lütfen yargılamadan fikir belirtir misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla azıcık aklı ve mantığı olan kimse o nişanı yapmaz ve de katılmaz..

Sadece aileler deseniz de en az 20-25 kişi olur. Sizce mantıklı mı bu hareket?

1 metre aralıklı oturulsa bile kapalı mekanda o kadar kişi olmaz olmamalı..

Yüzüğe yazılan tarih dediğiniz şey lazer makinesinde yazılıp silinebilen bir şey. Çalıştığım firmada var iyi biliyorum..

Nişan şekeri -ki ilk defa duydum bu tanımı- yeni tarih yeni etiketlere bastırılıp şekerlere takılabilir.
Bence telafisi olmayan bir şey yok ortada..

Sadece kendi hayatını değil hepimizin hayatını riske atıyorlar ;bulunduğum mahallede böyle bir organizasyon duysam polise şikayet ederim çok net..
Dogum gunum arkadasım az once pasta getirdi. Yemin ederim kapıda ufledım ıcerı buyur etmedim ve annem cok kızdı.
Simdı bu insanları gorunce etrafımdakılere olan davranış seklm yuzunden vicdan azabı cekıyorum terbiyesizlik mı yapıyorum acaba diyorum.
Ama mevzu ben degılım annem babam, bana bisey olmazda ya anneme babama olursa diye korkuyorum. Babam koah. Annemın kronik rahatsızlıkları var ikisi de altmıs yasına yakın.
Kendime kızma sebebim su insanlar ya.

damat gelsin kapıdan taksınlar yüzükleri. 5 nisanda olmuş olur nişanlanma.

öyle böyle derken yine bir sürü insan gelir. sizler gençsiniz annenize babanıza bulaşır ömür boyu pişmanlık olur gerek yok.
Haklısınız Allah korusun
Yok herkese söyledik iptal diye kimsenin haberi yok yani kimse gelemez

Valla azıcık aklı ve mantığı olan kimse o nişanı yapmaz ve de katılmaz..

Sadece aileler deseniz de en az 20-25 kişi olur. Sizce mantıklı mı bu hareket?

1 metre aralıklı oturulsa bile kapalı mekanda o kadar kişi olmaz olmamalı..

Yüzüğe yazılan tarih dediğiniz şey lazer makinesinde yazılıp silinebilen bir şey. Çalıştığım firmada var iyi biliyorum..

Nişan şekeri -ki ilk defa duydum bu tanımı- yeni tarih yeni etiketlere bastırılıp şekerlere takılabilir.
Bence telafisi olmayan bir şey yok ortada..
sadece 8 kişiyiz ama haklısınız yine kalabalık oluyor

Maskeyle kıyılan nikahla evde yapılacak nişanı nasıl aynı kefeye koydunuz anlamadım ama nikaha sadece 2 şahit gelin damar katılabiliyor hepsi maskeli ve eldivenli. Bir sürü insanın evde bir araya gelmesiyle aynı şey değil yani. Hayat bir şekilde devam ediyor evet ama nişan yapmadan da devam edebilir değil mi? Hayati bir durum olsa işe gitmek zorunda olan insanlar örneği gibi anlarım ama nişan gibi bir durum için riske atmaya gerek yok. Düğünde zaten yüzükler değişecek, nişan şekerini de vermeseniz veya ileride yeni yaptırsanız çok büyük bir maddi kayıp değil

Çok tehlikeli.Mayısa kadar,Allah korusun,birileri hastalık alıp aranıza karışabilir..Canınızdan daha önemli değil emin olun.Yüzüklerdeki,şekerlerdeki tarihlerde işin esprisi(!) olarak kalır.En azından,bir gün inşallah bu illetten kurtulduğumuzda,"ne günlerdi be" diyebilir insan.

Dogum gunum arkadasım az once pasta getirdi. Yemin ederim kapıda ufledım ıcerı buyur etmedim ve annem cok kızdı.
Simdı bu insanları gorunce etrafımdakılere olan davranış seklm yuzunden vicdan azabı cekıyorum terbiyesizlik mı yapıyorum acaba diyorum.
Ama mevzu ben degılım annem babam, bana bisey olmazda ya anneme babama olursa diye korkuyorum. Babam koah. Annemın kronik rahatsızlıkları var ikisi de altmıs yasına yakın.
Kendime kızma sebebim su insanlar ya.
Aa doğum gününüz kutlu olsun. Nice musmutlu yaşlar 🌸 (Görünce dayanamadım.😂)

hayır anne baba ben ablam
onlarda da annesi babası damat ve kardeşi
bu kadar
yargılamadan fikir verin demissiniz ama sizin gibi düşünenler yuzunden bu sayilar kat ve kat artiyor ne yazıkki. Ben anneme bile gidemiyorum 5 dklik mesafede maske eldivvende çözüm degil haberlerde söylüyorlar bi dinlemenizi tavsiye ederim.

öyle çalgılı çengili bir nişan hayal etmeyin
sadece yüzük takılacak
ve de maske
Of ben ne diyorum sen ne dıyosun hastalıgı calgı cengı bulastırmıyor insandan insana geciyor. Millet isten geldigi ıcın evladını sevemiyor, az once pasta getirip dogum gunum kutlayan arkadasım eve buyur etmiyorum diyorum.
Bu neyin rahatlıgı ya!!
Hic mi korkmuyorsunuz?

Evet kötü olmuş tarihler vs yazılı olduğu icin yapıcak birsey yok cünkü herkes yaşıyo bu günleri sadece siz değil. Farklı bi tarihte yapsanız da kimse sizi kınamaz merak etmeyin. Nişan zaten sadece acele etmeyin . Hastane koridarlarında beklemek istemıyorsanız dicem de ona bile izin yok maleseff.. şimdilik herkes evinde otursun gözünüzü seveyim..

Benim yasadıgım apartmanda yapılsa bu Nisan Sıkayet ederım, hıc vicdan azabı da cekmem

Benim arkadaşımda oğlanın babasının ölumu üzerine 2 ay gecmeden Nisan yaptı
Ben anlamıyorum yani medeni durum değişmiyor bı şey olmuyo ne bu acele insanlardaki

Bı de çevrenin vereceği tepkiden çekiniyorlar birinin hasta olmasından değil Instagrama foto koyamamakta büyük dert. Pırıl pırıl kafalar

öyle çalgılı çengili bir nişan hayal etmeyin
sadece yüzük takılacak
ve de maske
Sizin gibi zihniyetler yüzünden hala sokaklar insan kaynıyor ;biz evde oturup kendimizi izole edelim ,markete gitmeye korkalım ,sizin gibiler de evde toplanıp nişan yapsın ama neymiş çalgı çengi yokmuş ;zaten virüs çalgı çengiye geliyor çok doğru .
Bir evde izole oturun da artık kısa zamanda kurtulalım.
Şimdi neden bu kadar sert tepki veriyorsun vs diye de gelmeyin ;kaç haftadır evde oturan bir insan olarak tepki vermekte çok haklı görüyorum kendimi .Saygılar

Sadece kendi hayatını değil hepimizin hayatını riske atıyorlar ;bulunduğum mahallede böyle bir organizasyon duysam polise şikayet ederim çok net..
Bugun mahalledeki gencler futbol oynuyorlardi aradim sikayet ettim.ben disari hic cikmiyorum ama masum insanlara bulastirmalarina izin veremem.bu artik vicdan meselesi kendi canlarinin kiymeti yoksa baskalarinin canini tehlikeye atmasinlar

Benim arkadaşıma oğlanın babasının ölumu üzerine 2 ay gecmeden Nisan yaptı
Ben anlamıyorum yani medeni durum değişmiyor bı şey olmuyo ne bu acele insanlardaki

Bı de çevrenin vereceği tepkiden çekiniyorlar birinin hasta olmasından değil Instagrama foto koyamamakta büyük dert. Pırıl pırıl kafalar
Herkese zararlarının oldugunun farkında degıller bence. Bence ciddiyetı anlamıyorlar, calgı lı cengılı degıl diyor konu sahıbı.
Ha tamam ozaman darbukadan korona gelemeyecek, yapın.
Bu mu.

Yargılamıyorum. Şöyle bir olay duydum detaylarıni bilmiyorum. Akrabalar toplanıyor bir vesileyle. Ve maalesef orada toplananların hepsi virüse yakalanıyorlar. İçlerinden yaşlı bir teyze maalesef vefat ediyor. Hiçbir şey sağlığımızdan anne babamızdan önemli değil.

Bugun mahalledeki gencler futbol oynuyorlardi aradim sikayet ettim.ben disari hic cikmiyorum ama masum insanlara bulastirmalarina izin veremem.bu artik vicdan meselesi kendi canlarinin kiymeti yoksa baskalarinin canini tehlikeye atmasinlar
Şikayeti değerlendiriyorlar mı?

Konya’da benzer bir düşünce ile dolaşan biri Corona taşıyıcısı olduğu ve semptomu olmadığı için ablası, babası, amcası ve görüştürüğü kişilere bulaştırdığından ölenler haricinde 5 kişiyi yoğun bakıma,3 kişinin ölümüne neden olmuştu. Aynı odada oturmak veya evde oturmak da riskli.

Herkese zararlarının oldugunun farkında degıller bence. Bence ciddiyetı anlamıyorlar, calgı lı cengılı degıl diyor konu sahıbı.
Ha tamam ozaman darbukadan korona gelemeyecek, yapın.
Bu mu.

Görüntülü yapsınlar yüzük takmak bu kadar nefes alamayacak kadar acil önemliyse bence

O tarafta damadin ailesi bu tarafta kızın ailesi

İbana da çeyrek paralarını atarlar:işsiz:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X