LÜTFEN yardımcı olur musunuz?

hayalim66

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2014
240
56
35
merhaba..polikistik over hastayım.3yıllık evliyim ve bir yıkdır cocuk istioruz.iki aydır klomen ve catlatma iğnesi kullandım ama olmadı.gecen ay iki yumurtamda catladı fakat az önce doktordan geldim ve yumurta catlamış bi halde hala duruomus adetimin 3.günü bugün...tüp bebek yolu görünüo dedi doktor..rahim filmini cektirmedim daha cektircem..catlayan yumurta neden atılmaz ve catladıgı halde neden döllenmez bi açıklaması var mıdır bunun..eşimin değerleride normal çıktı

merhaba..polikistik over hastayım.3yıllık evliyim ve bir yıkdır cocuk istioruz.iki aydır klomen ve catlatma iğnesi kullandım ama olmadı.gecen ay iki yumurtamda catladı fakat az önce doktordan geldim ve yumurta catlamış bi halde hala duruomus adetimin 3.günü bugün...tüp bebek yolu görünüo dedi doktor..rahim filmini cektirmedim daha cektircem..catlayan yumurta neden atılmaz ve catladıgı halde neden döllenmez bi açıklaması var mıdır bunun..eşimin değerleride normal çıktı
Merhabalar : Fertilizasyon ( döllenme ) tüplerde gerceklesmektedır . Rahım tup fılmınızı gormek faydalı olur. Ancak tum faktorler normal olsa bıle ( sperm degerlerı, sızın rahım tup fılmınız , yumurtlama ..vs) 5 cıftten bırınde görunur bır sebep bulunamamakta. ( sızde ilaclar ıle yumurtlama yaptırılmıs) 3 yıl gıbı uzun bır sure gecmıs olması , yumurtlatma tedavılerı gormus olmanız nedenı ıle tup bebek tedavısı en dogru secenektır.
Tüp bebek tedavısınde farklı protokoller vardır. Hastanın yumurtalık rezervıne, vucut kıtle ındeksıne ,yasına , öncekı denemelerı var ıse oykusune gore ılac protokolu ve dozu belırlenır.Önce bayanın yumurtaları hazırlanmak uzere kısa protokolde Adetın 2. veya 3 . gunu bayanın yumurtalık durumu degerlendırilir. ve uygun doz atanarak stımulasyona baslanır. (yumurta folıkullerı buyutme safhası)Bu surec 7-10 gundur. Yumurta kesecıklerı(folıkul) 17-18mm ulasınca catlatıcı ıgne uygulanır. 36 saat sonra yumurta toplama ıslemı planlanır. Yumurta toplama ıslemı gununde erkekten masturbasyon ıle sperm alınır. Ardından mıkroenjeksıyon ıslemi yapılır (bayandan alınan her bır yumurta ıcersıne 1 sperm enjeksıyonu) Akabındekı gunlerde dollenme, bolunme takıp edılır. Embrıo kalıtesıne gore 3. veya 5. gun embrıo transfer ıslemı gerceklestırılır.
Polıkıstık over sendromunda yumurta büyütme ve ılac doz ayarlaması deneyım gerektıren bır durumdur. Fazla ilac dozu; karında şişkinlık ,karında sıvı toplanması, nefes darlıgı .. vs bulgularla ortaya cıkan ohss(aşırı uyarım sendromu) denılen duruma neden olabılır. Yetersız ılac dozunda ise folıkul denılen yumurta keselerı ıstenılen duzeyde buyumeyebılır. Bu baglamda hem gebelık hem emnıyet ıstıyoruz. Ve bu durum dogru, işinde deneyımlı uzman ellerde mümkün olmaktadır.
Adetinizin 2 veya 3. günü gelmeniz halinde (eşinizin sperm sonucları ve var olan dıger tetkıklerle bırlıkte) sizin ıcın dogru tedavı yolu planlanacaktır.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

X