Luxell börekçi fırın

turbo fanda kek ve kurabiyeler daha iyi pişiyormuş..bu arada fırınımı değiştirdim,resmen arızalı ürünü vermişler şaka gibi !

luxell börekçi fırının turbo modeli bana düğün hediyesi olarak geldi. Kutusunu açınca cam kapağın sıkı kapanmadığını farkettim. Kapatmak için ne kadar uğraşsam da kapakla lastik arasında 2-3 mm açıklık kalıyor. Bu nedenle de fırına sürekli hava giriyor ve ısı termostat ışığı hiç sönmüyor. Bu nedenle fırının kaç dereceye kadar ısındığını anlamak imkansız.

Hediye olduğundan iade edemiyorum, mecburen kullanmaya başladım. İki kez börek pişirdim, sorun çıkmadı ama iş kek pişirmeye gelince fırın kalitesizliğini ortaya koydu.
Kekim hiç ama hiç kabarmadı ve bir saatten uzun durmasına rağmen üstü yandı ama içi hamur kaldı.

Şimdi daha basit kek tarifleri ile 1-2 deneme daha yapacağım yine olmazsa fırını çöpe atıp güvenilir bir markadan fırın alacağım. ucuz fırının bedeli elektrik faturasına hemen yansıyor zaten.

3-5 kuruş fazla da olsa kaliteden şaşmamak lazımmış lüxell kullanınca bunu öğrendim.

mmm benim de luxell börekçim var. İlk aldığım zamanlar ben de aynı problemleri yaşıyordum. Ya pişirmiyordu ta da yakıyordu. Sonra zamanla fırın çalıştıkça açıldı mı desem ne de desem. Kek 180 derecede 2. katta. Yemek 200 derece 2. katta 50 dk da falan pişiyor. Poğaça falan da güzel oldu ama takip etmek lazım. Ben yeni evliyim felaket hırs yapmıştım ilk zamanlar. Resmen başında oturup deneme yanılma yaparak doğru düzgün pişirebiliyorum. Bu hafta fırın ızgarasında balık yapmayı planlıyorum. İnşallah yapabilirim. Suanda fırının fanı ne işe yarıyor onu anlamadım. Ürün tavsiye konusuna gelince aman aman şahane bir fırın değil ama madem aldık kullanacağız diyorummmm

ben de yeni aldım luxell börekçi yaklaşık 1 ay oldu birkaç kez kullandım hiç bir sorun çıkmadı ,çok da güzel pişiriyor ben memnunum:)

Back
X