyorsunuz,toplu tasima kullanip hasta kadinin yanina gitmeniz dogrudan cinayete tesebbus
 

ennnn güzeli bence de
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…