lütfen yargılamadan fikir belirtir misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Of ben ne diyorum sen ne dıyosun hastalıgı calgı cengı bulastırmıyor insandan insana geciyor. Millet isten geldigi ıcın evladını sevemiyor, az once pasta getirip dogum gunum kutlayan arkadasım eve buyur etmiyorum diyorum.
Bu neyin rahatlıgı ya!!
Hic mi korkmuyorsunuz?
bağırmanıza gerek yok
bakın size çevremden örnek vereyim
bi komşumuzun eşinin çalıştığı yerde 2 kişide tespit edilmiş ve o kişiler fabrikada çalışıyorlardı şu an karantinadalar ama diğer işçiler hala çalışıyor bu insanlar evlerine geliyor ayrı odalarda da oturmuyorlar
bi akrabamın 4 ortak patronunda corona pozitif çıkmış ve hala ordaki kişiler çalışmaya devam ediyorlar
yani ben burda daha yapılmamış birşey için fikir almaya çalışıyorum ama yapmışız gibi linç yiyorum
herkesi nasıl kontrol edeceksiniz? lütfen sinirinizi bana kusmayın

Ben riske atmazdım çok çabuk ilerleyen bir hastalık 1 kişi bile dikkat etmese kaç kişi hasta dönecek.

Hastalığı tasıyan çoğu kişi ölmüyor ama bulaştırdıkları herkes potansiyel oluyor. Böyle bir durumda saglık hersyden önemli.

İki çocukla evdeyiz cocuklar sıkıldı dısarı cıkmıyoruz ki ne kendimizi ne baskalarını bu virüse feda etmeyelim diye.

bağırmanıza gerek yok
bi komşumuzun eşinin çalıştığı yerde 2 kişide tespit edilmiş ve o kişiler fabrikada çalışıyorlardı şu an karantinadalar ama diğer işçiler hala çalışıyor bu insanlar evlerine geliyor ayrı odalarda da oturmuyorlar
bi akrabamın 4 ortak patronunda corona pozitif çıkmış ve hala ordaki kişiler çalışmaya devam ediyorlar
yani ben burda daha yapılmamış birşey için fikir almaya çalışıyorum ama yapmışız gibi linç yiyorum
Tabi bağırırız ;ne yapmamızı bekliyorsunuz ?Herkesi kontrol edemediğimiz ;uyarılara zahmet edip de uymadığınız için bu kadar hızlı yayılıyor .ve hala da örnekler verip kendinizi aklamaya çalışıyorsunuz .O bahsettiğiniz kişileri de bildiğiniz halde ilgili yerlere şikayet etmiyorsanız o kişilerin bulaştıracağı ve öldürecegi kişilerin de vebali sizin üzerinizedir.

Yorum yapanlar ne kadar çok abarttı. Bence bu nişanı 5 Nisanda yapabilirsiniz. Hatta çekirdek aile ile sınırlı kalmayın, eş dost kim varsa buyur edin. Eee tabi salgın var. Ufak tefek tedbirler alınmalı yine de. Hatta tek tedbir yeterli. Nişana katılan herkes 14 gün sizin evden çıkmayacak!!!
Bizim gibi toplum sağlığını, ekonomiyi, çocukların geleceğini düşünen insanları tehlikeye sokmayın yeter.

Tabi bağırırız ;ne yapmamızı bekliyorsunuz ?Herkesi kontrol edemediğimiz ;uyarılara zahmet edip de uymadığınız için bu kadar hızlı yayılıyor .ve hala da örnekler verip kendinizi aklamaya çalışıyorsunuz .O bahsettiğiniz kişileri de bildiğiniz halde ilgili yerlere şikayet etmiyorsanız o kişilerin bulaştıracağı ve öldürecegi kişilerin de vebali sizin üzerinizedir.
kurallara uyuyoruz. evden çıkmıyoruz bizde. şu an nişan da yapmadık. bilinçsiz ve salak değiliz. o yerleri nasıl şikayet edebilirim şu an ekonomi durdu mu sanıyorsunuz bi ton özel işyerleri çalışır durumda. benim tek telefonumla mı kapatacaklar?

Fabrikadaki işçilerin paraya ihtiyacı var. Kendilerini, ailelerini ne ile geçindirecekler? Gönül isterdi onlar da çalışmasın da ceplerine para girsin şu dönemde ama öyle olmuyor. Patronlar bu insanların zorunluluğundan faydalanıyor.
Sizin böyle bi durumunuz mu var ki kıyaslama yapıyorsunuz?
Biri keyfi, biri zorunlu oysa ki.

kurallara uyuyoruz. evden çıkmıyoruz bizde. şu an nişan da yapmadık. bilinçsiz ve salak değiliz. o yerleri nasıl şikayet edebilirim şu an ekonomi durdu mu sanıyorsunuz bi ton özel işyerleri çalışır durumda. benim tek telefonumla mı kapatacaklar?
Ne kadar bilinçli olduğunuz çalgı çengi olmayacak ;8 kişi olacak demenizden belli .
ekonominin ne olduğunu ,nasıl olduğunu ben çok iyi biliyorum .özel işyerlerinin nasıl çalıştığını da biliyorum hatta bankaların,PTT’nin nasıl çalıştığını da biliyorum .ama sizin biraz daha bilgilenmeye ihtiyacınız var .

Görüntülü konuşmayla ( telekonferans, Skype, facetime vb.) nişan olabilir bence. Hem şu virüs belasından dolayı sağlık riskini göze almamış olursunuz, hem de değişik, farklı bir anı olur. İnsanlar sırf farklı olsun diye çeşitli şekillerde evlenme teklif ediyor, neler neler yapıyor. O yüzden yapılabilir bence. Hem böylece yüzük ve şekerlerdeki nişan tarihi de değiştirilmez. Bu arada bu konuda ciddiyim. Dalga geçmek veya şaka yapmak amacıyla yazmadım. Şekerler kolay bozulan bir şey mi bilemiyorum. Ama eğer bozulmazsa şekerler sizin evde kalsın şimdilik.

bağırmanıza gerek yok
işte bunlar hep sürü psikolojisi o adamlar ekmek peşinde sokağa çıkma yasağı yok ne yapsın adam mecbur işe gidecek.
ama sizinki daha elzem tabi koskoca tarihler nasıl değişsin? bunlar hep piremseslikten.
İtalya' da 1 kişinin 10.000 kişinin hastalanmasına sebep olduğunu bilseydiniz böyle bol keseden konuşmazdınız.

Tedbirli olmakta fayda var suan boyle bir sey yapmaniz hepiniz icin tehlikeli olabilir nisan sonrasi yaşayacağınız üzüntüler o nişanı gölgeler ablanizi bu sekilde teselli edin bence bizim şer olarak gördüğümüz şeylerde mutlaka bir hayır vardır yaptirilan seyler duzeltilir önemli olan sizlerin iyi olmasi ve kalması

Bence yapın gitsin aile arasında diyeceğim de illaki öpüsüp tokalasmalar olacak. Medeni durum değişikliği olmayacaksa bekleyin derim. Ama bence en güzeli gene cekirdek aile icinde yapmak stressiz insanlar bir kere konusur sonra susar corona vardı öyle gerekti derler bahaneniz de hazır aslında :) Simdi ablaniz damadin anne babasinin elini öpmese bir ton laf isitebilir bilemedim. Bir de yüzüğün icindeki tarihlerde cok önemli değil bence ha 2 ay sonrasi yazmış ha 2 ay öncesi buar ufak detaylar.
Siz de dügün yerine nikah yapabilirdiniz pekala. Düğünü sonradan yapardiniz. Düğüne yüklenilen anlamı ben anlamiyorum sanirim. Arkadaşım nikah kiydi bir yıl önce eşi asker atama durumu olursa yanina gelsin diye. Neden aynı evde kalmiyorsunuz dedim düğün yapmadik ki dedi. Daha birliktelike yasamamislar düğün yok diye. Seviyorsan gidip kıyacaksin nikahı

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlı geceler hanımlar. Ülkece zor bir dönemden geçiyoruz. Daha doğrusu dünyaca. Mayısta düğünüm vardı iptal etmek zorunda kaldık corona dolayısıyla. Konu ablam. 5nisanda nişanı var-dı yani ne olacak bilmiyoruz salon nişanıydı haliyle iptal oldu ama yüzükler alındı içlerine tarihleri yazdırıldı 300 tane nişan şekeri yaptırdı üstünde tarihleri var yine 5nisan olarak. Hem bu salgın için hem de nişan olayı için çok üzgün. Size sorum şu
Biz bu nişanı evde sadece karşı tarafın ailesiyle yapsak öpüşme tokalaşma olmadan ayrı ayrı oturarak, olur mu? Ve de nişanla ilgili herhangi bir fotoğraf paylaşıldığında gelecek kınamalara karşı da çekimseriz açıkçası. Lütfen kötü söylem ve yargılama gibi yorumlar yapmayın zaten hassas bir dönem. Bu dönemde maskelerle nikah kıyan ve yine bu dönemde hamile kalmaya çalışan insanlarımız da var sonuçta. Yargılamıyorum asla ama sonuçta her çift işten gelince ayrı koltuklarda oturup ayrı odalarda uyumuyor. Nasıl nişan düşünürsünüz şu durumda diye bağıracaklar zahmet etmesin, hayat bir şekilde devam ediyor. Tedbirler alınarak bu iş mümkün olur mu esas sorum budur. Teşekkürler..
Hamile kalmakla ne alakası var? Zaten aynı evde yaşıyorlar, biri pozitifse diğeri de pozitif olacak. Ama siz en az 10 kişiyi ortalama bir apartmanda toplamayı düşünüyorsunuz. Düşünmeyin, çok sorumsuzca olur.

Hayırlı geceler hanımlar. Ülkece zor bir dönemden geçiyoruz. Daha doğrusu dünyaca. Mayısta düğünüm vardı iptal etmek zorunda kaldık corona dolayısıyla. Konu ablam. 5nisanda nişanı var-dı yani ne olacak bilmiyoruz salon nişanıydı haliyle iptal oldu ama yüzükler alındı içlerine tarihleri yazdırıldı 300 tane nişan şekeri yaptırdı üstünde tarihleri var yine 5nisan olarak. Hem bu salgın için hem de nişan olayı için çok üzgün. Size sorum şu
Biz bu nişanı evde sadece karşı tarafın ailesiyle yapsak öpüşme tokalaşma olmadan ayrı ayrı oturarak, olur mu? Ve de nişanla ilgili herhangi bir fotoğraf paylaşıldığında gelecek kınamalara karşı da çekimseriz açıkçası. Lütfen kötü söylem ve yargılama gibi yorumlar yapmayın zaten hassas bir dönem. Bu dönemde maskelerle nikah kıyan ve yine bu dönemde hamile kalmaya çalışan insanlarımız da var sonuçta. Yargılamıyorum asla ama sonuçta her çift işten gelince ayrı koltuklarda oturup ayrı odalarda uyumuyor. Nasıl nişan düşünürsünüz şu durumda diye bağıracaklar zahmet etmesin, hayat bir şekilde devam ediyor. Tedbirler alınarak bu iş mümkün olur mu esas sorum budur. Teşekkürler..
Ablanızın keyfine bağlı evde küçük bir nişan yapıp sonradan pişman olacaksa kimse gelemedi küçük oldu eğlenemedik şu bu diyecekse hiç yapmasın 300 şeker dediğin ne ki can sağlığı olsun yeniden yaptırılır olur biter yüzükte de hangi tarih yazarsa yazsın çok önemli değil bence

sizce böyle bir şey mantıklı mı Allah aşkına? nişanı yapın ertelenen tarihte o dağıttıklarınızı zaten çekirdek aile dışında herkes çöpe atıcak eve gidince.

Tepki verilmesini istemiyorsunuz da Allah aşkına kim sakin sakin evet yapın bir şey olmaz der bu forumda . Yahu alt tarafı nişan, hayır yüzükte tarihlerin kalması ya da şekerlerde yazması çok mu önemli. Allah korusun nişan sonucunda aile büyüklerinden birine bir şey olsa ne yapacaksınız. Yapmayın lütfen herkes bangır bangır bağırıyor sosyal izolasyon diye. Karşı binada oturan annemi iki hafta oldu görmüyorum, her gün işe gittiğim için ne yapacağımı şaşıyorum ki çoğumuz bu şekilde yaşıyor artık, kalkıp nişan demeyin.

Valla mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X