Çocuk Hastalıkları Lutfennn yardimmmm:((

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sulezynp

zynpndm ❤️
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2014
13
6
3
Hepinize merhaba yeni uye oldum ve cok begeniyorum burayi hep takip ediyordum. Benim derdim 15 gunluk bebegim var. Su zamana kadar kakasini hep yapiodu ama 1.5 gundur cis masallah cok yapiyo gazi cikiyo ama kaka yok. Ve surekli ikinip sesler cikartio uyuyamiyor. Ne duyduysam yaptim su son 1 saatte. Zeytinyagi masaj. Ama fayda etmedi. Ne yapmam lazimm doktora gitmelimiyim yoksa bu tur seyler normal mi. ??

Benımkıde 21 aylık. Ilk kez kabızlık yasıyoruz..cocuk ağlıyor ama yapamıyor gunlerdır..1tatlıkasıgı zeytınyagı içirdim..
Poposuna zeytınyagı surdum içeri doğru..
Ve sıcak su dolu kuvete oturttum..
Sonuç ishal oldu..

Bebeklere cay kasığıyla zeytınyagı veriyorlar ve popoya sürmek çok fayda edıyor..

Gerçi sadece sütle beslenen bebeklerde günlerce kaka yapmama normal goruluyor..
Ama senınkı ıkınıyor..var ama yapamıyor belliki

Canım çok normal ama neyle beslendiğide önemli anne sütüyle normalmi benimde başıma gelmişti

Benımkıde 21 aylık. Ilk kez kabızlık yasıyoruz..cocuk ağlıyor ama yapamıyor gunlerdır..1tatlıkasıgı zeytınyagı içirdim..
Poposuna zeytınyagı surdum içeri doğru..
Ve sıcak su dolu kuvete oturttum..
Sonuç ishal oldu..

Bebeklere cay kasığıyla zeytınyagı veriyorlar ve popoya sürmek çok fayda edıyor..

Gerçi sadece sütle beslenen bebeklerde günlerce kaka yapmama normal goruluyor..
Ama senınkı

Erken dogum yaptim 36 haftada ama normal yaptim. Allaha sukur saglikli bi sekilde dunyaya geldi. Dune kadar hersey normaldi ama dedgm gbi 1.5 gundur kaka yok ortada ve ikiniyor uyuyamiyor. Sutum cok yok maleseffff:( mama takviye diil. Sutu takviye yapiorum ancak ve bu durum zaten beni coook cok uzuor hergun agliyorum. Moral bozukluguda sut icin cabasi malesef:( yani daha cok mamayla besleniyor elimden geldigince emzirip ardindan mama veriyorum. Sagiyorum daha cok oyle veriyorum. Cnku cok minik oldugu icin cene kuvveti yok ememiyor:((((bnde zeytinyagi surdum poposuna iceri dogru suan mama icti uyuyo coook sukurr bende rahatladim. Ama bakalim nolucak:(

Doktora gotrsende 10 gune kadar normal deyıp gondercekler madem emzırıysn armutye uzerıne su ıc o bebgının tuvaltını yaptrmasını kolaylastırır.ve kendınde kabız yapıcı seylerdem uzak dur.

Sadece anne sütü alıyorsa 10 güne kadar normal 10 günü geçerse doktora gidin damla şeklinde ilaç veriliyor
geçmiş olsun

Erken dogum yaptim 36 haftada ama normal yaptim. Allaha sukur saglikli bi sekilde dunyaya geldi. Dune kadar hersey normaldi ama dedgm gbi 1.5 gundur kaka yok ortada ve ikiniyor uyuyamiyor. Sutum cok yok maleseffff:KK43: mama takviye diil. Sutu takviye yapiorum ancak ve bu durum zaten beni coook cok uzuor hergun agliyorum. Moral bozukluguda sut icin cabasi malesef:KK43: yani daha cok mamayla besleniyor elimden geldigince emzirip ardindan mama veriyorum. Sagiyorum daha cok oyle veriyorum. Cnku cok minik oldugu icin cene kuvveti yok ememiyor:KK43:(((bnde zeytinyagi surdum poposuna iceri dogru suan mama icti uyuyo coook sukurr bende rahatladim. Ama bakalim nolucak:KK43:
Canım sütün için bu kadar üzülme bazı şeyler elimizde değil malesef üzme kendini bebek hissedermiş

Bebek hisseder diyorlar evet. Bence kesinlikle cok dogruu. Cunku oda cok huysuz bikac gundurr:KK43: umarim sutum gelir mden geldigince herseyi yapiorumm Onun icinn :KK43: uzulmemek eldede diil ama cok canimi skmamaya calisiorum. :KK43:

Sutun olması ıcın bol sıvı al..bol bol emzır..sutun gelmese de emzir..

Bebegın emdıkce sutun fazlalasır..
Belkı şuan emme refleksı gelişmemiştır..
Zamanla daha çok cekmeyı ogrenır bebegın..

Ayrıca eczaneden humana nın still tea cayını al kendine..acayıp sut yapıyor o cay..kendınıde uzme..

Bebek hisseder diyorlar evet. Bence kesinlikle cok dogruu. Cunku oda cok huysuz bikac gundurr:KK43: umarim sutum gelir mden geldigince herseyi yapiorumm Onun icinn :KK43: uzulmemek eldede diil ama cok canimi skmamaya calisiorum. :KK43:
Canım bende tam tersi vicdan azabı cektim bebeğim sürekli ağlıyordu hep gaza yordum sabahlara kadar ağlardı tükenmiştim herkes belki açtır dedi çok bilmiş ben sütüm var o gaz diye ısrar ettim sonuç mamayı bi kere denedim kuzum o günden beridir rahat kendimie nasıl kızdım bebeğimi aç bıraktım diye halada kızıyorum

Bizim doktor gerekirse hep mama ver ama ac birakma beslensinki kilo alsin ve sarilik icin beslenmesi gerekiyodu. Mecbur mama veriorum sutten daha cook :( ama bu gaz sancilari icin bitkisel zinci die damla varmis bundan bilginiz varmi?

Canım doktorunuzla sorun bebekler için ishal yapan fitil var glisserin diye 1sefer çıkarıyor korkma sürekli ishal olur diye birde günde bir kere manasının içine 1 cay kaşığı saf zeytinyağı koy her gün yaparsan çok ise yarıyor.Denemekten bisey olmaz en fazla ishal olur benim oğlunda öyleydi zeytinyağıyla cozduk Allah a şükür.

Erken dogum yaptim 36 haftada ama normal yaptim. Allaha sukur saglikli bi sekilde dunyaya geldi. Dune kadar hersey normaldi ama dedgm gbi 1.5 gundur kaka yok ortada ve ikiniyor uyuyamiyor. Sutum cok yok maleseffff:KK43: mama takviye diil. Sutu takviye yapiorum ancak ve bu durum zaten beni coook cok uzuor hergun agliyorum. Moral bozukluguda sut icin cabasi malesef:KK43: yani daha cok mamayla besleniyor elimden geldigince emzirip ardindan mama veriyorum. Sagiyorum daha cok oyle veriyorum. Cnku cok minik oldugu icin cene kuvveti yok ememiyor:KK43:(((bnde zeytinyagi surdum poposuna iceri dogru suan mama icti uyuyo coook sukurr bende rahatladim. Ama bakalim nolucak:KK43:
benimkiler prematüre doğdular ve oğlum çok gazlı ve kabız oluyordu 10 günlükken dr bize fıtık hemoroid falan olmasın diye zararsız bi fitil verdi ama fitili dikine 4 e bölüyorduk kürdan kalınlığında falan oluyordu.sonuç mükemmel, aman Yarabbi ne kıymetli o yapılan kaka :) 4 ay kadar öyle gitti.Allah yardımcınız olsun

Doymuyorki bebek çıksın süt de kabızlık yapar mama takviyesi yap kalınca olsun .gaz için metsil damla kullan zinco çok yaramıyor .bnm oğlumda aynıydı uyuyamıyordu .

Back
X